Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 4

• 31 468
  • 597
  •   1
Отговори
# 420
Мария, какво се случва при теб, паднало ли е ЧХГ?

Вчера беле 4881, сака не се отлепя, нямам болки и кървене, само кафеникаво зацапване. Седя в болницата и чакам днес да ме оперират. Прегледаха ме няколко доктора- в тръбата, не е , като те отворим ще видим къде е…. На размери сака не расте, само ЧХГ расте…
Извинявайте, как така не е в тръбата, а сака расте и “ като те отворим ще видим къде е “ ?

Сакът не расте, само ЧХГ расте. Изказвания на доктори…. Предполага се, че е в дясна тръба. Като ме оперират, ще са сигурни, че е там. Не им се връзвам, все ми е тая къде е, щом не е в матката. Да го махат и да се приключва.
Дефакто те виждат сак някъде, но не могат да разберат къде е ? Не искам да ви обърквам, просто ми звучеше странно, че те хем го виждат, хем не са сигурни къде е. Просто се надявам да сте в добри ръце. Минала съм през този ужас с разкъсана тръба и 1 л. кръв в корема и единственото което исках беше час по-скоро да свърши всичко.
Всичко ще се нареди!

# 421
Здравейте, идвам просто да споделя. Имам една извънматочна в лявата тръба, като тя беше запазена. Две години по-късно кюретаж, не се развиваше добре. След него цветна снимка, лява тръба напълно запушена, а дясна напълно пропусклива. Сега една година по-късно правим опити долу горе редовни и какво ми се случи.
Правихме опити около 27-30.08, тогава бях в овулация, направих тест миналата седмица на 10.09 отрицателен, рано сутрин. Имах зацапване от тогава и на 12.09 сутринта си ми дойде нормален цикъл, но аз след извънматочната редовно си правя тестове и след като ми свърши. Та днес вече нямам течение, правя тест- две черти, втори- две черти...Ясна е работата, няма да е успешна, но дали има шанс да е биохимична просто...От утре почвам кръвни тестове и четвъртък съм на лекар, но така се надявам да не е втора извънматочна.

# 422
Няма как да знаем, но по скоро пак е извънматочна. Дано не съм права.

# 423
  • Стара Загора
Оперираха ме, махнаха дясната тръба и малък миомен възел. Сакът е бил там, навреме сме действали. Покрай първия учебен ден нямах време даже да се натъжа……възстановявам се бързо, все пак беше лапаро.  Препоръчаха ми след 3 месеца цветна снимка и след това действаме отново. Дано имаме късмет следващия път…. Интересно ми стана: около 30 годишна ми казваха “ с тия килограми (80) ще ти трудно забременяването’’, сега чувам “ на тая възраст (36) всичко вече се очаква”…. То няма угода на тия лекари Simple Smile

# 424
Оперираха ме, махнаха дясната тръба и малък миомен възел. Сакът е бил там, навреме сме действали. Покрай първия учебен ден нямах време даже да се натъжа……възстановявам се бързо, все пак беше лапаро.  Препоръчаха ми след 3 месеца цветна снимка и след това действаме отново. Дано имаме късмет следващия път…. Интересно ми стана: около 30 годишна ми казваха “ с тия килограми (80) ще ти трудно забременяването’’, сега чувам “ на тая възраст (36) всичко вече се очаква”…. То няма угода на тия лекари Simple Smile
Много се радвам, че всичко е минало вече и сте добре! Лекарите понякога си приказват празни приказки, за пример аз бях на 28, когато ме оперираха от извънматочна, не смятам, че годините ми са били много тогава 😀 причините не е възрастта, но я търсете обезателно. При мен причината е ендометриоза, която е унищожила тръбата

# 425
Много са дрезнещи тези коментари.. На 25 забременях за първи път и бебето беше с тежки увреждания. Било типично за над 35годишни. И всички лекари ми цъкаха "била съм много млада". Yeah. Sure. Like its my choice.

# 426
  • Стара Загора
Много се радвам, че всичко е минало вече и сте добре! Лекарите понякога си приказват празни приказки, за пример аз бях на 28, когато ме оперираха от извънматочна, не смятам, че годините ми са били много тогава 😀 причините не е възрастта, но я търсете обезателно. При мен причината е ендометриоза, която е унищожила тръбата

Как да търся причината? Била е компроментирана тръбата? Защо - никой не знае…. Ендометриоза как се изследва, не би ли следвало на лапарото да се види? Освен възрастта, пушенето, сраствания след първото секцио… какво друго да е?

