Априлски бебчета 2022 - тема 5

• 43 816
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Някои има ли отзиви за wooden spoon, много им се чудих? Иначе мустелата я взех от нотино много изгодно, беше комплект, но смятам, че всяка марка пускат периодично подобни изгодни оферти, само трябва да има кой да ги следи. 😀

Да ви кажа много се чудя за stokke tripp trapp, изглежда многофункционално, така или иначе още не сме купили шезлонг, люлка, гнездо и т.н.

# 586
  • София
Момичета понеже остават 10 страници до края , а аз не знам дали ще успея да продължа с правенето на темички.

Моля някоя мама да вземе участие, мога да й пратя първа страница с всичките хиперлинкове и т.н , за да й е по-лесно.  Нека ми пише на лично. Ако случайно две или повече мами имат желание, давам всичко на първата писала ❤❤❤

Много ви благодаря предварително ! ❤

# 587
Бях на трета фм в клиника Оскар. Този път чаках само 1 час за прегледа, което за там си е направо супер. Но имаше големи скандали между служители, нови стажанти, обучаващи се и т.н. малко в повече ми дойде всичко. Все пак д-р Стратиева си беше супер бърза и добра, за което съм благодарна. Мислех си, че бебето върви доста голямо, но ето че просто си е на горна граница. При АГ ми го изкарва с 200 грама отгоре, а на ФМ предполагам измерванията са по-точни. Казаха ми, че била страшно активна, много се мърдала, танцувала и т.н., а аз не регистрирам толкова много. Смисъл усещам всички движения, но не и се струва супер активна да е. Изглежда си ми нормално.

# 588
И аз бях на третата ФМ , обаче при Сигридов. И аз не знам защо си го причиних. Каза че плацентата е с трета степен на зрялост, което за 30+1 не е добре Cry Наплаши ме в негов стил, наговори ми какви ли не неща и не каза какво да направя. Освен куп изследвания и след това консултация Astonished Което не мисля да го правя Confused На вас нещо казаха ли ви за плацентата, най- вероятно е калцификация, както и той каза и сигурно съм го направила защото вит Д беше на долна граница, аз взех спрея на Бетър ю и го вдигнах като стойност и сега нов проблем Cry Знаете ли нещо за тази калцификация, какво мога да направя? Иначе бебка е добре, той я измери повече от АГ, което ми се стори странно, въобще не го хванах в настроение....и не можах да се зарадвам на добрите резултати на бебчето заради плацентата. Как ще изкарам още 10 седмици с тази плацента...охххх много се ошашках Cry

# 589
Winter1,  защо си го причини да идеш при него? Вече е ясно, че доста се е променил самият лекар. Влез тук в групата за него и пиши там. Всичко ще бъде наред.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 18:00 от Гети75

# 590
Не знам... Иначе за wooden spoon, Жоржи ти ползвала ли си ги с първото дете? BMR и Брин, ако сте ги ползвали моля за отзиви.  И като цяло вие коя козметика препоръчвате? И за плацентата ако нещо са ви казали?

# 591
Аз съм с плацента превиа маргиналис от самото начало , вече съм 32+ 5 , но нищо не са ми казали за степен на зрялост, надявам се всичко да е окей поне там. Иначе пък шийката ми се е скъсила до 22мм , когато бях на преглед преди 10 дена и ми увеличиха магнезия и се надявам да избутам до 36гс. 🙁

# 592
Само като вляза във фейсбук страницата на Сигридов и видя, че на някои хора е изписал изследвания за 5000 хил лева и ми става ясно. Уинтър на твое място бих направила още една консултация. Ти не беше ли при Вецев? Той какво казва?

