Магията на изтока - тема 67

• 27 207
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
  • MJF
Споко, Рос ги е споделила за всеобщо похапване. Пък и има за всички Satisfied

Сетих се нещо което исках да изкоментирам за  Our Blues . Като се появиха на екрана ми Kim Hye-Ja и Ko Du-Shim така на куп се Smile . Значи не случайно се сетих за Dear My Friends преди въобще да реша да му дам шанс на Our Blues. Големи сладурани са и тук. А и най-важното - същия сценарист No Hee-Kyung, голяма виталност ще струи Wink

# 646
  • BG
Христос воскресе! Живи и здрави да сме!
шоши, почерпи се е от моя козунак Simple Smile

Правен е по рецепта на rossonera. Много сполучлива рецепта, слагам в хлебопекарната да се меси и само плета после. Дала ми я е, ехее, през 2013 г., преди малко проверих от любопитство, през времето когато бяхме още форумни приятели. Замислих се от колко години пишем тук, не е за вярване колко сме азиатски пристрастени само Joy Миналата седмица се мотах в темата за козунаци и реших предпразнично да пробвам друга рецепта от една потребителка, в която маслото се добавя по малко, след като почнат да се месят другите продукти. Такава твърда топка стана,  че се ядосвах сума ти време. Добре, че не беше баш за Великден, щях много да се изложа.
Иначе аз откакто превключих на друга тематика, съм в процес на много интензивно  гледане, само Tuon знае колко безсънни нощи ми струва.

# 647
  • MJF
Мляс! Екстра е Satisfied
Аз не съм спец на правене но на ядене и окомерно да преценя кое ми вдъхва доверие съм спец SmileWink , нямам грешка.
Я кажи и на кой друг фронт са "развършя" така сериозно. Нашата Tuon си  е уникум, кеф ти аржентински, кеф ти австралийски, кеф ти Бирма, кеф ти скандинавски.... навсякъде "вършее".

Да знаете че съм видяла уикенд сериите на Our Blues и My Liberation Notes . В едното се смях с бирената/соджу стая в другото съм в предвкушение за вечно джавкащите се двама съседи -сингъл родители дето ще си стават .....сега не се сещам баш кой на кой какъв но ....една рода Mr. Green

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 17:11 от Шошулчо

# 648
  • BG
шоши, фронта ще го разбереш докато слушаш това уникално и  невероятно парче от ОСТ-а на един изгледан вече сериал, който толкоз бързо почна и свърши, че се чудя дали не  съм изтървала някъде 5-6 еп. . Още не мога да повярвам, че  толкова хубава песен може да е тайландска, макар че имат голям напредък по темата ОST

Тuon, ще гледаме с теб  изпълнителят- Jeff Satur  в KinnPorsche в някоя от второстепенните роли,  aз лично чак когато го излъчат целия, че на текущо не се хващам вече. Другите му актьорски изяви не съм ги гледала все още.

# 649
  • MJF
E ако иде реч за тайландския той си е част от нашия фронт. Аз реших че съвсем друг фронт си присъединила.
Smile

Първо да отчета Matrimonial Chaos
Изгледан. Определено ми хареса. До степен че нямам и забележки. Ето че могат.
Коментирах го не един път докато гледах но сега за последния епизод специално. И той ми хареса. Кулминацията в смеха ми бе цялото това нещо с фитнес топката и двете мъжки половинки hahaha . В корейската версия им признавам безапелационно много забавни хрумки и направо култови комедийни моменти. Справиха се добре и с "корейското разширение" на сценария, вметнатите герои и сюжетни линии с тях.
Въобще съм доволна. Браво.

