Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 4

• 30 461
  • 597
  •   1
Отговори
# 510
  • Благоевград
Изглежда ми биохимична. Стискам палци да е възможно най-доброто развитие на ситуацията.

# 511
Благодаря ви мимичета ❤️ Приключих днес с чхг 12.8. Спрях прогестерона и в момента съм с кошмарни бодежи в яйчниците, надявам се скоро да ми дойде. Поне се успокоих, че с тези стойности няма как да е извънматочна. Чувствам се глупаво за паниката. Но все още ми е странно как при биохимична чхг продължава да нараства макар и минимално 6, 10, 12....??? Предстои да го обсъдя с д-ра.

# 512
  • Ст Загора
Съжалявам Мартинче!

# 513
Здравейте, дами.
В момента съм със съмнение за ИМБ.. последен цикъл 13.11, но вчера бях на преглед и не се видя нищо. Пуснах ЧХГ 155, следващото е утре, но днес се появи оскъдно розовеникаво зацапване. Шансът е за късна овулация, но при мен е не е особено вероятно..

Много ви моля, кажете къде по празниците има спешни кабинети, където може да ида  при нужда за потвърждение и/или премахване (дано не се наложи Sad ) Токуда/Майчин дом/ Пирогов/ Вита??
Ужасявам се, че ще нещата ще ескалират и няма да ме приемат, тъй като навсякъде са отпуска вече Sad((

# 514
zvezdichka, дано не е ИБМ! Съществува варианта и кухо яйце, СА...

Иначе от опит препоръчвам Надежда. Имат спешен кабинет, там ме и оперираха с извънматочната. Токуда също имат спешен, Щерев също. Аз от държавните болници бягам като дявол от тамян, освен ако наистина няма кой друг да ме види не бих си ги причинила.

# 515
+1 за Надежда или Токуда, но дано не се налага.

# 516
Здравейте отново,
В крайна сметка ЧХГ продължи да пада и отидох в Токуда, където потвърдиха СА... Дойде ми нормален цикъл, дори не беше обилен...

Изследванията ми преди забременяването бяха ок, с изключние на микробилогията, която показа "микроскопски данни за бактериална вагиноза", но тъй като нямах никакви симптими не ми изписаха нищо освен глобули за подпомагане на липсващите лактобацили...
Дали някой може да ме насочи към лекар в София, който ще ми обърне внимание какво е добре да се провери/направи след СА? Масово неглижират ситуацията, а както всеки човек ми се иска да видя дали все пак може да взема мерки..

# 517
Здравейте,  момичета. Ето и моята история. Имам една сполучлива бременност и втора-извънматочна от преди половин година. Преди няколко дни 2 теста за бременност отчетоха две бледи чертички, днес е 3ти ден закъснение от цикъла ми и 31ви ден от началото на последния ми цикъл. Е, направих кръвен тест днес, който отчете много малки стойности - 60 mlu/ml, докторската ми каза да изчакам 2,3 дни и пак да пусна кръвни изследвания, но аз вече се отчаях... Надявам се само да не е отново ИМБ, но нямам тези симптоми засега, каквито имах при нея, което до някъде е успокоително.

# 518
  • Варна
Здравейте 🙂 Нормално ли е цикъла да стане нередовен и болезнен след премахване на извънматочна бременност?
Отстранена тръба в края на ноември, като бременността беше в лявата (като цикъла ми не е прекъсвал, но докторите не дадоха някакво ясно обяснение защо, явно не е било цикъл де, но не се различаваше по нищо от нормалния)... Декември ми дойде по календарче(седмица след операцията), докторите казаха,че не е цикъл. Януари - цикъл и сега ми закъснява два дни, като ме стяга доста корема, а преди това никога не ме е болял корем и винаги ми е бил редовен цикъла...
Извинявам се за хаотичното обяснение...

# 519
  • София
аз също имах цикъл с ИМБ обяснението беше, че организмът ми е разбрал, че не е на правилното място ие дал сигнал. Нямам спомен да ми се е объркал цикъла след операцията. Ако не се пазите може и на бебе да е Wink

# 520
Аз също имах цикъл с ИЗБ, по-къс обаче. След операцията имах много силни болки в яйчниците по време на овулация, като тази болка си остана.