# 593
Winter наистина защо си си причинила това Disappointed Relieved прегръщам те, реално не ти трябват още 10 седмици, и 6 са ок. Раждане в 36 или 37 г.с е съвсем прилично.
На мен моята АГ ми изписа да пия калмацин, защото калция ми е под долната граница и каза, че точно заради калциране не се дава на бременни, но в моя случай трябва. Та сега ще видим в понеделник дали да спирам и ще питам за калцирането.
Относно козметиката с каката нямаше wooden spoon или поне аз не съм знаела за тях… то толкова неща са се променили. С нея от годино ползвам А дерма, серията на екзомега, защото тя е с много чувствителна кожа. Ползвам и wooden spoon, но тя е вече голяма. Те са много пречистена козметика и за бебока това съм взела ( то и каката ползва, нищо че е за бебе).
Мирела в 32+5 шикйата трябва да е над 20мм, а 22 е съвсем ОК, не го мисли.

# 594
И аз някъде бях гледала в нета, че е окей , но моята АГ, като каза че е скъсена и да не вървя повече от 1км на ден и да лежа не ми стана много окей, но сигурно и заради плацентата ме кара да почивам повече, въпреки че до сега не съм имала оплаквания и никакви прокървявяния за мое щастие. И чакам да влезна в 9ти месец и да спра магнезия , че от края на 4ти съм на диаспорал и от скоро на алеракт.
Winter наистина защо си си причинила това Disappointed Relieved прегръщам те, реално не ти трябват още 10 седмици, и 6 са ок. Раждане в 36 или 37 г.с е съвсем прилично.
На мен моята АГ ми изписа да пия калмацин, защото калция ми е под долната граница и каза, че точно заради калциране не се дава на бременни, но в моя случай трябва. Та сега ще видим в понеделник дали да спирам и ще питам за калцирането.
Относно козметиката с каката нямаше wooden spoon или поне аз не съм знаела за тях… то толкова неща са се променили. С нея от годино ползвам А дерма, серията на екзомега, защото тя е с много чувствителна кожа. Ползвам и wooden spoon, но тя е вече голяма. Те са много пречистена козметика и за бебока това съм взела ( то и каката ползва, нищо че е за бебе).
Мирела в 32+5 шикйата трябва да е над 20мм, а 22 е съвсем ОК, не го мисли.

# 595
  • Sofia
И моята трета ФМ трябваше да е при Сигридов. Но заради карантината не можах да отида. Здраве да е! Кой знае какви страхоии щеше и на мен да наговори.

Вчера бях на последната фетална ехокардиография при Маринов. Сърчицето е здраво. Следващ преглед месец след раждането. Питах го за децата, нали бяха с Ковид в началото на месеца. Каза, че преглед при кардиолог е хубаво да се направи около месец-два след заболяването. Така че ще ги заведа някъде през март да ги погледне. Питах го и за моя ускорен пулс дали е нормално или е редно да посетя кардиолог. Каза, че заради хипофункцията на ЩЖ и възрастта е добре да ме погледне кардиолог все пак. Можело да се наложи да ми сложат холтер. Записах си час за другата седмица.
vaiza, преди да ти предпишат бета-блокерите, сложиха ли ти холтер или ги изписаха на база ЕКГ?

За козметиката - не съм ползвала wooden spoon. Дори не знам дали е съществувала тогава. Аз използвах Bubchen и Мустела. А крем за подсичане само Bepanthen, единствено с него изобщо не са ми се подсичали.

# 596
Winter11, задължително направи още една консултация, бива ли такова нещо! На мен също ми откриха калцификати по плацентата в 30-та седмица и аз също се стреснах, но ме успокоиха, че било нормално. За степента на плацентата има шанс и да не е видял като хората, си мисля. Затова още една консултация при добър специалист с хубава апаратура за да знаеш какво да правиш.
За козметиката аз и преди бях писала, че ще заложа на Weleda - немска, био, изчистена, без химикали. Не ми се иска да мажа бебето с нещо с химичен състав, все пак всичко се абсорбира през кожата и стига до кръвообращението. Медицинската козметика хич да не ми излизат с надписи хипоалергенно и подходящо от раждането, а в състава присъства цялата Менделеева таблица. Вече при атопична и чувствителна кожа е друго.
Брин, слагаха ми холтер, да. Откриха предсърдно мъждене и екстрасистоли на база ЕКГ и холтер. Кардиологът е топ и му имам доверие. Много внимателен, аналитичен, прегледа всички предходни изследвания, резултати от ФМ и ми прегледа сърцето на ехограф. Поиска ми и стари ЕКГ-та, а за терапията се консултира и с една друга доцентка.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 19:15 от vaiza

