Магията на изтока - тема 67

• 26 916
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
The Asadas!

Страхотен филм с Нино и Сатошко. Поредната семейна японска история, която ме остави без думи на финал. Заобичах това симпатично семейство Асада.
Парченцата от живота с реални образи и техните забавно-налудничави идеи, креативни, вдъхновяващи, които ти стават симпатични в момента, в който ги видиш и всичко е представено/ показано така, както само японец умее и никой друг.
Семейните фотосесии бяха уникални. Не бях виждала подобно нещо. Страхотно семейство, с чувство за хумор. Снимките като пожарникари, членове на Якудза и като изморени супергерои ми станаха любими, хаха.
Познавам и други творби на сценаристката и режисьора, та, не бях изненадана. История толкова близка до друг от филмите на Рьота Накано - A Long Goodbye от 2019 г.
Сатоши и Нино като братя. Винаги знаят какво правят пред камера. Гениални актьори.

А този го гледам днес, хохо. Зарадвах се. Излязла е есента, но днес я видях по MBC.

# 91
  • MJF
Оххх, мерси за настроението от горната реклама. Посмях се с нашия чароник Kim Ji-Suk Satisfied Имах нужда.

Догледах Itoshii Uso: Yasashii Yami 4.
Скрит текст:
Големи страхотии. Направо примъкнах стола. Уж нещо се изясни на финала на епизода- кой е тоз дето ги бута, намушква с нож и прочие. Ама дали?

За оправяне на настроението сега съм пуснала Tsuma, Shogakusei ni Naru 3 но се разсеях и надникнах тук. 2 неща до тук в епизода да изкоментирам:
Скрит текст:
E един много голям недостатък има Кейске - много е "егопървичен". Какво имам предвид. Доста праволинейно, по детски реагира на редица неща от живота и в редица ситуации както сега така и назад във времето. И е съсредоточен прекалено в/у себе си , върху своите нужди, искания , неволи. Това при условие че не живее сам а е имал и има семейство.  2 големи недостатъка за мен. Ясно че ще го гледаме как ще промени тези свои недостатъци. До тук в епизода  направо ме Rolling Eyes колко време му трябваше за да загрее/ да се запита "ама всъщност с кой живее сега Такае". Разгеле ooooh!
Видях запознанството на Мичи/ Маи и Йоске Сугино- Ренджи. Smiley

# 92
Ти описа огромната част от мъжкото население на земята.
Нормално да е такъв, но не виждам нищо, което да ме дразни в образа му. На мен той ми е страшно забавен, особено в реакциите си, когато получи съобщенията от нея, а колежката му беше подготвила бенто и искаше да споделят обяда си заедно.
Тя, съпругата му, е била движещата сила за всичко - грижи за семейство, дом, храна (била е готвач в заведение, когато се запознават), а от него се е искало единствено да ходи на работа и да носи пари.
Нормален, отнесен, дори наивен по детски мъж.

Хару и Кенто Хаяши не ги гледам. Загледах началото, но го захвърлих бързо. Следя само Tonari no Chikara, Tsuma, Shogakusei ni Naru и Koisenu Futari с интерес. Muchaburi и Fight Song са ми в графа "търпя заради каста", иначе и двата са си огромна скука (жалко за Гомо-чан, но се е напъхал в един пълен абсурд със заспалото Момоне Нагаура от Кесенума). За малката Мацуда също ме е яд, макар че в новия епизод имаше малко напредък в отношенията, но като цяло сериалът не става. Гардеробът на Кахоко е някакъв японски кошмар, в стил Харaджуку. Сещаш се за полите на Микако в Нагиса-сан и за гардеробите на Хару. Е, тук нещата са още по-зле, направо изтървани.

Ето ти и руски чипс. Руският му е кошмарен, но нали е Той....

# 93
Saiai - изгледан. Силен финал с интересен обрат и без излишен драматизъм. След известно време мисля пак да го изгледам.
It happens on Valentine's day - ще хвърля един поглед като излезе втора серия, но честно казано трудно изтърпях първа. Женска злоба от типа "ти ми взе мъжа", скубане на коси - не е за мен. Иначе красив каст, но толкова.
Rinko san wa shite mitai - голям майтап. Имах нужда от точно нещо свежарско и неангажиращо. Шоуджо манга от сто километра.
Днес продължавам с Hometown Cha-cha-cha.

# 94
Хубавото Хони ще поеме ролята на Лошко в поредният корейски сериал на Нетфликс - Black Knight, в който участие ще вземе и Ким У Бин.

The One and Only и Bulgasal приключиха. Днес е последния епизод и на Artificial City. Стават да ги погледнете, ако сте настроени за някой от дадените сюжети. Първият е мелодраматична романтика, вторият е фентъзи в миналото и настоящето с малко хорър елементи и лек романтичен нюанс, а третият е психологическа драма с елементи на отмъщение.

Ghost Doctor
Малко фентъзи, малко медицина, малко крими, малко романтика, малко комедия и много готини Рейн и Ким Бом, плюс адекватна Юи. И, за капак, забавен Сонг Донг Ил.

# 95
Бини вече е женен мъж.
Тази новина я четох още преди месец и явно е била вярна, въпреки че отрекоха. Сега обаче е официално.
Tuon, парапланеристката го грабна.

