Априлски бебчета 2022 - тема 5

• 43 881
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Гети, за кръвното май наистина никой не може да гадае.. по-скоро си го проследи един-два-три дни и ако имаш притеснения се обади на доктора ти. Дано се е нормализирало вече де, най-добре 😊

# 511
  • Sofia
Днес най-накрая бях на преглед. Девойката е вече 1300гр (в 29+4). Засега кръвоток, плацента, цикатрикс - всичко е наред. Шийката малко се е скъсила, но засега не е притеснително.
Иначе малката много упорито седи напречно и започвам да се притеснявам как ще мине секциото, ако си остане така. Другите две си бяха с главата напред и въпреки това, за да извадят второто, някой от екипа много брутално ми скочи на гърдите/корема. Направо ми изкара въздуха до край.

Пуснахме изследвания и сега чакам резултати.

Оплаках му се от сърцебиенето, заради което не мога да спя. Не съм мерила пулса, но по усет имам чувството, че не е далеч от 120 😟. Измери ми пулса с доплер и естествено точно по време на прегледа не беше ускорен. Каза да увеличавам Магнезия. Що ли не ми се вярва, че това ще има ефект...

Ииии вече на следващия преглед ме посъветва, че ще е време да реша къде ще раждам. Аз за 6 месеца не можах да го реша. А сега за един месец... не знам. Ще разпитам и другата АГ за всичко около раждането, което ме интересува. Но накрая току-виж съм опряла до Онче-Бонче. Ужас!

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 13:46 от Brin de muguet

# 512
Онче бонче е жестоко Joy  ти между къде и къде се чудиш?

# 513
  • Sofia
Онче бонче е жестоко Joy  ти между къде и къде се чудиш?
Вита и Шейново.
Не искам Шейново, но Вецев е там.
Искам Вита, ама моята АГ не е специалист по рискови бременности и имам чувството, че не е много в час с тромбофилиите (след като смяташе, че не съм за терапия с НМХ, въпреки Протромбин и компания).

Но най-лошото е, че не мога да преценя кой е по-добрият оператор за трето секцио на фона на терапия с кръворазреждащи.

# 514
Оф, сложен избор да.
Бих ти препоръчала и моята АГ, тя се занимава точно с такива екстри, даже вчера на моя приятелка прави трето секцио, но пък е в Токуда…

# 515
Брин в същата чуденка съм и аз. От октомври го мисля и още не мога да го измисля. С кеф бих родила при Вецев (секцио по медицински причини), но не съм от София и хич не знам как ще се случат нещата, утре ще говорим. Лично аз Вецев много си го харесвам, вдъхва ми доверие, разбира доста от тромбофилии, занимава се с едни от най-сложните случаи, чат пат дори ми разказва и ми се изправя косата. Само той видя лека хидронефроза на единия бъбрек (нито лекаря на ФМ, нито този по ЗК видяха) и само той не ми изписа комбинирани витамини. Другият доктор изражда в Селена, един от добрите специалисти в Пловдив е, но само факта, че не всеки път ми гледа кръвотока, от изследванията само коагулация, за Анти Ха и Аспи сигурно не е и чувал ииии не знам какво да мисля.

# 516
Brin, важното е ти къде се чувстваш по-сигурна и къде ще ти бъде по-спокойно. Според мен го карай на вътрешно усещане. Аз може би бих избрала Шейново.

Аз утре влизам в 32г.с и още нищо не сме коментирали за раждане. Даже терминът не знам кога ми е, защото бебето е с 2 седмици напред по размери. Също не знам секцио или естествено ще ми препоръчат с херния и разширени вени, а и на тонове не са ме пращали още. На следващата консултация ще разпитам повече, че както върви голямо бебето..

# 517
  • Sofia
Мислих и за Токуда, мислих и за Майчин дом (др. Дяволов, той нали бил добър при повече от две секцио). Но с времето ги отхвърлих по различни причини.

Един ден си казвам оставам при Вецев, друг ден пък се връщам към моята АГ, все пак при нея имам две секцио и едно абразио и не съм имала никакви проблеми...

waterviolet, и аз много си го харесвам Вецев и вярвам, че следи много адекватно рискови бременности. Но раждането/трето секцио/ според мен вече не е част от бременността. Лекарят трябва да е добър оператор. Тъкмо днес ми каза, че наскоро имал трето секцио.
В момента и аз клоня към Шейново, ама това ще е до утре 😆.

Офф много съм нерешителна.

BMR, аз реших вече да започна да повдигам въпроса за раждането, защото то не остана време. А ми трябва още малко, за да взема окончателно решение. Давам си сметка обаче, че каквото и да реша, до последно ще се колебая дали е бил правилният избор.

# 518
  • София
Брин, доколкото знам той изражда и в Свети Лазар ако не се лъжа(не съм го питала, една приятелка ми каза) така че ако имаш притеснения от Шейново, може да го попиташ там да раждаш.
Аз дълго се чудех дали да остана при Вецев и то само защото е много зает и се притеснявах, че ще ме претупва и като ме гледа през месец ми е много притеснително. Но се чувствам най-сигурна за него, вероятно ще ми направи и операция на матката. И аз имах притеснения от Шейново, но са само няколко дни, имат добра неонатология и реших, че ще съм там.
Мислех за Вита, защото ми е на пешеходно разстояние 5 мин, но не ми се занимава тепърва да сменям доктори и болници.

