Магията на изтока - тема 67

• 26 936
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Twenty-Five, Twenty-One
Скрит текст:
В днешно време тинейджърка открива дневника на майка си от ученическите ѝ години и започва да го чете. Така действието ни връща в 90-те години на миналия век, по времето на Азиатската финансова криза.
Тя тренира фехтовка и е готова на всичко, за да продължи да го прави, дори и когато училищният ѝ отбор е разформирован заради липсата на средства. Премества се в друго училище, където тренира момичето, което е неният пример за подражание. Малко луда глава е, обича да отстоява мнението си и не е от тези, които си премълчават и се спотайват. Но е добро и упорито дете с изявено чувство за справедливост.
Той е бивш студент от богато семейство, което банкрутира заради кризата и е принудено да се раздели. Разумен, добре възпитан и с чувство за отговорност. Работи всякаква почасова работа, за да се издържа, докато ходи на интервюта за постоянна работа. Разнася вестници и така се запознават. Започва едно хубаво приятелство, като всеки от тях се оказва опора на другия в труден за него момент.
Приятно върви за сега.

Forecasting Love and Weather
Скрит текст:
Дни преди сватбата Минка излови годеника си с негова колежка. Гадното е, че и тримата работят на едно място, а за капак човекът, с който прекарва една нощ се оказва нейния нов подчинен и бивш на новата жена на нейния бивш. И, за да стане забавата пълна, Минка и бившия спретнаха грандиозен скандал пред колегите си, защото мухльото хем ѝ изневери и се ожени за другата, хем реши, че му се полага половината от имуществото, което двамата са придобили, докато са били гаджета. Минка обаче беше "бетон" Hands Thumbsup. Направи го на посмешище пред всички, което той напълно си заслужи.

И тук за момента върви забавно и приятно.

Thirty Nine
Първата двойка - Тя и Той
Скрит текст:
Тя е дерматолог. Била е осиновена като дете. И сега с по-голямата си сестра, която върти административната част, си имат собствена клиника. Решава, че ще си вземе едногодишна отпуска и намира нов лекар, който да я замества през това време. Само, че се оказва, че този лекар е мъжът, с който тя прекарва една неангажираща нощ.
Втората двойка - Тя и Той
Скрит текст:
Тя е учител по актьорско майсторство. Преди години дерматоложката я запознава с неин приятел и от тогава са заедно. Но, той е женен и има дете. И, след толкова години, тя решава да го остави и да продължи с живота си напред. Той обаче, не е готов за това, а и разбира, че тя е болна и не ѝ остава много време.
Третата двойка - Тя и Той
Скрит текст:
Тя е консултант в магазин за козметика. Малко наивна и летяща в облаците. Той е новият собственик на ресторант, който трите приятелки често са посещавали преди.
Трите жени са приятелки от много години. Обичат да се забавляват заедно, да пийват, да хапват, да си плачат на рамото една на друга, да се поскарват от време на време, но в крайна сметка винаги са една до друга в добри и лоши моменти.
Господата, от друга страна, също се познават и са донякъде приятели, макар и не чак толкова близки.
Че ще има драма е ясно. Да видим само как ще я поднесат и колко ще продължи.

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 16:45 от 2в1

# 181
  • MJF
Tsuma, Shogakusei ni Naru 5 изгледан. Рос, какви неща се случват а ?! Crazy
Скрит текст:
Туй на края на епизода не го очаквах. А сега, иди съставяй теории Thinking. То хубус прехвърляне на
 души но пък тоз дето го дадоха последния, еми той невидим от това което показаха с полицая на велосипеда. Мама миа, какви неща.
Чудесен епизод. Мичито и Йоске големи почитатели на редене на опашки, туй им го признавам. Smile
Нашата тъща е опасна, как пък ѝ просветна разликата в обръщенията от дъщеря ѝ Марико и от нашата Такае Smile
Майката на Марико  и майката на Такае, така както я описаха са направо сиамски близначки. Да не са се и те преродили една в друга. Чакай да не давам такива идеи на сценариста щото .....Mr. Green
Вуйчото ме забавлява. Той все пак е над нещата. Приел-неприел Mr. Green според зависи ситуацията.

