Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 4

• 30 477
  • 597
  •   2
Отговори
# 480
Ясно, съжалявам за преживяното!
При мен е неизяснена локацията, за момента се следи посоката на ЧХГ само, но тая неяснота и постоянно очакване да се случи нещо втора седмица е изтощителна.

# 481
  • Благоевград
Ясно, съжалявам за преживяното!
При мен е неизяснена локацията, за момента се следи посоката на ЧХГ само, но тая неяснота и постоянно очакване да се случи нещо втора седмица е изтощителна.

Напълно те разбирам!
При мен първо беше съмнение за биохимична, след това за извънматочна, накрая се оказа маточна, но кухо яйце.
От 16.09. като се започна, приключи миналия петък. 1 месец живях в ада буквално.

# 482
  • Варна
Привет на всички тук! Някой лекувал ли е извънматочна бременност с метотрексат наскоро?
Здравейте! Ако можех да върне времето назад не бих взела метотрексат. Дали от него или от лапороскопиите нз, но след това менструацията ми стана нередовна и съм с НЯР, клонящ към 0. Никога няма да разбера дали той е бил причината. Така или иначе след него се стигна до операция.

# 483
Привет на всички тук! Някой лекувал ли е извънматочна бременност с метотрексат наскоро?
Здравейте! Ако можех да върне времето назад не бих взела метотрексат. Дали от него или от лапороскопиите нз, но след това менструацията ми стана нередовна и съм с НЯР, клонящ към 0. Никога няма да разбера дали той е бил причината. Така или иначе след него се стигна до операция.
Съжалявам, че така се е случило! Как бяха нещата при вас? На колко ЧХГ го сложиха? Беше ли видян сак в тръбата? За колко време се възстановихте?
Чета пореден ден проучвания на репродуктивни клиники, които изследват влиянието на препарата върху пациентките им, които така или иначе някои от тях са с НЯР, не се откриват преки последици върху резерва им.. опитвам се да взема информирано решение, преди да стане късно и нещата да не зависят от мен.

# 484
  • Варна
Не съм изследвала тогава ЧХГ. Бях много неинформирана и не можех да повярвам какво ми се случва. Беше видяно в тръбата. Просто се доверих на АГ, който към момента знам, че не е читав, но към онзи момент лесно се доверявах.
Незнам дали има връзка между метотрексат и НЯР, но знам, че след това ми стана много нередовен Ц и след 3 години видях, че ЯР отговаря на 40+ годишна жена, а бях на 29. Нямам фамилна обремененост.
За възстановяването - ако лапороскопията е направена както трябва, периода е 1-2 дни. След 4-5 дни нищо не усещах вече. Психическото възстановяване след подобна загуба е огромно. Отне ми около 5 г. Вече 10 г. след това почти не се сещам. По-скоро като дойде датата и казвам "Живея 10 г. допълнителен живот и благодаря, че имам възможност да си отгледам детето, което към онзи момент беше на 1г."
Да отбележа, че  моите ИМБ са две. При едната буквално часове или минути ми оставаха, ако не ме бяха вкарали в операционната, другата беше почти толкова драматична.
Наскоро се бях зачела в листовката и го пише, че е възможно да повлияе на резерва.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 19:44 от Neli___

# 485
Здравейте момичета, извинявам се предварително, ако се отпусна в писанията си. Април месец бях с извънматочна, за щастие спряла развитието си и се изчистих сама. С една запушена и една леко нагъната тръба съм. Сега отново съм бременна и имам чувството, че всичко се повтаря.
Последен цикъл 16.09, овулация 05.10, изчислявам, че съм в 5 г.с и 3 дни. Пускнах чхг точно на 5г.с - резултат 400. Снощи вечерта ме хванаха болки и прокървих. Днес 42 часа след първия кръвен чхг е 930. Изглежда супер, но кръвотечението с леки съсиреци продължава. Гиноколога ме вика понеделник, каза дотогава няма опасност. Мога ли да имам капка надежда, че не е отново същата история или това кървене си е показател? Нямам никакви симптоми на бременност, нито ми се гади, нито ме болят гърди. Какво е мнението ви?

