Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 4

• 30 500
  • 597
  •   1
Отговори
# 105
Tap-tarap, благодаря ти, че сподели! Аз също съм с ИБ от 2020, после и мисед, също лекувам уреаплазма в момента. Вдъхна ми надежда, че има светлинка в тунела Simple Smile В уреаплазмата ли е бил проблема при теб? Би ли споделила лечението си? Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане скоро ^_^
Здравей, ще споделя моя метод на лечение на уреаплазма, който може да обсъдиш с твоя лекар. Тъй като и двамата с моя мъж я имахме, лекувахме с доксициклин 10 дни и пробиотик чието име в момента не помня, но мога да споделя по късно. Желателно е да приемеш и нещо противогъбично, защото почти винаги след антибиотик се хваща и тая гад ( мен не ме пропусна). Изненадах се, че успяхме още с първия курс на лечение, тъй като прочетох, че е доста упорита бактерия...важно да се изчака по дълго време след приема преди да се направи контрола. В моя случай беше 45 дни.

# 106
Благодаря ти Nelche357, за жалост аз приключвам вече 3ти курс лечение, всяко мнение ми е от полза Simple Smile

# 107
Благодаря ти Nelche357, за жалост аз приключвам вече 3ти курс лечение, всяко мнение ми е от полза Simple Smile
Ох... съжалявам да го чуя. Мисля, че едно от важните неща е наистина да се изчака по дълго време преди контролата, като разбира се през този период трябва да се пазите ( секс с презерватив е позволен). До колкото знам уреата изпада в едно полузаспало състояние, от което лесно може да се събуди и за това бързите контролни изследвания дават неточен резултат. Или казано но друг начин за да е адекватен резултата трябва да се изчака това време минимум 45 дни след последното хапче. А ти какво си приемала до момента?

# 108
Ако искаш да ти пиша на лични, че малко изместих темата май Simple Smile

# 109
Здравейте, от самото начало на извънматочна бременност ли започнахте да имате симптоми?
Може ли по-подробно да разкажете точно какво усещахте/чувствахте при вас?
Имам усещане, че нещо не е наред при мен. След положителен тест съм, но от 2рия ден на закъснението ме боцка от едната страна само. Изчетох какви ли не глупости, а още е рано за преглед и вече не знам какво да мисля. Постоянно ли ви болеше или от време на време и къде точно? И колко рано започна? Възможно ли е от самото начало да ме боли, ако не е на правилното място...

# 110
Моята ИБ беше в дясната тръба, тъй като лявата я нямаше вече. Още преди закъснение на МЦ имах кафяво зацапване постоянно, което си продължи и до края. Направих тест, беше положителен, всичко чудесно, но от силната емоция от резултата усетих, че много ме заболя само в дясно. Докато чаках МЦ също ме наболяваше често в дясно и малко матката и в десния крак до края. Тогава вече започнах да се замислям и да чопля темата. Звъннах веднага на моя аг, който е и ин витро лекар с хубава техника. Обадих му се във вторник, извика ме неделя на преглед, междувременно аз пуснах ЧХГ през 48 часа. Първия резултат беше 918, а втория 2090 някъде, не помня с точност, но имаше повече от удвояване. При стойност над 1000 вече може да се види бременност в матката, при мен не се видя такава. Нощта преди прегледа прокървях зверски силно и тъмна кръв, ходих до спешен, но не видяха нищо и казаха така или иначе за тази нощ няма опасност за живота заради ИБ. Прегледа на др ден беше в 5г.с.+1 ден и моя аг успя да установи ИБ с хубава апаратура, модел от 2021г. и то след 20 мин ровене. Вкара ме за спешна операция, където после каза, че е имало кръв в коремната кухина и отделно кафявото зацапване е било от тръбата и постепенното й разкъсване. Аз много се бях изплашила, защото живвеех сама, съпруга ми беше на кораб и не бях сигурна дали бих реагирала навреме, ако има усложнения. Веднага потърсих помощ за мое спокойствие и не съжалявам. След операцията изпитах облекчение, че стреса приключи, независимо от начина. По начало имах едно наум за ИБ, защото съм след прекарана хламидия, лявата тръба заради това е махната и бях ''на щрек'' за евентуален проблем.
Здравейте, от самото начало на извънматочна бременност ли започнахте да имате симптоми?
Имам усещане, че нещо не е наред при мен. След положителен тест съм, но от 2рия ден на закъснението ме боцка от едната страна само. Изчетох какви ли не глупости, а още е рано за преглед и вече не знам какво да мисля. Постоянно ли ви болеше или от време на време и къде точно? И колко рано започна? Възможно ли е от самото начало да ме боли, ако не е на правилното място...

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 14:54 от mzd1996

# 111

При мен беше при първа бременност, не знаех какво да очаквам и какво е нормално и какво не. Имах няколко дена зацапване, съответно след като отидох при няколко лекаря нищо не се виждаше. Пусках няколко дена ЧХГ, за да следим какво се случва. Не се увеличаваше както се очаква, след което ме вкараха в болница за наблюдение. Съответно след няколко дена ме оперираха...

# 112

Моята извънматочна бременност беше диагностицирана в 5 г.с. Имах много силни болки в дясно, леко зацапване, болки в гърба, десен крак. Когато отидох на преглед тръбата вече се беше разкъсала и бях с приблизително 1 л. кръв в коремната кухина.

# 113

Аз не съм имала извънматочна бременност, но с успешната ми такава, имах болки в дясно. Бях се притеснила много, даже един лекар ме наплаши че сигурно е ИБ. Не беше. Преди малко го приспах.
Надявам се и при вас да е такъв случая!

Tap tarap, много се радвам за теб. Срещала съм те из темите. Не знаех че си бременна. Леко раждане ти желая!

# 114
Нормално ли е 2 седмици след спонтанен аборт гаденето да се засилва? Hcg така и не мина 1000, сакчето е изхвърлено от матката... Кървенето беше 4 дни само. Имам и някаква тъпа до остра болка ниско от ляво. Знам че не е овулация защото ми казаха, че този месец няма да имам при последния преглед преди седмица. Имам и отрицателен вече тест за бременност, обаче от миризми и храни ми става жестоко зле.

# 115
Здравейте мили момичета, днес за съжаление ми потвърдиха че имам празен сак (9г.г 2д). Тъй като живея в чужбина, а правих инвитро в България дори не съм сигурна как ще процедират от тук натам. Някоя от вас имала ли е подобна ситуация и знаете ли какво се прави, необходим ли е кюртаж. Аз приемам утрогестан и естрофем. Веднаги се спират и възможно ли е заради това да не мога да изхвърля сака естествено. Благодаря ви.

# 116
  • Ст Загора
Ще го изхвърлеш . Да от лекарствата е .Аз последната бременност бях с утрогестан и др лекарства,  имах кървене понякога изтекоха ми водите в 11 гс ,след 2 седмици ме видя док и назначи кюретаж за следващата ден , но няколко часа без утрогестан и го изхвърлих сама , пак ми направиха кюретаж де.

# 117
Здравейте и от мен. Споделям и моята история с ИМ, може да е полезна на някого информативно.
Аз бях с ин витро процедура и при мен нещата са, както се казва "по учебник".
Проходими, прави и здрави тръби, изследванията прекрасни, никакви инфекции и заболявания никога.
Причината за ин витро е, че вече с напредване на възрастта имам силно намален ЯР и съм на хормонално заместителна терапия.
До сега имам 2 неуспешни опита, които се дължаха на изместен имплантационен прозорец, което установихме с ЕРА тест.
И така, трети опит, 4-5 дни след трансфера на 5 дневно емрионче се появи леко кафеникаво зацапване, което спираше и се появяваше през ден. Питах доктора на какво се дължи, той каза да не се притеснявам, случвало се и е рано още да се установи каквото и да било - и е прав.
Аз обаче, още на 8мия ден си направих кръвен тест - 38, след още два дни 53, след още два дни 150, след още два 480, и пак 1180.
Два дни преди началото на 6гс ме заболя изведнъж силно и остро в ляво в горната част на корема и малко след болката започна и кървене, по силно и по-червено от зацапванията до този момент.
Още на следващия ден сутринта бях на преглед, нищо не се видя никъде, само изтъняла лигавица 6-7 мм, което беше лош знак.
Пак на преглед след два дни и ... ето го - мъничка сянка в лявата тръба. Веднага от прегледа в операционната.
Лапароскопски премахнаха тръбата, а понеже така или иначе аз вече разчитам само на ин витро с докторите решихме да прекъснем и другата, за да не ми се случи отново при следващия опит.
Цикълът ми дойде още на втория ден след операцията, нормален като консистенция, 1-2 дни всякаш по-продължителен.
Много бързо се възстанових, нямаше никакви усложнения. За щастие много навреме се установи ИМБ.
Сега чакам следващия цикъл и, дай Боже, да мога да направя следващия опит без да чакам дълго, че при мен времето е най-сериозният фактор.
Има ли момичета, които са успели още на следващия месец след лапарото?

