Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 4

• 31 480
  • 597
  •   1
Отговори
# 405
  • Стара Загора
Мария, как така са видяли извънматочна бременност в тръбата и са те пратили да си ходиш? Ами да опасно е и то не малко, ако питаш мен бързо тичай при друг лекар. Моята извън маточна я хванахме при чхг под 700 и то без да се визуализира нищо, признак беше изключително бавно покачващо се ЧХГ и болки от страната на извънматочната, тръбата беше пред спукване, не успяха да я спасят. Моят съвет е по възможно най- бързия начин да отидеш да премахнат бременността, щом е в тръбата, като аз не бих се доверила на лекар, който след като я е видял ме е пратил да се прибера. Успех и сили ти желая!

Малък сак, разчита че ще падне със спирането на прогестерона, няма да се храни и ще падне веднага. Дават му 2 дни да падне. Единият ден мина. Утре съм на преглед пак. Каза, че по принцип съм за болница, но то е празен сак- не се развива ембрион в него. ЧХГ се е надуло и от терапията. Споделихме че каквото и да се случи, ще пробваме пак за бебе, може би реши да спаси тръбата без операция като й даде шанс да се самоизчисти. Само дето нищо не се случва.

# 406
  • София
празен сак е едно извънматочна нещо съвсем различно.... или иначе казано нямат нищо общо.. в единият случай сака си е в матката, просто няма ембрион, в другият ембрионът се развива в тръбата... в кой храм се развива действието и в коя болница ?

# 407
  • Стара Загора
Сакът е в тръбата, ембрион няма в него, сакът е 4 мм. Матката е чисто празна, изглежда като пред цикъл…. той не идва. Трудно се локализира извънматочна бременност, доста време въртяха, докато го видят- в дясна тръба.

# 408
Сакът е в тръбата, ембрион няма в него, сакът е 4 мм. Матката е чисто празна, изглежда като пред цикъл…. той не идва. Трудно се локализира извънматочна бременност, доста време въртяха, докато го видят- в дясна тръба.

Защо не настояваш да те приемат в болница за наблюдение? За твое успокоение.

Стискам палци да се изчисти само! Попитай за медикаменти, знам че има някакъв силен медикамент, който може да премахва извънматочна бременност, без нужда от операция.

Иначе ми звучи логично, че може би не се е изчистило само заради прогестерона, който си приемала.

# 409
  • Стара Загора

Защо не настояваш да те приемат в болница за наблюдение? За твое успокоение.

Стискам палци да се изчисти само! Попитай за медикаменти, знам че има някакъв силен медикамент, който може да премахва извънматочна бременност, без нужда от операция.

Иначе ми звучи логично, че може би не се е изчистило само заради прогестерона, който си приемала.

Обсъдихме това с медикамента, вече не го практикуват от години ( дава се при наличие н а тумори), защото имал кофти странични ефекти. Прерових темите, не попаднах на коментар с подобно лечение. И аз си стискам палци да не преживея голям кошмар.
Бих настоявала утре да ме взимат в болница и да ме гледат там. Направо операция и да се приключва този филм. Чудесата не се случват при мен, основно гадости ….

# 410
Може да се третира с метротрексат, но го правят на малко места, защото е нужно продължително проследяване след това, а и също така след него минимума време пазене е 6м. В Надежда поне миналата година си го прилагаха.

Аз също съм за второ мнение и прием в болница. Мен ме гледаха не знам колко лекаря през ден и при ЧХГ 660 (когато най-накрая се видя в тръбата) вече имаше кръв в корема. Така че никой не може да прогнозира дали ще се стигне до разкъсване на тръбата или не.

И още нещо - на мен ми обясниха, че дори и да се изчисти медикаментозно е почти сигурно, че тръбата ще остане запушена, ковто увеличава риска от повторна извънматочна, предполагам същото важи и за спонтанен тубарен аборт.

# 411
  • Стара Загора
Да, предупредиха ме, че каквото и да се случи, трябва да направя цветна снимка след това.
Не знам какво да очаквам, за какви болки да следя, кървене долу задължително ли има…. чета и си въобразявам само, но реално нищо болезнено не усещам… и какви са тия болки в раменете, за които чета? Казаха ми при остри болки да тичам към спешното- на 5 мин ми е сградата…

# 412
Болките в рамото и крака са reffered pain, не се сещам в момента за термина на български. Когато има кръв в корема може дразни нерви, които достигат до рамо/крак и от там болката.
Реално когато при мен почна вътрешното кървене вече бях в болница за наблюдение и тъй като ме бяха гледали в същия ден не очаквах, че болката ми е от кръв. Беше една тъпа, постоянна едностранна болка, която постепенно се засилваше. В началото се разхождах въпреки нея, защото не беше силна, в един момент обаче почнах само да седя присвита и смяната на позата не ми помагаше. След една банка обезболяващо мина, усещаше се само при натиск. Но и количеството кръв, което бяха аспирирали не беше толкова много - 100мл.

