Магията на изтока - тема 67

• 27 217
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
То и в мехурката снощи голяма скука, прехвърлих я за десетина минути. Корейците са царе на нищослучването.

Ако сценаристката на My Liberation Notes не завърти историята на господин Гу още довечера и не го накара да говори, значи няма никаква представа как ще развие историята в тези 16 епизода.
Видях, че и рейтингът в Корея е паднал с цял пункт. Те и корейците не са чак толкова кухи и глупави, че да търпят подобни тъпотии.

Our Blues го зарязах много бързо. Скучни и банални истории, а и нямам желание да гледам Ча Сънг Уон в такава жалка роля.

# 616
Честит празник на всички и специално на цветенцата, ако имаме такива в темата Flowers Hibiscus.

Значи не съм съвсем изкукала. Гледала съм макар и част от този Хаос.

# 617
  • MJF
Мда, 2в1 Hug , добре сме, помним. Smile

Охх, сега се насълзих от смях и спрях картината на епизод 9 от Matrimonial Chaos. Таткото на главния се играе от нашия вечен секретар Ким - Choi Jung-Woo , тук и с мустаци.
Скрит текст:
В началото на епизода имаше една hahaha сценка с него и съпругата му, по повод 25 години памет на негов родител и всички салтанати свързани с това, съпругата му в прав текст му каза че ще се разведе с него ако каже още един звук, ама това трябва да сте видяли за какъв образ иде реч hahaha . А сега сценката е следната. Сина му идва да каже на родителите  си , че се е развел, готви се за този акт вече 6-7 серии  Smile и даже още не е готов а седи на стълбището на родителския му дом. Идва татко му и го "подхвана словесно" както той си знае , тези двамата имат голяма словесна динамика откакто главния герой се помни Mr. Green . Таткото му каза , че и сестра му ще дойде. И заяви че мечтата му , голямата му мечта, е била "3 семейства под 1 покрив" като сериал който е гледал с това заглавие Mr. Green . А те и двамата още не знаят , че щерката/каката се готви за развод.  Поредната култова сценка- цялата работа е в конкретния текст и изиграването му от тез двамцата.

# 618
My Liberation Notes - епизод 4

Мръднахме. Отдъхнах си.
Днес разликата с вчерашния скучен епизод беше голяма. Господин Гу ми е много интересен образ, така че ще се мъча и в следващите епизоди. Keep calm and enjoy the suffering, както се казва.
Скокът на финал, който беше в стил Карл Люис на Олимпийските игри в Лос Анджелис 1984 г. и Барселона 1992 г., е без коментар. На стази сцена онемях и аз като Джи Уон и И Мин Ки.
Започнаха да разкриват малко по малко историята на господин Гу, но все още няма нищо конкретно.
И Ел се събуди покрай разведения татко и днес не успя да ме ядоса достатъчно, за да я наредя. С нейната героиня явно ще е така до финал. Поредната корейска мома, която хленчи, че не е срещнала подходящия. Е, сега той се появи и дано тя да го задържи.

# 619
  • MJF
Туй добре. Ей затова понякога се удържам и гледам 2-те седмични серии анблок.

Аз пък стигнах до епизод 12 на Matrimonial Chaos. Но нещо силно ме озадачиха с последния кадър на епизод 11. Такова нещо въобще не помня в японската версия. Хм.Thinking що ми трябваше да се хваля , че гледам спокойно щото знам финала.ooooh!
Иначе в този 11 -и епизод направо едва ли не 1:1 беше ситуацията с гостуването на бащата на главната в Сеул.
Скрит текст:
Чак ме напуши смях колко буквално цялата тази работа бе като в японската версия и си ги представих Yoo Hyung-Gwan и японския му аналог заедно Smiley
В тази версия голямо разширение/дописване има за главната героиня, цялата таз работа с нейния дар за рисуване и писане. В това направление се появи и изневиделица за мен Lee Jong-Hyuk, отдавна не съм го мяркала на екрана ми, все същия чаровник, забавен герой има.
Eдин от многото бисери на главния герой все пак запомних. Mr. Green
Скрит текст:
Тъкмо остана сам в дома си и неканен му се натресе другия главен мъжки екземпляр. А нашия не е лесен, образ и половина. И тъй като онзи много все да му бърбори а и въпроси да му задава та нашия категорично му каза да не го пита повече нищо, така или иначе отговора е "не". Mr. Green
Явно след първите 10-а епизода вече гледам баш корейското разширение на сценария преди финала, който все пак държа за мое успокоение да е като на японскита версия Crossing Arms

# 620
Ауу, кой са ѝ дали този път на Анемия за новите реклами на UNIQLO! Отново е ударила джакпота от японската лотария.

В петък най-после започва Yangotonaki Ichizoku. Казвам "най-после", защото отложиха сериала с една седмица, а трябваше да започне на 14-ти.

