Магията на изтока - тема 67

• 26 753
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Tokyo Vice
Бел ще му се зарадва,защото е с участието на Кен Уатанабе
Ще започне на 7.04 по HBO Max

Сериалът е базиран на книга със същото име,която е написана от  Джейк Аделстийн  и в която разказва за работата си е Япония.Tokyo Vice е за американския журналист, който през 90-те години на 20 век се мести в  Токио,за да работи като криминален репортер в местен вестник. Джейк е първият чужденец в екипа, което не прави живота му лесен. В работата започва да му помага японския детектив Хирото Катагири (Уатанабе).

# 361
Това изглежда интересно. Прочетох, че книгата така и не се е публикувала в Япония. Имало е идея и за филм, но така и не са го снимали. Явно се разкриват неща, които не са много за показване. Мярнах в каста Ямапи, Ито Хидеаки, а и други познати имена. Ще му хвърля едно око като излезе.

Рос, метнах първите два епизода на Бизнеса. Пълно е с клишенца, но пък е леко, забавно и разпускащо. Като добавим и приятния каст плюс любими аджуми и аджошита напълно ми е достатъчно. На фона на всичката гняс, която ни е заобиколила, такава "бозичка" ти дава 1 час релакс.
Дядото е страхотен, а Маминка е емблематична. Всичко, което очакваш от една корейска мамаша. Да не споменаваме и таткото под чехъл Joy. Все любими актьори.

Шош, пробвай. Приеми го като почивка за мозъчните си клетки Joy.

# 362
  • MJF
2в1, като каза " любими аджуми и аджошита" се сетих за Kim Mi Kyung в метерологията/ Forecasting Love and Weather. Такива корсериални антики ѝ бяха сложили да играе в последния излъчен епизод-неделния , че се наложи с размах да я поизредактирам. Хем тя е спец в такива роли като тази която играе в този сериал. Ама толкоз прекалиха , че и тя "не спаси положението/мишока". Аз затова и не коментирах последните 2 излъчени серии, почти не се смях.

Мда, ще го пробвам, дано със забавата устискат, щом е по-кратък/ 12.

Филм! Добър!
Tsuda Umeko: Osatsu ni Natta Ryugakusei (2022)
По истински казус. Назад във времето съм гледала така да се каже мъжкия вариант на тази история- когато пращат момчета във Великобритания , за железниците и прочие. Ако се сещате за неговото име , може да се включите, аз не сега Thinking . Този път доста по -сложния вариант. Не само че пращат в  заветната Америка момичета ами направо деца- главната героиня е само на 6 години , когато татко ѝ успява да я запише в група от няколко момичета , която японската държава праща/изцяло финансира да идат там и да се поучат на английски, на "западен маниер". Само дето цялата работа е "на американски" но това е вметка от мен Wink . Сценария и как плавно върви историята е силата на този филм. Този кос ми държеше напълно достатъчно вниманието в посока, в която не забелязвах твърде много кинематографията, сценографията и "английския". За последното отговаряше мишока-да намалява/изключва звука. А за -графията - знам си предварително че такива японски продукции ми куцат в това отношение  и тази не е изключение.
Доволна съм като цяло защото централната сюжетна нишка я показаха и разказаха за мен много добре. Затова и   им спестявам забележките. Главната героиня Umi  на 6 години на въпрос на татко си дали иска да иде в Америка , за разлика от 8-годишната си сестричка, която може да каже "не" за себе си, още е дете и на въпроси "искаш ли .." отговаря с "да" преди и да са я питали Smile . На всичко отгоре, на фона на останалите момичета на 9-10-12-14 години, 6-годишната  Umeko няма някакво японско начално образование. Така започва всичко по този трънлив път на човека Umeko Tsuda. "Американския епизод" е достатъчно кратък на фона на целия филм и действието е предимно на японски терен , където и заради което е "цялата таз работа".
На моя ресурс филма е качен на 8-и март, получило се е символично. Доста символично.

# 363
В Tokyo Vicе определено ще има неща,които няма да им харесват.
Аделщайн е работил 12 години за един от 5-те основни вестници в Япония,при това известен със своя консерватизъм -Yomiuri Shimbun.Разследва един от босовете  (Тадамаса Гото) на якудза и дори дава информация на ФБР за него. Прави разследвания за корупцията в полицията.
Обаче няма как да отречем,че самите японци също прафят филми,които показват показват корупцията на високо ниво.Примерно The Journalist,който също е базиран на истински случай.

Шош,ако пазиш линка или ти се рови във Хисторито - дай го.Ще го видя и аз Tsuda Umeko: Osatsu ni Natta Ryugakusei.

# 364
Tokyo Vice
Бел ще му се зарадва,защото е с участието на Кен Уатанабе
Скрит текст:
Ще започне на 7.04 по HBO Max

Сериалът е базиран на книга със същото име,която е написана от  Джейк Аделстийн  и в която разказва за работата си е Япония.Tokyo Vice е за американския журналист, който през 90-те години на 20 век се мести в  Токио,за да работи като криминален репортер в местен вестник. Джейк е първият чужденец в екипа, което не прави живота му лесен. В работата започва да му помага японския детектив Хирото Катагири (Уатанабе).[spoiler/]
О, да! Отдавна го чакам. Благодаря, че сподели!

