Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №26

• 41 430
  • 880
  •   1
Отговори
# 120
Е да, ама уредите поскъпнаха много през последните 2 години.

# 121
За какви минуси принципно говорим за "по-евтините" марки? На мен дерта ми е да знам, че ще може да измие тава 30х41см, и няма да има остатък от храна или загоряло(надявам се).

Просто съм много бос в тази сфера, и не мога да направя сравнение на миялни за 700лв и такива на 1000 и нагоре.

# 122
Основните минуси са чести повреди-както в механиката, така и в електрониката, кошници от гниещ материал, протекли дъна.

# 123
Тъй като и аз съм в търсене на миялня, миналата седмица бяхме в магазина на Бош на бул. Арсеналски - имаше 45 см миялна за под 1000 лева, беше намалена, защото е мостра. Като модел мисля беше не най-нисък клас

# 124
Тъй като и аз съм в търсене на миялня, миналата седмица бяхме в магазина на Бош на бул. Арсеналски - имаше 45 см миялна за под 1000 лева, беше намалена, защото е мостра. Като модел мисля беше не най-нисък клас
Ако е тази е нисък клас https://www.bosch-home.bg/productlist/dishwashers/free-standing- … ebox=accessories/

# 125
  • София
Надраскването и белите капки не са ли от препаратите? Имаш предвид самата машина да не се справя добре с разтварянето/изплакването? Дали още има такива несполучливи миялни?

Ползвам един и същи препарат (прах) и съдовете ми са едни и същи. В Аристона чашите се надраскват, в Боша - не. Според мен е точно от разтварянето (надраскването) и от изплакването (капчиците).

Несполучливи уреди винаги ще има, защото винаги от страна на потребителите ще има натиск върху производителите да държат ниски цени. Този натиск води до компромиси и прекалени икономии.

В интерес на истината, като цяло бях доволна от Аристона. Чашите се надраскваха само на някои програми.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 01:38 от VilhelminaP

# 126
Ако е тази е нисък клас https://www.bosch-home.bg/productlist/dishwashers/free-standing- … ebox=accessories/
Не е тази, беше 4та серия, за вграждане. Няма я на сайта като цена, беше сходен на/или този модел
https://www.bosch-home.bg/productlist/dishwashers/built-in-dishw … ebox=accessories/

# 127
Ама, моля Ви се, за някои потребители, не е ли Миле, не им говорете! Нищо, че го пишат "Миеле", и нищо, че е втора ръка!

# 128
  • София
Благодаря, VilhelminaP, полезно инфо за мен Simple Smile
SsSa, нали сме се събрали различни хора, за да има разнообразие на мненията? Аз не намирам нищо лошо в това.

# 129
Ама, моля Ви се, за някои потребители, не е ли Миле, не им говорете! Нищо, че го пишат "Миеле", и нищо, че е втора ръка!
Не е редно да се правят обобщения като цяло за марките вече. Иначе за миенето, сушенето, времетраенето  Милето си е Miele:smiles:.За тях забележки нямам. И други го правят отлично. Проблем е, че някои неща ги научаваш едва след ползването. Не е достатъчно четенето на ръководства и реклами. Дизайн и екстри пак според мен - ограничени в сравнение с други. А това че хората избират втора ръка, всеки има своите мотиви. Лично аз, ако бях взела втора употреба, дори можеше дори да работи повече време от новия и да не си губя времето с ремонти на двугодишна съдомиялна. Обаче точно за съдомиялна не ми се струваше удачно да имам ползван от някой друг и с незнайно каква хигиена, въпреки профилактиката.

# 130
  • на Мелмак
Аз Миле не бих си взела, заради негативи към сервиза им.

# 131
  • Пловдив
Аз Миле не бих си взела, заради негативи към сервиза им.

+1000...не бих си причинила повече "контакт" със сервизното обслужване на Миле в България!

# 132
Макар да бях казал, че не искам да давам повече от 1000лв, след като се консултирах разбрах, че е по-добре да взема по-скъпата машина, да икономисам във времето вода и ток от самата нея.

Спрях се на SPS4EMW28E на Бош.

Значи да ви кажа, че още като я монтирах я одрах цялата отстрани, поне 20см дълга и дълбока драскотина и отпред капака, защото там където е поставена не се отваря на 100% и се удря в един ръб 🤣🤣🤣

Ама да не ни пука това, нали? Важното е ефектът от работата й.