Crazy Love 15
Скрит текст:
След този епизод аз май имам само 2 питанки до края. Едната  си стои от предишния епизод- тази за г-жа Ма и забравената торбичка, какво направи с нея нашата Lee Shin-A. А питанката ми след епизод 15 е онзи снайперист/пушка дето видях в началото на първи епизод. Това свързано с тоз Jo или бащата на "досадницата" ли е или ....Надявам се в последния епизод, както до тук ,чевръсто да "разрешат" и казуса Jo. Мен ако ме питат той е най-прегрешилия от всички на екрана ми, които видях в този сериал. Съвсем загубил хоризонта като да речем бащата на "досадницата".
2в1, г-н Парк излезе душица, Mr. Green почти. Правилно го заподозряхме че е такъв Mr. Green . Признавам че в началото с размах и него го редактирах но после се усетих, че пропускам явно някакви комедийни моменти Wink
Историята на инструкторката по английски език Na Soo-Yeon  беше силна, добре дадена , добър паралел и с историята на нашия Но. Въобще тази част ми хареса. Подозирам и продължението ѝ след цялата таз кулминация така да се каже.
О и щях да забравя киснещия в затвора инструктор Kang Min , Naughty да не вземат да го забравят там. На негово място да сложат Jo.

# 650
Шош,нали знаеш,че ако в продукцията участва азиатец,то тя автоматично става азиатска? Joy
Ето,аз гледам американски сериал с досадна корейка в една от главните роли,дори я превъртам точно като в корейска драма.Само като я видя и Мишо автоматично се задейства.

Гост, аз още слушам ОСТ-то на Given,понякога се случва то да е по-добро от самия сериал.

# 651
Pachinko
Не е лош, но ми е някак разхвърлян. Действието непрекъснато прескача напред-назад във времето като в миналото се разказва историята на бабата, а в съвремието по-голямата част е за внука. Остава още един епизод.
Явно ще трябва да прочета книгата, за да разбера и там ли така набързо минават през събитията и наблягат повече само на отделни части от живота на героите.

Again My Life
Специално за Шоши да кажа, че "Ф"-то е нищожно и приключва с това, че главният получава втори шанс с живота си.
Скрит текст:
И Джун Ки е прокурор, който с наивността на идеалист се изправя срещу най-влиятелния политик. Съответно за отрицателно време беше отправен в отвъдното. Там обаче му дадоха шанс да се върне между живите, но този път да направи така, че да успее да разгроми видния политик. Връщат го в 2007 г. малко преди инцидента убил родителите му. Интересното е, че той помни всичко случило се в предишния му живот и сега го използва, за да промени настоящия.
Този човек е сключил сделка с Дявола Imp. Едно бретонче и спокойно си минава за студент, нищо, че преди няколко дни удари 40 smile3514.
Шош, участва и една скица, който не веднъж ни е забавлявал Joy. И тук, за момента, е в коронното си амплоа.

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 20:02 от 2в1

# 652
  • MJF
Tuon hahaha

И Джун Ки постказармено въобще още не ми е попадал на екрана. Сега да взема да се навия 2в1. Ф-то тук явно е оправдано , така да се каже.
Хехе, Jung Sang-Hoon последно май го гледах в Cheat On Me If You Can и онова депресивното с канарите/папагалите вече не помня какви пилци бяха Blush . Но в тези му роли нещо не успях да се посмея с него Mr. Green

Thinking не знам какво става на корейския фронт. Леко съм притеснена даже за тях. Що?
Ами току що приключих  Matrimonial Chaos към който даже нямам забележка. Двата текущи уикендови са определено качество също - и в двата просто си личи. А сега току що финиширах Crazy Love с усмивка до уши Thinking
То че им дадох бая голяма почивка на корсценаристите вярно, само с някакви епизодични редки включвания но те пък сега направо ме.....Впечатлена съм . Но и притеснена за тях, не приличат на себе си Thinking .
Wink

