Частни училища - информативно-дискусионна тема 50

• 39 784
  • 828
  •   1
Отговори
# 195

Наистина не разбрах невероятните разлики на ИА, които го правят толкова уникално училище.

Хиперболизацията е една от уникалните ти страни Simple Smile Всяка мишка можеш да раздухаш до слон Simple Smile Но всеки с неговите си силни страни Simple Smile

Остави ти сега моите качества. Нали не за тях говорим? Разбира се, ако ти се опитваш да избягаш от същината с лични нападки, ще те разбера. Wink
Но все пак се  опитваме вече втора страница да разберем какво имаш предвид под:

ИА освен езика който е единственито за АЕГ има и доста допълнителни знания и умения които развива.
Между другото държавните езиковни гимназии и с езика закъсаха.

Та ще бъдеш ли така добра да конкретизираш? Супер интересно ми е.

И под линия да ти кажа, че сега поведението ти сега много напомня на поведението ти преди изпита на детето след 4 клас за ПЧМГ. Ще ме разбереш какво ти казвам. Wink

# 196
И под линия да ти кажа, че сега поведението ти сега много напомня на поведението ти преди изпита на детето след 4 клас за ПЧМГ. Ще ме разбереш какво ти казвам. Wink

Сигурно си права. След всяка учебна степен мината от някое дете си правя съответните изводи.
Също така за тези няколко години имам и личностно развитие, в образователни познания в различни етапи. И от там извличам разни знания.

А и като минал през етапите, мнението ми се променя.

Но това, че на фона на толкова училища в София съществували видиш ли само 2 дето стават, не можеш да ме убедиш.

Не избягва нищо, като Фран мисля, че вече споделянето не е удачен вариант.

За мен максимата всичко и на всяка цена не важи.
Както добре ти е известно СС даже не знам къде се намира. Никога не съм ходила, никога не ме интересувала.
Но пък за сметка на това все още се чудя защо преди години пропуснах ОТ като възможност.

Успех в АК!
/С две деца от там, ще кажа че и то не е това което беше/

# 197
  • в страната на чудесата
Ами ОТ си стои като възможност, не си я пропуснала. Имат гимназия.

# 198
  • София
В изи отрязаха детето ми с единственият довод, че идва от държавна детска градина. Въпреки, че говори спокойно английски и решава задачи за 2ри клас.
Питах ги как точно според тях няма да се справи с материала по англ математика при положение, че ходи на уроци по математика и има native speaker по англ. Отговорът беше, ама обяснимо е да е изостанал щом идва от държавна градина.

Теглих им една... После питах малкия какво са правили по математика и каза, че са правели супер бебешки неща. А той поне като му е трудно си казва, че е било трудно...

Мислех си, че аз имам нереалистична представа за детето си, но на друг изпит в друго училище изкара максималния брой точки по математкка, всички задачи без нито една грешка и ми казаха, че е надарен.

А в ИЗИ доводите им бяха, че не може да решава задачи и не може да навакса спрямо техните деца, защото идва от държавна градина ...

След това от доста други майки чух същото. Даже една категорично каза че са отрязали детето и, само защото не идвало от частна градина.

Ако го знаех това сега щях да напиша във формата, че идва от някоя престижна частна градина. Пък после като го приемат, мисля, че вече ще е все тая.

Не се намесих, като прочетох за алтернативните училища и ходенето на частни уроци, но тук няма как да не го направя. По-голяма глупост не бях чела, доста от децата идват от Държавни детски градини, че и държавни училища.  Някой предложи консултация с психолог и мисля, че наистина ви е необходима (самата аз ходя, не го казвам с лошо). Имате изключително нереалистична представа за училищата, учебния процес, хубаво е да си ги изясните.

# 199
Ех бе, хем казаваш, хем не споделяш. Колко удобно?!?!?!
А всъщност ще е толкова полезно за всички и ти, и Фран да споделите причини и мотиви. Simple Smile
Тези така интересни качества и знания, които развива ИА и го прави различното училище.

