Априлски бебчета 2022 - тема 5

• 43 859
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
И аз като се замисля за раждане ми става лошо. Проблема е че изпитвам ужас и от естествено и от секцио.No Mouth Тайно се надявах да излезе някаква причина за секцио, но към момента няма такава. Аз изобщо не търпя на болка, мн съм страхлива и си мисля че може да не се справя с нормалното и да изпадна в шок. Отделно мисълта че ще ме срежат също мн ме плаши, защото знам че после ще боли и възстановяването е мн бавно:confused:
Мъжа и майка ми, които ме познават най-добре ме съветват да избера секцио... направо не знам

# 556
Съветвам ви, ако няма индикации за секцио да не прибягвате до него. Операцията все пак си е операция и остава с години. Имам познати преди години раждали със секцио все още имат опъване на корема и тем подобни. Нормалното е най-добрия и бързия вариант. Възстановяването е в пъти по-бързо. Операцията изисква доста време да се влезе в ритъм.
Ето ме мен месец и 2 дни слез раждане нормално съм бомба, е да бебка беше малка, но малко голямо бебе болката е почти идентична. Раждаш бебе, раждаш плацента и така ..

Надявам се всички да сте добре и бебетата също.
Бъдете здраве мацки! 😊

# 557
Здравейте, да се изкажа и аз относно забелването , след като родих синът ми педиатърката не помня точно , след 3-4 месец ни каза да започнем да забелваме лека- полека при всяка баня вечер. Съответно така и направихме, проблеми със сраствания сме нямали. Майка ми преди това ме беше предупредила , че брат ми е бил цепен навремето от хирург , точно защото не го е забелвала и в последствие след година и половина е имало проблем при него. Имам приятелка с малко момче и тя по съвет на доктора не пипа там…. И доколкото знам имат сега леки проблеми. Племенника ми и той така само че в чужбина, на годинка и малко е , етърва ми чак сега се пробва ,не може да го забели. Всеки си решава какво да прави в крайна сметка.Доктори много , мнения различни.

# 558
Аз с моето момченце първите 1-2 месеца (не помня точно колко) не пипах, след това по препоръка на педиатърката и майка ми започнах плавно забелване с леко придърпване на кожичката надолу. Толкова леко, че в началото имах чувството, че нищо не правя 😃 Точно преди да навърши годинка, успяхме да го забелим докрай. В никакъв случай не бих казала, че процесът е бил "варварщина", извършен по този начин. Детето не е плакало, не е проявявало признаци на болка, не е кървяло...
Аз лично така ще процедирам и с втория си син сега. Около мен имам достатъчно примери на момченца, които са ги оставили сами да се забелят, не са се справили, и се е наложило оперативно да се случи това на съвсем съзнателна възраст, в следствие на което детето не е искало да пишка, защото го боли, не е искало да пие вода, за да не му се допишка после ии е било много драматично... Не ми се рискува да се стигне до там. А и не мисля, че вредя на децата си по някакъв начин. Всеки си решава, разбира се 🤷🏻♀

# 559
Привет момичета!! 🌺 Когато получавам контракция, освен че пулсът ми се ускорява, усещам и някаква тежест на сърцето нещо като натоварване.. Все едно някой стиска сърцето ми. Незнам как ще е при самото раждане, ако още от сега е така.. Има ли и при вас такива оплаквания. В най-късно време мисля да отида на кардиолог

# 560
Аз съм съгласна със Жирафчето, момичешка майка съм, нонот майки на момчета съм чувала за момента, в който са изяли дървото и се намесва лекар. После е едно стискане, едно чудо…

Бахар мининпрез кардиолог, но според мен това, което описваш е от страх и паника.

# 561
Аз пък съм на друго мнение за ускорението на пулса при контракция 😁 Аз съм същата, по сърцето си мога да позная кога ме стяга корема, но не всяка контракция ми е придружена с тези симптоми. Междо другото на предните страници и с други мами коментирахме, че и те има тези симптоми при контракции. Но и преглед при кардиолог никога няма да ти е излишен 😊

# 562
  • София
Моя мъж също е имал проблем със забелването като малък. Майка му го е забелязала като бебе, после той сам се е дооправил като вече не е бил много малък след като помни.
И аз мисля да се въздържа до 3/4 месец и после да видим.

