Априлски бебчета 2022 - тема 5

• 43 876
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Брин, на твое място бих избрала Вита за раждане. В момента тя е на челни места в София и всички са много доволни от там. Аз имам посттравматичен стрес от болници и в държавна само в краен случай. Остават травми за цял живот.

# 526
И аз все още се колебая между държавна и частна болница. Предишния път избрах държавна болница - Окръжна заради израждащата докторка, която завежда отделението и е много точна и адекватна. Към нея никакви забележки, секциото мина идеално, но след това останах в ръцете на сестри, дежурни лекари и специализанти, а бебето при неонатолозите. Там вече беше пълен кошмар. С толкова груб, неадекватен и незаинтересован персонал не се бях сблъсквала. 5-те дни престой бяха абсолютен сървайвър. Години после се обвинявах, че не съм помислила за това бебето в каква неонатология попада и аз на какви грижи оставам, защото са не по-малко важни от самото раждане. Та в този ред на мисли какво като избера Вецев? Докторът ще си свърши работата перфектно, сигурна съм, но после? Да, Шейново има оборудвана неонатология и неонатолози ниво 3, което е най-високото и което имат само още Майчин дом и Токуда и това не е малко, но си остава държавна болница с всичките ѝ недостатъци.
Лежала съм във Вита 2 АГ отделението 2 пъти за последните 2 години. Условията са добри, персоналът любезен и отзивчив, с малки изключения, организацията е по-добра, по-спокойно е, но пак има дезинформация от типа - ще те изпишем на 1-ия ден след процедурата, но се оказва, че ме пускат чак на 3-ия заради клиничната пътека. Полудях просто. Втория път излязох от упойка с разбита уста, за която никой не пое отговорност, оплескаха болничния, а пък докторът въобще не мина на визитация. Неонатологията им е много малка, има само 3-ма неонатолози и там израждат само доносени бебета, защото нямат апаратура и специалисти за недоносени.
Та и аз май клоня към частна болница, но не и Вита.

# 527
  • София
Доверете се на лекар, не на болница. Имам приятелки доволни и недоволни и от Вита, и от Шейново. Вита няма неонатология и транспортират бебетата до Токуда или Майчин дом ако недай си Боже стане нещо. Затова по-добре ако ще плащате, в Токуда поне има защо. И аз се колебаех между Вита и Тина Киркова и избрах държавната пред частната, защото АГ, при който искам да родя, е там. Три дни в болницата ще ги преживея, ако трябва освен избор на екип, ще си доплатя и избор на акушерка, за да ми обръщат внимание.
Аз за д-р Вецев съм писала и друг път, че съм от не толкова доволните пациентки. Може и да разбира от тромбофилия, но на мен ми каза, че за моята единствена не толкова сериозна мутация искаше да бъда на инжекции през цялата бременност. След консултация с 2 АГ, 2 специалисти по ФМ и съдов хирург, всички потвърдиха, че няма нужда. Дори не съм пила аспирин или Натаспин и Слава Богу всичко е наред, кръвотокът винаги е добър на доплер, дори бебето върви напред. Докторът наистина има много пациентки и това една от причините да не следя бременността си при него. Една моя приятелка беше отишла да ражда при него секцио и чула персонала да си говорят помежду си: “Днес Вецев е на смяна и ще ни се е*е майката”.
Просто не е гаранция, че в държавната или в частната ще сте доволни на 100%. Имам и познати, раждали в Надежда или Софиямед, които отново са частни и не биха повторили. Това, че плащате - гаранция няма. Важно е да сте спокойни, да имате пълно доверие на екипа и да отидете с положителна нагласа. Най-важното е да си гушнем бебчетата живи и здрави, всичко друго няма значение и се забравя.

# 528
Аз за сега и ако всичко в оставащите 2 месеца е наред, ще съм в МБАЛ Св. София, само и единствено заради лекарката ми. Не мога да си изкривя душата не бих я избрала ако не беше АГ, основно заради неонатологията. Но като за първо раждане искам поне да е моята си лекарка, която ме е следила. Не че има гаранция как ще се развият нещата като отношение, организация и т.н. Но аз съм такава, хващам нещо за “ушите” и край, въпрос на късмет си е.

# 529
Леле, толкова ми е интересно, че споменавате доктор Дяволов 😃 Аз съм родена при него в Майчин дом преди дооста години, но е бил млад де, явно все още практикува...
Иначе по темата - и аз избирам лекар, а не болница. Даже в моя случай е акушерка, не е дори АГ... но за мен е доста по-важно от самата болница. Разбира се съществуват фактори като неонатологията, но аз все се надявам да не ни се налага да лежим там.

# 530
Жирафче значи си доста младичка, Дяволов работи там от около 30 години  Hug

# 531
Е добре, като пишете да избираме лекар, а не болница и чета, че раждането минава независимо дали естествено или секцио и после до изписването не го виждат този лекар. Той си е свършил работата и се разправяте с останалия екип на болницата както е писала и Вайза. Не знам, аз ще мисля до последно....иначе вярвам че е Божа работа и въпрос на късмет, от всички болници има и доволни и недоволни Flowers Four Leaf Clover

# 532
  • София
Виждам, че обсъждате бошниците.

Аз се следях във Вита и вече съм при израждащият доктор Вецев.

Имам познати раждали и на двете места и мненията са от крайност в крайност. Има много доволни от Вита, има и супер разочаровани от там , както положението е също и за Шейново.

Аз много се чудих къде да бъде раждането, накрая реших да се доверя изцяло на доктора, а болницата ще я изтърпя. Във вита и аз лично съм лежала няколко дни и не бях особено впечатлена от дръпнатото отношение на сестрите. Голяма работа като имам тоалетна в стаята след като когато имам нужда от помощ чувам “ е сега “ и ги няма по два часа.
В крайна сметка избрах Шейново. С планово секцио ще съм, доктор Вецев ме преглед да в други две медицински заведения и мисля, че на самото раждане ще посетя Шейново. Отношението му ме впечатли, както и каза че ще ме представи на екипа му заедно с дежурни ако имам нужда. Да бебетата ги дават на асансьор, това е така от сто години до колкото знам. Относно настаняването на хора от други етноси, не ни “смесват”. Гледат да слагат максимално малко хора в стая, а и в момента има шанс да изписват по-бързо ако имат наплив. Мен също ме притеснява да не ми изчезне нещо от багажа, за това куфарът ми се заключва с код.
Дрехите ги искат на входа по последни сведения, но винаги можете да не си ги дадете или да си ги сложите в багажа. При положение, че кафето е в двора не виждам защо ще трябва да си давате дрехите.

Ако някой го и интересува реално обективно как стоят нещата в Шейново , секциото ми е за 17.03 ( ако не тръгне по-рано ) и мога да ви споделя преживяване. Да сме живи и здрави само.

# 533
Здравейте Blush
Искам да попитам какво мислите за съхранението на стволови клетки? Някоя от вас ще съхранява ли? Ние вчера подписахме договор за съхранение на кръв и тъкан от пъпната връв към Селена Целс.
Просто искам да чуя и вашите мнения.
Благодаря! Blush

# 534
И аз съм се спряла на Токуда. Там се следя, там е моят АГ и се чувствам спокойна. Винаги, всички са били изключителнл любезни и обстановката е наистина НЕ болнична, което предполагам може да намали и стреса 😀 .. малко ми е тъпо, че няма отворени врати заради Ковид и не мога предварително да разгледам всичко подробно.. но в темата за Токуда тук са доста активни и виждам, че всички са очаровани от неонатология и грижи, което за мен е най-важното. Аз съм 32 седмица и ще съм секцио. Още не сме обсъждали нищо с АГ но следващата седмица съм на преглед и ще видим как се движат нещата.

Аз искам да попитам дали може някоя мама да ми пусне списък с аптечните покупки за бебето. ЗнАм, че някъде в предишната тема ги обсъждахте, но май беше преди доста време..

# 535
  • София
И аз съм се спряла на Токуда. Там се следя, там е моят АГ и се чувствам спокойна. Винаги, всички са били изключителнл любезни и обстановката е наистина НЕ болнична, което предполагам може да намали и стреса 😀 .. малко ми е тъпо, че няма отворени врати заради Ковид и не мога предварително да разгледам всичко подробно.. но в темата за Токуда тук са доста активни и виждам, че всички са очаровани от неонатология и грижи, което за мен е най-важното. Аз съм 32 седмица и ще съм секцио. Още не сме обсъждали нищо с АГ но следващата седмица съм на преглед и ще видим как се движат нещата.

Аз искам да попитам дали може някоя мама да ми пусне списък с аптечните покупки за бебето. ЗнАм, че някъде в предишната тема ги обсъждахте, но май беше преди доста време..

Аптечни продукти , сега ще напиша всичко което съм взела аз. Не знам дали това е официалният списък, за когото говорите.

За мен :
крем за стрии
Крем за зърна
Силиконови зърна
Протектори за зърна
Дамски нощни превръзки
Превръзки за родилки

За бебето :
Крем подсичане
Физиологичен разтвор
Спирт 90%
Спирт 75%
измивен гел
Олио за тяло
Шампоан
Памперси
Клечки за уши
Препарат за дезинфекция на повърхности

Не знам дали това имате предвид под аптечни продукти. Може и да пропускам нещо вече не знам и аз 😂

# 536
Бейбибу и Виолетка ще очаквам подробни разкази за раждането Stuck Out Tongue Winking Eye Дано и двете да сте доволни, но сте в различни болници и ми е интересно, ще ви стискам палци всичко да мине леко 🤞🤞🤞
Аз за бебчето имам записани стерилни компреси/лепенки за пъпче и спирт и пудра за пъпче, другото е козметика. На клечките за уши пише че трябва да са с ограничител, нищо не разбирам даже не си ги представям какви трябва да са нещата, затова все питам майките, които са с второ/трето да се включат Hug

# 537
  • Sofia
На клечките за уши пише че трябва да са с ограничител, нищо не разбирам даже не си ги представям какви трябва да са нещата
С ограничител :
Скрит текст:

Иначе и аз бих се радвала да споделите мнения от болниците след раждането.
Моето секцио го виждам да е около 18-ти април, живот и здраве да добутаме до тогава.

# 538
мале как спокойно говорите за секцио, на мен ми настръхва косъма като си представя, че може да ме режат Grin

Winter ей тези са с ограничител

# 539
  • София
Да ви споделя между другото , днес гледах един уебинар за грижите за бебето и имаше тема относно забелването при момченцата. Качвам снимка на статията която казаха да се прочете.
Мисля, че ще е интересно на мамите с момчета за първи път.

Общи условия

Активация на акаунт