И така. Доволна съм от Crazy Love
Изгледан.
За някои неща със сигурност ще се повторя. Това е сериал от 2 части , 2 по 8 серии, първите 8 са чист увод, който ги издържи геройски ще стигне до следващите 8 Smiley . Аз имах големия късмет че започнах гледането при именно 8 излъчени серии и следваше веднага да видя 9-10.
Финално съм доволна, даже много.
Обаче 2 неща останаха неясни Smiley .
Скрит текст:
Туй с пушката на покрива така и не го споменаха до финала. А г-н Мин, въпреки че даже разбрахме че и той е викал бърза помощ нещо го забравихме в затвора. Според мен не са успяли да пъхнат неговото опрощаване в 16-и епизод при монтирането. Хайде прощавам им ги тези 2 момента защото пък получих повече за г-жа Ма. Туй добре.
Доволна съм от каста. Доволна съм от втората половина на сериала, която обясни всички картини от първата половина и то успяха в това начинание доста добре, вкл. и от психологическа гледна точка. Ако използвам заглавието , в този сериал бе дадена доста реална лудост. Хем причинно-следствено, хем за финал екипа реши да покаже здравословни и конструктивни решения и изходи . Та за мен това е human drama и то добра. При това с достатъчно разнообразни образи, лудости и взаимоотношения. Хареса ми и това че всички имаха достатъчно екранно време.
Семейството на ГГ, приятелката ѝ и приятелите на баща ѝ бяха абсолютно ведро, витално, праведно и от този род ядро. Тях не съм ги редактирала и за секунда Smiley.
"Досадницата" е единствената ми забележка към творческия екип. Не толкоз като образ, все пак я дописаха добре, а заради дължината на екранното и време, поне наполовина бих го намалила Peace
Не на последно място а и не за първи път , ги хвяла и за музикалното оформление.
Kim Jae-Wook определено ще го помня и с тази роля, тоз емблематичен г-н Но. На него му се играеше видимо повече но ....решено да има достатъчно време за не малкото на брой герои. Хайде пак да му пожелая повече такива роли.

# 653
Когато си бях в БГ си изтеглих филипински филм с бълг. букви - I See You / Kita kita
Разкошен е. Много мил и трогателен филм.За малките жестове, които могат да направят някой щастлив и по-малко самотен.
Действието се развива с Сапоро (Хокайдо),но главно говорят на тагалог,но се чува и японска реч.Има много красиви кадри.

# 654
  • вятърничава
2в1, в книгата "Пачинко" действието тече в хронологичен ред.
Права си за И Джун Ки - много е дразнещо това момче,все е млад,рекламира някакви кремчета за лице - явно са вълшебни или дяволски.В добра форма е.
Скрит текст:

Я го вижте какви ги върши на видеото в края Scream
https://korepo.com/archives/1063472
My Liberation Notes 5 и 6 успях да гледам,бавничко се развива,но все по-интересно става.Чакам с нетърпение г-н Гу след като вече се събуди,в някакъв момент да избухне.Мисля ,че така ще стане.Хубава двойка са, подхождат си,мълчаливци. Другата двойка на сестрата - която явно ще се в събере следващия епизод,съдейки по превюто,  ми е малко странна, не си подхождат на пръв поглед.Но явно ще ги нагласят нещата така,че да си паснат. И брата какви ли ще ги забърка.

Шош, ти определено си падаш по сериали с психично нестабилни герои Grinning А то в корейските и японските не е като да няма.

