Априлски бебчета 2022 - тема 5

• 43 809
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Winter11, не се тревожи и си иди на второ мнение. От споделените мнения също ми се струва, че всичко ще е наред и че просто докторът леко не е в час. И аз се попритесних сега на трета ФМ и те разбирам как се чувстваш, но трябва да сме спокойни заради бебоците. Пращам ти една виртуална прегръдка Heart
Аз бях на трета ФМ в четвъртък при Марков и чаках 1 час. Бебка е седалищно разположена, върви с 10 дни напред, отделно ми показа как имала завъртяна пъпна връв, което не значело, че така ще остане, но...ако не се завърти до 2 седмици, да се готвя за секцио. Малко се притесних. Заради това с пъпната връв. Каза да отида на ехограф след 2 седмици. Много ми се иска да се подредят нещата за естествено раждане, но в крайна сметка - каквото стане. Настройвам се, че каквото и да бъде, така било писано и това ще е най-доброто за мен и бебка.
За козметиката - аз нищо не съм купувала още, но мислех да поръчам точно wooden spoon. Имам приятелки, които бяха доста доволни, но и те ми казаха, че си зависи от бебчето - някои бяха взели първо други марки и малко на принципа проба-грешка Rolling Eyes

# 601
Рони, то като цяло ще е проба-грешка, защото дори след като се роди бебока, все ще вземеш нещо да пробваш. Аз ще я пробвам с козметиката на каката, ако пък не - сменяме … а, за пъпната връв не се напрягай голям процент от бебетата се раждат с увита 1 или 2 пъти, мисля че беше около 45%. Просто лекарите имам чувството, че обичат да плашат Rage
Обаче, виж седалищното бебе си е на секцио и нашата драконка е така, в понеделник ще видим дали се обърнала и ще го мислим…

Момичета аз третата ФМ я пропуснах, защото бях в болницата и веднага след като си тръгнах трябваше да ида и моята АГ вика за какво, ние те спукахме от прегледи и изследвания. Така че, нещо съвсем развързах кайша накрая Blush

Днес ще натикам още неща в куфара за болницата, че нощес ме спука корема, то не беше стягане, то не беше чудо. Искам 34-35 седмица да съм готова. Пък ако инатливката реши да остане още на топло-чудесно. Една приятелка ми се смее и вика, че с цялото ми лежане и контракции, кървене и т.н. като влезна в 9 месец бебока щял да кротяса … айде да видим.

# 602
Жоржи, дано да си стои на топло и да се кротне в 9 месец Heart Eyes Иначе направо ти казвам по-добре че си я пропуснала третата ФМ, нашите ми се карат за какво съм ходила само глупости да ми говорят... Мисля че след като на първите две всичко е било ок си е излишно даване на пари, но чак след като мина го осъзнах. Дадоха ми много хубава 4Д снимка, май само за това си струваше, но като се роди за 210 лева цяла фотосесия ще си направим и то тримата Joy
Рони, благодаря за успокоението, както и на останалите които писаха, май си е индивидуално - ще си карам с такава плацента и ще се моля да изкарам до края 🙏
Аз мисля другия месец да подготвям багажа и да пера дрешките и дано да си поседят така до април 🙏

# 603
И аз от рано съм решила да подготвя багаж за родилното, че с тези контракции не знам вече кога ще тръгне.
Много се чудя какъв куфар да си взема среден размер или малък. Вие с какви мислите да бъдете?