# 521
  • София
при мен болката е когато ми идва и О е била от страната на премахнатата тръба

# 522
Здравейте,
Изпрочетох сигурно всички теми за извънматочна бременност и за жалост в петък 07.02 диагнозата се потвърди и при мен. Имах ниски нива на ЧХГ и на видеозона 7 дена преди операцията се видя нещо в дясната тръба. След 2 дена бях пак на преглед, нещото в тръбата се беше увеличило до 0.5см, в петък (деня на операцията) беше 1.2см. Приеха ме веднага и операцията (лапороскопия) беше следобяд. Дясната тръба е започнала да кърви и беше премахната. Изписаха ме в неделя (клиничната пътека е 48ч) и до вчера бях що годе добре. Изхвърлих няколко по-големи съсирека (черникави) както се очакваше, но от вчера следобяд почнаха спазми около разрезите към яйчниците, след това почна по-обилно кървене и същото като при цикъл, но доста по-засилено кървене и доста по-силна болка. Питах тази сутрин лекаря дали всичко това е нормално и каза да. Имах много лигавица в матката, която трябвало да се излющи. Това случвало ли се е и на други? Защото в повечето теми не се споменаваше за след операцията и такъв тип болки.. Снощи се събуждах на 3 пъти от болки и ставах до тоалетна, сложих две превръзки и двете бяха целите напоени. Досега цикъла ми е бил с доста слабо течение и не очаквах чак такова кървене😔

# 523
  • Варна
При мен кървенето започна седмицата след операцията (съвпадаше с дата на цикъла, но док. Отрече да е цикъл). Нормален, дори по-оскъдеб от обикновенно. Доктора ми каза,че всичко е нормално и че по време на операцията са ми остъргали от матката каквото е трябвало. При мен обаче 3м по-късно, тотално всичко ми се измени... В момента ми закъснява 9дни и се чудя кога да посетя док. (Не е нова бременност)

Здравейте,
Изпрочетох сигурно всички теми за извънматочна бременност и за жалост в петък 07.02 диагнозата се потвърди и при мен. Имах ниски нива на ЧХГ и на видеозона 7 дена преди операцията се видя нещо в дясната тръба. След 2 дена бях пак на преглед, нещото в тръбата се беше увеличило до 0.5см, в петък (деня на операцията) беше 1.2см. Приеха ме веднага и операцията (лапороскопия) беше следобяд. Дясната тръба е започнала да кърви и беше премахната. Изписаха ме в неделя (клиничната пътека е 48ч) и до вчера бях що годе добре. Изхвърлих няколко по-големи съсирека (черникави) както се очакваше, но от вчера следобяд почнаха спазми около разрезите към яйчниците, след това почна по-обилно кървене и същото като при цикъл, но доста по-засилено кървене и доста по-силна болка. Питах тази сутрин лекаря дали всичко това е нормално и каза да. Имах много лигавица в матката, която трябвало да се излющи. Това случвало ли се е и на други? Защото в повечето теми не се споменаваше за след операцията и такъв тип болки.. Снощи се събуждах на 3 пъти от болки и ставах до тоалетна, сложих две превръзки и двете бяха целите напоени. Досега цикъла ми е бил с доста слабо течение и не очаквах чак такова кървене😔

# 524
  • Варна
За съжаление при мен след болки в корема, нещата не продължава добре. Последва нова операция след 2 дни. Разбира се, това не означава, че и при теб ще е така. Да не се стреснеш. Поискай да те видят на видиозон и попитай/погледни как ти е хемоглобина. За кръвотечението не помня да е било кой знае колко много. Силната болка, замайване, отпадналост не са много нормални.
Понеже имам и втора ИМБ, мога да сравня и да кажа, че на втория ден бях шен. Ставах и доста добре се чувствах. Малко ме боляха само разрезите, но не и вътрешна силна болка.

Общи условия

Активация на акаунт