Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №26

• 41 412
  • 880
  •   1
Отговори
# 105
Аз не знам за разните топ модели, но моята миялна няма вентилация. Това значи, че след сушенето парата остава вътре и ако не отворя вратичката после какво и остава, освен пак да кондензира по съдовете? Затова ко искам сухи съдове отварям вратата на миялната. И така след време всичко си е сухо.

# 106
  • София
Бих искал да попитам потребителите във форума, които имат съдомиялни с ширина макс 45см, дали успяват да поберат големи тигани или тави за готварски печки? В случая имам тава 37 на 41см и не знам дали това ще се побере, имам и тиган, който само заради дългата дръжка е  57см.

За жалост това е максималната широчина, която мога да си позволя, и не знам дали ще ме ограничи твъде много.

Не разбирам въпроса - ако не влизат какво ще стане, няма да купите съдомиялна ли? Щом това ви е максималната широчина, вземете такава. Ако тези 2 съда не влизат, можете да ги миете на ръка. Това все пак е по-добре, отколкото да сте без съдомиялна и да миете всичко на ръка.

Второто ми запитване е как да я избера, да съм сигурен, че няма да излизат със остатъци от храна по тях? Какво се гледа?

Остатъци от храна не би трябвало да остават при която и да е работеща миялна машина. В упътването пише как да се ползва, но по принцип по-едрите остатъци трябва да ги отстраните и да идат в коша или в мивката, а останалото е работа на миялната.

Все пак, миялните от хубави марки мият по-добре и повече щадят съдовете, така че избирайте най-доброто според бюджета. Аз мога да сравня само тези, които съм ползвала - няколко италиански марки, Миле и Бош. Макар че всичките мият добре, Миле и Бош се справят по-добре. При тях чашите не се надраскват и по съдовете не остават бели капчици.

Освен марката, се гледат функциите и удобствата - да има кратка програма, да има програма на 70 градуса (за тенджери), да има отложен старт, ако ви е важно, да има 3-то чекмедже за прибори и др. Последното е особено важно при 45-сантиметровите, защото иначе кошницата с прибори отнема доста от мястото за съдове.

# 107
  • София
Надраскването и белите капки не са ли от препаратите? Имаш предвид самата машина да не се справя добре с разтварянето/изплакването? Дали още има такива несполучливи миялни?

# 108
Бих искал да попитам потребителите във форума, които имат съдомиялни с ширина макс 45см, дали успяват да поберат големи тигани или тави за готварски печки? В случая имам тава 37 на 41см и не знам дали това ще се побере, имам и тиган, който само заради дългата дръжка е  57см.

За жалост това е максималната широчина, която мога да си позволя, и не знам дали ще ме ограничи твъде много.

Не разбирам въпроса - ако не влизат какво ще стане, няма да купите съдомиялна ли? Щом това ви е максималната широчина, вземете такава. Ако тези 2 съда не влизат, можете да ги миете на ръка. Това все пак е по-добре, отколкото да сте без съдомиялна и да миете всичко на ръка.

Второто ми запитване е как да я избера, да съм сигурен, че няма да излизат със остатъци от храна по тях? Какво се гледа?

Остатъци от храна не би трябвало да остават при която и да е работеща миялна машина. В упътването пише как да се ползва, но по принцип по-едрите остатъци трябва да ги отстраните и да идат в коша или в мивката, а останалото е работа на миялната.

Все пак, миялните от хубави марки мият по-добре и повече щадят съдовете, така че избирайте най-доброто според бюджета. Аз мога да сравня само тези, които съм ползвала - няколко италиански марки, Миле и Бош. Макар че всичките мият добре, Миле и Бош се справят по-добре. При тях чашите не се надраскват и по съдовете не остават бели капчици.

Освен марката, се гледат функциите и удобствата - да има кратка програма, да има програма на 70 градуса (за тенджери), да има отложен старт, ако ви е важно, да има 3-то чекмедже за прибори и др. Последното е особено важно при 45-сантиметровите, защото иначе кошницата с прибори отнема доста от мястото за съдове.
Не се шегувам, искам я точно заради големите съдове, тави, тигани и тенджери. Мивката е малка, пръска всичко, понеже е дълбока само 13см мивката (алпака) и е ужас.

В емаг гледам един Бош с козметични забележки, но не съм сигурен дали е нужно да давам тези пари(900лв)

Това са моделите, които си харесах

https://www.emag.bg/sydomijalna-mashina-whirlpool-10-komplekta-7 … pfx/pd/DWB32LBBM/
https://www.emag.bg/sydomijalna-slim-aeg-10-komplekta-9-programi … 7zm/pd/DP92LKMBM/ (промо 900 и нещо заради забележки)

https://www.emag.bg/sydomijalna-mashina-whirlpool-10-komplekta-8 … pfx/pd/DXWY2LBBM/
https://www.emag.bg/sydomijalna-whirlpool-10-komplekta-7-program … pcx/pd/DHWY2LBBM/

# 109
Купи си Аег-то то Техномаркет или друг магазин  на нормална цена без дефекти .

# 110
  • WonderLand
лещичка, когато я отворя веднага след като е свършила програмата и я оставя така е по-добре, всичко е по-сухо, но обикновено я зареждам вечер и си лягам, не я чакам да свърши.

Черна станция, поста ти ме навява на мисълта, че може би точно няма вентилация и затова остава мокра машината, в книжката не намирам инфо има ли, няма ли вентилация, но пък в перпоръките пише да се оставя открехната вратата, иначе ще кондензира парата и всичко ще е мокро отново.

Снощи я пуснах с друг вид таблетка на 70 градуса и тази сутрин всичко беше добре, пак имаше влага по машината, но не беше както предните дни, та не знам от таблетката ли е или от градусите. Довечера ще правя нов експеримент, да видим.

# 111
Купи си Аег-то то Техномаркет или друг магазин  на нормална цена без дефекти .
Излиза много над бюджета АЕГ, ако е на оригиналната цена от 1300 1400лв. Затова гледах макс до 1000 или по-малко.

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 15:02 от farmdve

# 112
  • Пловдив
1300-1400лв за "трибуквието" AEG няма да платя,никога!За толкова пари ще разгледам Miele,но не базовите модели,а до 1000лв-Bosch,останалото е компромис...мое лично мнение.

# 113
1300-1400лв за "трибуквието" AEG няма да платя,никога!За толкова пари ще разгледам Miele,но не базовите модели,а до 1000лв-Bosch,останалото е компромис...мое лично мнение.
Бош под 1000лв не виждам никъде.

# 114
В голяма грешка си за миялните на АЕГ. А за такива пари му кажи на човека, че не всички серии на Бош (другото трибуквие) са ОК и ако си наясно, го насочи към конкретен модел.

Купи си Аег-то то Техномаркет или друг магазин  на нормална цена без дефекти .
Излиза много над бюджета АЕГ, ако е на оригиналната цена от 1300 1400лв. Затова гледах макс до 1000 или по-малко.
Ето ти го чисто ново за 969 лв !
https://www.technomarket.bg/mialni/aeg-ffb73517zm-09189620

# 115
Бош е компромис . Не АЕГ .

# 116
A тези Whirlpool, нещо за тях?

# 117
Нищо добро.

Ето го АЕГ-то за 960 лв.
https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-aeg-ffb73517zm

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 17:48 от petiaivanov

# 118
На черния петък сигурно ще е по-евтино . 960 много ми се струват .
Стария модел преди 3 години беше 769 .

# 119
  • София
Е, чак пък нищо. Моята продължава да си е добре, недей така Simple Smile Не е топ клас и съм сигурна, че има по-добри. Но пък колко по-лоши има, така като чета в темата... Мие си добре, не вдига шум, има си бърза и интензивна програма, не налага предварително плакнене на ръка; лесна е за употреба, ако на човек му е първа миялна. Има си хубави страни, поне за мен.

Общи условия

Активация на акаунт