Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №26

• 42 616
  • 880
  •   1
Отговори
# 210
  • на Мелмак
Някои не правят зимнина Wink

# 211
  • София
Дано вече на третия път се измие. Първо беше на втора кошница със W5 на лидл, после на долната на 70 градуса и интензивно миене със сомат голд, и пак си излезе така.
Скрит текст:

sps4emw28e

EDIT: За жалост пак не се изми на трети опит.

Бихте ли споделили подробности? Например, от какво е замърсяването и дали се намира от вътрешната или от външната страна на буркана.

# 212
Здравейте, моля посъветвайте ме каква миялна кубче да купя. Нямам място за друга.

# 213
Е ние преди зимнината мием бурканите в миялната!
 Няма в мръсен буркани да я правим.
Хаха, явно другите не приготвят зимнина.

# 214
  • Велики Преслав
Е ние преди зимнината мием бурканите в миялната!
 Няма в мръсен буркани да я правим.
Хаха, явно другите не приготвят зимнина.
Всеки си решава сам.
Аз не мога да ям сладка, туршии и мариновани зеленчуци от магазина.
Особено сладката пък са отвратителни.

Ако съм купил нещо в буркан, преди да го измия в миялната, му свалям етикета.
Ако ме мързи много, след миене го вадя от филтъра. Сименса не се е оплаквал 🤣
Измива ми по 30 буркана

# 215
  • WonderLand
А вас какво ви интересува кой за какво ползва буркани? Иначе за етикетите ползвам едно спрейче от железарията за сваляне на етикети. Пръскам и всичко пада без търкане. Така свалих и бебешките обезопасители, които бяха залепени по мебелите.

И да не е само спам да питам през колко време я почиствате? Знам, че има спрециални препарати за целта и знам, че трябва да се пуска на почистваща програма с такива от време на време, но не знам колко често.

# 216
  • Велики Преслав
Да съм питал някъде изрично кой за какво използва бурканите си?

Почиствам я на всяко 20 число с препарат на Сомат за профилактика.

# 217
  • София
Моята няма почистваща програма, SilverDream, май не съм чувала и от съфорумците да имат такава. Аз пускам с ей тези таблетки веднъж на 3-4 седмици (но, предполагам, зависи колко интензивно ползваш уреда, как го ползваш и какви филтри има - в книжката ти трябва да има нещо за поддръжката, съобрази го с твоето ползване и готво). Таблетките ги харесвам, защото са лесни за употреба - просто си пускам миялната както винаги, плюс една таблетка на дъното Simple Smile

# 218
  • Велики Преслав
Бекото ми има специална за почистване.

# 219
  • Пловдив
И моята миялна Bosch има програма за почистване-mashine care.

# 220
Привет!
Обмислям смяна на съдомиялната ми. Трябва да е за вграждане, ще си видя и точните размери на сегашната. Държа да има функция за отложен старт. Някакви насоки към конкретен сайт, марки? То ми е ясно, че всеки би похвалил своята, но все пак. Ако сте открили и някакви недостатъци, бих искала да прочета.

# 221
  • при него
Полина, според мен е добре да посочите ориентировъчен бюджет, за да получите и по-конкретни препоръки.

# 222
Беко имат - 0 програма , 1 час и 15 мин .

# 223
Бюджетът - ами не знам. Не ми се дават много пари. До 1000 макс, че и това ми е много.
Сегашната ми е Зануси. Сега измерих вратата външно - 44/71, дълбочината в момента не мога, трябва да видя какъв точно размер се води. Добър помощник ми е, но е много амортизирана. Доста години ми служи.

# 224
  • при него
Полина,не съм гледала размерите, а само указания бюджет и желанието за отложен старт:

Общи условия

Активация на акаунт