Кървене аз имах обилно отначало, после до самата операция по-леко кървене, но за това не съм голям фактор, защото бях след инвитро, имах дебела лигавица, бяхме върнали 2 ембриона,  приемах и съответно спрях прогестеронови препрати, та много неща бяха различни от спонтанно забременяване и извънматочна.

# 413
  • Стара Загора
Също пих дуфастон и вагинално утрогестан заради два предишни спонтанни аборта и вродена тромбофилия, отделно слагах и фраксипарин. С това разреждане не знам как не е станала белята. От снощи имам тъпа болка в дясно в кръста по-горе, по-скоро от към талията. Не мога да кажа даже, че ме боли.
След малко отивам на ЧХГ и довечера съм на преглед, ще поискам да вляза в болница, ако нищо не се е случило до тогава.

# 414
При мен източиха около 300мл кръв от корема, но не съм имала болки в крак/ рамо, единствено ниско от страната на извънматочната, все едно ме болеше яйчник. Стискам палци ЧХГ да е надолу днес и да се изчистиш сама, но и при най- малко съмнение тичай към болницата.

# 415
При моята извънматочна, имах през деня розово зацапване, много лека тъпа болка от ляво. Отидох на преглед вечерта и една лекарка от луксозна болница с уж най-добро оборудване (единствения свободен час който намерих за толкова бързо) ме прати най-спокойно вкъщи (било биохимична или извънматочна, но най-вероятно първото) да си пусна ЧХГ на следващия ден и да и пиша. Два часа по-късно прокървих, зарадвах се че ми идва и се чистя сама, ама за кратко.  Болката ескалира толкова бързо, че мъжа ми едва ме качи в колата. Най-близо ни беше Софиямед, където докторката веднага визуализира, че е в тръбата и че е започнало разкъсване. Докторите в спешното използваха не много красиви епитети за докторката, която при съмнение за извънматочна ме е пратила вкъщи и имаха право, можеше да стане голяма беля.. вливаха ми системи през нощта за няколко часа и ме вкараха първа сутринта. (Е, явно е имало възможност за някакво отлагане, защото постъпих към 12 през нощта, а все пак ме държаха до сутринта, като ми взимаха кръв през няколко часа, но поне бях под наблюдение) ЧХГ в епикризата ми беше към 450, преди това не знам, бях правила само уринарни.
Така че по моя опит нещата стават адски бързо... но пък и моите тръби се оказаха запушени,та запушени и сака се виждаше по към средата на тръбата, предполагам че ако се е хванало по-близо до матката, би могло да има как и само да падне, мисля че някъде четох за такъв случай.. Стискам ти палци за добър развой!

# 416
Мария, какво се случва при теб, паднало ли е ЧХГ?

# 417
  • Стара Загора

Вчера беле 4881, сака не се отлепя, нямам болки и кървене, само кафеникаво зацапване. Седя в болницата и чакам днес да ме оперират. Прегледаха ме няколко доктора- в тръбата, не е , като те отворим ще видим къде е…. На размери сака не расте, само ЧХГ расте…

# 418

Вчера беле 4881, сака не се отлепя, нямам болки и кървене, само кафеникаво зацапване. Седя в болницата и чакам днес да ме оперират. Прегледаха ме няколко доктора- в тръбата, не е , като те отворим ще видим къде е…. На размери сака не расте, само ЧХГ расте…
Извинявайте, как така не е в тръбата, а сака расте и “ като те отворим ще видим къде е “ ?

# 419
  • Стара Загора

Извинявайте, как така не е в тръбата, а сака расте и “ като те отворим ще видим къде е “ ?

Сакът не расте, само ЧХГ расте. Изказвания на доктори…. Предполага се, че е в дясна тръба. Като ме оперират, ще са сигурни, че е там. Не им се връзвам, все ми е тая къде е, щом не е в матката. Да го махат и да се приключва.

Общи условия

Активация на акаунт