# 604
Момичета, аз на третата фетална морфология отидох при лекар, при който никога не бях ходила. Така се случи, че моята лекарка беше болна. Този човек така ме наплаши, още не мога да повярвам, че му се вързах. Аз съм със серклаж, каза ми, че шийката е останала 7-8мм и се държи само на серклажа. Каза, че има голяма вероятност да родя до седмица, но може и по-рано. Скара ми се, че съм си пуснала някои изследвания само по веднъж, а аз съм ги пускала на своя глава, не са ми били назначени (токсоплазмоза, например). Даде ми един мнооооого дълъг списък с изследвания, които да пусна и каза, че едва ли не съм лоша майка и не се грижа за бебето, като пропускам важни изследвания. Държа да кажа, че всеки месец си пускам урина и витамини (всички от Б-групата и вит. Д), защото имах дефицити преди да забременея. Също препоръча да направя още същия ден кортикостероидна терапия, защото ако родя, без нея бебето няма да може да диша.
Няколко дни по-късно отидох при следящия АГ, който ме успокои, че шийката ми е добре (беше май към 12 или 15мм), че на този етап няма нужда от кортикостероиди и ако се налага, ще направим такава терапия в по-късна седмица (32 поне). Вече съм в 34+1, шийката е "бетон", както каза АГ, нямам никакви признаци за раждане и се движа спокойно вкъщи.
Ако имате каквито и да било притеснения, отидете на още едно мнение. Спокойствието няма цена.

# 605
  • Sofia
Winter, така е, третата ФМ не е задължителна, ако първите две са били ОК.

За плацентата си спомням, че при предишните бременности и на мен АГ ми говореше за по-висока степен на зрялост и калцификати (не си спомням в коя седмица бях). Мен това ме стресна и я попитах проблем ли е. Каза съвсем спокойно, че е нормално плацентата да зрее с времето (тя така се развива) и вече в последното тримесечие лека полека да намалява функцията си.

Тези калцификати, ако са много, пречат на плацентата да функционира на 100% и съответно бебето не се "храни" пълноценно. Тоест, ако бебето си отговаря на седмиците, не изостава в развитието, ама изобщо не я мисли тая плацента. Защото явно все още функционира както трябва, за да изхранва бебето.

А, на Сигридов определено не му се връзвай. Имам чувството, че изпитва някакво удоволствие да плаши пациентките и да им се кара. Не знам да покаже някакво превъзходство и интелект ли, що ли...

Ако се притесняваш, консултирай се с друг специалист. Но пак - щом няма отклонения в развитието на бебето, не мисля, че има от какво да се притесняваш.

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 19:54 от Brin de muguet

# 606
аз исках за трета фм да отида при друг специалист, защото там където ходих първите два пъти в Оскар ми е далеч, но после се отказах и пак си отидох в Оскар. Ако бях отишла на трета ФМ при друг сигурно и мен щяха да наплашат. Мисълта ми е, че си има някакво значение посещенията да са при един и същи специалист. Иначе в медицината то винаги всеки специалист си има свое мнение по даден въпрос.
Забелязвам, че напоследък съм много нервна, имам чувството, че няма да можем да оправим всичко за бебето навреме, че нещо ще се случи непредвидено и т.н. Четох че било нормално, ама все пак предпочитам спокойствието, което изпитвах напреди. Вие гледате ли уебинари? Аз не, просто като тръгна да ги гледам и ми е адски несвързано, заекващи, повтарящи се неща. Предпочитам да чета книги за бебето, макар че и не успявам много да чета. Сега имаше промоция на три книги и ги купих, дано са полезно четиво. Някой от вас ходил ли е в София на индивидуално училище за родители присъствено? Сега срещам на много места, че някои посещават такова.. Аз и мм сме сами и няма кой да ни помага, отделно той работи по супер много часове и извънредно и кажи речи ще трябва с всичко да се оправям сама. Понякога малко ме притеснява това, друг път си казвам все ще се справя някак си.
Някъде бях чела, че последния 9ти месец не е препоръчително да се яде месо, дали е така? Аз хич не обичам и ям на сила, обаче ако трябва да го пропусна през 9-тия месец ще съм много щастлива.

