Магията на изтока - тема 67

• 26 745
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
The Devil Punisher
Като идея е ОК - митология,свърхестествени елементи,богове,пътуване във времето,загубени спомени,хилядолетна романтика,Mike He и това са всички положителни неща.ОСТ-то също е добро,както и някои от спец ефектите. Целувките си бяха целувки и не бяха от тип "умряла риба".
20 епизода по около час всеки(някои по-дълги,имаше епизоди с продължителност над 2 часа Scream Rolling Eyes),което прави историята доста разтегната.Много превъртах.Началото като цяло е добре,но после започват да се появяват пропуски и на всичкото отгоре краят е твърде прибързан.Никакъв баланс.Искат да кажат много,но забравят кое е важното.Точно това е причината в един момент историята да изглежда по-сложна отколкото е. Като цяло добро срещу лошо.От началото до края всички герои са добри или лоши.Точка.Никакво развитие на характерите.
Прилича на нискобюджетен сериал.Сори,нот сори. Blush
Сценичен грим -бледа кожа и сивкава коса за призраците,нормален за всички останали. Все пак трябва да се различават.
Къщата на главният герой е разкошна.В индустриален стил,но съм я виждала и в друг сериал.Ефектна е и за това вероятно я ползват,не защото в Тайпе има само една къща.
Скрит текст:

# 376
  • MJF
Филм! Добър! С кучета!

Inubu

Хареса ми. Жанр определено human drama . Как  разгледаха основната тема във филма много ми хареса. Май за първи път гледам тази тема на японския фронт и съм доволна.
Скрит текст:
Чрез основните герои намесиха и ветеренирната и приютите и магазините за домашни любимци  и изследователите и хората- "кучкари и котари"... Все пак беше и за котките де Wink .
В началото ме подсетиха как и у нас по патофизиология за да се демонстрира нещо , което отдавна в 21 век го има на всевъзможни видеоализации и не само, до скоро се "предлагаше" на студентите да се убие заек. И как не малко от тях отказват слава богу. Цял заек за ...

Satisfied съм от филма напълно.

# 377
Най-после го излъчиха. Снима го преди два месеца, но заради К19, който изкара, както и целия екип на предаването, отложиха всичко.
Като гледам откъсите - направил е шоуто, хаха.
От вчера има и новина за нов сериал с него. Не се оплаквам - активен е.

Най-оборотното и търсено рекламно лице в Корея от четири месеца, хехе. Сетиха се.

# 378
Нов корейски сериал - The King of Pigs. По два епизода седмично в петък/събота. Общо ще са 12.

Мисля да го пропусна за сега. Един сериен убиец-психопат ми стига в A Superior Day.

# 379
  • MJF
Охх, много драма в днешния епизод на Метеорологията но една сцена към края ме hahaha и то пак на преден план в нея  Kim Mi-Kyung hahaha  Как си паснаха с приятеля на малката ѝ щерка , който тя не подозира че е такъв .
Скрит текст:
Този сладък разговор на пица след като милата в шок от заявлението на тази си щерка в миналия епизод , че нямало никога да се омъжи , напрамо все едно тайфун я споходи Mr. Green
И втория спасяващ епизода е другия ми любим герой - този на Moon Tae-Yoo. Какъв зоолог само е тоз герой hahaha - цял пингвин , след като беше цял крокодил Mr. Green
Още по  в началото на сериала писах тук че тези 2 героя са ми най-симпатичните/ забавните и воала ....спасяват напоследък направо епизодите.

# 380
Tsuda Umeko: Osatsu ni Natta Ryugakusei
Незнам какво да напиша за филма след Шош Hug
Това е хубава история за правото на момичетата да получат качествено образование в онази епоха.
Като цяло ерата Мейджи - излизането на обществото от феодализма и стъпването му в модерната и индустриализирана епоха с всички нови технологически,морални,социални,икономически  и т.н. попядки.Тогава започва и истинския досега на западните общества с японците и обратно.Много интересен период,но и труден.
Показва борбата за равенство в образованието.Показва и социалните проблеми на обществото,също и културния шок на патриархалното отношение към жените.
Съпоставката между двата свята ми хареса. Колкото и кратка да беше .Първо се вижда японското семейство и децата им,после американското,което се грижи за момичатата.Различни са не само с дрехите и храната.После съпоставка на обществото - американското и японското.Хубавото е,че просто я показват и зрителя сам може да си направи изводите.
Кинематографията е хубава,костюмите са страхотни.Музиката не ми направи впечатление.
Съгласна съм,че това е филм,който представя  "дамски свят". Хареса ми как представиха взаимоотношенията между момичетата. Отношението към нея от страна на чужденците в Япония и как я прие семейството и,нищо,че в началото се спъваше с езика и сякаш беше забравила как да се храни с пръчици.
Шош,ще гледам и Inubu. Smiley

CUBE
И за този незнам какво да напиша,че да не издам нещо. Blush
Знам,че съм гледала оригинала,но нямам никакъв спомен.Това е все едно гледам филм и незнам,че е римейк.
Не е кой знае колко шокиращ и кървав.Имаше повече мистика.
Хареса ми,че имаше символика,приличен каст (Такуми Сайто прави чудесна роля), хубави декори, донякъде държи в напрежение.
За веднъж става.