# 182
Мангата е онгоинг, така че всичко зависи от това какви ще ги свърши сценаристката Сатоми Ошима. С Nagi no Oitoma ги изцвъка едни... (още не мога да ѝ простя), а и тя е все още онгоинг.
Сега е масово - имат някаква история от мангаката, която все още излиза, а останалото е свободно творчество на сценариста.
Дано Ошима-сан този път си е пила хапчетата навреме. Ще видим.

Това е фентъзи манга. Чак се изненадвам, че още не си започнала да мрънкаш на тема "Ф".
Явно симпатичните/ забавни герои те разсейват и историята те завладя.

# 183
  • MJF
Мда, странно е че още не съм замрънкотила. Даже стол още не съм си примъкнала от толкоз "духове". Мани, мани ooooh!
Wink
Да видим как ще я завършим тази история.

# 184
Не съм ти споменавала, но на 10 март по Нетфликс излиза и аниме Kotaro wa Hitorigurashi. Първо мангата, след това сериала, който ни стана любим, а сега и аниме. Ще го гледам. Карино-доно, Мизуки-доно и малкият славен Котаро ми липсват.
Тази манга също беше... ммм, как да кажа... леко фентъзи, но ти стана любима.
Мисълта ми е, че когато нещо е написано много добре, с качествен текст, адекватност на героите, логика в мислите и действията - жанрът няма значение.
По тази причина, мисля, че ти допада и Tsuma, Shogakusei ni Naru.
Нормалността (в такъв тип/жанр продукции), обикновените, реални образи, вечните теми за семейството, за приятелството, за важните неща в този живот, както и даването на добър пример, това е в основата на огромната част от японските сериали. В Tsuma, Shogakusei ni Naru има всичко от това, което изброявам, въпреки че е "Ф" и "М".

Дойдоха си у дома.
Ще му се откъсне главицата от поклони и повтаряне на благодарности, както винаги.
Шома едва се показва зад количката.

# 185
  • MJF
Живия Котаро все пак е несравним по чар с рисувания. Smiley
Абе имам и аз място във "Ф" и "М". Чудно за мене но факт Wink . То такова и на анимация ще ми хареса.

Адаша Шома пак е най -ниския от мъжкото трио, но Уакаба се тътри   изцяло зад кашона. Така като го гледам тоз кашон явно е с плюшени играчки Mr. Green .

# 186
Нищо не казваш за десертите, които се сервират в кафенето - терамис, зазен дзай? Не те ли впечатляват?
Вчера правих тирамису в чаши и също го нарекох "терамис", хаха, защото се сетих веднага за собственика на кафенето.
От позата за медитация (зазен) и сладката супа от червен боб азуки и мочи (зендзай) стана зазен дзай с малък медитиращ Буда в нея, хаха.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 13:13 от rossonera

# 187
  • MJF
Оооо, все забравям да изкоментирам този гадател. Чакам включването му във всеки епизод и всеки път се hahaha с него. Какъв гадател ,какъв психолог, какъв собственик на кафенето, какъв .... ей на какъв готвач Mr. Green
Признавам че на "манджите" не съм обърнала внимание, в това време се смеех как подслушваше двете дамски двойки и ги събра така на куп, сеир да гледа и слуша,  пък после и как Мичито се чудеше какво да отговаря на въпросите за Марика и татко ѝ.
То тоз гадатела разбира се че всичко знае от а до я , в него не се съмнявам ни за секунда. Mr. Green

# 188
  • вятърничава
Адаша Шома пак е най -ниския от мъжкото трио, но Уакаба се тътри   изцяло зад кашона. Така като го гледам тоз кашон явно е с плюшени играчки Mr. Green .
Почудих се и аз Уакаба дали не е сложила в този кашон Бин Дун Дун от галаконцерта.
Но видях Юма Кагияма след нея.Бойлер ли си носи от Beijing Joy

