Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №26

• 42 641
  • 880
  •   1
Отговори
# 225
Speed Queen, благодаря за труда!
Ще разгледам подробно моделите, ще гледам и за по-евтини. Честно казано като вземах размерите, и после търсейки според тях, не видях нищо със сходни. Явно не меря като хората. Ако изровя книжката, дано там са дадени с точност. Не вярвам на времето да съм взела някаква нестандартна, или пък сега да ги произвеждат различни.
Надявам се, че отложеният старт не е кой знае каква екстра, и че го имат повечето съвременни модели.

# 226
  • Pazardjik
Здравейте , имам проблем със съдомиялната ми Беко . Светна лампичката за сол , но аз пуснах едно миене без да добавя , на другият ден , когато включих машината лампичката не светеше и аз я пуснах да мие . Лампичката не светна , купих сол от DM и заредих , но когато включих машината пак светна при зареден контейнер . Пуснах я . След превключване съдовете имаха бели пръски и мазнееха , отново заредих сол и индикатора изгасна , пуснах изплакване и след края пак свети . Дайте съвет , моля !

# 227
  • русе
В съдомиялната ли си събирате приборите и като се напълни я пускате ?
И колко време  след края на програмата изваждате приборите ?

# 228
  • Пловдив
Да,в миялната събирам мръсната посуда,не в мивката,по кухненския плот...Миялната(сушилнята също) работи през нощта,на сутринта изваждам приборите,много рядко се случва да пускам миялна през деня-в такъв случай изчаквам поне час преди да я отворя.

# 229
И аз събирам мръсните чинии в миялната и като се напълни я пускам. Също я пускам вечер. Тя има функция и се отваря сама и на сутринта всичко ми е сухо и само остава да го прибера по шкафовете.

# 230
  • при него
Аз също ги събирам в миялната, понякога ми трябват 2-3 дни, за да я напълня. Затвяря се плътно и миризма в помещението няма. Пускам я когато се напълни, понякога вечерта, понякога през деня. Избирам програма в зависимост от това, дали има съдове от готвене, особено тигани, тави, които са по-силно замърсени. Ако са само чинии и чаши, пускам на по-кратки програми. Понякога я пускам и наполовина пълна или на 2/3, но по принцип се старая да я пълня. При мен, на най-дългата програма, излизат абсолютно сухи и мога директно да мятам по шкафовете. При по-кратките програми, не са идеално сухи. Ако бързам, бърша си ги с кърпа и прибирам, ако не бързам, оставям ги да си съхнат в машината, като я оставям отворена.
Според мен е въпрос на навик и ситуация.

# 231
  • Pazardjik
Благодаря на всички за съветите !

# 232
  • Горна Оряховица
Аз ги събирам вътре, но след всяко пълнене /след хранене/ пускам програмата за изплакване с вода /15мин/, за да не съхнат с остатъци по тях и да не мирише.

# 233
Аз затова преди да ги сложа ги изплаквам на мивката и няма смисъл да се пуска толкова често.
Не го казвам с цел заяждане!

# 234
Нищо не плакна , не пускам плакнене на миялната хиляда пъти преди да я пусна на нормална програма , чиниите стоят вътре най-много 12 часа . Нищо не мирише , всяка вечер я пускам пълна на нормална програма .

# 235
Аз затова преди да ги сложа ги изплаквам на мивката и няма смисъл да се пуска толкова често.
Не го казвам с цел заяждане!
Аз също махам остатъците от чиниите и изплаквам. Пускам миялната през нощта. Активирах си функцията сама да си отваря вратата и сутрин всичко е сухо за прибиране.

# 236
Купи си Аег-то то Техномаркет или друг магазин  на нормална цена без дефекти .
   АЕГ няма интензивна програма 70  градуса

# 237
  • при него
Алиса, за кое АЕГ говорите и какво мислите за опцията  Extra Power?

# 238
Алиса, за кое АЕГ говорите и какво мислите за опцията  Extra Power?
АЕG FFB 73517 ZM     Extra Power тази функция е 10 мин.Изплакване в края на програмата с по- висока температура,която не достига 70 градуса
Така го разбирам аз.Никъде не видях да пише интензивна програма както на другите марки

# 239
  • при него
Алиса, добавеното време е между 20 минути и един час, в зависимост към коя основна програма се добави. За модел AEG FSK93848P. За силно замърсени съдове ползвам най-дългата програма, да там е 60 градуса, но всичко се измива идеално.

Общи условия

Активация на акаунт