# 381
  • MJF
Tsuda Umeko: Osatsu ni Natta Ryugakusei
За мен най- големия коз на този филм е "просто я показват и зрителя сам може да си направи изводите". Мда , ние историята я знаем, т.е. фона на този история. А творческия екип маркира ли маркира детайли и се получи една бих казала добра като подробност картина. Абе добре са се справили. Да речем за разлика от мъжкия вариант , който ukio от Спирита ме подсети как се казва(ше) - Chushyu Five

Покрай Inubu се загледах в режисьорката му. Та намерих качен в тубата        Кучета без име /Dogs Without Names/ 2015 с български превод. Видяла съм първите  20 минути от него. Като видяла Inubu мога да кажа че той е за "широкат публика" - съвсем чудесен като замисъл да покаже тематиката така чрез всичките ѝ аспекти. А Dogs Without Names е ,както си и пише , ала документален филм. "Без художествени  украси". Ориентирах се от първите  минути , че той ми е за "друго гледане"- документално а не художествено. Satomi Kobayashi както винаги ме изненадва приятно.

Като разгледах CUBE - Масаки Окада пак хамелеон. Като вземе да експериментира с външния си вид редовно не го разпознавам от раз Smiley

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 11:35 от Шошулчо

# 382
Kotaro wa Hitorigurashi - аниме, изгледано

Хубаво е и анимето, напомни ми на чудесният лайв екшън от миналата година. Беше удоволствие (в тези десет епизода) да гледам отново любимите герои. Карино-доно, Мизуки-доно и Котаро, който не изневери на себе си.
Дано повече деца са успели да гледат това поучително, възпитателно и много кавай-сериалче. Heartwarming.

Гордън май ще грабне новите реклами на Häagen-Dazs от Такеру. След успехите му последните две години - най-после го забелязаха. По-талантливият син на Сони Чиба.

И като стана дума... Честит рожден ден на Такеру, който става на 33 години. Жив и здрав.

# 383
Гледа ми се Текеру.

Това е дата за завръщането на BIGBANG.

Дане Hug

# 384
  • MJF
Eх тоз наш Котаро бе.

Хайде поредния кор-сериален сценарист без хапчетата си. В днешния 12 епизод на Метеорологията удари дъното- вся и всьо в един епизод. Тайфун ли е да го опишеш, той щото с такава алегория от 2 серии вече . Занимават ни с някакъв голям тайфун дето вече 2 серии иде и другия уикенд явно  ще връхлети. ooooh! драма на квадрат. Tired
А аз на фона на 3-те ми духа разчитам на това заглавие да ме заземява. Да бе да

Духовия ми отчет идните дни. Като изключим едните японски , всички останали са симпатични, особено тези в кор-болницата Smiley

# 385
Yangotonaki Ichizoku

Хубав постер, остана и историята да е добре издържана.

# 386
  • MJF
Мда, обнадеждаващ е този постер.

Tsuma, Shogakusei ni Naru  9
Скрит текст:
Рос, според мен ни напомниха силно за "нашето Мичи" в тази серия Wink. Марика и Такае за нищо ги нямат тези състояния/ двата свята. Таткото като и най-възрастен/зрял пръв се взе в ръце, за което гооолямо браво. Разгеле. Кейске и Чика така да се каже попораснаха в този епизод, време беше. Камеучастие на Takeda Shinji. Ето някой който веднага разпознах, въпреки съвсем мимолетното му мярване на екрана. Напомни ми автоматично за "Наги", горе долу същия герой-фасон Smile Satisfied

# 387
  • вятърничава
Честита пролет от един симпатичен младеж!

И от още един "младеж" Wink

Да ни е честит Такеру.И на мен ми се гледа ,ще има ли нещо ново с него скоро?
До тогава ще се утешаваме с Лемон-сан/Дай-чан.
Скрит текст:

# 388
Ha Hyun Woo - Doberman - Military Prosecutor Doberman OST

Харесва ми за сега сериалът. Е, не че е малко нереално една 40 килограмова мацка да натръшква периодично по един отбор юнаци, но това да му е кусура Joy.
Скрит текст:
Двамата главни са свързани от миналото си макар и косвено. И на двамата родителите са загинали при странни обстоятелства, а отговорен за това е един човек. Сега се съюзяват, за да накажат виновника.
О Йон Со направо не я познах в първия момент. За сефте я гледам в толкова отрицателна роля.

# 389
A Business Proposal - епизод 7

Чеболът: "Моля те, обичай ме, бъди с мен."
Работническата класа: "Не, не мога, притеснявам се за последствията."

Каква любовна дилема, каква любовна чеболска мъка. Днешният епизод ми загорча в началото, но ще го пиша отново поносим/добър заради втората двойка, която обира точките. Мин Гьо слага Ан Хьо Соп в малкия си джоб, определено.
На Хьо Сопчо не му завиждам в сцените с целувките. Прегъва се на две, заради мравката Седжонг.

На нуна момчето с реклама на пица. Точа му се на новия сериал с негово участие, но госпожата в главната роля ме отказва. Ще го мисля, когато започне.

Общи условия

Активация на акаунт