# 118
Здравейте и от мен. Споделям и моята история с ИМ, може да е полезна на някого информативно.
Аз бях с ин витро процедура и при мен нещата са, както се казва "по учебник".
Проходими, прави и здрави тръби, изследванията прекрасни, никакви инфекции и заболявания никога.
Причината за ин витро е, че вече с напредване на възрастта имам силно намален ЯР и съм на хормонално заместителна терапия.
До сега имам 2 неуспешни опита, които се дължаха на изместен имплантационен прозорец, което установихме с ЕРА тест.
И така, трети опит, 4-5 дни след трансфера на 5 дневно емрионче се появи леко кафеникаво зацапване, което спираше и се появяваше през ден. Питах доктора на какво се дължи, той каза да не се притеснявам, случвало се и е рано още да се установи каквото и да било - и е прав.
Аз обаче, още на 8мия ден си направих кръвен тест - 38, след още два дни 53, след още два дни 150, след още два 480, и пак 1180.
Два дни преди началото на 6гс ме заболя изведнъж силно и остро в ляво в горната част на корема и малко след болката започна и кървене, по силно и по-червено от зацапванията до този момент.
Още на следващия ден сутринта бях на преглед, нищо не се видя никъде, само изтъняла лигавица 6-7 мм, което беше лош знак.
Пак на преглед след два дни и ... ето го - мъничка сянка в лявата тръба. Веднага от прегледа в операционната.
Лапароскопски премахнаха тръбата, а понеже така или иначе аз вече разчитам само на ин витро с докторите решихме да прекъснем и другата, за да не ми се случи отново при следващия опит.
Цикълът ми дойде още на втория ден след операцията, нормален като консистенция, 1-2 дни всякаш по-продължителен.
Много бързо се възстанових, нямаше никакви усложнения. За щастие много навреме се установи ИМБ.
Сега чакам следващия цикъл и, дай Боже, да мога да направя следващия опит без да чакам дълго, че при мен времето е най-сериозният фактор.
Има ли момичета, които са успели още на следващия месец след лапарото?

Изключително много съжалявам, че се е случило и на вас ! Всеки път когато видя нов коментар в тази тема настръхвам. Пожелавам ви успех при следващият опит и дано съвсем скоро дойдат хубавите новини!

# 119
Здравейте, пиша вече във втора тема, но съм доста притеснена, така че моля за съвет или просто да споделите опит. Последната ми менструация беше на 31.08. През м.август нямам доказана овулация, дори напротив, според лекаря ми такава изобщо нямаше, тъй като бях на ехографски преглед около датата на овулацията и седмица след това. Въпреки това в момента съм с 6ти ден закъснение, положителен тест от втория ден на закъснението и чхг 148, след 48часа - 200. На ехографски преглед се видя миниатюрна "точка". Чхг, обаче не нараства добре, имам леки придърпвания ниско долу, по - скоро като напрежение. На ехографския преглед не се видя тръба т.е. ако е имало нещо в нея би била по - широка и щеше да се види, според лекаря ми. Не знам какво да правя и да мисля, имам час за преглед и проследяване, но се притеснявам да не е им и не знам как да постъпя и да не закъснея, което да влоши нещата. " Точката" отговаря на 4 - 5 г.с., тъй като не може с категоричност да се каже котга е станало оплождането.

Общи условия

Активация на акаунт