Но вие си знаете. Wink

# 200
Абе вие 'що всичко от ПУК до 12 клас слагате под един знаменател?

Няма значение дали детето ще кара ПУК в Питагор или 8-12 клас в ПЧМГ Simple Smile Нали все пак ви е ясно, че на всеки етап се развиват различни знания и умения?

Между другото деца които ще кандидатстват медицина избират ОТ за 2-ри гимназиален етап. Това само като инфо. Вече знам за 2 деца от различни ЧУ преместени в ОТ.

А и ще е толкова полезно за всички и ти, и Фран да споделите причини и мотиви. Simple Smile
Тези така интересни качества и знания, които развива ИА и го прави различното училище.

Но вие си знаете. Wink

Не си ми симпатична Simple Smile
 И Данибон не харесвам от тук, без изобщо да я познавам Simple Smile
 Твърде агресивни постове които не ми се нравят.
Но не си ми фактор за споделяне Simple Smile

# 201
  • в страната на чудесата
Ох, забравих, че само някои могат да са груби...
А други несимпатични с истината.
Ама Хоуп, в случай, че си се заблудила - едва ли на някого му пука къде ще отиде твоето отроче и по коя причина. Обсъждаме училища (а не деца) и общите ти приказки са дъвка за начинаещи.
Който иска да учи медицина и може, впрочем, не се нуждае от врътки с профили в десети клас. На родителите може и да помага.

# 202
Toва с Иззи и държавните градини е пълна измишльотина вече. Лично познавам няколко деца, които са приети в ПУК от непрестижни държавни градини. Мария, или изобщо не си обиколила въпросните учлища, или съветът на Рейни за псхилог е съвсем на място.

# 203
Абе вие 'що всичко от ПУК до 12 клас слагате под един знаменател?

Няма значение дали детето ще кара ПУК в Питагор или 8-12 клас в ПЧМГ Simple Smile Нали все пак ви е ясно, че на всеки етап се развиват различни знания и умения?

Между другото деца които ще кандидатстват медицина избират ОТ за 2-ри гимназиален етап. Това само като инфо. Вече знам за 2 деца от различни ЧУ преместени в ОТ.

А и ще е толкова полезно за всички и ти, и Фран да споделите причини и мотиви. Simple Smile

Но вие си знаете. Wink

Не си ми симпатична Simple Smile
 И Данибон не харесвам от тук, без изобщо да я познавам Simple Smile
 Твърде агресивни постове които не ми се нравят.
Но не си ми фактор за споделяне Simple Smile

Виж сега, взаимно е. Но аз не си позволявам да се правя на интересна да обсъждам теб, а просто обсъждам и се интересувам от едно частно училище.
Иначе според други потребители си в моята графа по агресивност. Само, че на мен такъв ми е стила, не го отричам и не ми пука. А и често при мен е с цел този ефект/дефект. Wink

# 204
Ох, забравих, че само някои могат да са груби...
А други несимпатични с истината.
Ама Хоуп, в случай, че си се заблудила - едва ли на някого му пука къде ще отиде твоето отроче и по коя причина. Обсъждаме училища (а не деца) и общите ти приказки са дъвка за начинаещи.
Който иска да учи медицина и може, впрочем, не се нуждае от врътки с профили в десети клас. На родителите може и да помага.

Знаеш, че съм била полезна в темата. Изобщо не намесвам моето отроче, твърдя че има и други свестни училища освен СС и Питагор.
В темата отдавана не се обсъждат училища. Темата е защо СС и Питагор са единствените.

А явно за 2 гимназиален етап трябва още да се информирам. Защото знам, че ако нямаш сформиран профил часовете не стигат. Та си трябват врътки (преместването не знаех че е врътка).

# 205
Добре, аз съм мега зле и съм тотално луда... Влезте във фб групата Училища София и потърсете в търсачката за изи. Ще видите моя комнтар както и доста майки, които коментират под моя коментар как са има същия опит и подобна обратка връзка....

Не разбирам защо тук има хора, които само спрорят с останалите и освен хейт не казват нищо друго, но това не е проблем.

А когато някой каже собственото си мнение и опит и най-вече потърси някакъв съвет и получава коментари от сорта, че има нужда от помощ???