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 18:07 от bb6

# 655
Вероятно е вампир и закусва с кръв на девици.
Това за Джун Ки Smiling Imp

Ace Troops
Нямаше как да не го гледам(нямаше как и да не прескачам) - има Джони и Сяо Джан.В един момент го оставих настрана,защото ми писна от него.
Двамата бяха в коренно различни роли
Героят на Сяо Джан е мил,смел,умен,добър,силен и т.н. Това му е първата подобна роля.Джони беше на бунтар и шегаджия,който в крайна сметка се превърна в много добър тактик, но развитието на героя му не беше правдоподобно. Джони е разкошен,този тип роли определено са неговото нещо,но не и тази.Много слабо написан образ.Беше ужасно досаден и напълно разбирам обсебените фенове на The Untamed,които твърдяха,че Сяо Джан спасява драмата.Първо нищо няма как да я спаси-тя е потъваш кораб. Второ имаше късмета образа,който играе да е написана последователно и да не е дразнещ.Трето - няма.Не искам да кажа,че не е добър актьор, напровтив. И,да,бе по-добрия в случая.
Това,което трябваше да бъде сериал за приятелство и военни стремежи се превърна в досаден любовен тригълник+военни стремежи.
Гледах израстването им в армията,израстването им като личности,взаимоотношениета им,изборите им в рамките на 40 години.Началото почна интерсно,но после.....
Има малко комедия(бива),малко драма(няма как),екшън - тук се справят,екшън сцените са изпипани.Романтика и други чувства -понякога досадни,понякога излишни,а понякога ти се иска да ги няма.Бъркотия.
И спестявам за птопагандата и Тя.
Песента от шапката я пее Джони и Тя.
Скрит текст:

И песента на Сяо Джан
Скрит текст:

# 656
  • MJF
Мне, "психично нестабилни герои " звучи много лабилно Mr. Green
Аз определено обичам добри психологически драми.
Ето My Liberation Notes  засега е такава. Относно г-н Гу и по- малката сестра , вярвам в тяхното взаимно "освобождение" но не повече. Да видим. Smile

E сега как да гледам Again My Life ?! А 2в1 се стара. "Вампирясахте го " Naughty Crossing Arms

Wink

# 657
За Ace Troops следях коментарите в Спирита и в крайна сметка се отказах да го гледам за сега. Някога може и да го погледна.

Джун Ки ще си го следя. Изгледах излезлите епизоди и съм доволна от видяното до момента.

С My Liberation Notes нещо не сме в синхрон. Не знам защо, но не ме грабва. Явно не съм настроена на такава вълна.

Приключих Crazy Love и Military Prosecutor Doberman. И двата стават за гледане.
Шоши даде достатъчно информация за първия.
Вторият държи темпо през цялото време. Двамата главни свършиха добра работа. Прехвърчаха искри между тях, но сценаристите не забиха в романтиката, което в случая беше за добро. Държаха си твърдо на линията за разследванията на корупцията, извращенията и нередностите в армията и последствията от тях. Завърши добре.

Хвърлих едно око на Sh**ting Stars. Започна леко и комично. Ако продължи така ще е заглавието ми за разпускане.

# 658
Love All Play - епизоди 4 от 16

Много приятно спортно сериалче и ако задържат така до финал (то няма и кой знае какво за разкриване вече след днешния 4-ти епизод) - ще съм много доволна. Спортна драма на тема бадминтон, която засега върви в права линия и без отклонения/ залитания/ тъпотии/ корейщинки.
Пак Джу Хьон я гледам отново след любимия ми Extracurricular преди две години (отново е на висота, без лигавщини), както и Че Чонг Хьоп, който помня много добре от Hot Stove League. Той е голям сладур, а героят му тук е душичка, памуче, ммм.
Чудя ѝ се на Пак Джи Хьон, която спрягат за гадже на Ан Хьо Соп. Много безлична актриса, от това, което видях от нея за четирите излъчени епизода. Героинята ѝ е сестра на Че Чонг Хьоп и все още не участва пряко, а само в историите от миналото, преди три години. Стана ясно каква е връзката ѝ с героинята на Джу Хьон и защо се е отказала от бадминтона, само че Джу не знае чия сестра е тя. Да видим как ще реагира, когато разбере. Май интригата засега е само около това и спортните битки на игрището за бадминтон.
Симпатична главна двойка, както и второстепенната друга двойка между Ким Му Джун и Со Джи Хье. Само за Пак Джи Хьон имам резерви, но ще видя как ще я включат след това в историята, засега е в Испания и не участва пряко.

И в Hot Stove League си беше слънце, но тук Чонг Хьоп ме размазва.

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 20:42 от rossonera

# 659
И това съм го предвидила. Ще е вторият ми корейски сериал на тема бадминтон. Предишният,  Racket Boys, беше приятен и с много човещинка в него.

Общи условия

Активация на акаунт