Магията на изтока - тема 67

• 26 747
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
За гледащите на руски - Твърди се,че ВКонтакте е бил хакнат.Инфото е от друга платформа - Медуза.Временно бил недостъпен,освен това потребителите са получили съобщения от официалния акаунт на социалната мрежа, които ги информират за истинските жертви и последиците от войната на Русия срещу Украйна, според скрийншоти, публикувани онлайн.

# 391
ВКонтакте е блокиран от някои доставчици в бг като А1, Виваком, Йетел... Аз, за сега, го отварям и си работи нормално, но ползвам местния ни доставчик. Не съм получавала такива съобщения.

# 392
Незнам.
Днес попаднах на две новини свързани с интернет и Русия.
Няма да давам връзка към местния сайт,но инфото е било от тук и обяснява,че ВК е бил хакнат и има връзка към руски сайт.
Другата новина касае сайтовете с отворен код (примерно Линукс) - тук.

# 393
  • MJF
По миналия петък ми бяха блокирали де що имам руски ресурси не за далекоизточния фронт и чак тогавашния понеделник ми ги отблокираха. Но за жалост в ютуб и канал Култура където  си гледам от години  такива поредици като Нескучна класика и поредици за зоологически градини. Да не говоря пък за фигурното пързаляне - там удариха дъното във въпросните 3 дни блок. Ей такива диванета. vk от въпросния понеделник го проверявам ежедневно, работи. Пу, пу , пу. Eх, искам да съм дух! Бедна им е фантазията какво щеше да ги споходи всичките тез по ред на номерата.

Ей така ми се отразява Ф. Mr. Green

Tengoku to Jigoku: Psychona 2nin / Heaven and Hell: Soul Exchang … : 2 Psycho People
Изгледан. Геройски Mr. Green . Нарочно горе е с всичките си заглавия. Те казват много Mr. Green
Първо критиката ми към Yoshiko Morishita
Скрит текст:
Пълна манджа с грозде. Първите 2,5 серии може да кажа че е комедия. После 4-5 серии направо на хорър мязаше. В тази част беше и Ф за капак. А последните 3-4 епизода го избиха на тежка психологическа драма , че и мелодрама. Пълна каша т.е. Rolling Eyes . Среден 3
Актьорите като контраст на недостатъците на това заглавие ме радваха и за да го догледам с мишока , се съсредоточих най-вече на тях. Забавлявах се особено с "нашата Амемия", Исей, Тацуку ,  Джунпей и Казуки Китамура .

# 394
  • вятърничава
Шош,леле мале Scream

2в1, пробвах с еп.1 на Military Prosecutor Doberman
Скрит текст:
нещо не се харесахме.И двамата главни са ми много симпатични, очаквах този сериал да е от типа на Through the Darkness,One Ordinary Day ,D.P..А то клони към Батман и Жената-котка.Но това е ок,обаче насилието ми дойде в повече. Може да му дам шанс по-натам,ако пишеш добра дума;
Ще пробвам A Superior Day
Rage (2016)
Скрит текст:
- хареса ми доста да ме водят из дебрите на истории в историята,през различни човешки съдби и реакции във всякакви житейски ситуации.Задържа ми интереса до край.И разбира се всички тези образи пресъздадени от чудесно подбрани актьори,не мога да кажа,че някой ми е харесал по-малко от другите.
Drive My Car
Скрит текст:
беше ми интересен, моменти които ми допаднаха - сцените между съпрузите, корейската двойка, Park Yoo-Rim е много нежна и много грациозно говори с ръце, идеята за разнообразната театрална трупа ми хареса,макар че в началото ми се стори леко абсурдна, лицето на Toko Miura.Чехов на японски звучи странно Blush но в момента не бих искала да го слушам в оригинал
Не съжалявам за отделеното време, но е ненужно дълъг.Гледах и Дюн ,BTW, да видя какво са номинирали и от някакъв сантимент.За най-дълъг филм ли ще раздават награди тази година.Имах чувство,че на бавна скорост ги гледам тези филми.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 09:53 от bb6

# 395

Rage (2016)
Скрит текст:
- хареса ми доста да ме водят дебрите на истории в историята,през различни човешки съдби и реакции във всякакви житейски ситуации.Задържа ми интереса до край.И разбира се всички тези образи пресъздадени от чудесно подбрани актьори,не мога да кажа,че някой ми е харесал по-малко от другите.

Радвам се, че ти е харесал. Смело мога да заявя, че е сред най-добрите филми, които изобщо някога съм гледала. Помня, когато го гледах за първи път, как се вълнувах и колко го коментирах тук. Много пъти се връщах отново към него, дълго време нищо друго не ме впечатли така.

# 396
A Business Proposal - епизод 8

Корейците не изневериха на себе си стане ли дума за заветния осми епизод. Досада, предразсъдъци, глупави/ детински оправдания, нищо ново.
В оставащите четири епизода остана да видим как дядото и родителите ѝ ще приемат всичко това, но ако лелята Лонг тайм ноу си и лудата братовчедка се развихрят финално, оооууу, леле, мале. Вкарат ли досадната богата аджума в историята - край. И тук не пропуснаха.

Shizuka-chan to Papa - епизод 2

Тук - японско щастие. Много приятно и затрогващо сериалче. Турските дюнер-кебапи продължават и във втори епизод, а очевидно и до финала, хехе. Много пъстри, приятни и положителни са всички герои в тази история. Поглед към проблемите, които имат семействата на хората с увреден слух. Човещинка на квадрат, както само японец може да я създаде и никой друг.
И друг от новите сериали на NHK се надявам да ми хареса така, както Shizuka-chan to Papa - Shoujiki Fudosan с Ямапи. Блудният син на Япония се завръща в национален ефир и от него зависи да се представи на висота.

Как ми се гледа това аджоши, ама няма нищо ново с него. Донсенгът му ще го пропусна.
Ще ми кара Шеви! Я, да си джитка с Хьонде-то из Техан Мингук.

# 397
bb6, на мен ми допада за сега Добермана. D.P. не го гледах и за него не мога да коментирам, но другите два са по-скоро трилъри и наблягаха повече на психиката, докато този си е екшън. Има си тупалки и интензивно действие. Поне до момента поддържат темпото и вече започна да се изяснява картинката срещу какво ще се борят нашите хора.

За A Superior Day изчакай малко. В 8 епизода е събрана история, която се развива в рамките на 24 часа, а сериалът се излъчва само с по един епизод на седмица. Аз мисля да го стопирам за момента и да го изгледам анблок, че поне да се усети напрежението. Иначе някак се губи ефекта от подобен замисъл.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 22:38 от 2в1

# 398
  • MJF
Като прочетох "Поглед към проблемите, които имат семействата на хората с увреден слух." се сетих че догледах Koi Desu: Yankee-kun to Hakujou Garu (2021)
След първите 2-3 серии нещо "дадох заден" за дълго. Но по едно време се сетих за това заглавие и вече като ориентирала се за стила на творческия екип и избрания от тях таргет го догледах. Имах по - големи очаквания . Но като такова каквото се е получило в избраната стилистика е добро.

# 399
Danger Zone 1 и 2
Нали казах,че Вик е разкошен?
Сериалът е базиран на "The Pursuer" от Qian Yu Zhi Cheng
Трилър. В град Донглин (близо до Тайпе) се случват серийни убийства.Полицията няма никакви улики,а всички убити жени имат само едно общо нещо - бременни са и никой освен тях незнае.Това не им стига и се появява имитатор на убиеца.
Вик в ролята на затворник 5710  или Liang Yan Dong  адвокат,експерт по наказателна отговорност,пълен гений е в затвора за изнасилване и убийство,което не е извършил.Само от прочетеното в списание успя да изгради профил на убиеца и да е с 2 крачки пред полицията.
Berant Zhu е млад полицай,който след случайна среща (колко да е случайна в един затвор,но негов колега от академията го отвежда при героя на Вик) разбира колко по-логични и правилни са изводите на Вик.
Историята е представена доста кърваво и шокиращо.Има доста тежки сцени.Освен крими мистерията и двамата главни герои са истинска загадка.Докато разрешават случая,те разкриват малко по-малко и своите тайни.
Добре изграждено напрежение,сюжета не се разтяга,но има своите кръпки,представяне на полицията като пълни некъдърници (освен младия полицай),твърде бързо излекуване...Истината е ,че зрителя разбира кой е Лошия почти в средата.
Случаят от сезон 2 не е толкова брутален,но научаваме повече за миналото на героите.Хубаво беше,че поне една от тайните се разкри в последния епизод.
Краят е задоволителен.
Сезон 1 ми хареса повече.
Скрит текст:
Вик в затвора

Вик извън затвора

Вик и полицай

От премиерата на сериала

Вик за Vogue Taiwan
Скрит текст:

Heart Eyes Innocent припаднал емотикон

# 400
  • MJF
Tuon, за малко да се объркам че е петък с тоз Вик Wink Smile

Пролет настана но аз се включвам от леда. Каори Сакамото с кратката си програма от вчера на световното по фигурно - най-добър резултат на кратка до тук в състезателната ѝ кариера.

# 401
Tuon, за малко да се объркам че е петък с тоз Вик Wink Smile
Stuck Out Tongue Stuck Out Tongue Closed Eyes Stuck Out Tongue
Щеше да е петъчно ако имаше и Тик. Днес е само четвъртък.

# 402
Tuon, добре ми напомни за сериала на Вик. Влезе веднага в листа за гледане, че да не го забравя пак.

Вече са налични първите 3 епизода на Пачинко. Има превода на над 40 езика. За щастие българският е сред тях.

Другото ново е Soundtrack #1. 4 епизода, по един в сряда.

Св. Валентин мина, но пък е св. Петък Wink.

# 403
2в1,на мен ми хареса. Вик е великолепен.Отдавна не го бях гледала и се насладих изцяло.

Петъчно
12 Korean Actors Who Never Seem To Age
Сигурно са вампири като Джаред Лето. Rolling Eyes
Освен актриси,Lee Joon Gi,Jo In Sung, Бини,един,който се ожени и спря да се снима,Kang Dong Won(вчера обяви,че вече е част от американската агенция -CAA или Creative Artists Agency) е наличен и Ha Seok Jin Heart Eyes или брата на Бини от севернокорейската сага,който беше умрял преди да се появи и така ми спряха слюноотделянето. Още не съм им простила.Трябваше него да показват,а не как правят кимчи.

Може и от консумацията на кимчи да е ? Scream Open Mouth  Или от соджуто? Комбинацията от двете. Head Band

# 404
  • вятърничава
Ох,ох, 2в1, колко хубаво.Влиза в съкровищница.
Много са бързи с превода на Пачинко, Soundtrack докато запапочне и ще е свършил.
След приключването на Through the Darkness Ким Нам Гил ми липсва.Разтърсих се и попаднах на Trans-Siberian Pathfinders - заедно с Lee Sun Gyun, Lee Sang Yeob, Kim Min Sik и Go Kyu Pil  пътуват по Транссибирската железница. Голямо забавление е!

Общи условия

Активация на акаунт