Априлски бебчета 2022 - тема 5

• 43 851
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
По принцип пулсът ми е все ускорен още от преди бременността е така, на последния ми преглед при кардиолог (беше миналото лято) уж всичко беше наред.Явно е психически, имах и паника атаки, много лошо нещо е наистина. Уж нямам проблеми, спокойна съм откъде идваха тези паники незнам 🤔Но през бременността си Слава Богу не получих от тези страшните паника атаки😁
Това е друго нещо, по - различно е.Дано да няма проблем при самото раждане. При първата си бременност пак имах ускорен пулс, но така стягане тежест не усещах..

# 571
Жоржи, да, особено и когато знаеш, че има реални причина в някой момент да има подобни симптоми действа успокоително, когато си повтаряш че е нормално. Подкрепям питането на доктора 😊

# 572
  • София
Момичета, много благодаря за споделената информация и мнения за забелването. Аз като мъжка мама много се притеснявам и се чудя как да постъпя. Честно казано мисля първите месеци да не го пипаме, а след това ще направим няколко консултации. Майката на приятеля ми, която е отгледала трима мъже ми казва да го правя - имала е проблеми с двама. Леля ми от Германия пък казва, че не е нужно и не се пепоръчва - нейният син няма проблеми. Така че кое е правилно и кое не и кое действа на всяко дете май е различно.

> Откъде купувате дрешки? Аз съм си напазарувала почти всичко от H&M, Reserved, LCW, PEPCO и angel baby, но качеството на всяка дрешка е различно и това ме притеснява. Все още не съм започнала с прането, някои дори стоят с етикетите и в пликове.

> Смятате ли да купувате предварително адаптирано мляко или впоследствие? Ние днес гледахме в LIDL и Kaufland намалени  и се чудихме дали да не вземем за всеки случай. От друга тема във форума четох, че повечето избират НАН като марка, вие на какво мнение сте?

> Относно памперсите - решили сме да вземем на марката Pampers. Ако не ни вършат работа ще сменим на друга марка. Чудя се обаче между Harmonie и Premium care - някой има ли впечатление от двете и има ли разлика изобщо?

Извинявам се за дългия пост и за много въпроси, но всеки ден различно нещо изкача и вместо да си блъскам главата по-добре да потърся мнения Simple Smile

# 573
-Lina-, ние накупихме всички дрешки от Fashion days, тъй като имат отваряне на пратките и дори да решиш да ги откажеш и върнеш ти е безплатно.Имаха заредени бебешки дрешки на Gap и почти всичко, което купихме е на тази марка 😁 От H&M онлайн купих само чорапки, лигавници и 2-3 шапки. Не мога да си позволя да купя нещо друго преди да го барна и видя наживо (в момента пътувам само за прегледи, иначе с удоволствие бих се разходила по магазините), защото моделите са супер, но за качеството не ми се рискува.

Относно памперси, мляко и някои козметики лично аз няма да бързам преди да се роди. Тогава бебока ще ми покаже от какво има нужда, кое му понася добре и т.н.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 17:11 от YanevaM

# 574
  • София
-Lina- И аз пазарувах дрешки от същите магазини + Next, Benetton и няколко на Rainy от Вис Виталис. Качеството на Next и Benetton ми харесаха най-много и наскоро имаха и разни намаления.
За АМ ще видя как ще видя какво им дават в болницата и как се отразява на Бебчо ако не се справя с кърменето или трябва да се дохранва и ще кажа на таткото да купи.
По същия начин ще процедирам и с памперсите - аз взех Pampers Premium care за болницата и ако са Ок таткото ще купи.
С козметиката по същия начин - в болницата, където ще раждам ги мажат с HIPP. Ако му понася добре ще си продължи с тази марка или Bioderma, ако е с атопична ще взема A-derma.
Не виждам смисъл да купувам всичко предварително, което може да не влезе в употреба като може таткото да ги купи с едно влизане в магазин като му дам инструкции какво да вземе. 🙂

