Магията на изтока - тема 67

• 27 220
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Нем.Бях на работа и там въобще не се интересуват от бонбони.Що за хора??? Сега разхождам Чингис хан, който крещи колко мрази брюкселско зеле. Ако оцелея след преспиването ще го гледам.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Гледах.
Бива.
Мангата е тагната като Josei,което означава,че не трябва да има идеализиране на любовта и си личи с първата сцена,но има и Shoujo , Smut , Comedy , Drama , Romance , School Life ....Знам,няма как да е само един жанр. Може да не е бедствие.
Ясно е,че няма да е някакъв връх в изкуството,но след епизод 1 може би е розово и забавно.
Тя има чувства към него.Някакви.Дали са романтични или просто идеализира първата  любов.Незнам.Все пак в живота срещаме нови хора и изтласкваме  № 1 любов и даваме всичко възможно да започнем на чисто,нали?
Ето,бивши гаджета,живеят врата до врата,учат в един университет,Тя има кутия със спомени,помни любимата му храна,готви му .Той е готин (Тя го каза,не съм аз,само цитирам Rolling Eyes) и той има някакви желания към нея.Може да иска да му готви - хамбургер,после гюдон (примерно), къде ще свърши всичко това?Той има приятелка.Тц.Има и нещо неизяснено между тях.
100% накрая ще се съберат. Ако двама човека се обичат защо да не се съберат?Нищо,че имат минало.То си е там,може да си разберат грешките и да живеят щастливо.
Сюжетът не е кой знае какво,но ще го гледам.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 13:13 от Tuon

# 601
  • вятърничава
Нищо не разбрах,но така хубаво го разказваш! Wink
Кой е филма и кой е Чингис хан?

# 602
Споко,понякога и аз не се разбирам.
Обяснявам се за еп. 1 на Motokare Retry.
Чингис хан,Атила и хамстер са мили обращения към детето когато ми пили нервите,което означава в повечето случаи.
Ако има други въпроси - днес съм ОК и отговарям,освен ако не става въпрос за пароли,сметки и храна.

# 603
  • MJF
С колко прякори се е сдобил "рибаря" на Tuon , да е жив и здрав . Smile
Явно брюкселското зеле е в "храна" Smile

Не съм хвалила Crazy Love по темата музика. Мноого сполучливо според мен озвучават този сериал. Цела песен от прослушаните от саундтрака  не ми харесва за сега, но отделни части/припев са много сполучливи. Особено ме забавлява музиката в самото начало на всеки епизод. Нея на отделен клип още не съм я нацелила. Подозирам че и тя е част от песен. Но предвид афинитета ми към инструментали в сериала слушам много сполучливи.

# 604
Право е "рибарчето"/"Чингис хан"/"Атила" - брюкселско зеле Confounded.
Да ти е жив и здрав, Tuon Hug. Това е най-важното, пък че не иска да яде това или онова.... голяма работа. Да ти пратя ли една госпожица, която яде само супа топчета, супа с мръвка, картоф, грах, броколи и леща.

Шош, аз харесвам тази песен от Crazy Love

В 8-ми епизод като гледах танца на Ким Дже Ук се сетих за Пак Ши Ху в Cheongdamdong Alice Joy.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 18:59 от 2в1

# 605
Не го карам да яде брюкселско зеле. Scream Всъщност не мога да го накарам да яде каквото и да е.То е злоядо.С дни яде едно и също - тази дни е печен картоф със сирене. Просто чете книжка за Франклин.
Преди малко се жалва за друго.
Скрит текст:
-Искам да живея в град.
-Ти живееш в град.
-Искам да живея в хубав град.
-Ти живееш в хубав град - и изброявам местата,които харесва.
-Искам да живея в хубав европейски град. Unamused
Тук се  усещам,че учат за градовете по света и спирам да обръщам внимание.
След малко се чува вик
-Защо не съм роден в Европа?
-Ти си роден в Европа.
Мълчание.
След малко го чувам да мрънка на баща си.
-Искам да живея в град.
-Аха.
-Искам да живея в хубав град.
-Ахам
-Искам да живея в хубав американски град.

Гост,ще гледа ме ли Sweet Prison?