# 621
  • MJF
Eй на , както Амемия е Ан(м)емия така и Лемон-сан е Лемон - сан. Каквото и да правят, както и да се "дегизират" трудно ще ги преименувам и туй то. Smile

# 622
Motokare Retry - eп.2
Toй планира нещо,което няма да ми хареса и после ще съжалява.Освен това,което каза в края на епизода.Да страда и да се гърчи,че главната е толкова невинна и наивна. Тя е като малко и сладко гупи заобиколено от гладни акули.

Invisible Alien
Големото му предимство е,че е кратък - окло 1 час и така не е твърде скучен и за всеки сигмет има достатъчно време.
На земята (Китай) улавят сигнал от друга цивилизация и изпращат кораб,за да изследват,но той изчезва (не защото е китайски),но сре връща след 150години само с един оцеляй (жена,китайка).Целият филм представлява нейни разкази и спомени.
Дали си заслужава - не,макар,че го изгледах.Има неудовлетворяващ край и твърде много сюжетни линии,които остават без отговор.

# 623
И Той гледа My Liberation Notes.
Знаех си, хаха, Той е много дълбока и чувствителна душа.

Написал е "I worship you"...
Worship е модерна дума вече втора седмица, хехе.

Скрит текст:

# 624
  • Разпиляна във въображението
Да попитам изобщо дали ще се превежда Military Prosecutor Do Bae Man?

Изгледахме Бизнес предложението - леко корейско.

# 625
  • MJF
Зяпам фигурно но понеже чух нещо ..... та.
Поздрав за Tuon и дането с едно изпълнение на Лукас Хонда на ЮСП под музика/певец който знам че им допада. Не е само това изпълнение а е пълен запис , за всеки случай е на 2:28:57
https://youtu.be/HR-YuUKP0Mg?t=8937

Сега да попиша малко. С цели 3 заглавия на кор-фронта съм в момента. Туй отдавна не е било Smile . А в 2 от заглавията са се захванали сериозно с една от любимите ми теми "комуникация". Та.

Matrimonial Chaos
15 изгледани серии. Остава ми само финала. Но съм спокойна и си го пазя за десерт Smile . Опасенията ми след финала на 11-и се оказаха напразни. Полуподвеждащо "игра" режисьора . А и на моменти забравям че съм на кор-фронта и любимия подход на knit , да напием безпаметно героите и тогава....Добре че "поизтрезняха" след това в 12-15 Smile . "Вървим" бодро по японската версия.
Но вече като видяла почти изцяло и двете продължава да ми е интересно -забавно сравняването. Везните не клонят в нито една посока. Защо?! Изпълнението е просто доста различно. Ферман по народопсихология може да се напише с тези 2 версии в ръка. 2 минибижута. Много съм доволна.