# 575
  • Пловдив
Аз днес купих Pampers Premium care, в болница ще слагат техни, а тези за вкъщи. АМ няма да купувам, дъщеря ми я кърмих успешно 13 месеца, въпреки огромното притеснение в началото (яде ли, гладна ли е, имам ли кърма, ся що плаче, зърната ми бяха рани). Имам чувството, че ако имах АМ щях да предам фронта. За това на по късен етап.
Днес си чета лекциите от училището,което посещавах първия път и се препоръчва в леглото с бебето. И си спомням, че прекарах 2 дни с нея в леглото, кожа до кожа, да ме усети, аз да я усетя, да се кърмим и аз да съм спокойна.
За козметиката ще изчакам, да видим в болницата с какво ще ги мажат и къпят и ако всичко е наред ще купя тогава.
Мокри кърпички гледах в Лидл, биоразградими. Та мисля от тях да взема.
Пуснах във фейсбук групата един линк за уебинар "Какво да очакваме при раждането", на който му е интересно може да си го пусне. Аз го изгледах целия, имаше интересни неща.
Дрешки от НМ и Пепко, но аз имам доста неща от каката.

# 576
Дрешките ни са основно от H&M, на Next са много хубави като модели и като качество, даже има страница във фейсбук, където излизат на същата цена. Като се роди ще видя още какво ми трябва и мисля да взема и дрешки от Next.

Памперси ще взема на Pampers, но още не знам кои.

Козметика взех на Mustela, ако на бебето случайно не му понесе ще ги използваме ние. Grinning

За АМ мляко не съм се замисляла, но няма да взимам, нека видим какво ще се случи.

# 577
Добре де, това с контракциите и пулса от къде идва. Докато раждах каката осъзнах, ме всеки месец когато ми идва си раждам, реално матката ми контрахира по същия начин. Болката си ми е същата, а ускорен пулс нямам всеки месец.
Притокът на кръв ли е по-голям? На мен си ми прилича на паник атака, ще взема да питам АГ в понеделник да не се шашна и аз като дойде момента.
Хаха, Жоржи, радвам се да че естественото раждане е като да си в цикъл. Аз съм имала и доста болезнени периоди, но мога да ги изтърпя без упойка, а раждането съм чела че е по-болезнено. Дано да не е 🤞🤞🤞

# 578
  • София
Момичета, да сте поръчвала от този сайт? https://mypharmacy.bg/
В момента е много изгодна козметиката на Мустела и излиза много по-прилична като цена спрямо други сайтове, но досега не съм поръчвала от там и имам колебания. Ще се радвам ако някой сподели мнение за сайта Simple Smile

# 579
Winter  радвам се, че съм ти вдъхнала кураж. Не знам дали и твоето раждане ще е така, но аз имам месеци, в които буквално не мога да се концентрирам от болка, то не е мигрена, то не е кръст. Имах периоди със зверски болки и съсиреци… беше си като дране на живо… а реално родих за три часа с подобно на цикъл преживяване. Усетих последните три контакции, но ми беше голяма мъка, че не ми даваха да пия вода, ей исках да изсмуча водопровода Joy

# 580
Лина, аз поръчвам Мустела от емаг. Пускат я на промо цена и с безплатна доставка много често. Даже миналата седмица поръчвах. Гледах го и аз този сайт, ама така и не ми вдъхна доверие, не знам защо.

# 581
В момента е много изгодна козметиката на Мустела и излиза много по-прилична като цена спрямо други сайтове, но досега не съм поръчвала от там и имам колебания. Ще се радвам ако някой сподели мнение за сайта Simple Smile
  И аз не бях поръчвала козметика досега онлайн, но преди някъде половин месец имаше точно на Мустела промоция в аптека Витания/ с по 4-5 лв на продукт/, мисля , че е варненска фирма. От там поръчах всичко необходимо , 100лв платих и имах безплатна доставка.

# 582
Лина, ок си е сайта. Няма никакъв проблем

# 583
Аз направох поръчка от този сайт точно на продукти на Мустела.
Коректни са. Дойдоха на другия ден .

# 584
Момичета, ако сте фенове на wooden spoon имат една бебешка кутия в промоция до края на февруари.

Общи условия

Активация на акаунт