Ами днес я пробвах на тава, която имаше загоряло и беше от известно време(разбирайте немита от мноооого време). Пуснах машината на 70 градуса с екстрата Интензивно миене. Тавата беше в най-долната кошница, легнала с мръсното надолу. Използвах Сомат Голд таблетки. В моя град имаме може би най-твърдата вода в цяла България или близко до това, като в интернет пише между 18-30 градуса. Солта е на финиш, настроена на H04 от H05, защото първото измиване имаше повечко бели петна, но тогава ползвах Finish капсула, и тя май включвала сол вътре, нещо не останах очарован от Финиша, но ще се види по-нататък.

Така, тавата излезе чиста, честно казано очаквах, че няма да е така, и ще има сравнителни остатъци. По страните на тавата имаше там белези, но те са май още от преди, не можах дори с тел да ги махна.

На втората(средна) кошница бях сложих един буркан от лютеница(тавата зае цялото място на най-долната и затова нямаше как там), който е висок и нямаше как да стои прав, беше с лек наклон, в него бяха останали остатъци, но предполагам е точно заради това, че не е прав и струята с вода не е влизала вътре, явно само долу трябва да ги слагам бурканите.

Опипвам почвата още, и все пак се чудя дали има някакви допълнители препарати, които да засилват почистващата способност?

# 133
  • София
Скрит текст:
Макар да бях казал, че не искам да давам повече от 1000лв, след като се консултирах разбрах, че е по-добре да взема по-скъпата машина, да икономисам във времето вода и ток от самата нея.

Спрях се на SPS4EMW28E на Бош.

Значи да ви кажа, че още като я монтирах я одрах цялата отстрани, поне 20см дълга и дълбока драскотина и отпред капака, защото там където е поставена не се отваря на 100% и се удря в един ръб 🤣🤣🤣

Ама да не ни пука това, нали? Важното е ефектът от работата й.

Ами днес я пробвах на тава, която имаше загоряло и беше от известно време(разбирайте немита от мноооого време). Пуснах машината на 70 градуса с екстрата Интензивно миене. Тавата беше в най-долната кошница, легнала с мръсното надолу. Използвах Сомат Голд таблетки. В моя град имаме може би най-твърдата вода в цяла България или близко до това, като в интернет пише между 18-30 градуса. Солта е на финиш, настроена на H04 от H05, защото първото измиване имаше повечко бели петна, но тогава ползвах Finish капсула, и тя май включвала сол вътре, нещо не останах очарован от Финиша, но ще се види по-нататък.

Така, тавата излезе чиста, честно казано очаквах, че няма да е така, и ще има сравнителни остатъци. По страните на тавата имаше там белези, но те са май още от преди, не можах дори с тел да ги махна.

На втората(средна) кошница бях сложих един буркан от лютеница(тавата зае цялото място на най-долната и затова нямаше как там), който е висок и нямаше как да стои прав, беше с лек наклон, в него бяха останали остатъци, но предполагам е точно заради това, че не е прав и струята с вода не е влизала вътре, явно само долу трябва да ги слагам бурканите.

Опипвам почвата още, и все пак се чудя дали има някакви допълнители препарати, които да засилват почистващата способност?

Честито за хубавата нова машина. 70-градусовата програма на Бош е идеална за тавите и тенджерите. От своя опит, мога да препоръчам следното (независимо от марката):

1. Ако нещо не е мито отдавна или е много загоряло и не се измие напълно, проблемът не е непременно в миялната или препарата, просто го пуснете още веднъж.

2. Същото важи за неизмито поради лош ъгъл или поради преобръщане на съда по време на цикъла.

3. По-загорелите и засъхнали съдове е добре да се слагат в долната кошница, а пластмасовите съдове и чашите - в горната. Някакъв експерт обясняваше, че в горната кошница температурата е малко по-ниска. На моя Бош, долната перка има повече дюзи, отколкото горната, което предполага и по-обилно обливане с гореща вода на съдовете от долния ред.

4. Таблетките и капсулите 3, 5 или 100 в 1 може да са удобни, но за доброто измиване аз предпочитам добрия стар прах, който можеш да си дозираш според количеството на съдовете и степента на замърсяване. Според мен, като сложат 5 неща в една таблетка, това не увеличава почистващата й способност, а по-скоро я намалява. Когато тавите са загорели, слагам повечко прах и миялната върши чудеса.

5. (Специално за Бош) Приборите в най-горното чекмедже е добре да се редят с лице към средата на чекмеджето, защото посоката на водните струи е от центъра към периферията. Ако наредиш всички лъжици в една посока е възможно онези, които са с гръб към средата, да не се измият добре.

# 134
Луда ще стана , ако пускам едно нещо 2 пъти .
Качествените таблетки /Фейри Платинум+ и Финиш от високия ценови клас/ се справят страхотно от първото измиване на съкратена интензивна програма , при "компромисното" АЕГ .
Като чета постовете , май не е така при БОШ .

Общи условия

Активация на акаунт