Магията на изтока - тема 67

• 26 473
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
Не могат. Несъвместими са... как да кажа... професионално. Също като в City of Angels с Никълъс и Мег от 1998 г.
Единият ще трябва да.... знаеш, но все пак това е тай, та, едва ли има невъзможни неща.

Jizoku Kanona Koi Desuka - епизод 1

Хаха, ама то сериалчето е чудно, не трябваше да го пренебрегвам цели две седмици. Комедия, романтична такава, но поднесена по един толкова любим японски начин, че няма как човек да остане безразличен към героите.

Историята:

Скрит текст:
Тя (Джури Уено) е инструктор по йога и срещна Той (Кей Танака) случайно на един бизнес курс. Допаднаха си, излязоха един-два пъти. Тя разбра, че той не е женен, хареса го и реши да му предложи да излизат, но без цел брак. Оказа се, че той е разведен и има син. Това в никакъв случай не я притесни, ни най-малко, но Той ѝ обясни, че е посветен само на детето и работата си (работи в агенция за недвижими имоти) и не смята да се обвързва с друга жена, дори и така. Решиха да останат само приятели.
Тя живее с баща си (в ролята е Ютака Мицушиге), след като майка ѝ е починала преди три години. След като бащата откри писмо от майката, в което имаше и документи за развод (на финал стана ясно какво е имала предвид жената, но няма да разкрия, за да има изненада), реши да промени живота си и да се обвърже отново с друга жена. Уреди двамата с дъщеря му да участват в среща организирана от агенция за намиране на брачни партньори.
И тук в действие влезе Хаято Исомура. Малко по-рано в епизода се оказа, че той е учител по английски на сина на Кей Танака, а на финал, че всъщност Хаято познава Тя от малък.
Кей Танака също присъстваше на срещата за брачни партньори, защото неговата компания притежава и този бизнес. Така тримата се срещнаха заедно и стана ясно кой кой е и откъде се познават.

Историята е банална, но е толкова, ммм... японски поднесена, човещинка в ром-ком стил, който харесвам и обичам, че няма как да се дърпам и при тези двама любимци в главните мъжки роли. Хаято е сладкиш. Меча меча каваййй биши.
Джури ще я търпя, някак. В някои сцени дори ми беше забавна.

Ще изгледам и втори епизод, а утре вече ще се включа с излъчването в Япония.

Последна редакция: пн, 02 май 2022, 20:50 от rossonera

# 691
  • MJF
Този The Asadas! (2020) е потънал явно  списъка ми , отворих му таб, да взема и аз да го изгледам , да не се мотая още.
 Хаято Исомура съм го гледала в Koisuru Hahatachi с Рос  но ми се струва, че някъде съм го гледала и с повече екранно време но като му гледам биото въобще не се сещам къде може да е това, хм.
То и при мен се случва същото като при Tuon, само дето не аз а примерно някакъв голям технически проблем с някоя моя машина "губи" / трие Списъка и настава драма. Голяма. Blush

Аз съм с My Liberation Notes 7-8 и Our Blues 7 , 8-и ще го погледна днес.
Аз продължавам да нямам грам забележка към творческите им екипи. Гледам  и се чудя какво им става на knit
И в двете заглавия имаме живи образи, разкриват ми ги регулярно причинно-следствено от една страна а от друга са и образи в развитие. Въобще съм доволна.
В  My Liberation Notes има по няколко забавно-сериозни диалога от които оставам доволна във всеки епизод. Г-н Гу ме hahaha с трите песа. Голям образ е тоз герой до тук. Yeom Chang-Hee- брата също е голяма скица.

Поздрав за всички ни :
Hannah LIM - Ye QUAN +PSY+Hwasa
2в1, покрай горното се сетих нещо. Онези брат и сестра Браун , които гледа с малките ти домашни любимци, станаха световни шампиони на юношеското световно първенство 2022.

Последна редакция: пн, 02 май 2022, 21:04 от Шошулчо

# 692
Jizoku Kanona Koi Desuka - епизод 2

Забавно продължава. Има много действие и диалози, никаква скука. Сега ще чакам Кей Танака да се светне по-бързо за йога инструкторката. И дано това не му отнеме многоооооо време, като при повечето мъже.
Библиотекарката, която се оказа лекарка, е интересна. Ще видим как ще се получат нещата с таткото.

Меритто и демеритто или на чист английски merits и demerits (предимства и недостатъци). Ямапи ги използва миналата седмица в новия епизод на Shoujiki Fudousan, a днес на няколко пъти ги чух в епизодите на Jizoku Kanona Koi Desuka. Джапанглиш. Постоянно.
Сега ще отида до конбинито да си взема китто катто, айсу и йогуруто, а на връщане ще мина през Макудонарудо.

