Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 4

• 30 480
  • 597
  •   1
Отговори
# 465
  • Благоевград
Благодаря ви за подкрепата. Сутринта ме гледаха Стаменов, Чапанова и Атанасова. Според тримата това и плоден сак. Казаха да не бързаме, има време за реакция. Взеха ми кръв за някакво имунологично изследване А1, не знам какво е това, нямаше време да питам, 250 лева е.
В петък пак ще ме гледат. Направо не знам да се радвам ли, да плача ли. Според Чапанова още от самото начало Според нея е кухо яйце. Стаменов и Атанасова казаха да не го отписвам и че е напълно възможно това да е една здрава бременност със здраво живородено дете. До 3 седмици трябва да знаем. Иначе ме викаха за първи преглед на 01.10. като видяхме положителното чхг. Днес сме 30. Така че ще видим какво се случва следващите дни. Иначе това в събота го нямаше, което днес видяха. Ще видим. Не съм настроена положително, дано се изненадам.

# 466
  • Ст Загора
По спомен А1 е склонност към аборт .

# 467
Сигнора, според мен е точно това което и мъжът ти смята. Има доста случаи във форума, сходния на твоя и после е успешна бременност. Аз мисля че се удвоява добре, както са казали по-нагоре нормата е 72ч в началото. При мен също не бяха точно х2 стойностите, при естествено забременяване. Също го мислеха за ИМБ и имаха съмнения за псевдосак. Няколко дни по-късно се видя вече и зародиша в сака. И ей го "зародиша" ми кашля в лицето. А тогава след една загуба ми бяха потънали гимиите и нямах желание за живот.

# 468
  • Благоевград
Направо ми звучи нереално такова развитие на ситуацията. Радвам се, че имаш живо и здраво детенце!
Не смея нито да се радвам, нито да се надявам на каквото и да е. Просто ще стоя и ще чакам развитие, каквото и да е.
Разбрах вчера съвсем случайно защо ме броят 5 г.с. + 4 дни. Някоя акушерка е записала, че последна ПРМ е била на 22.08., а всъщност беше на 19.08. Така че днес съм 6 +1. Когато видяхме теста, за днес ми бяха казали, че трябва да си запиша час за преглед. В петък ще им кажа, че са записали грешно и да го уточним това. Някой беше сложил някъде таблицата с ЧХГ по седмици. Ако в 6 + 0 е 2100, да петък трябва да е вече почти 4000 или поне се надявам. Реално в събота беше 1080, в понеделник 2100, абсолютно пълно удвояване. Струва ми се, че наваксва. Не знам обаче как се отразява на ембриона първоначалното забавено делене. Толкова неясноти, имам чувството, че ще отдъхна и успокоя чак когато го чуя да изплаче, ако изобщо е писано да стигнем до там. Само мога да се надявам да не го изгубя, когато вече го усещам. Веднъж минах през това. Първото ми дете се роди 550 гр., 32 см. Аз бях с гестационен диабет, а той изоставаше с 2 седмици и беше по-мъничък, затова и нямаше шансове.
Просто се моля ако се случва загуба, да е по-ранна и с по-малко последствия. Не смея да се надявам дори на добър изход, но ако се случи, тогава наистина ще повярвам в чудеса.

# 469
Signora, наистина много съжалявам за загубата ти Sad
Аз също освен извънматочната имам късна загуба, затова приемам много лично случващото се при теб
Скрит текст:
единия от близнаците ми не изплака след раждането...голям за гестационната възраст, почти донесен (36+5г.с.) и... възел на пъпната връв... След като втория трансфер завърши с извънматочна си казах "по-добре отрицателен тест, отколкото още една загуба" и след неуспешния трансфер преди да ме удари мъката, че не е станало, първо беше облекчението, че не някакво мижаво ЧХГ да му треперя пак.
Няма как да няма страх след всичко, което си преживяла. Но продължавам да се надявам твоята история да е с щастлив финал Heart

