Защо детето се държи така?

• 6 863
  • 58
  •   1
Отговори
# 30
Не изпитвайте вина! От такива "приятели", бягайте далеч! Ние също не бихме толерирали подобно поведение и от страна на дете, но най-вече от родителите. То и затова останахме без приятели, но така ни е по-добре!
Животът е прекалено кратък, за да си губите времето с хора, които ви натоварват.

# 31
...и да ви бият, щипят и колят щото "мами" не е възпитала маминия.

# 32
Защо се държи така? Защото от малко е научено, че всичко му е позволено. А защо конкретно и само към теб се е проявявало, аз не мога да кажа. По някаква си причина е искало да те впечатли точно теб. Няма значение защо, много хубаво, че си казала всичко, което ти е на сърце най-накрая.
Самите родители имат нужда от възпитание. Те трябва да разбират, че никой не е длъжен да им търпи глезеното създание. Като тръгне на училище, ще си има много неприятности и те покрай него.
За съжаление, докато родителите не проумеят, че поведението на детето им прекрачва границите, няма да има полза. А в училище всички други ще са им виновни, само не и тяхното дете. Както в момента обвиняват пострадалата, че ги е изгонила най-накрая и както два месеца са се усмихвали на сините и раните й, на счупеното и разхвърляното с "голяма работа, дете е".
Подкрепям напълно болтнатото. Имахме такова дете в 1-ви клас. Родителите на останалите деца не изтърпяха ударите, ритниците и обидите на "маминия" и/ въпреки подкрепата от страна на госпожата и обясненията ѝ , че детето може да се промени , но трябва време и търпение/ се наложи да го преместят в друго училище.
С ММ сме говорили , понеже той взимаше нашето дете от училище, та той ми е споделял, че всеки ден е със свито сърце, защото не знае в какво състояние ще е нашето дете.

# 33
  • Пловдив/София
Това не е просто “невъзпитано” дете, а дете с проблем. Необходима е консултация с психолог. Ако мъжът е по-близък с тях, може лежерно да вмъкне, че има контакти на техен познат психолог (примерно), преди това да се запаси с такъв контакт. За съжаление вероятно не са узряли да видят проблема. Лесно е да ги обвиниш, но хич не е лесно да признаеш, че детето ти има проблем и може да има СОП- това е сериозна крачка.

# 34
  • Terra incognita
От детската градина не може да не са им обърнали внимание.

# 35
  • София

Да,но идея си нямаш колко много родители отричат това  и в детската градина, даже и в училище

От детската градина не може да не са им обърнали внимание.

# 36
Даже много сте търпели.При първата изцепка още щях да прекратя всякакви отношения.6 год дете е достатъчно голямо.Тежко и горко на съучениците и учителите му като отиде в първи клас.

# 37
Добре, че сте ги разкарали. Тези ми звучат точно като оня малоумен тип родители, които на всяка простотия на детето си реагират с "Еми дете е, играе си". "Не така, мами"... Ще берат ядове, но още не го осъзнават.

# 38
Имах такава приятелка със син късно роден, след 40 г на майката, бащата към 50, всичко му позволяваха, съвсем си беше наред , просто разглезен. Излизахме с приятелката, нали сме почти на една възраст, ама аз с отгледани деца , тя с изтърсаче, това детесе опитваше няколко пъти да мине през краката ми или да ми блъсне глезена с тротинетка. Ясно заявих на майката, че ако ме контузи, тя ше ме кара до работа и обратно, защото не мога да отсъствам. Веднага си го озапти, под заплаха за финансите ѝ, и онова лигаво нещо мина през нейния крак, еми седя на един  тротоар да ѝ мине, аз си тръгнах.

# 39
Най-плашещото в случката е физическото насилие, към което е склонно това дете. Имам такъв нагледен пример, в други теми съм го споменавала. От малък трошеше напук и се държеше безобразно, а родителите промърморваха едно "дръж се прилично" и толкова. Сега ще навърши 11 г. и вече им посяга.

# 40
  • София
За мен това отношение са прояви на неща психологическо...и въпросът е, след като родителите заемат удобната позиция на "заровили главата в пясъка като щраус", това ще ескалира. Толерира се физическа агресия на 6 годишно дете - то не е 2 годишно, да не може да разбере последиците, а тук има умисъл, което е по-страшно и бездействие (което вероятно може да се изтълкува от детето като насърчаване). Много сте търпяла да ви кажа (не, че сама не го знаете) и добре се е получило, че са се дистанцирали...такива хора в обкръжението не ви трябват, особено с това дете. Да си на тръни в собствената си къща, защото някакво малко изр...дче те е нарочило?!Изобщо не мога да бъда толерантна в подобни ситуации. Не знам вие как сте се стърпели цели 2 месеца.
Далеч, далеч от подобни хора!Лошото е, че ще има нова жертва/жертви занапред, ако не се обуздае:(

# 41
Благодаря на всички за разбирането, предполагах,че това държание може и да се дължи на някакъв по-сериозен проблем,а не да опира до закачка.

Сега забелязвам,че не съм направила уточнение за двата месеца. Извинявам се много за което! Идвали са през седмицата,две или няколко дни, но мисълта ми беше,че грубо казано бяха два месеца,а не че всеки ден в продължение на два месеца са били вкъщи.
Иначе съм се опитвала неведнъж да намекна тактично на майка му,че може би има проблем и не е просто закачане,но тя ми заявява категорично,че не е така,било от възрастта и един ден,като имам деца ще я разбера. Нямам и не съм запозната за момента с детските нрави. Може би търпях толкова време, защото мислех,че до някъде тя е права,а и както казах не съм запозната с темата деца и нищо не разбирам за това предпочетох да си мълча... От гледна точка да не влизам в конфликти в сфера в която съм некомпетентна.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 02:46 от valentina880

# 42
Много сте си компетентентна, изобщо не я слушайте тази жена. Ей, такива майки най-най ги обичам, нямала си деца, не знаеш. Може да я просветлите, насилието не е нормално от хора към хора/животни и възрастта не е оправдание. Абе, пийте едно вино, че сте ги разкарали.

# 43
Не си губете повече времето да се занимавате с тези хора.Ние имаме и деца ,някои даже и внуци и ти казваме,че такова поведение не е нормално.Спести си нервите.

# 44
Но това дете му е адски скучно само дете сред възрастни. И не му е мястото на такива събирания, щом домакините нямат деца. Нормално е от скука да се чуди какво да направи, за да привлече внимание. И е разбрало, че да причини болка е единственият начин да получи внимание, дори и негативно. Родителите от своя страна го насърчават, защото не обръщат внимание и не поставят граници. Насочило се е към домакинята, защото тя единствена е оказала някакво внимание на детето давайки му някаква почерпка и разменяйки някоя дума с него. Твърде вероятно е детето в среда с деца, където не скучае да не се държи по такъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт