Магията на изтока - тема 67

• 26 609
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Японският там е по-официален в сравнение с Koi desu. Някакви познати изрази ми се набиват в ушите и си ги записвам, други ги търся в речника.

Не бях чела по-голяма глупост в тази тема. Задмина дори оная, която преди години твърдеше, че Корея владеела Япония.

Излез от ролята, която играеш.
Ох, човек наистина не знае на какво ще попадне всеки следващ момент в този форум. Това е мое лично мнение. Казвам го като човек, който учи японски от пет години. Хайде малко по-спокойно. Не знам какво толкова казах, че заслужих да бъда нападната така. В момента се готвя за N3. Влязох в темата, за да видя препоръки за азиатски филми и сериали. Повече ми допада корейското кино, иначе предпочитам японската музика. Обаче трябва да слушам японски всеки ден, затова ми беше интересно кои филми гледате. Явно съм подразнила някого. rossonera, да ти пратя ли сертификата ми за N4? Някакво друго легитимиране необходимо ли е? Наистина съм изумена от тази безумна и глупава реакция.

# 76
А аз съм изумена как човек, който твърди, че учи японски от пет години, може да напише подобно нещо.
Пожелавам ти успех с ученето.
А за форум бг мама... Така е, той не е за всеки. Имаш много да учиш и за него.

# 77
А аз съм изумена как човек, който твърди, че учи японски от пет години, може да напише подобно нещо.
Пожелавам ти успех с ученето.
А за форум бг мама... Така е, той не е за всеки. Имаш много да учиш и за него.
Аз отговарях на Шошулчо, защото ме попита докъде съм със Saiai. Като не си съгласна  с мнението ми rossonera, опровергай ме с аргументи, не се заяждай така грубо. И аз не съм била съгласна с нечии мнения тук, но не съм превърнала темата в спам. Влязох съвсем дружелюбно, харесаха ми филмите, които обсъждахте. Не знам защо ти се струва невероятно, че някой иска да гледа филми на език, който учи. Не претендирам за някакво високо ниво на владеене на японския език и не съм ти искала мнението. Ти японистика ли си завършила? Дори и да си, това не ти дава право да се заяждаш. Аз харесвам Bad and crazy - ти не. Разни хора, разни мнения. Една хубава тема имаше и някой пак трябваше да се заяде с друг потребител. Приключвам тази безсмислена дискусия. Благодаря на всички, които се отнесоха добре, за руския превод на Koi desu и за предложения корейски сериал.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 12:20 от Atamagaokashii

# 78
  • BG
2в1, като ми писа онзи ден за Джентълмена, че  си го зарязала, някак си и на мен тъй ми се прииска и след още един изгледан еп. го зарязах и аз. шоши сигурно е много учудена от това ми решение Joy
Та, сега пак съм си на тайско. Видях, че са превели изцяло римейка на The sand castle, който си е доста старичък лакорн с Чакрит и много тачен от рускините. Ето този е  Somewhere Our Love Begins Хубавото е, че от средата нататък нямам много спомен как се развиваха нещата, а и Джес и Естер много добре си пасват на екран. Тази актриса съм споменавал и преди, че не ми е приятна чисто визуално, но установих, че е от по-освободените в романтичните  сцени и затова напоследък не я заобикалям вече.

# 79
  • Там, където мечтите се сбъдват
След "LIke father like son", който много ни хареса у дома, набързо прегледах филмите на Корееда и за тази вечер съм приготвила "Our little sister".

Bad and crazy, приключих 6 епизод, ами човекът филм - само това за главният герой е достатъчно мисля. Сега да видим нататък как ще е:)

# 80
  • вятърничава
"Our little sister" е много топъл, човешки филм. Поредните "странни" семейни отношения по Корееда. Без много драма този път.

