Магията на изтока - тема 67

• 27 187
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Ти обичаш да страдаш. Гледаш, страдаш, търпиш и продължаваш.

За превода на Chimudondon не знам. Зависи дали преводачката е била скоро на психиатър в Манила. Обикновено започва редовно с преводите и след това изчезва, за да възкръсне отново след месец-два-три.

My Liberation Notes - епизод 8

Тя не знае дори името му, тя не знае дори кой е той, откъде е, с какво се занимава, защо е дошъл в провинцията, от какво бяга. Тя дори не е държала ръката му, целувки - абсурд, кекс - греховно е, но тя го представя за свое гадже?!? Той няма нищо против. Те вече имат "връзка".
Жена на 29 години и мъж на 35+ (?!?), а дори сериалът не е чосонски, нито във времената на Трите царства - Шила, Пекче и Корьо. Годината е 2022 г., действието на 30 км. от Сеул.
Бога ми... Говорят пълни глупости, основно тя. Като напушена е. Сценаристката е "рисувала" този главен женски образ под въздействието на някакви транквиланти, иначе не намирам логично обяснение за мислите и действията ѝ.

Посмях се на пълното отчаяние на каката и провалът на срещата ѝ. Тъжно и смешно.

# 676
  • MJF
E не , даже моето търпение има граници Mr. Green
Четейки м/у редовете се ориентирах че няма още да го почвам. Нека превежда на спокойствие Wink

Точно гледам My Liberation Notes 7-8

# 677
  • вятърничава
ross, Laughing направо ме отказа.

2в1, ето как започва книгата:

The Asadas! - още когато rossonera разказа за него и реших, че е от моите. Ами много е хубав. И се смях, и ми се доплака. Удивително как от смешното и забавното преливат в драматичното, че то и трагично стана когато се случи земетресението. Но историята е разказана с хумор, който оставя приятно усещане, а не тъга. Ninomiya Kazunari е страхотен сладур в главната роля. Но и всички останали също. Едно прекрасно японско семейство, прекрасен семеен портрет Grinning Camera

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 23:32 от bb6

# 678
bb6, благодаря, но аз книгата я имам. Просто предпочетох да видя първо филмовата екранизация без да съм предубедена и да съм си изградила вече образите на героите, а и за да не се разочаровам в очакванията си.

# 679
The Asadas е страхотен японски филм, но за съжаление, последните години правят все по-малко такива стойностни заглавия. Същото е и при сериалите. Открива се някое друго японско съкровище, но определено не е като едно време, когато качеството беше водещо.
Кои семейни снимки ти допаднаха най-много? На мен като пожарникари (сцената беше много добра, хаха), като членове на Якудза и като супергерои, а финалната с погребението на татко беше сълзи и смях, хаха.

Да изкоментирам и съботно-неделната теханмингукска мехурка It's Beautiful Now.
Знаех си аз, че нашата мама ще откачи само при споменаването за среща с кандидатка за снаха, но разведена и с дете. Етървата отърва боя на косъм, хаха.
Одобрявам, че в It's Beautiful Now има много повече взаимност, демонстриране на чувства и неприкритост в отношенията между младите, отколкото в сериал като My Liberation Notes.
Адвокатката ми е любимка. Актрисата е много добра в тази роля, а Мин Сок е пън и половина, хаха. На техните сцени умирам от смях.

Господин У.Б. няма намерение да остарява. Талант, който се похабява, след като не снима и избяга от корейското кино. Жалко.

# 680
Както гледам как се развива корейския Холивуд има резон,че не снима.Жалко е, да. Загубата е за киното и още повече за феновете.
Наскоро гледах пак The Man From Nowhere,че ми беше залипсвал.
Обаче тая надежда,че ще избухне с нещо, което не е реклама.

# 681
Уважавам го, дори и за решението, което взе. В него има една особена харизма, която смятам, че се дължи и на семейната му среда и мястото, на което е израснал. Бях се интересувала преди години и след като прочетох повече - не бях учудена. Той знае цената на всичко.

Корейският Холивуд... Положението е отчайващо.

# 682
Носят си кирки и има къде да дълбаят.
Поне цирка,който си спретнаха корейската Макино и Ан Дже-хьон е като пиеска на третокласници пред Джони Деп и Амбър Хърд.

Bloody Heart дали ще бъде голяма корейщина с нещастен край?