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 11:35 от Анонимен

# 206
  • софия

Сигурно си права. След всяка учебна степен мината от някое дете си правя съответните изводи.
Също така за тези няколко години имам и личностно развитие, в образователни познания в различни етапи. И от там извличам разни знания.

А и като минал през етапите, мнението ми се променя.

Но това, че на фона на толкова училища в София съществували видиш ли само 2 дето стават, не можеш да ме убедиш.

Не избягва нищо, като Фран мисля, че вече споделянето не е удачен вариант.

За мен максимата всичко и на всяка цена не важи.
Както добре ти е известно СС даже не знам къде се намира. Никога не съм ходила, никога не ме интересувала.
Но пък за сметка на това все още се чудя защо преди години пропуснах ОТ като възможност.

Успех в АК!
/С две деца от там, ще кажа че и то не е това което беше/

извинявам се, но и ти като Фран навремето, минаваш, мяташ едни бомби и си тръгваш. Принцеса недовлна е това.
Как е възможно такова отношение - или влизаш и говориш или си мълчиш.  Човек трябва да има някаква хигиена по онтошение на кашата, която създава след себе си!

Нека подхождаме културно и все пак да се стремим да сме информативни, а не да тропаме с краче в стил "аз ви казам, че е така, но няма да разказвам конкретно, ама вие като сте глупави, правете каквото си искате"
Някой тук е абсолютният фенер показващ истината ли? И затова ей така без аргументи да му вярваме.

Като новата МарияБ - не може всички да са недостойни за вас, МарияБ. Вредите си по този нчачин. Наистина ли искате да ни убедите, че САМО защото детето идва от държавно заведение и било отхръвлено някъде?
Това е вредно твърдение и ще излъже много бъдещи интересуващи се, които може да се откажат само заради такива твърдения, а истината да е, че биха били успешни и биха се чуствали чудесно там където вие отричате.

Имайте (всички) едно наум, че пишете във форум и смисълът е информация, а не личностно надцакване и коя тука ще е промкуийн.

Хоуп, какво за колежа? Кога сте минали от там? какво е различно сега? Защо не би го избрала сега? И аз имам приятели в ИА. Доволни са много даже, но някак по дифолт стои определението, че не е за много амбициочни. да не се бърка с "че ги няма".  Просто е много по-кротко откъм постигане.

# 207
  • София
Абе как да ви го кажа, детето ви е ПУК на 6 и Иззи имат нулев прием, защото бройките са запълнени от детския център.
Никой не ви е отказал, защото детето е от държавна детска градина, изобщо не вярвам, че се е явило на изпит/пробен ден. От самото начало коментарите звучат, като абсурдна пързалка.
Иззи не се връзва и към идеята ви за алтернативно обучение, поне не и това, което влагате... или си мисля, обърках се, ама той кой ли не би.

# 208
  • в страната на чудесата
Темата не е защо са единствените, пише се информация за други училища, като за щастие потребители с опит се опитват да разделят рекламата от постиженията и от задкулисния интерес.
Просто няма нужда непрекъснато да се пише колко свръх оценени са СС/Питагор, защото не е така.
За да направим темата наистина информативна, кажи конкретно какво не ти харесва в сегашното училище и какво очакваш да намериш в новото (което и да е).

# 209
Абе как да ви го кажа, детето ви е ПУК на 6 и Иззи имат нулев прием, защото бройките са запълнени от детския център.
Никой не ви е отказал, защото детето е от държавна детска градина, изобщо не вярвам, че се е явило на изпит/пробен ден. От самото начало коментарите звучат, като абсурдна пързалка.
Иззи не се връзва и към идеята ви за алтернативно обучение, поне не и това, което влагате... или си мисля, обърках се, ама той кой ли не би.

Добре. Всичко е пълна пързалка. Все пак ако тук не се говори добре за. Питагор и СС е пързалка.
Ако някой е объркан е пързалка.

Мисля, че идеята на този форум се губи. Ако тук не влезеш, за да хвалиш 2-3 училища и да говориш за тях като за собтвени, а си тук за съвет, то е пързалка???

На ваше място бих се върнала пак да прочета коментара ми.

Общи условия

Активация на акаунт