Спонтанен аборт/извънматочна бременност - 4

• 31 570
  • 597
  •   1
Отговори
# 240
Не, при мен прекъсна с инжекция. След това имах кървене, но според мен това не беше цикъл. Не случайно ми е още удебелена лигавицата. Не знам защо

# 241
  • София
Доколкото съм чела при прекъсване с инжекции понякога може да се наложи втора такава, за да се прекъсне бременността. Сигурно ли е, че в тръбите няма нищо? Удебелената лигавица говори за присъствие на бременност. Каква е стойността на чхг-то?

# 242
Здравейте, мили момичета. Пак съм аз, при мен ЧГХ падна под 0, чакам си епикризата и хистологията. Пуснах тромбофилия, записах час за ендокринолога ми и репродуктивен лекар. Но исках да ви питам нещо: Ако имам нисък прогестерон, има ли смисъл да слагам утрогестан в месеците, в които не правим опити? Така ще подпомогна ли тялото при следващия опит или няма никакъв смисъл и трябва да се слага само след опити? Искам да имам редовно добри нива на Прогестерон.

# 243
  • София
Мира, консултирай се с АГ за прогестерона. Радвам се, че чгх-то е 0 вече, така и ти си спокойна.

Бел, какво се случи с теб?

# 244
Shantall, да отдъхнах си. Защото въпреки спада след абразиото на 50, после на 7, пак малко ме глождеше. Дано се получат нещата третия път! 😊🙏

Мира, консултирай се с АГ за прогестерона. Радвам се, че чгх-то е 0 вече, така и ти си спокойна.

Бел, какво се случи с теб?

# 245
Shantall и при мен вече ЧХГ е 0, дойде ми и първият цикъл.

# 246
Минавам и аз през групата да се оплача и да ми олекне. След септември и извънматочната ми бременност, при която отстраниха едната ми тръба, имах радост, но за кратко. Днес в 9 г.с. за съжаление се установи, че е спряла сърдечната дейност на ембриончетата ми. Видяха се пулсации преди две седмици. Утре съм си записала час за второ мнение, но бихте ли споделили дали бих могла да имам някаква надежда, че всичко би могло утре да е наред и евентуално какви изследвания мога да направя след тази неуспешна бременност 😥 Само да кажа, че си имам една успешна бременност.

# 247
  • София
Съжалявам за лошите новини! Дано надеждата ти да се потвърди!
За изследвания - най-добре консултация с репродуктивен АГ и каквото той назначи.

# 248
Минавам и аз през групата да се оплача и да ми олекне. След септември и извънматочната ми бременност, при която отстраниха едната ми тръба, имах радост, но за кратко. Днес в 9 г.с. за съжаление се установи, че е спряла сърдечната дейност на ембриончетата ми. Видяха се пулсации преди две седмици. Утре съм си записала час за второ мнение, но бихте ли споделили дали бих могла да имам някаква надежда, че всичко би могло утре да е наред и евентуално какви изследвания мога да направя след тази неуспешна бременност 😥 Само да кажа, че си имам една успешна бременност.

Все едно чета моята история- една успешна бременност, след нея извънматочна с отстранена лява тръба и след това в 9г.с. спряла сърдечна дейност. Дано при теб има добри новини, при мен, за съжаление се потвърди, че беше пряка сърдечната дейност. Аз пуснах единствено изследвания за тромбофилия, излезнаха две мутации и следващата ми бременност беше успешна, благодарение на адекватната терапия. Успех!

# 249
  • София
Chef-mama, следващата бременност по естествен начин ли се получи? И какво беше състоянието на другата тръба?

# 250

Все едно чета моята история- една успешна бременност, след нея извънматочна с отстранена лява тръба и след това в 9г.с. спряла сърдечна дейност. Дано при теб има добри новини, при мен, за съжаление се потвърди, че беше пряка сърдечната дейност. Аз пуснах единствено изследвания за тромбофилия, излезнаха две мутации и следващата ми бременност беше успешна, благодарение на адекватната терапия. Успех!
Какви мутации открихте?

# 251
Здравейте момичета, Ще се опитам да бъда кратка, в 8гс и 4 дни прокървях и отидох веднага в Пирогов тъй като моят лекар дава дежурства там, оказа се, че ембриона няма пулс вече и е спрял в 7 та седмица, като точно тогава се чу пулса в 7гс и 2 дни и ембриона и жъртъчното мехурче бяха само едни..сега се оказа, че са две и две жълтъчни мехурчета..едното без пулс а другото без ембрион, но със леко удебелена ембрионална структура, според една от лекарките при които ходих за второ мнение има шанс да се развие, но като цяло нямам много надежди..но от началото на бременността нямаше второ мехурче..от къде се появи И то чак в 8 ма седмица

# 252
Chef-mama, следващата бременност по естествен начин ли се получи? И какво беше състоянието на другата тръба?

Всичките ми бременности са по естествен начин. Първата ми е от един- единствен път без предпазни мерки, втората (извънматочната) на първия месец опити, останалите две бяха на 3ти месец опити.
Тръбата не съм проверявала отделно, но лекарят я е огледал при лапароскопията и каза, че е идеална.

Мутациите ми са хомозиготен генотип 1298 С/С за MTHFR и хетерозиготен генотип 5G/4G за PAI-1

# 253
Здравейте. И аз да се оплача ☹ . Преди две години имах извънматочна бременност и ми махнаха лявата тръба. Сега отново е извънматочна, но не е в тръбата, а в левия рог на матката. Утре ще ме оперират и се надявам да успеят да погледнат дясната тръба (док каза, че ако има кръв в корема няма да могат).

За момичетата, които се чудят за какви симпоми да следят, ами при мен няма(ше) нищо притеснително като болки или кървене, просто при чхг 4500 не се видя нищо в матката и мисля, че лекаря се притесни повече от мен 😁 та операция (чхг си расте в норма, на 12 дена закъснение вече е  над 10 000, но уви не е там, където трябва.

Радвам се, че имам поне едно момченце, просто ни се искаше второ.

Успех на всички и горе главите

# 254
А имаше ли зацапване?
Здравейте. И аз да се оплача ☹ . Преди две години имах извънматочна бременност и ми махнаха лявата тръба. Сега отново е извънматочна, но не е в тръбата, а в левия рог на матката. Утре ще ме оперират и се надявам да успеят да погледнат дясната тръба (док каза, че ако има кръв в корема няма да могат).

За момичетата, които се чудят за какви симпоми да следят, ами при мен няма(ше) нищо притеснително като болки или кървене, просто при чхг 4500 не се видя нищо в матката и мисля, че лекаря се притесни повече от мен 😁 та операция (чхг си расте в норма, на 12 дена закъснение вече е  над 10 000, но уви не е там, където трябва.

Радвам се, че имам поне едно момченце, просто ни се искаше второ.

Успех на всички и горе главите

Общи условия

Активация на акаунт