Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №26

• 41 306
  • 880
  •   1
Отговори
# 90
Нямам механична настройка, само електронна в скала от 1-4.
Ако напишеш марка и модел може би ще е по лесно да ти помогнат съфорумките.

# 91
Здравейте!
Някоя от вас има ли съдомиялна, която освен по програмата, твърдостта на водата се настроива и механично, чрез това чудо? Как да го завъртя в подходящата позиция?

Нашата съдомиялна е на същият принцип и я настроихме с отвертка. Освен тази настройка има и в менюто на дисплея.

# 92
  • гр. Варна
Някоя от вас има ли съдомиялна, която освен по програмата, твърдостта на водата се настроива и механично, чрез това чудо? Как да го завъртя в подходящата позиция?
Скрит текст:
От там излиза горещ въздух, затоплен от нагревател, изпомпен от вентилатор, за да се суши измитата посуда.
Съдомиялната ви е с конвекционно сушене. Няма общо с настройка за твърдост на водата.

# 93
  • На брега на реката
Не е въздуховод!
На сина предишната машина, беше Беко и имаше същото нещо, за настройка на солта/твърдост на водата. Точно с отверка го нагласах!

# 94
Да, за солта е/твърдостта , но снимката на питащата не е хубава и не се виждат маркерите около червената джаджа, че да ѝ кажа на къде да я врътне. Тя нито марка, нито модел каза.

# 95
Има ли такава съдомиялна - хем бюджетна, хем хубава?
Трябва да е за напълно вграждане. Посочените 4 линка имат и допълнителна отстъпка в момента. 45 см ми трябва. Който може да помогне в избора:
https://www.emag.bg/sydomijalna-za-vgrazhdane-heinner-10-komplek … 6ie/pd/D1VVPDMBM/
https://www.emag.bg/sydomijalna-za-vgrazhdane-hansa-10-komplekta … elh/pd/D4N3RKMBM/
https://www.emag.bg/sydomijalna-za-vgrazhdane-beko-11-komplekta- … 120/pd/DKGC2LBBM/
https://www.emag.bg/sydomijalna-za-vgrazhdane-heinner-10-komplek … 5ie/pd/DLVVPDMBM/

Ако говорим за евтино, в момента има на Технополис за вграждане 45 см за 560-600 лв. избор от няколко марки.

# 96
  • WonderLand
Здравейте, каква е причината съдовете да излизат сухи, а самата съдомиална да е мокра отвътре? За пръв път ползвам съдомиална и нямам никаква идея. Пусках я и на кратка програма със сушене, и на еко програма, но пак самата машина е мокра отвътре, а съдовете не.

# 97
  • Велики Преслав
Ами ползвала сте две програми със скъсен цикъл на сушене. Какво очаквате. Пуснете една интензивна на 70⁰ и всичко ще е сухо

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 10:13 от Васил Василев

# 98
  • WonderLand
Очаквам, че щом съдовете са сухи и машината ще е суха, иначе съдовете парят когато отворя машината след като е приключила програмата. Не знам какво е късен цикъл на сушене. Ще прибвам и интензивната също.

# 99
  • Велики Преслав
Очаквам, че щом съдовете са сухи и машината ще е суха, иначе съдовете парят когато отворя машината след като е приключила програмата. Не знам какво е късен цикъл на сушене. Ще прибвам и интензивната също.
Редактирах, трябваше да е скъсен, но съм изял  едно "с"

# 100
  • WonderLand
Ясно, ще пробвам друга програма значи, благодаря!

# 101
Какво разбирате под суха?Моята си има капчици като я отворя,както и парата излизайки след цикъл също оставя "следи".Изчаквам я час след приключване и вадя съдовете,самата миялна също я оставям леко открехната,рядко е идеално суха.Някой път и по перките има остатъчни капки и ако ги бутна също капят.За мен е напълно ок,аз също ползвам предимно кратката 50 минути на 60 градуса.Вече ако си има вода с количество бих проверила филтъра да не е задръстен нещо и да не се оттича хубаво.

# 102
  • WonderLand
Какво разбирате под суха?Моята си има капчици като я отворя,както и парата излизайки след цикъл също оставя "следи".Изчаквам я час след приключване и вадя съдовете,самата миялна също я оставям леко открехната,рядко е идеално суха.Някой път и по перките има остатъчни капки и ако ги бутна също капят.За мен е напълно ок,аз също ползвам предимно кратката 50 минути на 60 градуса.Вече ако си има вода с количество бих проверила филтъра да не е задръстен нещо и да не се оттича хубаво.

Няма задържана вода, но по стените, перките, вътрешната страна на вратата са целите в едри капки, за разлика от съдовете, които са сухи. Мисля си, че не би трябвало да е така. Машината е чисто нова, та не мисля, че е запушен филтър, пускана е 3 - 4 пъти и от първия път още е така.

# 103
А ако я оставите цяла нощ след ползване леко отворена на сутринта не е ли суха изцяло?На колко градуса ви е кратката програма която ползвате?

# 104
Бих искал да попитам потребителите във форума, които имат съдомиялни с ширина макс 45см, дали успяват да поберат големи тигани или тави за готварски печки? В случая имам тава 37 на 41см и не знам дали това ще се побере, имам и тиган, който само заради дългата дръжка е  57см.

За жалост това е максималната широчина, която мога да си позволя, и не знам дали ще ме ограничи твъде много.

Второто ми запитване е как да я избера, да съм сигурен, че няма да излизат със остатъци от храна по тях? Какво се гледа?

Общи условия

Активация на акаунт