# 607
Аз гледам уебинарите на болница Надежда, там смятам и да родя. Провеждат се от ак. Надежда Стаменова, която говори много спокойно, обяснява много добре и наистина е наясно с това, което казва. Миналата седмица гледах уебинар на болница Селена, в който казаха, че чувалчетата не са препоръчителни, да си сложим обиколници (които са доказано опасни) и горе-долу тогава не издържах и го спрях. Просто противоречеше на всичко, което съм чела за безопасността и прецених, че няма да се доверя на тяхната акушерка. На мен уебинарите са ми полезни и си ги следя. От приятелки и близки получавам странни съвети, които съвременната медицина отрича - като къпане със солена вода, например. Затова ми е по-лесно да прочета или да го чуя от човек, който наистина е наясно какво говори.

аз исках за трета фм да отида при друг специалист, защото там където ходих първите два пъти в Оскар ми е далеч, но после се отказах и пак си отидох в Оскар. Ако бях отишла на трета ФМ при друг сигурно и мен щяха да наплашат. Мисълта ми е, че си има някакво значение посещенията да са при един и същи специалист. Иначе в медицината то винаги всеки специалист си има свое мнение по даден въпрос.
Забелязвам, че напоследък съм много нервна, имам чувството, че няма да можем да оправим всичко за бебето навреме, че нещо ще се случи непредвидено и т.н. Четох че било нормално, ама все пак предпочитам спокойствието, което изпитвах напреди. Вие гледате ли уебинари? Аз не, просто като тръгна да ги гледам и ми е адски несвързано, заекващи, повтарящи се неща. Предпочитам да чета книги за бебето, макар че и не успявам много да чета. Сега имаше промоция на три книги и ги купих, дано са полезно четиво. Някой от вас ходил ли е в София на индивидуално училище за родители присъствено? Сега срещам на много места, че някои посещават такова.. Аз и мм сме сами и няма кой да ни помага, отделно той работи по супер много часове и извънредно и кажи речи ще трябва с всичко да се оправям сама. Понякога малко ме притеснява това, друг път си казвам все ще се справя някак си.
Някъде бях чела, че последния 9ти месец не е препоръчително да се яде месо, дали е така? Аз хич не обичам и ям на сила, обаче ако трябва да го пропусна през 9-тия месец ще съм много щастлива.

# 608
# 609
Благодаря ти Гети Hug Heart Благодаря на всички че се включихте HeartHeartHeart
Аз не ходя на индивидуално училище, и ние с ММ сме сами и аз се чудя как ще се справим, но се надявам че ще успеем. Относно чувалчетата последно кое е по-добре чувалче за спане или одеалце? Аз знам че не трябва да има обиколници, но видяхме един много тънък - обиколник плитка и се чудя за него ...

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 19:51 от Winter11

# 610

На мен много ми прехвалиха такива антистрес чувалчета за бебета от 0 до 3 месеца. Има тик так копчета, които са щракнати и бебето не мърда през нощта ръцете си и съответно не се стряска така. А после могат да се откопчаят и да си стане стандартно чувалче. Поръчах го, хубава материя е, надавам се да ми помогне в начлото. Нали идеята му е да наподобява утробата на майката. В същото време е широко при краката, няма да има опасност както при повиването.

# 611
Ние бяхме с чувалче с баткото, но му прибирахме ръцете с една пелена само около тях, без да пристягаме крачетата. Действително при нас това помагаше за по-лесно заспиване и по-продължителен сън. Сякаш се стряскаше от ръцете си

# 612
Това звучи доста интересно. Някоя мама ползвала ли е такова антистрес чувалче?

# 613
Според последни проучвания чувалчетата са най-безопасни, особено когато бебето започне да се върти. Първите месеци няма голямо значение дали е с одеялце, но е факт, че с чувалче повечето бебета спят по-спокойно.

# 614
Това за стряскането от ръцете е така, и затова препоръчват повиването. Аз още се чудя дали да повивам и тези чувалчета гледах. Звучи ми логично да се чувстват добре като наподобява майчината утроба.

Общи условия

Активация на акаунт