# 563
  • Sofia
Привет момичета!! 🌺 Когато получавам контракция, освен че пулсът ми се ускорява, усещам и някаква тежест на сърцето нещо като натоварване.. Все едно някой стиска сърцето ми. Незнам как ще е при самото раждане, ако още от сега е така.. Има ли и при вас такива оплаквания. В най-късно време мисля да отида на кардиолог
Има има.
Като започнат контракции пулсът ми се ускорява и го усещам чак в гърлото. И аз понякога по променения пулс разбирам, че се задава контракция.

А за забелването - беше варварщина, защото се случи от раз с естествено всичките последици от това. Братовчедка ми има две момчета и не ги е водила на лекар за това. Ами тя по време на баня лека полека е придърпвала кожичката, за да ги измие хубаво. Не са имали проблем.
Но аз като неопитна майка с първо дете просто се предоверих на "съвети". И баща ми беше на мнение, че това забелване беше ненужно. Оф, настръхвам само като се сетя 😟.

# 564
Добре де, това с контракциите и пулса от къде идва. Докато раждах каката осъзнах, ме всеки месец когато ми идва си раждам, реално матката ми контрахира по същия начин. Болката си ми е същата, а ускорен пулс нямам всеки месец.
Притокът на кръв ли е по-голям? На мен си ми прилича на паник атака, ще взема да питам АГ в понеделник да не се шашна и аз като дойде момента.

# 565
  • Sofia
Не е паник атака. Примерно съм си в много спокойно състояние (седнала или легнала) гледам ТВ или чета нещо и изведнъж започвам да усещам нещо като задух/стискаме за гърлото, пулсът се ускорява, пипам корема и той започва да се втвърдява. След като втвърдяването отмине, вече и дишането ми се нормализира и нямам този "задух" придружен с ускорен пулс. Всичко става в рамките на минута. Няма болки.
Определено контракциите ми променят пулса.

Аз имам ускорен пулс и по време на менструация. Но вече съм му свикнала и не обръщам внимание.

# 566
Brin, да усещането за задух също придружава понякога контракцията и при мен. И в повечето случеи и аз по същия начин си лежа спокойно, тези симптоми са ми в кулминацията на контракцията 5-7-8 секунди и след като започне да се отпуска корема спират рязко. За по време на родилните контракции, обаче не знам дали ще е така (дано не, разбира се 😃).
И за съжаление, аз съм се сблъсквала миналата година доста дълъг период от време с паник атаки, предимно с много висок пулс и по мои впечатления не ми е същото, а и паник атака ако продържи 5-10 секунди-здраве му кажи 😃😃

# 567
Здравейте Blush
Искам да попитам какво мислите за съхранението на стволови клетки? Някоя от вас ще съхранява ли? Ние вчера подписахме договор за съхранение на кръв и тъкан от пъпната връв към Селена Целс.
Просто искам да чуя и вашите мнения.
Благодаря! Blush

Вид инвестиция и застраховка за бъдещето. Ние съхранихме в банката на болница Свети Лазар. Вдъхна ни доверие, защото банката е създадена още през 2005г и е първата официално акредитирана в страната. Освен това всичко се случва на място, лабораторията, в която се съхраняват се намира в самата болница, с което съществено се скъсява периода за обработка, а това е много важно за виталитета на клетките.

# 568
От приложението на FREIA
Скрит текст:
Някъде бях чела и за ускоряване на пулса. Според мен от натиска върху вени и органи се получава. Но задължително споделете с АГ.

# 569
Yaneva лекувала съм паник атаки две, почти три години. Беше ужасен период от живота ми, скъсах се от лекари. За съжаление те налазват във всякакви варианти тяхната кожа, то не е пулс, душене, припадане от напрежение, потене и т.н. Да не описвам, че беше страшно. Но мине странно, ще питам и АГ от какво се получва, че да съм подхотвена ако ме зафраска и мен пулса.

Общи условия

Активация на акаунт