Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 4

• 30 507
  • 597
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте, пиша вече във втора тема, но съм доста притеснена, така че моля за съвет или просто да споделите опит. Последната ми менструация беше на 31.08. През м.август нямам доказана овулация, дори напротив, според лекаря ми такава изобщо нямаше, тъй като бях на ехографски преглед около датата на овулацията и седмица след това. Въпреки това в момента съм с 6ти ден закъснение, положителен тест от втория ден на закъснението и чхг 148, след 48часа - 200. На ехографски преглед се видя миниатюрна "точка". Чхг, обаче не нараства добре, имам леки придърпвания ниско долу, по - скоро като напрежение. На ехографския преглед не се видя тръба т.е. ако е имало нещо в нея би била по - широка и щеше да се види, според лекаря ми. Не знам какво да правя и да мисля, имам час за преглед и проследяване, но се притеснявам да не е им и не знам как да постъпя и да не закъснея, което да влоши нещата. " Точката" отговаря на 4 - 5 г.с., тъй като не може с категоричност да се каже котга е станало оплождането.
Здравейте,
Точката къде се вижда? ЧХГ в една и съща лаборатория ли го изследвате?
Стискам палци всичко да е наред!

# 121
Не знам с каква извънземна техника са видяли нещо при ЧХГ 200. Бихте ли споделили снимките от прегледа?

# 122
  • София
И според мен е още рано, ако момичето има дори малки съмнения в АГ е добре да потърси още едно мнение.

# 123
За жалост не успявам да прикача снимката, но от нея ясно се вижда точка, с посочени размери 0,28см в матката. Не знам дали е точка или "точката", на които се надяваме всички.
В една лаборатория правих изследванията.
Много се притеснявам именно от извънматочна бременност и най - вече как би могла да се диагностицира.
Със сигурност ще потърся второ мнение, въпреки че аг то ми до сега винаги е действала изключително компетентно.

# 124
  • София
За жалост не успявам да прикача снимката, но от нея ясно се вижда точка, с посочени размери 0,28см в матката. Не знам дали е точка или "точката", на които се надяваме всички.
В една лаборатория правих изследванията.
Много се притеснявам именно от извънматочна бременност и най - вече как би могла да се диагностицира.
Със сигурност ще потърся второ мнение, въпреки че аг то ми до сега винаги е действала изключително компетентно.
Успек ти пожелавам! Дано всичко е наред. Ако точката, която е видяла АГ-то ти е в матката, според мен не трябва да се притесняваш за ИБ.

# 125
Момичета, при мен има развитие - след днешния преглед, въпросната точка не нараства и се видя нещо на ехографа, под яйчника,което според аг - то можело да е тръба, но не беше сигурна, прати ме на второ мнение. Утре ще пътувам до София за преглед, чудя се дали да изследвам пак чхг. Изобщо имам чувството, че ще се побъркам, само си мисля как тръбата се пука, фокусирам се във всяко придърпване и болка, много ме е страх Sad

# 126
Amerikas0990, не е задължително да се спука тръбата, не мисли най-лошото, ако втория лекар потвърди съмнението ти ще те оперират и няма да се стига до този момент. Много зависи къде точно е точката. Моят случай - отидох при лекар в 6та седмица, като заради съмнение за ИБ ме оставиха в болницата за да ме следят, чхг беше 2500. Стискам палци за най-лекия развой на нещата!

# 127
  • София
Amerikas0990, моята операция за премахване на ИМ и тръбата беше в 7с.г не се стигна до спукване и усложнения. Стискам палци за лоша техника и некадърен АГ, и съответно благополучно развитие на нещата!

# 128
Благодаря за подкрепата! Днес чгх е 345, като според калкулатора се удвоява на 55 часа. Пак е малка нарастването, за жалост. Сега пътувам съм София, силно се надявам на добър изход.

# 129
  • София
При такова ниско чхг не може да се визуализира нищо, трябва да е над 1000, за да се види където и да било. Желая успех!