# 96
  • MJF
Аз на кънки и надниквам само Blush
Но Рос ме хвана "в крачка" с тази реклама на руски чипс. Че точно от русофобщина дезертирах от фигурнопързалната тема та ей на,  сега за оправяне на моя милост "ни фил ни фоб" настроението. Wink Mr. Green вкусен чипс.
Ееее Рос, дай сега да не обиждаме мъжката половина  Wink . Но това че така се бе предал при условие че има малко дете за което трябва да е не само татко но и майка а той ..... никакви оправдания от мен. Иначе си права. Почти. Wink Smile

Atamagaokashii , японския филм дето препоръча на предишната страница го разгледах и го сложих за гледане.

Сори че така без линк, име ..... но съм на кънки. Имам такива периоди когато .... не приличам на себе си Blush, но като събуя кънките ще се върна и наваксам с всичко писано. Сега само по диагонал.

Хехе, хайде оженихме още един. Честито да му е . Кой е следващия ? Smile

# 97
Със сигурност няма да е Той.
Кой ще гостува в първи епизод, хаха, чудно.

# 98
  • вятърничава
Black Knight Супер каст,много харесвам Есом, Хони ще го играе лош, а аз ще се наредя на първия ред!
Ghost Doctor - и тук мога да кажа същото,кастът е повече от супер, Рейн и Сонг Донг Ил  са ми много на сърце.Ще го гледам...само да намеря време и за него.

Краб чипс - леле мале, ЖДБ Scream Дано поне са му платили добре за тази глупост!

Бини женен мъж!Че той отдавна си е женен,ако трябва да сме честни. Чакам малки BINJIN-чета (и Соджисопчета).

Шоши,
Скрит текст:
Доволна ли си от класирането при мъжете ?

The Asadas! този също го слагам в списъка за гледане,
A Long Goodbye е хубав и Sob.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 15:21 от bb6

# 99
Бини вече е женен мъж.
Тази новина я четох още преди месец и явно е била вярна, въпреки че отрекоха. Сега обаче е официално.
Tuon, парапланеристката го грабна.
Дано е по-дълъг от на двамата Сонг.

Cliff Walkers - незнам дали ми се коментира.

Чета манга,но не на японски,защото знам само Джибури,хару (пролет),кайц,став, хореф(лято,есен,зима,но не на японски),но схванах разликата между шоколадите за 14.02. Scream Pensive
Giri choco (шоколад по задължение),който се дава по учтивост на все мъже и honmei choco, който се дава на романтични партньори. Първият е  - купи нещо и да се свършва,но вторият високо качествен шоколад, може и правен ръчно.
Как се прави шоколад????

# 100
  • MJF
bb6, да.
Скрит текст:
Доволна съм че Нейт в цялата тази ситуация стана пръв. Съжалявам че Юзу не успя по-стаблино да изпълни своята мисия с четворния аксел и волната. Който и от двамата да бе станал пръв съм в пълен мир. В случая на Нейт той напълно заслужава. Щеше да е абсурд от миналото ако такъв като него не е златен оли-медалист в кариерата си. Слава богу последните няколко оли-цикъла това не се случва. Ей ги на , тук до бортика са и Орсър и Ламбиел и двамата нямат оли-злато в наситените си кариери.
 А иначе нататък... Шома-Юма това не са най моите картини на леда. Но класиране аз и без това не гледам, то се прави от съдиите , които въобще не респектирам та ... Аз съм доволна от редица от фигуристите на волната програма днес. Бая глътки вишновка отпих Laughing Satisfied

# 101
Дано, Tuon, но нещо не вярвам.
Той беше с най-прекрасната корейка, земна и непринудена, страхотна актриса, но не успя да я задържи до себе си.
Тя се омъжи за друг и е щастлива майка на едногодишно момиченце.

Не помня откога не съм гледала класическа корейска любовна каша, но за тази се подготвям от месеци, въпреки че ще е до болка клиширана. Зорлем ще ги женим и тия двамата...

# 102
Чета манга,но не на японски,защото знам само Джибури,хару (пролет),кайц,став, хореф(лято,есен,зима,но не на японски),но схванах разликата между шоколадите за 14.02. Scream Pensive
Giri choco (шоколад по задължение),който се дава по учтивост на все мъже и honmei choco, който се дава на романтични партньори. Първият е  - купи нещо и да се свършва,но вторият високо качествен шоколад, може и правен ръчно.
Как се прави шоколад????
[/quote]
В YouTube една японка показваше как се прави за половин час с комплект от Амазон. Общо взето се разтопява шоколад и се правят близалки като има възможност и за авторска декорация.
ПС. Нещо не ми се получи цитирането, извинявам се.

# 103
Atamagaokashii,o,мерси,но е твърде лепково за мен.
Аз ще правя сурови бонбони от висококачествени фурми и ще ги дам на себе си,защото никой друг няма да ги иска.
 Smile

Марио
Скрит текст:

# 104
  • вятърничава
Tuon
Скрит текст:
Цитат на:  link=topic=1404273.msg44279297#msg44279297 date=1644501754
Аз ще правя сурови бонбони от висококачествени фурми и ще ги дам на себе си,защото никой друг няма да ги иска.
 Smile
Wink
Не!Защото никой друг няма да те обича толкова,колкото ти се обичаш!
Шош,
Скрит текст:
Много добър Нейтън.И стабилен.Доста падане падна сред мъжете.Жалко за Юдзуру Ханю и Шома Уно.

ТОП 10
1. Нейтън Чен (САЩ)
2. Юма Кагияма (Япония)
3. Шома Уно (Япония)
4.Юзуру Ханю(Япония)
5. Джунхван Ча (Ю.Корея)

Общи условия

Активация на акаунт