# 606
  • BG
Ще гледаме, разбира се, май Веир ще бъде избръснат, което е най-важното.

# 607
  • MJF
Ох, рибарчето бе SmileSmiley , расте.

Хехе, мда 2в1, добре ме подсети за за Пак Ши Ху в Cheongdamdong Alice hahaha
Аз пък покрай музикалното оформление се сетих за шедьовъра в това отношение- It's Ok, That's Love.
Клипа горе ме подсети за първия епизод.
Скрит текст:
Аз онзи кадър в началото със снайпериста на покрива не съм го забравила. Чакам си разкритията в оставащите 4 серии и дано сценариста не се изложи много. А да кара в направлението което имаше до сега, т.е. в пародиен тон до края.
Да знаех, щях да водя отчет колко опита за покушение и въобще заплахи имаше към главния герой.

# 608
It's Beautiful Now
Весело и забавно за момента. Рос повечето неща ги е казала, а моето мнение съвпада с нейното.
Главните мъжове няма да ги коментирам, те са си ясни.
Девойчето на макнето е сладурана. Много различна от образа си в Пентхаус.
Lee Hyun Jin и той се справя добре с ролята на келеменцето, което не ще да се разведе заради парите на маминка. Аз обаче като го видя винаги се сещам за това негово изпълнение.
Лели, стринки и подобни ги редактирам, че са големи досадници.

# 609
  • вятърничава
It's Beautiful Now
Весело и забавно за момента. Рос повечето неща ги е казала, а моето мнение съвпада с нейното.
Ясно е, ще има сватби, ще топуркат крачета на внуци и мама, тати и дядо ще са щастливи. Но ще ни "мъчат" 50 епизода.Бабата на развеждащата се мома има отличен от мен за атаката към свекървата.Малката сладкарка е симпатична, но майка и е ужасна. Интересно ми е кога и как зъболекарят ще се насочи към адвокатката. Снощи като хванах конеца за зъби и веднага ми изникна неговия образ, обвит в ореол от слънчева светлина. Ха ха ха.

Tuon, много сладък твоя Чингиз хан. Разсмя ме.
2в1,ми тя твоята госпожица много неща яде даже.

# 610
  • MJF
Нали съм с мистерия та видях,  че двама от My Liberation Notes са участвали заедно в Matrimonial Chaos. От друга страна Matrimonial Chaos - Saikou no Rikon сравнително скоро го повторих. Нали го гледах епично текущо, Mr. Green над година , не е да не помня такива епоси Mr. Green. От трета страна видях в каста и Bae Doo-Na та.....
Първите 4 серии изгледани. Голяма забава , гледам с интерес. Защо? Защото сравнявам двете версии. Smile
Например главния герой, ако може така да го наречем, в японската ходеше час по час на стоматолог като на изповедалня Mr. Green . Корейския му аналог по корейски с програма на телефона си комуникира , че тя даже му и отговяра Mr. Green . Баба му и в двете версии е голяма скица Smile. В корейската версия много бързо "дойдоха "на екрана и двете роди , имах си аз Wink, къде без тях. Таткото на главния е един път Mr. Green. За сега съм в мир с това, защото дават причинно - следствено защо главния герой е такъв какъвто е  към момента.
Актьорите са чудесни. Творческия екип спазва нужната от оригинала атмосфера.... Нещо което не ми харесва в тази версия и го отредактира мишока е ,че натресоха англоезични герои като гости на стаи за гости дето дава под наем главния дует. Но по сценарий , тъй като ще продават уж имота , се надявам да не ме "тормозят" така повече.
Еита беше чудесен в този образ  в японскиата версия Smile . От видяното до тук Cha Tae-Hyun е убидителен в тоз герой.

Но след първите 4 серии мога да кажа категорично,  че корейската версия трябва да се гледа след японската. А не преди нея.
Тепърва ще видя в архива какво сме писали за този вариант.

