Магията на изтока - тема 67

• 26 448
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
На прима виста, за сериали с работещи японски момичета, се сещам веднага за кралиците - Юрико Йошитака в Watashi, Teiji de Kaerimasu и Микако Табе в Kore wa Keihi de Ochimasen!. Хару и нея я слагам в тази категория, все пак тя е култовата Мими Сенсей.

Tsuma, Shogakusai ni Naru - епизод 2

Много добър втори епизод. Това сериалче ми влезе под кожата. Така умело разкриват човешката природа (добра или лоша), че умът, душата и сърцето ми ликуват. Японщинка, от най-добрите и смислени заглавия, които са способни да създават.
Във втори епизод се появи Рюноске Камики, хаха. Камео-участие, но ще го видим и другата седмица.
От превюто за трети епизод (другия петък), вече се вижда ясно и Йоске Сугино. Мичито ще е влюбена в него, усещам. Ах, това щастливо Мичи, бее! Удари големият бонус от японската лотария, отново.
И да похваля малката актриса - Ноно Маида. Това дете е истинско съкровище, играе като възрастен.

Шо, ето ти парчето, което звучи в епизодите на Tsuma, Shogakusai ni Naru. Много добро, наби ми се в главата.

Bad and Crazy - ФИНАЛ

Изцвъкаха едно голямо корейско НИЩО, както винаги.  Пълен хаос, толкова неща останаха без логично обяснение, претупаха набързо всичко по толкова наивен и глупав начин, както правят в 99,9% от сериалите си.
Поредният корейски сериал, който тръгна по възходяща линия и след 7-и епизод спихна като спукана гума Хангук.

# 46
Димаш в паети(розови). Години по-късно анцуга на Бини от Secret Garden е все такава модна тенденция Joy
Скрит текст:
Клипът е от днес,празнува 5 години от създаването на неговия фендом.

Изгледах Given Triumph Толкова се разочаровах,че изгледах анимето още веднъж.После открих,че има филм - изгледах го и тъкмо приключих с OVA.

# 47
  • MJF
Мда , симпатична песничка нали?! Чакам си търпеливо епизод 2. Satisfied

А иначе си догледах Miyako ga Kyoto ni Yattekita! (2021). Ами сериалче бижу се е получило това заглавие. Едно такова  приятно, домашно, забавно, интимно, с много заразителен хумор. Въобще съм напълно доволна. Таткото и щерката постигнаха голям синхрон, кимоното се върна където му е мястото. Самите Сасаки и Фуджино достатъчно се позабаляваха и мен също, особено към края в последните 2 серии. А облеклото на доктора , особено дължините на панталоните и съответно видните чорапи WinkSmile. Въобще пак ми напомниха за любимата ми част от облеклото на далекоизточния фронт- чорапи Mr. Green
Wink

Пак аз , смръзнахте се направо Thinking

Tsuma, Shogakusei ni Naru 2
Мда Рос , Ноно Маида втора серия вече и аз не спирам да се дивя колко хубаво играе, ама съвсем на място се е справил този който я е подбрал за ролята. Като гледам за първи път я гледаме на екран нали ?! Има посочени преди това само още 2 заглавия- не съм ги гледала.
Скрит текст:
Брей, сложна е работата със сегашния ѝ родител явно, тепърва ще разберем. А героя на Камики какъвто е любопитен, мнителен а и брат на нашата главна героиня....би трябвало не само следващия епизод да се мярка. Той само докато повярва кой кой е ....що вода ще изтече Wink
В повече е любопитството на околните, имам предвид творческия екип как ми го поднесе- малко в повече изкуствено бих казала но реших да не пуфтя а да Mr. Green , най-вече тази шефката на нашия герой Кейске , че и приятелката ѝ.
Мерси на преводачката за експресната и качествена работа.

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 16:17 от Шошулчо

# 48
Konin Todoke епизод 8 е готов. Преводачката се е събудила след дълбок едномесечен сън. С това темпо ще завърши сериала през март-април.
То да взема и аз да го погледна, че вече забравих какво точно имаше в 8-ми епизод. Ааааа, сетих се, дъвкането и чуденето как да запълнят епизодите до финал, даваха повече Махиро и Сакакен. Да, да, значи ще пропусна.

Днес е ден за Kоisenu Futari. Тях ще гледам сега.

Айде, настъпи и Новата година на водния Тигър. Да ни е честита и тя. 新年快乐!

# 49
Да ни е честита Новата година на тигъра, здраве и късмет да ни донесе!
Скрит текст:
Аз хубаво я започвам, в болница с лека операция. Уж всичко било наред, да видим.
Почти на финала на Caseworker's Diary съм. Като приключа, ще се отчета.