# 365
Tuon, като спомена The Journalist, аз съм планувала сериала да гледам. Основата и на двете заглавия е една, но, до колкото прочетох коментарите, драмата се различава от филма. Не е римейк.

# 366
  • вятърничава
Кино на разсъмване - Pirates (2014) по тв.
Вчера бях яхнала метлата, днес съм добричка. И как да не съм,събудих се с Ким Нам Гил.

Скрит текст:

И аз изгледах 2 епизода от A Business Proposal ,подстрекателки такива))

# 367
  • MJF
Tuon , линка.
Цялата тази "афера" се случва в края на 19-и век. 11години голяма част от тези момичета  са извън Япония. А предвид историческия момент ....повече от големи проблеми се стоварват на завърналото се на 18 години момиче, което няма японско образование, има проблеми и със самия език , тъй като като най-малка в групата , тя специално е живяла в американско семейство а не с останалите момичета. Първия и най-голям проблем  на тази група жени е че тогава, не че сега е по-различно, политически 11 години не са малък времеви отрязък и всякакви стуктури, линии, фондации, .....могат да изчезнат за такова време.
Но най ми хареса във филма как бавно, последователно и подробно разкриха тогавашния дамски свят в тогавашна Япония. Като се почне от майката и бащата на самата Umeko та до семействата на хора станали първи министър -прецедател , първи министър на образованието и прочие личности. Таткото на Umeko сам по себе си интересен човек.

Тоз A Business Proposal при такова масово гледане тук дето ще му устроимq  направо плаче за емотиконно съкращение Mr. Green

# 368
2в1,гледала съм филма.Отдавна беше и имам добър спомен.Когато четох за Tokyo Vicе веднага се сетих за него.
Незнам до колко е възможно да си приличат Thinking  освен в частта за корупцията,дезинформацията и свободата на словото.

Шош,благодаря Hug Ще го видя и ще коментирам.Обещавам.

# 369
  • вятърничава
Като стана дума за любимата аджума Kim Mi Kyung,та да питам това с нейно камео участие Would You Like a Cup of Coffee? струва ли си гледането?

# 370
Tuon, аз говоря за сериала и филма The Journalist, че може би си приличат. Един режисьор и едно и също поле на действие, но различни герои, а и все пак различен формат.
Tokyo Vicе е ясно, че е на съвсем различна тематика.

# 371
  • MJF
The Journalist и филма и сериала са ми в списъка. Помня.
С Kim Mi Kyung последно най съм се смяла на малкия кор-екран в Another Miss Oh
Тя и в текущия Forecasting Love and Weather е образ безподобен но сценариста го мързи от толкоз много герои да седне да попише по-качествено за нейния. Последния миналоседмичен кадър на сериала беше пак с нея Mr. Green . Пак сублимен момент. Поредни неделни серии завършват с нея и големите разкрития , които прави нейната героиня Mr. Green .

# 372
2в1,аз не съм разбрала. Blush
Незнам.Филмът си беше достатъчен.Освен ако не разгледат случая по-задълбочено и няма повече лични взаимоотношения между героите.Примерно техните семейства и как  разследването се отразява на работата им.Също може да има повече инфо за другата страна - мотиви,схеми,начин на действие.
Звучи интересно.
Обаче идва много подходящо с оглед случващото се в момента и работата на журналистите,които трябва да отразяват събитията точно и безпристрасно.
Ако го гледаш ще ми е любопитно да прочета коментара ти.Както и на Шоши.

Сега  казаха по новините за голямо земетресение край бреговете на Фукушима.
Първото е било 7,4.
Дано са добре.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 19:25 от Tuon

# 373
Сериалът и филмът Shinbun Kisha/ The Journalist нямат нищо общо, освен режисьора и героя на Тецуши Танака (има причина точно той да е един и същ).
Коментирах, когато изгледах сериала преди два месеца. Случаите, по които са направени двете продукции са истински, но и преекспонирани, поукрасени, естествено, за да се въздейства много по-силно на зрителя, кино все пак.
Филмът не ме трогна, нито впечатли. Сериалът е много по-качествен и заради играта на много по-качествените актьори, но и защото в него става дума за скандала около съпругата на бившия министър-председател Шиндзо Абе - Акие Абе. Реалност от преди четири години.
Въздействието в сериала беше много по-голямо за мен (като зрител), защото помня много добре всичко, което излезе наяве, лъжите на Абе-сан, както и разкритията в пресата.
Хипократи, като всички политици на този свят. Единствено властта и парите имат значение за тях, животът на обикновения човек не струва нищо. Затова слагаш въжето и край. Е, ако имаш някакво достойнство, като героя на Хидетака Йошиока.

Японците от много години правят сериали и филми на тема корупция по високите етажи. Двата сезона на Ханзава Наоки и Голият режисьор са част от сериалите посветени на тази тема.

# 374
Все едно са се наговорили да пуснат клиповете си по едно време. Знам, че не е така, но не можах да не направя паралела.

Джунсу

TVXQ

Общи условия

Активация на акаунт