# 611
My Liberation Notes - епизод 3

Ако този депресарско-приспивен стил продължи и в следващите епизода - аз съм аут. Сценаристката бързо пресоли манджата.  
Едва ходят на работа, толкова подтиснати и депресирани и тримата, че се чудя как досега не са си теглили ножа?!
На И Ел ми идва да ѝ плясна един шамар, за да се събуди. Никакъв живец няма в тази жена. Голяма досадница.
А тези сцени с уж голямата жега са нелепи. Преиграват. По лицата им няма и капка пот, гримирани, но иначе по сценарий "умират от жега".
Бащата - този е много странна теханмингукска птица. Никаква комуникация с нито едно от децата си, на никакво ниво. Имам чувството, че някой му ги е натресъл, а той е трябвало само да ги отгледа, без дори да се налага да говори с тях.

Дано господин Гу се размърда (поне от превюто за утре се видя нещо такова), че иначе работата отива в коша.

# 612
  • MJF
Аз пък видях 5-6 епизоди на Matrimonial Chaos
След леко досадния 5-и епизод следващия направо бе хит Smile . На няколко пъти имаше много смешни моменти в 6-та серия , направо hahaha , та чак на три пъти и картината прекъсвах за да се посмея, вкл. и финалната сцена.
Понеже горе прочетох Рос за Lee El. Та като я видях с некъдрава коса в Matrimonial Chaos се сетих че не е ново лице за мен. В сериала който гледам е като описаната от Рос горе Mr. Green , ама поне се връзва донякъде с героинята ѝ тази безизразност. Докато в първите 2 серии на My Liberation Notes  героинята имаше уж тепмерамент. Thinking . Това че са депресирани от реалността го видахме повече от ясно и в първите 2 серии. Ще изчакам и утрешния епизод и тогава анблок с мишока 3-4.
В 6-и епизод на Matrimonial Chaos имаше
Скрит текст:
култова семейна сценка с родите на двамата главни hahaha , хем без любимата и на двамата баба на главния герой, ама тя нали не по кръвна линия баба та .... Mr. Green
Друг култов момент бе края на епизода с партито по дамски в чест на развод и двете мъжки половинки свидетели на "танца на самодивите" hahaha
Интимните разговори на двете мъжки половинки са един път :mrgeen:
Направо откритие е този корейски римейк на японско заглавие за мен. Как съм го пропуснала?! Но ей на , стигна и нейсе до мен. Thinking мишока ми отдавна не е почивал на кор. заглавие толкоз.

Един музикален поздрав от мен Stay Alive Instrumental

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 23:15 от Шошулчо

# 613
My Liberation Notes нещо не ме грабва. Скучен ми е. Ако в следващите 2-3-4 епизода продължи така и аз май няма да го догледам.
Рос, явно пак сме на едно мнение.
Шоши, никакъв спомен нямам за този Matrimonial Chaos, а като чета резюмето ми е познато. Японската версия със сигурност не съм я гледала, така че отпада вероятността от там да правя някакви асоциации.

# 614
  • MJF
Честита ни Цветница. Flowers Cherry Blossom
Именниците да са здрави.

Още не съм разровила архива 2в1 но помня че сме го споменавали тук назад във времето. Но дали някой го е гледал и писал по него тепърва....Не мога категорично да кажа дали това че съм гледала японската версия, при това много внимателно Smile, поне цели 2 пъти, има голямо значение за интереса ми към корейската версия.
Има много текст, важен е много превода, за такова заглавие трябва да е доста качествен. Помня че в японската версия на моменти имаше много "словесни каламбури", които си оставаха не много понятни за мен, но не  че ми пречеха на възприятието. Тук виждам също на моменти такива но са ми по- понятни, един лаф с Хари Потър особено ме разсмя, но вече го забравих Blush беше в началните епизоди, а след това имаше още не един "бисера".
Определено ми е забавно-интересно. Че и спокойно за финала Smile . Щото в основни моменти се придържат чинно към японската версия и така успяват да се устискат "да не се улеят по корейски".
Тук имат цели 16 серии и ми е Smile с какво са "разширили"/дописали историята. Няколко допълнителни линии. Разбира се предимно с роднините. Та затова писах горното за озаптяването/устискването Wink Mr. Green
Но пак ще кажа , че задължително първо трябва да се види японския Matrimonial Chaos - Saikou no Rikon
Eто какво "ми даде" архива - https://www.bg-mamma.com/?topic=1060932.msg37774071#msg37774071
от тема 55

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 12:42 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт