Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 4

• 30 481
  • 597
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, момичета! На 23.08 откриха ИМ в лявата тръба в 7 г.с. и лявата тръба бе премахната. Вчера 4 дни след операцията започнах да кървя обилно. При операцията бе огледана и дясната тръба като според лекаря ми е подута и има сраствания също. Като ми го съобщи се притесних много, но той ме хвана за ръка и ми каза “Аз ти обещавам, че ще имаш твое дете!”. Много му благодаря за тези думи. Малко предистория: бременността е се получи от един единствен опит, като със съпруга ми нито сме очаквали да стане от първия път, нито сме го планували дълго време. Към момента единствените ми притеснения са, че имам болки от дясно, където всъщност е оставената тръба. След 2 дена ще ми махат конците и лекуващия АГ, каза че ще мислим за дясната тръба и ще пуснем изследвания за хламидия тогава. При вас има ли жени с проблеми и в другата тръба?

# 91
Искам да попитам, тъй като ми е за първи път и ме оставиха сама да се изчистя... Току що просто както миех чиниите усетих, че нещо излезе от мен. Получих болка рязка, но кратка (за 2 секунди само) и после онова усещане, че нещо излезе. Веднага отидох да проверя и на превръзката имаше един голям съсирек обаче не мисля, че е съсирек само. Мисля че е плодното сакче.

Малко съм в шок в момента защото вчера ходих на АГ да ме гледат пак и доцента каза, че всичко се е изчистило само. Тамън малко се успокоих и сега попаднах в ада пак. Диагнозата на моята АГ беше кухо яйце, на доцента също каза че така спонтанно и цялостно. Каза че имам една тънка линия ендометриум останала и мога още веднага направо да забременея едва ли не, и че това става като е било кухо яйце. Дори каза, че няма да имам нужда от кюретаж изобщо.

Обаче това като го гледам, не знам да го запазя ли и да го занеса в лаборатория или не? Как се процедира когато те оставят сам да се изчистиш и не се налага кюретаж и излезе плодното сакче? В 6г.с. и 4 дни започна кървенето с малки съсиреци, днес официално трябваше да съм 7г.с.

Извинявам се, не съм на себе си в момента. Дано съм го обяснила правилно.

# 92
Здравейте, аз също се включвам в групата с ИМБ, днес ми я откриха в дясната тръба.
Стойностите на ЧХГ бяха ниски, след инвитро съм. На 10 ден след трансфера ЧХГ беше 36.67, на 13 ден 109, на 23 ден 715, на 25 ден 867. Днес е визуализира ембриона в дясна тръба. В момента съм в Тина Киркова приета за спешна лапароскопска операция която ще е утре. Притеснена съм, не знам какво да окачвам. Дано всичко да е наред. 🙏 първа бременност нямам други деца.

# 93
Много съжалявам за резултата! Моята първа бременност също беше извънматочна, операцията казаха, че е рутинна за 15 минути и после бързо излязох от упойка и бързо се възстанових. Още на същия ден като излязох от болницата изчистих къщата си от-до. Видях, че сте писали и в друга тема, ако сте проследили, момичетата казват, че даже е по-добре без тръби при ин витро. Моя лекар също ми е казвал, че тубарния фактор е най-лесно преудолимия при асистираната репродукция. Успех, бързо възстановяване и дано скоро се случи чудото! Heart
Здравейте, аз също се включвам в групата с ИМБ, днес ми я откриха в дясната тръба.
Стойностите на ЧХГ бяха ниски, след инвитро съм. На 10 ден след трансфера ЧХГ беше 36.67, на 13 ден 109, на 23 ден 715, на 25 ден 867. Днес е визуализира ембриона в дясна тръба. В момента съм в Тина Киркова приета за спешна лапароскопска операция която ще е утре. Притеснена съм, не знам какво да окачвам. Дано всичко да е наред. 🙏 първа бременност нямам други деца.

# 94
Благодаря за пожеланието, надявам се всичко да мине нормално.
Вие имате ли дете след ИМБ? Не знам при мен дали ще махат тръбата. Нямам идея колко е голямо и къде е точно.

Много съжалявам за резултата! Моята първа бременност също беше извънматочна, операцията казаха, че е рутинна за 15 минути и после бързо излязох от упойка и бързо се възстанових. Още на същия ден като излязох от болницата изчистих къщата си от-до. Видях, че сте писали и в друга тема, ако сте проследили, момичетата казват, че даже е по-добре без тръби при ин витро. Моя лекар също ми е казвал, че тубарния фактор е най-лесно преудолимия при асистираната репродукция. Успех, бързо възстановяване и дано скоро се случи чудото! Heart

# 95
Все още нямам деца, този месец ми беше първия ин витро опит. Аз съм без двете тръби. Тръбата където беше ИБ ми я махнаха, защото лекаря каза, че дори и да я остави има риск пак от ИБ и няма смисъл, тя вече е увредена. Тестът ми е положителен, надявам се след 9 месеца да имам вече дете. 🥰
Благодаря за пожеланието, надявам се всичко да мине нормално.
Вие имате ли дете след ИМБ? Не знам при мен дали ще махат тръбата. Нямам идея колко е голямо и къде е точно.

# 96
Аз съм без една тръба след извънматочна бременност. Забременях на втория месец и сега си имам един голям юнак на 2 годинки ! ☺

# 97
Естествено ли забременяхте? Много се радвам за вас.
Аз съм без една тръба след извънматочна бременност. Забременях на втория месец и сега си имам един голям юнак на 2 годинки ! ☺

# 98
Напълно естествено, да.

# 99
Напълно естествено, да.

А правихте ли си някакви изследвания след ИБ ?

# 100
Само за хламидия, нищо друго !

# 101
Здравейте, имам въпрос към дамите със запазена тръба след ИБ. Когато подновихте опитите следяхте ли овулацията да е от другата тръба или правихте опити смело?
Моята лекарка каза да правим всеки месец опит, защото всички друго ми е наред. Имам си овулация, доказана с УЗ, хормоните са наред и т.н. Каза, че така или иначе яйцеклетката от десен яйчник може да се прехвърли на лява тръба и няма много сигурност дори да проследим десния яйчник.
Според нея трябва да правим опити до края на годината и вече да мислим за други методи.

# 102
Привет на всички, да разкажа какво се случи след операцията. Махнаха дясната тръба, имало е разкъсвания на няколко места, кръв в корема, като осен нея са махали някакви сраствания матката са ми намествали, левия яйчник бил не необичайно високо място. Общо взето операцията е била 2 часа. Никак не е била лека. И ме оставиха още два дни в болницата. Не се чувствам в кондиция, но с всеки ден съм по добре.

# 103
Да вдъхна малко увереност на миналите през ИБ. Първата ми бременност (7 месеца опити) се оказа извънматочна, отстраниха ми лява тръба. Решихме да се пазим известно време. 9месеца по-късно ( когато трябваше да ми е терминът ) започнахме опити отново. Стана веднага. Сега съм в 9ти месец и ви пожелавам да ви се случат нещата възможно най-бързо💛 аз бях с уреаплазма, която лекувах преди да забременея

# 104
Tap-tarap, благодаря ти, че сподели! Аз също съм с ИБ от 2020, после и мисед, също лекувам уреаплазма в момента. Вдъхна ми надежда, че има светлинка в тунела Simple Smile В уреаплазмата ли е бил проблема при теб? Би ли споделила лечението си? Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане скоро ^_^

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 09:33 от Avocado

Общи условия

Активация на акаунт