# 427

Как да търся причината? Била е компроментирана тръбата? Защо - никой не знае…. Ендометриоза как се изследва, не би ли следвало на лапарото да се види? Освен възрастта, пушенето, сраствания след първото секцио… какво друго да е?
Да, ендометриозата се вижда при лапароскопия. Не искам да давам насоки и да се бъркам във вашият живот, но можете да  запазите час за преглед при някой, който наистина ще търси причините и ще помогне. Аз лично бих препоръчала д-р Калчев, смятам че би ви помогнал наистина

# 428
  • Стара Загора

Да, ендометриозата се вижда при лапароскопия. Не искам да давам насоки и да се бъркам във вашият живот, но можете да  запазите час за преглед при някой, който наистина ще търси причините и ще помогне. Аз лично бих препоръчала д-р Калчев, смятам че би ви помогнал наистина

Ами бях на лапаро и нищо за ендометриоза не казаха, напротив-лявата тръба изглежда напълно наред. Ще видим и епикризата. Но за да проверим пропускливостта й, ще правим цветна снимка.  Да търся причината е вече късно- дясната тръба я няма. Не разбрах съвета за обезателно търсене на причината…. Мога да изследвам лявата и да се помоля да не се случи същото и с нея. Д-р Калчев дали ще предложи нещо различно от цветна снимка на този етап?

# 429
Оперираха ме, махнаха дясната тръба и малък миомен възел. Сакът е бил там, навреме сме действали. Покрай първия учебен ден нямах време даже да се натъжа……възстановявам се бързо, все пак беше лапаро.  Препоръчаха ми след 3 месеца цветна снимка и след това действаме отново. Дано имаме късмет следващия път…. Интересно ми стана: около 30 годишна ми казваха “ с тия килограми (80) ще ти трудно забременяването’’, сега чувам “ на тая възраст (36) всичко вече се очаква”…. То няма угода на тия лекари Simple Smile

Да, ендометриозата се вижда при лапароскопия. Не искам да давам насоки и да се бъркам във вашият живот, но можете да  запазите час за преглед при някой, който наистина ще търси причините и ще помогне. Аз лично бих препоръчала д-р Калчев, смятам че би ви помогнал наистина

Ами бях на лапаро и нищо за ендометриоза не казаха, напротив-лявата тръба изглежда напълно наред. Ще видим и епикризата. Но за да проверим пропускливостта й, ще правим цветна снимка.  Да търся причината е вече късно- дясната тръба я няма. Не разбрах съвета за обезателно търсене на причината…. Мога да изследвам лявата и да се помоля да не се случи същото и с нея. Д-р Калчев дали ще предложи нещо различно от цветна снимка на този етап?
Ами то и моята дясна тръба я няма, но шансът да се случи пак в лявата остава и като казах да търсите причината имах предвид това да опитате да предотвратите повторна извънматочна. Иначе то е е ясно, че правим каквото трябва, а останалото е и Божа работа. Не мога да кажа дали ще предложи нещо повече от това, при мен също искаше да направим цветна снимка и ми назначи куп изследвания. Опитах просто да дам непоискан съвет, съжалявам ако съм се натрапила прекалено много

# 430
  • Стара Загора
Оперираха ме, махнаха дясната тръба и малък миомен възел. Сакът е бил там, навреме сме действали. Покрай първия учебен ден нямах време даже да се натъжа……възстановявам се бързо, все пак беше лапаро.  Препоръчаха ми след 3 месеца цветна снимка и след това действаме отново. Дано имаме късмет следващия път…. Интересно ми стана: около 30 годишна ми казваха “ с тия килограми (80) ще ти трудно забременяването’’, сега чувам “ на тая възраст (36) всичко вече се очаква”…. То няма угода на тия лекари Simple Smile

Да, ендометриозата се вижда при лапароскопия. Не искам да давам насоки и да се бъркам във вашият живот, но можете да  запазите час за преглед при някой, който наистина ще търси причините и ще помогне. Аз лично бих препоръчала д-р Калчев, смятам че би ви помогнал наистина

Ами бях на лапаро и нищо за ендометриоза не казаха, напротив-лявата тръба изглежда напълно наред. Ще видим и епикризата. Но за да проверим пропускливостта й, ще правим цветна снимка.  Да търся причината е вече късно- дясната тръба я няма. Не разбрах съвета за обезателно търсене на причината…. Мога да изследвам лявата и да се помоля да не се случи същото и с нея. Д-р Калчев дали ще предложи нещо различно от цветна снимка на този етап?
Ами то и моята дясна тръба я няма, но шансът да се случи пак в лявата остава и като казах да търсите причината имах предвид това да опитате да предотвратите повторна извънматочна. Иначе то е е ясно, че правим каквото трябва, а останалото е и Божа работа. Не мога да кажа дали ще предложи нещо повече от това, при мен също искаше да направим цветна снимка и ми назначи куп изследвания. Опитах просто да дам непоискан съвет, съжалявам ако съм се натрапила прекалено много

Благодаря за съвета, не се извинявайте, тук сме да си помагаме. Ще разпитам повече моя АГ какво още да пуснем като изследвания. По принцип първото дете износих с екипа на доц. Конова, та и до тях ще се допитам. Калчев ще го оставим за десерт.