# 50
  • MJF
Бел, Hug Hug , хайде всичко да е наред. И се пази.

Рос, ти голям оптимист. Аз съм се настроила че ще го догледам тоз Konin Todoke до края на таз тигрова година. Wink

# 51
bell_87, бързо, леко и безпроблемно възстановяване.

При корейците ще има малки промени в излъчването на някои сериали заради ОИ.
За сега Through the Darkness и Tracer няма да се излъчват в следващите 3 седмици.
The King of Tears, Lee Bang Won не се излъчи предната седмица, но заради проблем на снимачната площадка.
Moonshine няма да се излъчи днес и утре заради Лунната нова година.
Вероятно и при други заглавия е възможно да има промени в хода на Олимпиадата.

Кокичето и Вуйчото приключиха.
В първия,
Скрит текст:
очаквано, дадохме жертва. Нямаше как главните да останат заедно и, естествено, героят на Jung Hae In се жертва заради любимата си.
Въпреки това сериалът не беше лош, а и девойката се справи повече от добре като за първа роля.

Вторият, за компенсация, май го раздава хепиенд, но още не съм изгледала последните два епизода, че субтитрите се позабавиха. Все пак, мога да кажа, че става за гледане.

# 52
あけおめ🎉🎊🎉
Saiai втора серия определено повече ме грабна от първата. Търся си нещо корейско и забавно. По-скоро романтична комедия, само да няма персонажи на 1000+ години и след поне десет прераждания.

# 53
  • вятърничава
bell_87, оздравявай!

След като гледах Shoplifters по телевизията, някак седмицата плавно преля в седмица на Корееда. Позапълних пропуските с Nobody Knows, Hana yori mo naho, Our Little Sister.

Значи с Through the Darkness ще оттече работата. Жалко, ще ми липсва Ким Нам Гил.
За сметка на това Konin Todoke 8 се приближава стремително 😃
И Saiai ми се ще да гледам.

# 54
  • MJF
Konin Todoke 8 изгледан.
Скрит текст:
Момозе е голяма мимоза, но както знаем, въпреки че е меко казано бавен реотан,  като загрее......няма да се спре. А да видим в оставащите 2 серии как ще печели точки/ "компенсира " Аки Mr. Green. Аки може и да ревне на искането за развод но туй спрямо характера на Момозе е доста логичен ход. Мота се, мота се ,мота се, .... и сега като си изясни чуствата и мислите почва на чисто човека и както трябва Smiley .
Обаче тези торби в които се облича Нана са направо нелепи на моменти, чак ме разсейват, толкоз са ....ooooh! . Явно ги рекламира иначе не виждам грам проблем да я снимат така че да не разбира зрителя че актрисата е бременна. Ама такива торби....и тв реклама няма да им помогне ooooh!
Бел Hug

# 55
Момичета, благодаря ви за пожеланията! Вече съм по-добре.

След като гледах Shoplifters по телевизията, някак седмицата плавно преля в седмица на Корееда. Позапълних пропуските с Nobody Knows, Hana yori mo naho, Our Little Sister.

Сега ми се прииска пак да ги изгледам, обичам Корееда. Само Nobody Knows не ми допадна, но може да му дам още един шанс.

Радвам се, че има гледащи/желаещи да гледат Saiai, много е добър сериалът.

# 56
  • вятърничава
bell_87, и Still Walking също.Кирин Кики е великолепна,както винаги!Много я харесвам,никога нямам усещането ,че играе, когато я гледам.

# 57
  • MJF
Мда, чакам да видя по-комерсиалните творения на наш Корееда какви са.
За Сайай трябва да си разчисти човек време и тогава да седне, защото е от тези "ан-блок заглавията".

# 58
Финал на Caseworker's Diary, много ми хареса.
Започнах Shima no Sensei, първи епизод ми се стори муден, но ще видим по-нататък.

# 59
  • MJF
Ммм, значи приключи Caseworker's Diary . Назад във времето помня че съм гледала такъв пак със социална служба японски сериал но някак си звеното бе вързано по-скоро към полицията. Нещо такова смътно помня и ми беше интересно. То такива служби/звена действително са към няколко институции като вариант защото са многопланови- социално, образователно, полиция и здравна система. Всички в най-различна степен имат отношение към конкретните казуси.
Отворих да видя кой е този Shima no Sensei
Постера познат, гледала съм такива "островни училищни" не един и два и пак драма с паметта. Питах търсачката и в тема 30-а видях че съм го почвала , но не намерих къде съм го завършила Smiley , но се развеселих от писанията си 2014 дето видях Smiley

Общи условия

Активация на акаунт