# 81
  • MJF
нощен гост, ти цял герой Smile , все пак още един епизод си се жертвала да погледнеш.

Аз се готвя да гледам Itoshii Uso: Yasashii Yami 4 а пък Koi desu по поръчка ми качили още един епизод днес - 7 -и. Чули са ни ,че го дискутираме като наличност Smile

estelliana , да ти завиди човек за класиките на Корееда.

Atamagaokashii, дерзай. Аз съм до никъде с японския . Но пък знам дума като пояс- укива. Smiley Ей такива работи ми дай да помня. Smiley

# 82
И аз подскочих от радост - влизам в dramacool и какво да видя?! Koi desu еп. 7 качен с англ. субс. Много сладък епизод. Като персонажи са ми много симпатични Аоно и собственикът на заведението за бързо хранене, а и двамата са красавци. Набелязах си филм с единия - Watashi no tadashii oniichan. Историята звучи обещаващо, но засега не намирам къде да го гледам.

# 83
Да се разпиша в темата и аз, тук съм, жива съм. Wink Догледах Shima no Sensei, не беше особено интригуващ, но си имаше своите добри моменти. По-скоро разтоварващ сериал.

# 84
  • MJF
Е Бел, радвам се че се разписа.

Аз снощи почнах Itoshii Uso: Yasashii Yami 4. Нещо много го замотаха, то хубус мистерия ама прекаляват със заигравките. На косъм са да ме загубят като зрител, ето снощи чак задрямах и не го догледах. Макар че причината е че прекалявам със спорта/ О.

# 85
  • вятърничава
ChampagneРожденици днес Osamu Mukai, Taiga Nakano, Son Suk-Ku, Lee Joon - всички са хем хубавци,хем талантливи BirthdayДано да ни радват с още добри роли!
Saiai еп.1 - интригуващо начало,нямам търпение да разбера как ще се развие сюжетната линия.В началото много ми хареса обяснението на Лемон-сан как се е влюбил в Рио.
Closed Ward (2019) - отдавна го бях набелязала за гледане,но не намирах превод.Е, дойде му редът.Не ме разочарова,но някой сцени ми бяха тежки за гледане.Иначе актьорите чудесни както в главните,така и във второстепенните роли.Обитателите на лечебното заведение бяха такава невероятна китка от образи! И Го Аяно не ме разочарова,с този тъжен поглед из под перчема,с тази полуусмивка.
Харесва ми да го гледам точно в такива роли, както тази или в The Light Shines Only There. Но той всичко може да изиграе!

# 86
Estelliana, благодаря за Hometown Cha-cha-cha! Определено ще се гледа. В първите минути видях аджумата от Strangers from hell, страхотна актриса, дано да има по-голяма роля. Все я нещо влече към зъболекари тази жена.
Завърших Koi desu. Нищо изненадващо накрая, като цяло приятно за гледане и с хубав OST.
Ако мога и аз да ти препоръчам нещо, estelliana- "Любимата формула на професора" по романа на Йоко Огава. Много човешка история, книгата я прочетох на един дъх. Филмът на японски е Hakase no aishita suushiki (The professor's beloved equation). Разбира се, ако не си го гледала вече, все пак си е стар.

# 87
  • BG
Приключих с римейка на The sand castle, естествено с превъртане където трябва. Бяха спестили доста ревове и драми, но пък липсваха доста емоции...доста. Въпреки всичко Джес се справи добре с това, което му бяха оставили от образа му, същото се отнася и за Естер.
Набелязала съм три японски романтики, поне така изглеждат в описанието. Първата я отложих, защото ми се струва, че не като за мен. Не помня заглавието, но Тя работеше в сватбена агенция с Него и ... ще си помисля за по-нататък Joy
Сега пускам този https://mydramalist.com/709363-tsumari-sukitte-iitaindakedo  . Вдъхва ми надежда, да видим Simple Smile