# 431
  • Благоевград
Здравейте. Прехвърлям се тук от другата тема след трансфер и сериозни съмнения за извънматочна бременност.
На 07.09.2024 г. ми беше трансфера на едно 5 дневно ембрионче, балансирано.
1 седмица преди трансфера започнах циглогест след овулацая. Няколко дни след трансфера се появи болка при поставяне на циклогеста и на 7 ден ме извикаха в Надежда, за да ме погледнат и евентуално да сменят с Пролутекс. Направих ЧХГ и излезе 47. Не мога да ви опиша каква радост беше това. 2019 г. пак след инвитро имам загуба в 24 г.с. От тогава имам няколко операции на матката и 2 неуспешни трансфера през 2022 г. Дадох си почивка 1.6 години и се реших на последен опит в България, така и така бях платила изследване на 2 ембриона и да дам шанс.
Всичко мина чудесно по време на трансфера, този път нямах контракции.
Направихме в събота на 14.09. ЧХГ и ми казаха понеделник контрола.
Пуснах в понеделник на 9 ден и ЧХГ 61 в лаборатория в моя град. Обадих се в лабораторията и им казах, че има грешка. Казаха ми, че няма и след 2 дни да изследвам пак. На следващия ден отидох за ново изследване н друга лаборатория пак в моя град, излезе 60. Следобяд пътувах за Надежда, там 61. Казаха да не спирам лекарствата и да пускам ЧХГ през ден. В петък отново ЧХГ в Надежда 105. Вчера отново ЧХГ 357. Продължавам с лекарствата. Вчера все още нищо не се виждаше на ехографа. Чапанова ме гледа 20 минути, на ЧХГ е много малко, вчера беше 16 ден.
Утре ме викат пак за чхг и преглед. Предложи ми да остана в болницата, ако така ще ми е по спокойно, аз отказах, защото те ще ме бодат веднъж на ден и ще лежа с други жени, бременни, за секцио, за задържане и това допълнително ще ме натовари. Сега съм вкъщи, лежа, нямам кървене, но от снощи имам Леки от 1 до 10 - 2 болки в ляво и по към средата на матката. Но там по принцип си ме боли заради лявата тръба и не мога да преценя сега от какво е. И след овулацията ме болеше.
Че е аномалия е ясно, но не знам кога ще успеем да видим къде е точно ембриона. Искам този кошмар вече да приключи. Категорично ще откажа лекарството за онкоболни, предпочитам операция, вече имам едно лапаро.
Това напрежение ме съсипва. Толкова чаках тази бременност, с такъв трепет. 8 години си лекувам от стерилитет. Какво ли не преживях. От късите клечки все най-късата. Харесва ми, че поне Чапанова е много адекватна и мисли как да е най-щадящо за мен.

# 432
signora, аз вече ти описах как мина при мен в другата тема, няма да се повтарям. Но искам да ти кажа по повод това: ще лежа с други жени, бременни, за секцио, за задържане и това допълнително ще ме натовари -в Надежда са достатъчно съобразителни. Мен като ме приеха ме сложиха в най-скритата стая и бях с жена на 80г почти, която беше за тотална хистеректомия. Няма да те набутат в стая с бременна.

# 433

Утре ме викат пак за чхг и преглед. Предложи ми да остана в болницата, ако така ще ми е по спокойно, аз отказах, защото те ще ме бодат веднъж на ден и ще лежа с други жени, бременни, за секцио, за задържане и това допълнително ще ме натовари. Сега съм вкъщи, лежа, нямам кървене, но от снощи имам Леки от 1 до 10 - 2 болки в ляво и по към средата на матката. Но там по принцип си ме боли заради лявата тръба и не мога да преценя сега от какво е. И след овулацията ме болеше.
Че е аномалия е ясно, но не знам кога ще успеем да видим къде е точно ембриона. Искам този кошмар вече да приключи. Категорично ще откажа лекарството за онкоболни, предпочитам операция, вече имам едно лапаро.
Това напрежение ме съсипва. Толкова чаках тази бременност, с такъв трепет. 8 години си лекувам от стерилитет. Какво ли не преживях. От късите клечки все най-късата. Харесва ми, че поне Чапанова е много адекватна и мисли как да е най-щадящо за мен.
Следете тая болка как ще върви, и ако наистина ще Ви е по-спокойно по-добре в болница.
Аз имам извънматочна, не искам да Ви плаша, но си е изпитание на психиката, и дано не е това.
При мен болката беше също  в ляво, но не от към яйчник или тръба, а от към гърба отляво.

# 434
  • София
аз малко се обърках от стойностите на чхг - правени са в различни лаборатории и не става ясно на коя дата колко е било. от петък до понеделник ако е в една и съща лаборатория ми се струва ок покачването.

Общи условия

Активация на акаунт