# 597
Като гледам при мен ще се наложи холтер. Не съм с постоянно висок пулс. Снощи както си лежах усетих, че се задушавам, много зле се почувствах, сетих се да си погледна пулса, 120 и се сетих Брин какво каза, че ако види висок пулс и ще се шашне, явно се паникьосах защото и до 135 стигна. Днес цял ден е нормален, около 90. Само че скоро нямам път към София и не знам тук в района къде ще търся читав кардиолог.

За козметиката и аз се чудя, като че ли клоня към Веледа и Wooden spoon. И мен не ме кефят такива с хиляди съставки вътре.

# 598
Аз съвсем в начална бременност ходих при Сигридов и така ме наплаши, че обиколих още три АГ, които ме успокоиха, че нещата не са толкова страшни. Но това ме отказа да ходя повече при него, защото докато минат първите 12 критични седмици не можех изобщо да спя от притеснение и се тревожех непрекъснато. После до 24-та седмица пак и въобще само стрес си докарах. Буквално след прегледа при него не можех да се зарадвам, че ще имаме бебе, защото не знаех изобщо дали ще го износя. Отделно искаше куп изследвания, въпреки че бях направила доста предварително и проблемите ми си бяха ясни - тромбофилия, която и до ден днешен овладяваме с Аспирин Протект, и В12 на долна граница. Така че съветът ми е да поискаш второ мнение най-вече за лично спокойствие.

Относно плацентата на мен на последната ФМ ми казаха, че е първа степен на зрялост, но за сметка на това от началото на 32 седмица съм си с 1см разкритие и скъсена шийка, което според АГ може да си стои така и седмици. Надявам се бебка да си постои поне до 36-37 седмица. Отделно за първи път ми казаха, че пъпната връв е закрепена на ръба на плацентата и естествено пустото ми любопитство ме накара да изчета всичко по темата 🤷🏼♀ Ще се надявам на късмет при раждането и да мога да родя естествено и това е 😁

И аз бях на третата ФМ , обаче при Сигридов. И аз не знам защо си го причиних. Каза че плацентата е с трета степен на зрялост, което за 30+1 не е добре Cry Наплаши ме в негов стил, наговори ми какви ли не неща и не каза какво да направя. Освен куп изследвания и след това консултация Astonished Което не мисля да го правя Confused На вас нещо казаха ли ви за плацентата, най- вероятно е калцификация, както и той каза и сигурно съм го направила защото вит Д беше на долна граница, аз взех спрея на Бетър ю и го вдигнах като стойност и сега нов проблем Cry Знаете ли нещо за тази калцификация, какво мога да направя? Иначе бебка е добре, той я измери повече от АГ, което ми се стори странно, въобще не го хванах в настроение....и не можах да се зарадвам на добрите резултати на бебчето заради плацентата. Как ще изкарам още 10 седмици с тази плацента...охххх много се ошашках Cry

# 599
Winter, със сина ми ме бяха наплашили по същия начин с плацентата на 3та фетална. Беше някъде около 31г.с не помня с точност и вече беше 3та степен. Бях при Чавеева в Щерев и много се изплаших. Не съм правила нищо специално. Бебето се роди нормално, ден преди календарен термин и всичко беше наред. Така че не се притеснявай и ти.

Wooden spoon съм ползвала за себе си само. Момчето ми е с атопична кожа и за него полагаме по-специални грижи в това отношение. Много е индивидуално това с козметиката. Синът ми най-добре реагира на Биодерма. Мисля с това да почна и сега, но малка разфасовка, че не се знае 😁 аз съм казвала и преди как с първата бременност купих огромен комплект Мустела, която никак не му понесе и после си я мазах аз сума ти време.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 21:10 от BMR

Общи условия

Активация на акаунт