Скрит текст:

bb6, имай го предвид за гледане някой ден. Безболезнено, забавно, а и поучително. Остава приятно чувство, Хаято два пъти.

Последна редакция: пн, 02 май 2022, 21:12 от rossonera

# 693
  • MJF
И още един поздрав от един мой любимец под музика , която без да я проверявам съм сигурна че е от нашия фронт:
Джими Ма + CIX

# 694
Ballad from Tibet/Tian Lai Meng Xiang

Случайно ми попадна клипът. Не съм гледала филма. Пише, че е по действителен случай.

По БНТ2, днес от 20:30, започва японски сериал. Мисля, че е този, но хванах рекламата накрая, та не съм много сигурна.

# 695
  • MJF
Брех, изненадана съм. Наш  Исей ще се "разходи" и по БНТ Grinning
Помня че го гледах когато горе - на МКС- имаше японски космонавт. Това във връзка с мечтата на главния герой Mr. Green От този сериал помня и едни катерици, някакви пътища-начини за тях.

Изгледах  Our Blues  8
Скрит текст:
Втори епизод предимно с "двамата авери." Хем по-натурално и от в 7-и "лъснаха по бели гащи". От една страна очаквах че още един епизод ще ни занимават с тях, от друга страна в първите серии ми намекнаха в прав текст що за скици са та никакви изненади, отредактирах ги с размах в 8-и , особено като си налитаха.
Очаквам вече историята нататък и с другите герои, тез двамцата  ясни отвсякъде.

# 696
Как сте, момичета? Почти не пиша тук тази година, но от разни не особено приятни неща не ми остава време за гледане. Само ви чета. Прегръщам ви!

По БНТ2, днес от 20:30, започва японски сериал. Мисля, че е този, но хванах рекламата накрая, та не съм много сигурна.
Добре, че сподели, та да се сетя, че съм гледала този сериал. Всъщност постерът не ми "проговори", усетих се чак като зачетох резюмето.

# 697
  • MJF
Ааа, аз даже помня че и Бел го гледа Miracles . Бел Hug

# 698
Шо помни, а аз не. Това май не говори много добре за мен. 😏
Шо , ❤️ !

# 699
Почти на 99,9 % съм сигурна,че ще ми хареса,но не го откривам никъде.
Cry

# 700
Tuon, ето го тук в тубата.

# 701
OOooo,мерси Hug
Въобще не се сетих да проверя там.

# 702
И в dramacool го има, а и на още две места го видях.

Днес е Love All Play Day. Вчера видях превю. Ще има ури сагиджа-момент. Чоа!
Интересно - мангата е от 2011 г., миналата година лятото японците обявиха анимето, което стартира преди месец, а в същото време и корейците пускат сериал. Нямат нищо общо като история, освен темата бадминтон. Корейците са съчетали бадминтон, темата за приятелството, но и романтичната (задължителна при тях) история. При японците е спортът.

Тези дни се зарибих по един нов китайски сериал и нямам никакви оплаквания. Държи ми вниманието, макар че темата е бизнес инвестиции, пазарно поведение, планиране и пр. Китайчетата, когато искат - могат.

# 703
Шош,гледай го,ще ти хареса.

Разкошен филм.Накрая плаках.Oт щастие,не от мъка.
Интересен паралел се получи когато при показването на традиционния Тибет и модерния Китай.Отношението между хората и приемането на различните.
Филмът е за 4-ри деца
Скрит текст:
(три напълно са загубили зрението си,а четвъртото вижда само с едното око,но и то е напът да спе да фукционира,но в Китай му правят операция).Те са фенове на музикално риалити и искат да участват в него,за да докажат себе си.Момчето,което виждаше искаше да види света преди да се случи очакваното.За това тръгват от отдалечено тибетско село до Шенжен.Пътуват пеша през провинцията,после с група мотористи и накрая със самолет и това пътуване е много емоционално,но показва,че са по-силни и смели.
Има страхотни гледки от Тибет и Лхаса.

# 704
  • вятърничава
bb6, имай го предвид за гледане някой ден. Безболезнено, забавно, а и поучително. Остава приятно чувство, Хаято два пъти.
Няма да пропусна!

Нищо не коментирате за Honest Real Estate / Shojiki Fudosan и Tokyo Vice.

Our Blues  8 - Шош всичко е написала за него.Бой,сълзи и крясъци.
Чудя се с какво ще напълнят още 12 епизода Weary

Общи условия

Активация на акаунт