# 189
  • MJF
Мани, мани, преди години и аз се чудех "защо аджеба се мъкнат с толкоз багаж"  но после едно по едно "взе да ми просветва" и сега купките куфари , особено на снимките по летищата не на колички, вече не ги и забелязвам Smile , по - скоро ако не е куп , ще реша автоматично , че останалия багаж са го пуснали карго и не пътува с тях Mr. Green . За дрехите , кънките, разни преносими тренажьори, масажьори и сие ясно. Но плюс храна, плюс празни куфари за плюшените играчки, рекламни материали, подаръци от спонсори....цялата таз част.Но миналата година на СП мярнах снимка на Джейсън Браун от стаята му там. То найлони , то станьоли, направо имаше личен фитнес обзавел - какви ли не преносими джаджи, това негови/персонални, .....събра ми веждите.

# 190
  • вятърничава
Saiai 4 - Рио си спомни за супата от червен боб азуки и мочи (зендзай),която направил баща и.
Скрит текст:
Дай-чан гони Ю,след като се срещнаха очи в очи и се погледаха известно време.Добре де, как не можа Дай-чан да го познае.Това дете е израснало пред очите му. Този Ю е великолепен младеж, актьора имам придвид,дано има добро развитие и го гледаме и занапред на екран.Явно съм го гледала в Why I Dress Up For Love, но не помня кой беше.Че даже и онлайн готварски блог имал, залагам на това,че е доста посещаван Grinning

# 191
Хмм, интересно. Как добре се получи днес, когато гледаш Saiai епизод 4 и сцената, в която Лемон-сан и Рио говореха за тази супа от боб азуки и мочи, която и аз споменах. Зендзай, дам, известна е.
Помня тази сцена добре. Тя го попита дали е женен или си има приятелка, а Лемон-сан се задави с бирата, която отпиваше.
Хубава двойка са. Един за друг още от деца.

А за Фумия Такахаши съм говорила в темата. С Шо-сан го гледахме и в Ukiwa. Той беше сродна душа на главната героиня., работеха в едно химическо чистене. Имаше доста екранно време. Паметен образ.
Фумия е една от новите звезди на японското кинo. Тепърва ще се говори за него. Талатливо момче, което пробива много успешно, също като Гордън Маеда. В момента участва в Dr. White, но още не съм започнала да гледам епизодите.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 19:20 от rossonera

# 192
  • вятърничава
Помня тази сцена добре. Тя го попита дали е женен или си има приятелка, а Лемон-сан се задави с бирата, която отпиваше.
Хубава двойка са. Един за друг още от деца.
Даааа, много хубава двойка. И това стаено напрежение между тях.
Скрит текст:
Имам чувството, че искат да се хвърлят един към друг. Но той стои като глътнал бастун, а тя ту увеличава дистанцията, ту я намалява.Как издържа този човек да не я прегърне. Радвам се, че във всеки епизод имат достатъчно сцени заедно. Той пиеше чай, защото беше на работа, но не това е важното.
Фумия Такахаши ще го следим, дано да ни радва с качествени роли.
rossonera, ти ни напомняй за него, че аз не съм от най-паметливите.
Интересно се получи с тази супа. Точно днес да гледам този епизод. Слочаенос? Не мисла! Wink

# 193
  • BG
Как се казваше един японски сериал, в който Тя страдаше по умрялото си куче, а той беше президент на компанията,  в която тя работи?

# 194
bb6, от време на време хвърлям по един поглед на IG-профила му. Следя кариерата му и ще споделям.
А за готвенето... Да, и аз знам, че е готвач, май френската кухня му беше тясна специалност (това е страст на островите, както и в Hungry и в още десетки японски сериали, че и в Muchaburi).
Като започна да гледам Dr. White, ще ти кажа как се представя. Заради Минамито Хамабе все още се дърпам, но все ще го погледна някой ден и този японски сериал.

Симпатяга е Такахаши-сан.

Общи условия

Активация на акаунт