# 470
  • Благоевград
Момичета, искам от сърце да ви благодаря за непрестанната и искрена подкрепа, която ми оказвате. Знам, че само от жени, преживели трудности и загуби мога да получа най-адекватен съвет, успокоение и разбиране.
Съжалявам искрено за цялата болка, която сте преживели! Разбирам ви! Макар животът да си продължава, да сме си стъпили на краката, душичката ще ни боли, докато сме живи и ще помним загубените си без време деца.
Когато преди години ми се случи, не знаех по кой път да поема и една случайна среща с председателката на фондация "Искам бебе" преобърна живота ми. Тя ме насочи към психолози, които работят с жени с репродуктивни проблеми и претърпели загуби. 4 години вече съм ежеседмично с моята психоложка и тя успя да ме измъкне от жестоката депресия, която преживявах. Търсене помощ, не е срамно. Благодарение на работата с тази жена, вече 1 година не съм пила антидепресанти и тази година съм имала само 3 паник атаки, които преодолях с хомеопатични таблетки.
Вчера нали ми взеха кръв за изследване А1, тъкмо ми се обади доктор Чапанова и ми каза да пия програф не 2х1, а 2х2. Явно има риск от отхвърляне на ембриона. В петък ми каза да не пускам повече чхг, нямало смисъл, вените ми били леш от боденето 2 седмици поред. Каза да съм спокойна и да пия но шпа 3х2 ако ме боли много корема. Да почивам и да съм спокойна. Междувременно в петък след нея ще се видя и с Калчев, той има доста добра апаратура, гледа матката на 3-4 Д изображение и ще можем да видим дали има ембрион в сака. Той ми прави първите операции след загубата, защото имах Синдром на Ашерман сред двата кюретажа в рамките на 5 дни в Майчин дом. Турците също казаха, че имам добра лигавица имайки предвид усложненията. Много ми помогна и съм благодарна, че не ме отрязват, винаги са на разположение, когато имам нужда. Важно е да има такива лекари.
Чакам с нетърпение петък. В мен се зароди мъничка надежда за добър изход.

# 471
Здравейте, за жалост се включвам и аз в тази тема. След кюретаж преди 3 седмици на уж спонтанен аборт в 6та семица, преди седмица се установи, че имам извънматочна бременност. Последва спешна операция за премахване на тръбата. И във връзка с това имам няколко въпроса, защото вече изпадам в паника. Какви са нормалните етапи на възстановяване (болки, кървене). Защото след шока просто вече се съмнявам във всичко. Благодаря предварително за отговорите!
Иначе психически се чувствам добре имам още две дечица и от там по-скоро ми идва страха да няма усложнение от лапороскопията.

# 472
  • Благоевград
Момичета, бях на преглед. Категорично кухо яйце. Преглед последно в понеделник и приключваме следващата седмица. Чудя се дали да е медикаментозен аборт или вакуум, за да изследваме абортивния материал. Правен е ПИД на ембриона, заслужава ли си да изследвам материала?
След малко съм при Калчев за още едно мнение. Ще ви държа в течение.

InkaBT, аз имам лапароскопия, но по друг повод. На 7-8 ден ще ти махнат конците и след това ти препоръчвам да си пръскаш Цикатридина спрей. Моите белези благодарение на него се заличиха от малките дупки, а пъпът ми изглежда много добре. Желая ти скорошно възстановяване!

# 473
InkaBT,съжалявам за преживяното! При мен кървенето спря почти веднага след операцията, в рамките на 24ч. Но то и почти нямаше лигавица по това време вече. За болките - около месец имах едностранни болки от страната на извънматочната. Причината беше, че по време на операцията са промили корема от кръвта и са аспирирали течността, но му обясниха, че няма как да се изчисти всичката свободна течност и отнема време да се резорбира от организма. Та, докато я имаше, дразнеше някакви нерви основно при вървене. Белезите от самата операцията заздравяха сравнително бързо.
Притеснително е ако имаш температура, силни болки или дълго време кървене или изтичане на лимфа от разрезите.

signora, ще чакам пак да се включиш! Не знам възможно ли е Калчев да види нещо различно, но стискам палци! За изследване на абортивен материал (ако се стигне до там), не знам дали има смисъл след ПИД. Не знам и при кухо яйце дали всъщност ще има материал за изследване, питай някой от лекарите какво биха препоръчали.

