Магията на изтока - тема 67

• 26 443
  • 754
  •   1
Отговори
# 30
Харесах си песен на японски.
Жалко,че Дането я няма да се похваля.

Ако искам да благодаря за превод направен от някой (не помня ник) Blush Eastern Spirit може ли без регистрация?

# 31
  • вятърничава
Шош, още не съм догледала Now, We Are Breaking Up,
нарочно съм си оставила последния епизод за разтуха между криминални сериали и сериозни драми.Трудно го започнах и трудно се "разделяме" с него Wink,само и единствено заради главните и втората двойка.Родителите са потрес,доста ме възмущават,но го избутах до края.Понеже в един ден гледах и  Now, We Are Breaking Up и Through the Darkness,забелязах,че този бонбон играе и в двата.

Only Just Married пък в снеговете ли затъна или в родилното отделение.След глупавата история с двойниците - нищо.Чудя се да го чакам ли или да го зарежа.

Дането.Какво стана с това момиче?

# 32

Жалко,че Дането я няма да се похваля.

Дано пак да се включи в темата. Дано да е добре. Често я мисля напоследък.

# 33
  • MJF
Мда , търпеливо чакаме включване от дането.

Tuon,
не знам по твоя въпрос за Спирита Smile
В моята далекоизточна папка във фонотеката преобладават корейски песни но имам и няколко японски които не си ги давам , така да се каже. Smiley
Дай да чуем тази песен.

Бел, тези с Арата дето гледаше.... ще стигна и до тях по някое време.

bb6,
споко,  родителските тела в последния епизод се явиха но нали "изплюха/избълваха всички жаби и гущери" в предишните серии та явно запаса им свърши, на всички до един Mr. Green . Туй дете от снимката му не можах да загрея кое е , та чак като отидох в  Now, We Are Breaking Up загрях че е играло дъщеричката на болната дама, мда.

Рос, Tsuma, Shougakusei ni Naru 1 изгледан. Въпроса ми към теб е относно преводача. Какво да очаквам от него ? Да знам как да се настроя. Много емоционален и наситен първи епизод, спечели ме , зрител съм.
Скрит текст:
Ама как личи почерка на Satomi Oshima! А като чух музиката , спрях и направих справка  Smiley , то и останалата част от творческия екип на Nagi's Long VacationSatisfied
За един епизод на няколко пъти се насълзявах в различна степен и се усмихвах. Към края на епизода като се появи пък майката на 10- годишната Шираиши  в такъв странен вид Smile, всъщност не знам дали е майка ѝ де Thinking и онзи хубустник дето видя бащата на приятелката си да предлага брак на 10- годишно момиче Mr. Green повишиха доста успешно любопитството ми към следващия епизод.
Ама колко е кофти когато се получи така че един човек е душата на цяло семейство и когато той умре останалите са тотално емоционално упостошени, без да им остане никакъв вкус към живота.
Видях я Ширакава. Успокояващо е че не само аз снегориня. Ама така де , няма само аз я Crossing Arms

# 34
Преводачката е най-доброто от доброто. Отговорна и бърза. Тя превеждаше и Lion no Oyatsu. Сериалът се излъчва всеки петък в Япония, а тя е готова ден-два след това с английския превод.
Йо Йошида е майката на детето, да, а точно момчето, което не се видя ясно на пейката и което видя сцената с предложението за брак е героя на Рику Хагивара, който е заменен по спешност от Йоске Сугино. Затова не го показаха ясно, защото са включили Йоске.
Мичито? Нещо, мм? Доволна ли си от нея?
А за самия сериал... Мисля, че той е приятната изненада тази зима в Япония. Много трогателна история, която радва/ топли сърцето, ума и душата.

# 35
  • MJF
Satisfied
Eeee , чудесно че баш този сериал се е паднал на тази преводачка. Браво. Мда, ей на първи епизод вече стигна и до мен.
За нашето Мичи коментара ми е че добре са избрали каста. Подходяща роля, както разбрахме на човек интроверт. Wink а знаем че Makita Aju добре играе такива типажи.
Ок, значи Йошида в ролята на настоящия родител на това дете което е 2 в 1  Wink . Явно е интересна "птица".

# 36
Аджу Макита. Това ѝ е името на Мичито.

Ето превюто за петък и втори епизод. Презаснели са някои сцени, заради Йоске и от това, което виждам явно вече ще го покажат.

# 37
Шош,

Това не означава,че тайския вече не ми харесва.

# 38
Кифльо. Накифлил се за теханмингукските кифли.
Вдигнаха му се акциите и е търсен ерген последните месеци.
Вчера имаше рожден. Навърши 32 години. Айде, да последва Чанана и той. Те, четиримата хьонгове се пазят, но макнетата трябва да повлекат крак.

# 39
  • MJF
Прослушах песента Smiley

Да не остана назад, изгледах и аз Your Eyes Tell (2020)
Ако не бяхте казали нямаше и да загрея че има и кор-вариянт който съм гледала Blush. Филма гледаем, от тези с големите съвпадения. На моменти поредактирах, ясно кои/какви сцени. Само към края не разбрах, защо след като включиха куче- при това лабрадор а не някое да речем .....йорки и от сорта, героинята го остави на сътрудничката си в магазина и хукна да търси.....Ееее не бива така , при условие че има под ръка такъв четирикрак помощник с големи осезания. Както и да е , добър филм. Корейския толкоз отдавна съм го гледала , че поне си спестявам сравненията.

Miyako ga Kyoto ni Yattekita!
4 изгледан. Ама голяма забава с тези двамцата - баща и щерка. Смях се когато иначе уж сдържание баща повтаряше на английски че обича дъщеря си, че даже и предлагаше да го презаснемат щото не му било добро произношението Mr. Green , пък иначе на японски не може да му се откъснат такива фрази от езика току така hahaha .

Пуснали ми и 2 серии от друг епичен превод - Nibun no Ichi Fuufu
Първо преди време гледах 3 серии анблок а сега още 2 пак заедно. И пак свърши на интересно място.
Гледането на японски сериали текущо както повтарям периодично е много добра терапия Mr. Green - на търпение , на памет и от този род.
Wink

# 40
Започнах да гледам Caseworker's Diary. Не знам как съм го пропуснала досега, страхотен сериал, направо ми сгрява душата.

# 41
Чакам си като Хачико последния епизод на Bad and crazy. Гледах безплатните 5 минутки по iq. com. В повече ми идват тия издевателства върху И Донк Ук и да го гледам в тая болнична пижама. Дано поне краят да е сносен. 😩

# 42
  • MJF
Оооо да Бел. И аз много харесвам сериалите на тази тематика а японските такива са ..... много добри. Освен Caseworker's Diary назад във времето съм гледала поне още 2 такива/подобни но ....няма да се сетя за заглавията им. Евентуално Рос може да даде още няколко такива заглавия. Само помня че все дами са главните образи но дори не се сещам актрисите които са ги играли , та евентуално от там да ги "изкопая"  тези заглавия Blush

# 43
Bad and crazy - доволна съм. Аналогията на финала с края на втори епизод много ме зарадва. Струваше си сериалът. Малко повече ми дойде насилието като цяло и твърде малко романтиката, но явно аджошито иска да смени малко амплоато. Продължавам с втория епизод на Saiai.

# 44
  • MJF
Охо, Atamagaokashii и ти в отбора на Saiai , хайде приятно гледане , тук от отбора вече трима го изгледахме. А аз пък тези дни видях Yuriko Yoshitaka и в Your Eyes Tell (2020).

Общи условия

Активация на акаунт