# 683
Със сигурност щом времената са чосонски, а в една от главните роли е Чанг Хьок.

# 684
Ох. Ама аз заради Чанг Хьок бих....
И не помага,че главната двойка е рекламирана като чосонските Ромео и Жулиета.

# 685
Ето ти го. От днес на представянето на сериала.
Аджоши Чанг Хьок.

Зарязах Our Blues след първите два епизода, но гледам в таймлайн-а ми в Туитър, че имам скрийншотове, гифчета на ученичката и татко ѝ. Тя е забременяла, а? От съученика си?
Ееййй, накъде върви това корейско общество, още повече на о-в Чеджу? Бременеещи ученички, мечтаещи да избягат в Сеул, в този разврат, този Содом и Гомор.

# 686
  • вятърничава
The Asadas е страхотен японски филм...
Кои семейни снимки ти допаднаха най-много? На мен като пожарникари (сцената беше много добра, хаха), като членове на Якудза и като супергерои, а финалната с погребението на татко беше сълзи и смях, хаха.

Ще го сложа в скрит текст, че май повечето се оказа спойлер
Скрит текст:
Ха,трудно ми е да избера, всички. Но наистина тези със супергероите и Якудза ми изникват веднага пред очите. Също в края на филма имаше една,на която са ръгбисти а бебето на големия брат е облечено като топка за ръгби  LaughingНа друга бяха персонал в соба ресторант.Пожарникарската също,даже търсейки в нета,попаднах на нея и започнах да се чудя кой от двамата е Сатоши и чак тогава осъзнах,че това е оригиналната снимка на Асада, понеже нали е по действителна история.Разгледах и другите оригинални снимки, те са почти 1:1 с филмовите. Но оригиналните са много по-изразителни.
https://dy.town/uploads/still/file/184244/p2636717933.jpg
Предложението за брак - много запомнящо Joy
Финала с погребението на таткото беше черешката на тортата.
И пак ще повторя,че филмът е чудесен.
За фотографиите си мислих, когато загубиш близък и се обграждаш със снимки,защото в един момент започваш да забравяш лицето му.А хората загубили всичко след земетресението,не им остават дори фотоси на близките ....

И като споменахме Якудза - тадам Yakuza and The Family
Го Аяно като Якудза.Както вече 100 пъти съм споменавала - Го Аяно мога да го гледам всякак,винаги е добър,може да играе боклук,изпаднал човек,гей,пияница,психично нестабилен,агресивен бандюга.Страданието му приляга като втора кожа. Заинтригува ме тоя закон срещу Якудза и трябва да потърся инфо.Страшна работа.
Шош, нашата разведена сладурана Мачико Оно като гаджето му.
Много си харесах този младок Хаято Исомура.Много добра роля направи във филма. И след това търсих други филми с него.
Enjiya-приятен сериал,кратък 6х 25 мин.Чудесна идея да наемеш "изпълнители",които да организират и изиграят твоето отмъщение.Има и весело и тъжно. Ах,да и Нао прави добра роля.
Waiting For Spring - филм, ученически, даже леко елементарен, но 4-5 хубави момчета,баскетболисти -  Хаято Исомура,Йосуке Сугино и т.н.
Извинете за дългия ферман!

# 687
Хаято Исомура е много симпатично биши (бишонен). Можеш да го гледаш в сериала Koisuru Hahatachi. Там той беше младият любовник на Йо Йошида и на финал, доколкото помня, тя остана с него. Той е в ролята на един от тримата мъже, които са свързани с трите героини в историята. Много е коментиран този сериал в темата преди две години.

Хаято ми предстои да го гледам в най-новия му сериал, който в момента върви в Япония - Jizoku Kanona Koi Desuka. Засега ме спира само главната актриса, че ми е от най-най-най непоносимите японки. Лигла на квадрат. Нодамето на Кантабилето на Хироши Тамаки. Иначе историята си ме дърпа заради мъжкия каст - Кей Танака и Хаято Исомура.
Превеждат го на английски, един сингапурец, мъж, нова звезда сред преводачите на японски сериали. Засега се движи добре с излезлите в Япония епизоди (дотук са два, утре ще излъчат 3-ти).

Преди седмица-две с него и Ямада-сама излезе нова реклама.

# 688
  • вятърничава
Време е за кохи?
Koisuru Hahatachi ми е в списъка на чакащите. Както и What Did You Eat Yesterday?
rossonera, ей нямаш милост! списъкът расте ли расте Hug
Ами да, намерих го,но ще чакам превод.Дано р. са благосклонни.

# 689
...списъкът расте ли расте Hug
Аз понякога моя го канселирам и правя нов. Smile После се правя,че просто съм забравила.Понякога дори не ми се налага да се правя.

И друг въпрос имам.
Дали в тай сапунка би могло жътвар на души и човек(лекар) да имат щастлив край ???

Общи условия

Активация на акаунт