# 519
Брин, нали знаеш че и аз се колебая така че не мисли че си нерешителна. Аз пък освен описаните неща се притеснявам че Вецев е много претоварен, при мен лично, често изпуска неща заради тази натовареност и как да му се доверя за раждането и тогава да вземе да забрави или изпусне нещо или не знам си какво защото е натоварен. Освен това за секцио съм чела как чакат до 21:30 вечерта защото в този ден има няколко пак защото е много натоварен. Иначе и аз си казвам при него ще съм много е добър, но това е до утре както ти каза Joy Най-вероятно ще ти направи секциото и всичко ще е ок ако го избереш, но другото е че аз лично ще трябва да търпя всичките неудачи на държавната болница заради него и после като го чакам или не мога да се свържа с него по тел ще изпадна в ужас защо съм си го причинила. Въобще много е сложно и както и ти написа каквото и да избера ще си мисля че другото е по-добро. Другия ми вариант е Токуда и май натам клоня не ми се занимава с държавни болници където трябва да си разнасяш бебето по асансьори с колички и гадни тоалетни и какво ли не. Но така мисля днес сигурно утре ще реша да съм при Вецев Joy
Жоржи, ти при кой си?

# 520
Да ти кажа още преди бременността като се чудех за лекар, който разбира от тромбофилии и дали изобщо да пътувам до София, срещнах мнения, че е много добър оператор, това също наклони везните към него. Със сигурност при трето секцио е различно, но мен ме е много страх и от първото, не съм била оперирана до сега. Бих предпочела нормално, ама 🤷♀
И аз се притеснявах от неговата натовареност, но честно казано той ми обръща най-много внимание и всичко проследява. Има си и неговите моменти, но обръща внимание на много повече неща в сравнение с другия ми доктор, който също се води добър специалист.
Ако бях в София хич нямаше да се колебая и хич не ме притеснява държавната болница. Обичам удобства и т.н. но лекарят ми е по-важен.

# 521
Аз понеже имам операция и знам какво е. При това лапароскопска, която е по-щадяща (с три дупчици, а не цял разрез) и едвам с малки стъпки ходех по коридора. Изобщо не знам как ще бутам количка (легълцето в което е бебето) и по асансьорите нагоре надолу, ако за тези "удобства"говориш. Не търся лукс или нещо подобно. Говоря за това че тогава не можех да се движа и ми беше много лошо и зле и тия техните правила да се разхождаш из цялата болница, например за храна( ако искаш да си купиш, ако не можеш да ядеш това което са ти дали)  да ходиш някъде си из двора....Както и да е най-важното е да сме живи и здрави и бебетата да са здрави и доносени Grinning

# 522
Уинтър изобщо нямах предвид твоя коментар. Просто в моята глава претеглям плюсове и минуси на частна/държавна болница и естествено откъм храна,  баня в стаята (с операция е голям плюс), всичко необходимо се осигурява от болницата, хилядите други удобства, които ти предлага частната клиника са огромен плюс. Аз обичам да ми е комфортно и удобно. Но в случая някак друго ми е важно.

# 523
  • Sofia
Ох, Winter 😆, същата история! Като чета темата за Шейново и малко ми се изправя косата. То не е разнасяне на бебето по етажите, то не са общи тоалетни/бани, то не са циганки, които ти крадат парите докато си в банята, то не са натрапени оркестри и фотографи, то дрехите си трябва да ги върнеш на таткото... а бе чудо 😁. За храната дори не се замислям.

Аз знам какво е да си след секцио. Първия ден след раздвижването превита на две едва стигах до банята която ми беше към стаята на две крачки от леглото, какво остава да се разхождам с бебето или да ходя и аз не знам къде, за да се измия.

Отделно в Шейново има интензивно до раздвижването, а във Вита си те връщат директно в стаята. Ако състоянието ми не го налага, не бих искала да съм в интензивно отделение.

Също така, аз съм малко по-чувствителна  към отношението на персонала. А в държавна болница, може би е клише, но съм някакси предубедена, че ще получа грубо отношение.

Но и аз си казвам, че за няколко дена все ще се изтърпи, само да сме живи и здрави.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 17:40 от Brin de muguet

# 524
Winter при д-р Атанасова съм тя изражда и каката, тогава беше естествено раждане. Сега таз мома е с д-то надолу и не мърда… каквото дойде такова. Но АГ не сменям, за мен тя освен, че е много добър лекар е и невероятен човек.
А относно държавна/частна болница… раждала съм в Майчин дом, освен от д-р Атанасова от друг професионално и добро отношение не видях. Лежала съм в Майчин дом, имам две абразио там и по една ужасна докторка след второто абразио така крещях по коридора, че сигурно още кънтят стените там. Тогава загубихме много желано бебе (щяха да са породени с каката) и таз жена се обърна най-нагло и без да знае какво се е случило ми заяви, че съм като циганките -само аборти съм била правила… еййй и от хормоните и от мъката, крещях и я обиждах точно като простачка. Благодаря съм на държавните болници. И психичеакото здраве ми е важно.
Сега лежах в Токуда ( преди това съм лежала там за още три процедури -лапаро, хостеро и т.н) еми… хората са мили, условията са добри, и АГ както казах HeartHeart

Общи условия

Активация на акаунт