Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 4

• 30 465
  • 597
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря ти много, вероятно е точно така. Имах късмет първия път да се изчисти организма сам. Наистина сега ми е мазало в главата, но приемам думите ти и искрено се надявам всичко да е за добро. Успех и на теб, дано чуеш най-хубавите новини на предстоящия преглед! Благодаря момичета!

# 496
  • Варна
Здравейте! Знам,че за всички тук е тежка тема, за което много Ви съчувствам ♥️
Моля за мнение... Ще започна с това (колкото и гадно да звучи), но бременността ми е нежелана (имам вече две родени деца).
Октомври месец редовен Ц, по средата на Ц съмнение за ,,гаф,, и ескапел на същият ден. Ноември ми дойде по график, нормална като време и количество М и отрицателен тест.

Вчера (две седмици след първа дата на ноемврийския цикъл) прокървих и получих болки, както и положителен тест. Днес бях на преглед с вагинален ехограф, не се видя нищо в матката. Стойностите на ЧХГ обаче са 979m(IU)/ml и ще се пръсна от мисли до след два дни... Доста се притеснявам да не е извънматочна бременност... Има ли някой със сходно преживяване, хем цикъл (поне на цикъл приличаше) на датата, хем сега такива резултати ЧХГ

# 497
При мен беше така. Имах бледо-положителен тест на датата по график за менструация, същият ден ми дойде “цикъл”, след това положителен тест за бременност, кръвен ЧХГ беше 540, достигна плато на около 760 и после започна да спада. Решихме с доктора да изчакаме преди да ми бият метотрексат дали няма да се резорбира сама бременността. Така и стана, за около две седмици ЧХГ се стопи, бременността  не се локализира нито в матката, нито в тръбата.
Успех и дано се размине при теб!

# 498
  • Варна
За съжаление е извънматочна бременност... Утре чрез лапароскопска операция ще я премахнат. Казаха,че ще отстранят и тръбата. Възстановяването дълъг процес ли е?

# 499
Съжалявам, sunrise. При мен пълното възстановяване отне месец, но вече имаше кръв в корема към момента на операцията, което е от значение. Иначе около седмица след операцията си бях сравнително добре, разхождах се, работих (но работата ми не е свързана с физическо натоварване).

# 500
  • Варна
Здравейте отново! Кога дойде цикъла при Вас след извънматочната бременност?

# 501
При мен дойде нещо като цикъл, когато ЧХГ спадна под 70, но по учебник е ЧХГ да е близо до 0.

# 502
След извънматочната ми е един от малкото редовни цикли - 2 седмици след операцията имах едностранни болки, които след още 2 седмици разбрах, че са били от овулация. Така че точно месец след операцията ми дойде.

# 503
  • Варна
Отново с въпрос... Значи, седмица след операцията ми дойде Ц (така си мисля,че беше Ц)... Сега, почти 3 седмици след операцията усетих за пръв път придърпване вътрешно от страната на издадената тръба и някак си странно боцкащо напрежение в гърдите... Чудя се дали не си внушавам вече 😁. В сряда съм контролен преглед иначе и все ще го мисля до тогава... При Вас какво са били усещанията след премахването?

# 504
  • София
ооо, аз много често имам силни придръпвания с идването на Ц от страната на премахнатата тръба, описвам го все едно нещо се къса вътре. собре, че не е всеки месец, че....

# 505
Незнам дали тук е удачно за тази тема.
На 3.10 последен МЦ
На 28 последен "акт"
И така до ден днешен МЦ няма.
Тестове за бременност отрицателни
Кръвен Чхг тест 1.75 направен преди няколко дни .
Прогестерон 0.77
Естрадиол в норма
Днес спрях приема на дуфастон .
Очаквам и дано да има МЦ
Въпросът ми е при някоя от вас Чхг и теста за бременност да са били отрицателни и все пак да е имало извънматочна бременност?

# 506
При извънматочна бременност стойността на ЧХГ трябва да е по-висока, неправилно нарастваща, но отчитаща бременност. При 1.75 според референтните стойности бременност няма. Вие казвате последен цикъл 3.10, това е преди страшно много време. Ако е имало бременност, нормална или извънматочна, до сега би трябвало да се е разбрало. Консултация с лекар по повод липсата на менструация ми се струва задължителна.

# 507
Здравейте момичета, обзело ме е притеснение и не съм мигнала цяла нощ. На 8 ден от трансфер на 5 дневен чхг 6,4; 9 ти ден - 10,8. Доктора иска да чакаме и не казна нищо, утре ден 11, ще правя нов тест. Постоянни бодежи ниско долу. Подобни случаи, които намерих в темите завършват с ИМ. Според вас кога ще може да се изясни ситуацията на ултразвук най - скоро? 

# 508
  • Варна
Много е рано да се говори за ИМБ.
Изчакай и слушай доки! Успех!

# 509
  • Ст Загора
Мартинче, какво показа теста от днес?

Общи условия

Активация на акаунт