# 88
Гост,радвам се,че си тук Hug

Our Times
В началото си мислех,че върви много бавно.Почвах,спирах,гледах друго ... докато ми просветна,че това е единствения начин да се изгради историята. Това не е лесна тема,още повече,че обхваща голям период на време и техническо развитие. От онези истории,за всяко трудно начало,за всеки момент,който те спъва и ти се налага да направиш крачка назад,за всеки момент,който си във възход и не само в работата и в любовта,а и във взаимоотношенията ти с другите.
Това не е филм за Джобс или Мъск.Тези момчета не са гении,а просто студенти, търговци - пълни ентусиасти. Падат,стават,падат,стават,падат,падат на ръба на оцеляването и продължават да се борят и всичко това на фона
 на 90-те години (в Китай),когато ИТ индустрията и интернет започват своя възход .Просто е гениално сравнението, което зрителя може да си направи.
От другата страна е романтиката.Има една българска песен  в която се пее "телефон все ни свързва,телефон ни дели". Това е. Без съобщения,без социални мрежи,просто чакаш и се надяваш да ти се обади.Да стоиш пред телефонната кабина и да се надяваш,че любовния ти интерес ще си е в къщи и ще вдихне. Толкова романтично и ужасяващо от гледна точка на съвремието.
 Плаках, смях се и определено си прекарах страхотно! Наистина харесвам посланието, което разказва тази история.
Надявам се да има сезон 2 със същия каст.
Сега ще се Heart Heart Eyes Kissing Heart
Лео е такова бижу,че китайците трябва да го пазят и да му издигнат паметник (след този на Си Дзин Пин,разбира се). Не,че не му бях фен още от Fights Break Sphere (ще има и сезон 2,но без Лео и Барон),но за кратко време го гледах в няколко сериала,които бяха на различна тематика и коренно различни роли и се справи чудесно.Като хемелион е.

Frankenstein's love
Това е модерната версия на Франкенщайн. Като цяло основата е същата като в романа,но историята е различна.
Това е горчива любовна история.
История,която се опитва да покаже на света,че външния вид не е всичко.
Франкенщайн е със златно сърце. Той просто заслужаваше целия свят. Неговта доброта е безгранична. Ако всички хора са хора като него няма да имаме нужда от Нобелова награда за мир.Страхотен образ.Това е най-доброто от сериала.
Беше бавен и не намерих оправдание за това темпо.Исках по малко радио предавания,но пък точно в тях показваше истинската същност.
Голям минус е главната женска роля.Не актрисата,а начина на развитие на героя.
Затоплящо сърцето,тъжен и понякога забавен.С някои странни моменти,но....
Чесно казано не бих го препоръчала.

ТОП напуска YG,но остава част от  Big Bang. Ще имат нова песен през пролетта.

# 89
  • BG
Да дам отчет. Драмата,  която в предния пост споменах I Mean, I Want to Say I Like It я захвърлих още след 2 еп. Съжалявам, че се подлъгах от добрите отизиви, но все пак не съм изгубила кой зне колко време,. После се върнах на другия със сватбената агенция и направо уцелих  в десятката с него Rinko Wants to Try Още на втори еп. си казах отново, че не трябва да се отказвам баш в началото, защото човек понякога не знае какво изпуска Joy Много хубава романтична история, достатъчно романтична като за моите предпочитания, без прекалени лицавщини и идиотски кокорения на главната. Много ми напомни на Kakafukaka  (много любим)

Сега търся нещо подобно в спирита. Изгледах междувременно и един еп от третия набелязан There's a Reason for the Love I'm Wearing, но не възлагам чак толкова надежди за "пълен мандат" при мен Blush
Ако някой се сеща за препоръка, ще се радвам. Ама колко са хилави и нежни тези япончета, малееей, тръпки ме побиват като почнат да се събличат.
2в1, като стана леля ( за мойто Чани имам предвид), казвай, че се вълнувам, пък и трябва да почерпя.

Общи условия

Активация на акаунт