Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №26

• 42 615
  • 880
  •   1
Отговори
# 195
  • На брега на реката
Черна станция, и аз имах проблеми с миенето на Бош-а, но започнах да слагам малко течен препарат върху вратичката, а капсулата в отделението. Ползвам Феъри платинум. Пускам на дългата програма на 70 С. Тя е с предмиене и тогава не е само с вода, а и с течния, който съм сложила! Така и първите 15 мие!
Вече нямам неизмито или петна. Моите есъдове, също са WMF.

# 196

Това нещо не се махна от тавата дори при 3 миения, първо го пробвах с W5 капсули на интензивна 70градуса после Домат Голд пак 70г интензивна, пак излезе така с това нещо .

Бяхме правили пици готови от замразените, и това нещо не се махна. Някой има ли идея защо?

# 197
Защото това е ужасно загоряло и тавата(материалът ѝ) не е подходяща за пица и много висока температура. Направо се  е впило в метала. Мазнина е.Трябва да се търка на ръка с някой прахообразен препарат.
Пица се пече на плоска тава върху хартия за печене и тогава проблем с тавите няма да има. Ще са чисти след печене.

# 198
Някой има ли идея защо?

Идея защо нямам, но имам идея как. Пробвай няколко поредни измивания с Fairy Platinum. Сваля и стари нагаряния.

# 199
Такива загорели остатъци натърквам с малко препарат за съдове / Fairy Max Power/ и гъба преди да сложа в миялната , не ми се рискува да не се измие , а пък и не ми отнема почти време .

# 200
  • София
И аз така, но бих напръскала с обезмаслител, да преседи 2-3 минути и след това пускам миялната с любимото Fairy Simple Smile Просто съм по-мързелива.
Скрит текст:
Тавите за пица на дупки са почти без пари, не си заслужава миенето на алпака тавата; от опит го казвам

# 201
  • София
И при мен се получава така със съдовете на ВМФ.
Измиването има положителен ефект, ако сложа съда под максимално голям ъгъл спрямо долната перка - излизат блестящо лъскави.
Ако сложа тенджерата или тавата легнала - ефектите са описаните от ЧС и Вилемина.....
Точно това щях да напиша. Две тенджери в една заредена  съдомиялна, сложени под различен ъгъл спрямо перките, едната е с описаните петна, другата блести. И моята е Бош, но това едва ли има значение.

# 202
Дано вече на третия път се измие. Първо беше на втора кошница със W5 на лидл, после на долната на 70 градуса и интензивно миене със сомат голд, и пак си излезе така.

sps4emw28e

EDIT: За жалост пак не се изми на трети опит.

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 20:19 от farmdve

# 203
  • Варна
Не си правете експерименти с буркани с етикети.Противопоказно е.Хартията се отделя и запушва дюзите.

# 204
Не си правете експерименти с буркани с етикети.Противопоказно е.Хартията се отделя и запушва дюзите.
Наред с това, вчера, когато видях снимката с буркана, се зачудих и - защо, по дяволите, хората мият буркани…

# 205
А чиниите защо ги миеш? Simple Smile

# 206
Как’ Сийке, мен ако питаш, да ти кажа - чиниите не са амбалаж.
Май не ти се получи удачно сравнение, нищо.

# 207
Напротив. Леко ти намекнах, че човек мие нещо, което мисли да ползва пак.
Не се ядосвай, че не си се сетила – явно днес не ти е ден. Simple Smile

# 208
Напротив. Леко ти намекнах, че човек мие нещо, което мисли да ползва пак.
Не се ядосвай, че не си се сетила – явно днес не ти е ден. Simple Smile
Аз пък явно ти показах, че долапите не са ми пълни със всякакъв ненужен амбалаж.
Потрисам се от насъбрани съдинки, буркани, бурканчета,  ‘щото видиш ли - може да потрябват, да има.
Различни са ни културата и възприятиета с теб, нищо повече.
Не се чувствай длъжна да ми отговаряш, защото аз приключих по тази елементарна тема.

# 209
  • Велики Преслав
Е ние преди зимнината мием бурканите в миялната!
 Няма в мръсен буркани да я правим.

Общи условия

Активация на акаунт