# 130
За съжаление се включвам в тази тема и аз. На 5.10 имах лапаро и отстранена лява тръба поради ИМ.  

Ето и моята история накратко:

Последен МЦ 25.08- тъкмо бях в 5гс+5 и на следващия ден имах преглед за установяване на Б. Сутринта се събудих с ужасни болки в крака, като мислих,че е просто схващане. След още час имах и кървене много оскъдно и тъмно кафяво. Веднага отидох на преглед като ест мислих , че кървенето е от болката в крака. На видеозона не можа да се види Б и лекарят даже се усъмни дали не е просто закъснял МЦ. Пуснахме ЧХГ 2700. Веднага ме приеха и насрочиха лапаро за другата сутрин. Отстранена  е тръбата и казаха, че дясната е наред. Вече от 2 дни съм вкъщи и имам кървене ( нещо като МЦ и един голям съсирек) Втора Б ми беше, имам едно детенце, но пак ме боли и се страхувам дали ще мога да имам друго дете.
Мисля да отида скоро на преглед и да обсъдим  какви изследвания да пусна и кога може да започнем с опитите отново. Единствено тази мисъл и детето ми ме карат да съм силна и да се държа. Кога започнахме с опитите? Трябва ли да чакаме 3- 6 м ?  ( първото ми дете е на 2г и от същия партньор- и не сме имали инфекции.
Първата бременност стана от раз и напълно безпроблемна,даже не бях следила О)
Дали трябва да правим цветна снимка на тръбата?
Мисля да обсъдим с гинеколога уреа и мекоплазма,хламидия. Операрищия Л ми каза,че може и да е бил нисък прогестерон и не е успял сака да стигне до матката.
 Дали е възможно наистина?

# 131
За съжаление се включвам в тази тема и аз. На 5.10 имах лапаро и отстранена лява тръба поради ИМ.  

Ето и моята история накратко:

Последен МЦ 25.08- тъкмо бях в 5гс+5 и на следващия ден имах преглед за установяване на Б. Сутринта се събудих с ужасни болки в крака, като мислих,че е просто схващане. След още час имах и кървене много оскъдно и тъмно кафяво. Веднага отидох на преглед като ест мислих , че кървенето е от болката в крака. На видеозона не можа да се види Б и лекарят даже се усъмни дали не е просто закъснял МЦ. Пуснахме ЧХГ 2700. Веднага ме приеха и насрочиха лапаро за другата сутрин. Отстранена  е тръбата и казаха, че дясната е наред. Вече от 2 дни съм вкъщи и имам кървене ( нещо като МЦ и един голям съсирек) Втора Б ми беше, имам едно детенце, но пак ме боли и се страхувам дали ще мога да имам друго дете.
Мисля да отида скоро на преглед и да обсъдим  какви изследвания да пусна и кога може да започнем с опитите отново. Единствено тази мисъл и детето ми ме карат да съм силна и да се държа. Кога започнахме с опитите? Трябва ли да чакаме 3- 6 м ?  ( първото ми дете е на 2г и от същия партньор- и не сме имали инфекции.
Първата бременност стана от раз и напълно безпроблемна,даже не бях следила О)
Дали трябва да правим цветна снимка на тръбата?
Мисля да обсъдим с гинеколога уреа и мекоплазма,хламидия. Операрищия Л ми каза,че може и да е бил нисък прогестерон и не е успял сака да стигне до матката.
 Дали е възможно наистина?

Много, много съжалявам за случилото се! Хубавото наистина е, че вече имате детенце и мъж, които са ви опора!
Аз също преживях ИБ с отстранена дясна тръба. 2 месеца след операцията пуснах изследвания за хламидия, уреа- и микоплазми както и кръвен тест за антитела срещу хламидии. Пуснах също и щитовидни хормони. Посъветваха ме и за цветна снимка, но все още не мога да се реша да я направя.

# 132
  • София
Съжалявам за случилото се.
Аз също два месеца след операцията пуснах изследвания за хламидия, уреа- и микоплазми. Чакам резултатите и от тромбофилите и след края на следващият цикъл мисля да направя и цветна снимка. По препоръка на репрото в месеца, в който ще правя снимката трябва да сем без опити.

# 133
Благодаря за подкрепата! Днес чгх е 345, като според калкулатора се удвоява на 55 часа. Пак е малка нарастването, за жалост. Сега пътувам съм София, силно се надявам на добър изход.

Как си?

# 134

Как си?

Привет и от мен, към момента изключиха извънматочна бременност и се допуска по - късна овулация. ЧГХ се удвоява добре вече и към края на седмицата отново ще съм на преглед. Не смея да се зарадвам, защото при чгх малко над хиляда не се видя нищо в матката.

Общи условия

Активация на акаунт