# 474
Момичета, бях на преглед. Категорично кухо яйце. Преглед последно в понеделник и приключваме следващата седмица. Чудя се дали да е медикаментозен аборт или вакуум, за да изследваме абортивния материал. Правен е ПИД на ембриона, заслужава ли си да изследвам материала?
След малко съм при Калчев за още едно мнение. Ще ви държа в течение.

Доколкото си спомням Чапанова май беше предположила кухо яйце още в началото. Ако е така значи е добър диагностик. Аз бих изследвала абортивен материал, защото ако излезе нещо, че не е било наред с ембриона, значи че ПИД не дава напълно отговор на въпроса дали ембриона е читав.
Интересно ще е  мнението и на Калчев.

# 475
  • София
на мен ми е малко странно как при направен ПИД се стига до кухо яйце? възможно е и на мен да не ми е много ясно, но кухото яйце не е ли липсващ ембрион? а за да се направи ПИД трябва да има ембрион

# 476
  • Благоевград
Калчев потвърди, няма ембрион. В Надежда ме смятат 6+1, Калчев сметна 6+4. Направо беше в ступор как след ПИД имаме кухо яйце. Каза, че е тотално генетична грешка, за да се стигне до тук. Категорично ми забрани абразио, тъй като му отне 5 операции да ми възстанови лигавицата след първата загуба. Предложи ми медикаментозен аборт с 2 вида лекарства и каза, че за 2 часа всичко ще приключи.
В понеделник съм пак при Чапанова, да ме види за последно. От днес спирам клексана и прогестерона, защото Калчев каза, че това държи плодния сак здраво. Преднизолона и Прографа по схема да ги спра. Каза ми да си купя Кетонал за аборта, било силно обезболяващо.
Първото предположение на Чапанова беше кухо яйце,  още като видя как се движи ЧХГ още през първата седмица.
Честно ви казвам, вече искам всичко да приключи.

# 477
Калчев потвърди, няма ембрион. В Надежда ме смятат 6+1, Калчев сметна 6+4. Направо беше в ступор как след ПИД имаме кухо яйце. Каза, че е тотално генетична грешка, за да се стигне до тук. Категорично ми забрани абразио, тъй като му отне 5 операции да ми възстанови лигавицата след първата загуба. Предложи ми медикаментозен аборт с 2 вида лекарства и каза, че за 2 часа всичко ще приключи.
В понеделник съм пак при Чапанова, да ме види за последно. От днес спирам клексана и прогестерона, защото Калчев каза, че това държи плодния сак здраво. Преднизолона и Прографа по схема да ги спра. Каза ми да си купя Кетонал за аборта, било силно обезболяващо.
Първото предположение на Чапанова беше кухо яйце,  още като видя как се движи ЧХГ още през първата седмица.
Честно ви казвам, вече искам всичко да приключи.
ПИД нали е генетично изследване на ембриона, а в същото време има генетична грешка, за да се получи това.  И ако не дава сигурност, че ембриона е здрав, за какво дава. И доколкото разбирам матката си го отхвърля, като смята, че е негоден, и не му позволява да се развива,  а пък в същото време след ПИД той е годен. Много объркано е.
Аз бих питала Чапанова защо точно това се случва след ПИД.

# 478
Привет на всички тук! Някой лекувал ли е извънматочна бременност с метотрексат наскоро?

# 479
  • Благоевград
На мен ми предложиха, но отказах. За мен по-добре беше, че след като тръбата е компрометирана, по-добре лапаро, за да се види какво й е състоянието и ако си наложи да се отстрани.
Метотрексатът е химиотерапевтик и 1 доза е между 3 и 6 месеца чакане за нова бременност, опити или стимулация.
Аз категорично отказах. Но при мен се оказа кухо яйце и минахме с медикаменти.

Общи условия

Активация на акаунт