# 486
Без още едно ЧХГ трудно ще се каже, но за момента според мен е по-вероятно да не е ИМБ. Понякога има кървене в ранна бременност, а може ида е СА. Съгласна съм, че в 5+3 кажи-речи няма опасност и има време просто да следите ЧХГ и да гледате какво става на УЗ. При вътрематочна бременност би трябвало ако ЧХГ нараства, в тази седмица да се види.
Успех! Дано всичко е наред и в никакъв случай да не е втора ИМБ. Но вече имаш опит и знаеш - и да пада ЧХГ, следиш докато не се занули, защото може да тръгне надолу и пак нагоре.

# 487
Благодаря за пожеланията! Бях преди малко при друг гинеколог и засега нищо не се вижда в матката, а кръвотечението си продължава. Явно, ще трябва да се отстрани тази запушена тръба, защото според лекаря отново там се случва нещо.

# 488
Здравейте!

Не знам дали е точно за тук, ако не е моля препратете ме.

В началото на юли ми махнаха дясната тръба ( заради извънматочна ) четох доста и останах с впечатление, че е препоръчително да отида на ендокринолог за проверка на хормоните ( те били предпоставка за извънматочна ) и да направя цветна снимка. Да потърся директно АГ ендокринолог или да отида на отделни специалисти? По-разумно ли е да е да отида в болница, която се занимава с репродуктивни проблеми в случай, че другата ми тръба не е проходима?

Вие как постъпихте след извънматочните при следващ опит за забременяване?

Някак си ме човърка да знам дали ще мога да забременея отново без чужда намеса, имам едно дете (забременях с нея от дясно) и искам да си направя нещо като план за напред.
Благодаря предварително да споделилите опита си!

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 13:05 от mmmAm

# 489
  • Варна
Като човек с две ИМБ, бих те посъветвала да се обърнеш към репрод. клиника. Навремето не го направих и след това съжалих. Хормони надали влияят върху тръбите. ЦС ще ти покаже как е другата тръба. Обикновено се запушват от някаква инфекция. Съществуват и други варианти, но най-добре се обърни към репродуктивен лекар.

# 490
Благодаря за пожеланията! Бях преди малко при друг гинеколог и засега нищо не се вижда в матката, а кръвотечението си продължава. Явно, ще трябва да се отстрани тази запушена тръба, защото според лекаря отново там се случва нещо.

Littlepiggy, какво се случва с теб? Визуализира ли се бременност някъде?

# 491
Ами втора извънматочна се оказа за съжаление.. в другата уж здрава тръба.. вторник ме приеха за лапароскопия в Надежда и отстраниха и двете маточни тръби. Казаха, че са били със сраствания и никакъв шанс за забременяване. Отиваме към инвитро, когато се възстановя физически, а и психически.

# 492
Съжалявам за преживяното Sad Не е голямо успокоение, но когато причината е за инвитро е отстранени тръби нещата се случват бързо обикновено. А и когато тръбите ги няма, (почти) няма шанс за извънматочна след инвитро.
Пожелавам ти когато се почувстваш готова и стигнете до инвитро, още първия опит да завърши с живо и здраво бебе. Бързо възстановяване!

# 493
Съжалявам за преживяното Sad Не е голямо успокоение, но когато причината е за инвитро е отстранени тръби нещата се случват бързо обикновено. А и когато тръбите ги няма, (почти) няма шанс за извънматочна след инвитро.
Пожелавам ти когато се почувстваш готова и стигнете до инвитро, още първия опит да завърши с живо и здраво бебе. Бързо възстановяване!

Благодаря от сърце! Изплашена съм и думите ви ми дадоха кураж.

# 494
Като минала през това ще ти кажа, спокойно, всичко ще бъде наред! Може да звучи нелепо, но понякога се благодаря за извънматочната и операцията, защото иначе не се знаеше колко време щеше да мине в неуспехи преди да осъзнаем, че има проблем. В твоя случай с една операция са махнали и двете, което е по-добрия вариант от това да те режат 2 пъти, като мен. Щом пречат и са опасни, по-добре е да ги няма. Знам, че в момента ти е много мъчно, но след кажи речи 2 месеца ще можеш да започнеш с инвитрото, мисли позитивно! Щом си забременяла 2 пъти, ще забременееш отново, но както трябва.
Аз съм прясно след първо инвитро, успешно за сега, чакам първия си преглед с нетърпение и надежда всичко да е наред. Вярвам, че ще успееш и всичко което изпитваш сега ще е отдавна зад гърба ти! Горе главата и бързо възстановяване от операцията!

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 15:57 от Nevermind_1

Общи условия

Активация на акаунт