Не стана номера с анблок гледането 3-4 на My Liberation Notes . Изгледан само 3-и. 4 -и остана за десерт Smile .
Защо? По 2 причини. Първо мишока изцяло си почина , гледах от до внимателно и второ - има много текст, някои герои обяснимо от комуникативните проблеми говорят много бързо и трябваше да спирам много често картината , че и да връщам за да успея да изчета всичко което казват. Особено брата от в главното семейство. Не мога да преценя от незнанието на езика , особено звученето, но подозирам че и сакадирано говори на моменти когато е особено емоционален.
Скрит текст:
Нали въпреки че съм отдавна на кор-фронта "пет пари не давам" за туй цялото нещо с имената и условностите кое как се казва , кой към кого как се обръща и от този сорт. Та имам въпрос щото на такива неща признавам че не обрънах внимание и сега не ми е много ясно. От трите деца в основното семейство брата кое дете  е ? Въобще как им е реда на раждане на тези 3 деца?
3- та серия неусетно изгледана също. Към края се развеселих на 2 пъти доста.
 Първо цялото това формиране на клуб "Освобождение" от набеденото за интровертно трио на работата на едната щерка. Още от първите 2 серии са Mr. Green от целия тоз напън на таз фирма и отдел "човешки ресурси", нямат си друга работа. Вместо да пратят за начало по задание мъжкия персонал задължително на фирмен психолог. А после и дамския Mr. Green . Такива като шефа на отдела на въпросната щерка сигурно има бол в тази фирма. Щото тез трима герои  от клуба Smile най-нормалните от дадените до тук в таз работна среда.
М/удругото предвид заглавието а и това което видях в епизод 2 си мислех точно нещо такова - тез тримцата да си направят клубче с нещо такова като дейност и заглавие hahaha . Особено как могат да обяснят последното.
Втория момент към края бяха репликите разменени м/у щерката и Mr. Gu.
В този епизод най- много работа ми "отвори" брата. След него и другата щерка. Много говорене, бързо говорене, направо се уморих да спирам, връщам и дочитам. И това съвсем се връзва с историята която виждаме за това семейство.
Та 2 кор-заглавия едновременно на моя екран се появиха с една от любимите ми теми. Гледам и съм доволна.
Crazy Love за всеки случай съм го оставила да чака и днешния епизод, щото си знам че ще превъртам пълнежа и ще мина 2 епизода като половин Wink. Тук изненади няма по тоз knit момент- верни на себе си.

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 09:36 от Шошулчо

# 626
А,Димаш Grinning
Чесно очаквах Big Bang Blush
Ама и на Димаш с,е фенове.
Тода,Шош Hug

Дам,Ким. Секретар Ким.

# 627
  • MJF
Мани, мани, кор-фронта е немислим без секретар Ким.

Big Bang май не помня този сезон да е звучал на някоя спортна гала на лед. Макар че някои от корейските фигуристи имаха по нещо под тяхна си поп-музика, Алиса Лю също. Но май не Big Bang , поне не съм разпознала/заподозряла да са те.

# 628
  • вятърничава
А,Димаш Grinning
Чесно очаквах Big Bang Blush
Ама и на Димаш с,е фенове.
Тода,Шош Hug

Дам,Ким. Секретар Ким.

JAPAN - SATO Hug

# 629
Our Blues
Ами, харесва ми за сега. Определено е насочен към по-зрялата публика. Не е лъскав, няма богати чеболи и онеправдани Пепеляшки. Обикновени хора с техните проблеми и житейски битки в едно крайбрежно градче. Всички се познават, клюките се разнасят със скоростта на светлината, работят, ядат, пият, помагат си, понякога се карат, но и са зарижени един за друг. Актьорския състав няма какво да го коментирам. Все утвърдени имена. Има моменти, в които явно говорят на диалект, защото тогава вървят субтитри и на корейски Grinning.
Първите три епизода бяха историята на Cha Seung Won и Lee Jung Eun.

П.П. И нямам нищо против г-н Любимец 13 да ме приюти в автобусчето си или поне да ми даде да поживея там в него едно лято Stuck Out Tongue Winking Eye.

Green Mothers' Club
Поредната тумба майки, на които животът им протича в планове как децата им да постъпят в поредното престижно училище, да намерят правилния частен учител или академия, да се подмажат на правилните хора и т.н. Междувременно, обаче, въртят клюките и интригите и гледат да се надскочат една друга.
Скрит текст:
Първоначално всички мислеха, че детето на главната е изостанало и глупаво, защото то не проявяваше никакъв интерес към ученето и се проваляше на всички тестове. В крайна сметка се оказа, че детето е надарено и просто му е скучно това, което го карат да прави. И, както страняха от него и майките не го искаха около децата си, изведнъж се промени мнението им.

Tomorrow
Тук имаме малко по-различни Жътвари. Не са дошли просто да събират душите на умрелите, а да се опитат да спасят живота на хора решили да се самоубият. До колкото схващам, от два изгледани епизода, всяка серия или две ще са за различен случай.

Общи условия

Активация на акаунт