Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №26

• 41 989
  • 880
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Луда ще стана , ако пускам едно нещо 2 пъти .
Качествените таблетки /Фейри Платинум+ и Финиш от високия ценови клас/ се справят страхотно от първото измиване на съкратена интензивна програма , при "компромисното" АЕГ .
Като чета постовете , май не е така при БОШ .

ОК, Бош е лош.

# 136
  • Пловдив
Да,Бош е лош,ползвайте си АЕГ(фалирало още през миналия век,защото е много добро!).Аз съм изцяло с уреди на Бош/Сименс в две кухни(в България) и Миле в апартамента ми в друга държава(Франция).Доволна съм,към миялната имам една забележка-малкото количество вода при изплакване,но нали трябва да сме "еко"...Ползвам таблетки Sun/Svelto expert или all in 1,сол и гланц-също Sun(купувам препарати от чужбина),само интензивна програма на 70гр,профилактика веднъж месечно.

# 137
Привет!
Това се появи на дисплеят на съдомиялната,липса на сол и блясък или нещо друго?
Използвам комбинирани таблетки 3 в 1 , това премахва ли нуждата да поставям сол в отделението или е задължително.Програмата беше  изпълнена,без видими проблеми, съдовете са чисти и вряло.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 21:11 от Людмила Берова 716424

# 138
  • София
Аз разбрах, че АЕГ мие добре с достъпни препарати (без евтинджос, с който никой уред няма да мие добре). А Бош миел добре с чужбински препарти. Не че нещо, но такива специфики са малко подвеждащи и изобщо не помагат на темата. blueberry съвсем правилно каза, че с добри капсули/таблетки измиването е съвсем добро и не е нужно непременно да се ползва прах. Сигурна съм, че и с добър прах, дозиран правилно, резултатът е чудесен, както казва VilhelminaP. Само този пост на artemida не разбрах с какво помогна на когото и да било...  

Моят Уърпул, мие добре с Fairy и много рядко (1-2 пъти за две години, но се е случвало) се е налагало да пусна нещо втори път. Откакто ползвам предварително изплакване за преседели в уреда съдове, съвсем пък не се е случвало.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 23:10 от ToniShu

# 139
ToniShu , защо използваш програма за предварително измиване ? Автоматично е включено при повечето програми при повечето машини . Можеш да си прегледаш упътването , защото така според мен хабиш ненужно количество вода .

# 140
  • София
Тя е само с няколко литра вода (а и аз не плащам на ВиК). Ползвам я, защото ММ много ползва тигани и често са доста загорели, а престояват една вечер и част от следващия ден в миялната. Мързи ме напоследък да пускам половин миялна, имам много работа и през деня не се сещам. Та, като преседят повечко, предпочитам да изплакне преди да пусна ежденвена програма. На 99.8% съм сигурна, че и без изплакване ще измие, но не ми се занимава да оглеждам като вадя съдовете и го играя на сигурно Simple Smile

# 141
Аз разбрах, че АЕГ мие добре с достъпни препарати (без евтинджос, с който никой уред няма да мие добре). А Бош миел добре с чужбински препарти. Не че нещо, но такива специфики са малко подвеждащи и изобщо не помагат на темата. blueberry съвсем правилно каза, че с добри капсули/таблетки измиването е съвсем добро и не е нужно непременно да се ползва прах. Сигурна съм, че и с добър прах, дозиран правилно, резултатът е чудесен, както казва VilhelminaP. Само този последния пост не разбрах с какво помогна на когото и да било...  

Моят Уърпул, мие добре с Fairy и много рядко (1-2 пъти за две години, но се е случвало) се е налагало да пусна нещо втори път. Откакто ползвам предварително изплакване за преседели в уреда съдове, съвсем пък не се е случвало.
Предполагам зависи какво се слага, аз сложих пластмасов контейнер(онези с дръжките, които държат капака), който беше седял месец и нещо в хладилника. Манджата беше сметанова и доста се беше омазнил контейнера.
Да не навлизаме в подробности защо съм го оставил толкова дълго там.

Та да, сложих го най-долу и пуснах на Auto 45-65c, но с интензивно измиване. Ами пак си излезе малко мръсно, затова го пуснах още няколко пъти, този път на 70 градуса, пак интензивно и пак излезе с мръсотията(не беше много накрая), която в крайна сметка трябваше с кухненска ролка да изтъркам(изтъркам силно, не само да забърша).

# 142
  • на Мелмак
Май издаде багажа моята машинка. А е само на 4г. Има много странен шум, като жужене. Не знам дали ми се занимава с ремонт, а и мисля, че ще е скъп. Сименс е. А баба й Тека сигурно вече 10г си работи, сега на друго място де. Започнах да оглеждам нещо във високия клас. Мнение? Препоръки?

# 143
Май издаде багажа моята машинка. А е само на 4г. Има много странен шум, като жужене. Не знам дали ми се занимава с ремонт, а и мисля, че ще е скъп. Сименс е. А баба й Тека сигурно вече 10г си работи, сега на друго място де. Започнах да оглеждам нещо във високия клас. Мнение? Препоръки?
Присъединявам се към питането за висок клас миялна. На мен обаче ми трябва 45 см свободностояща. Имам Електролукс и от известно време не суши съдовете, което много ме дразни и искам да я сменя. Търся добро разпределение, стабилни кошници от добър (негниещ) материал, и не на последно място марка с добър сервиз (дано не се налага, но искам да съм наясно и с тази опция). При Миле ме притеснява сервизът, поне по спомени съм чела, че е проблем.

Върнах се да прочета назад и сега вече съм сигурна, че има негативни мнения за сервиза на Миле.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 09:37 от Herz

# 144
  • София

Според мен си заслужава да повикате техник. Ремонтите на Сименс не винаги са скъпи - зависи какво трябва да се смени.

Често е вярно обратното твърдение: евтина марка - скъп ремонт. Това е така, защото с цел по-евтино производство се вграждат компоненти, които са капсуловани, и заради една част трябва да се смени целия компонент.

# 145
Здравейте, момичета 😊 Не съм наясно със съдомиялните, но преди време съм чувала, че трябва да изплакваш съдовете преди да ги пуснеш в машината. Все още ли е така или вече има и такива, за който не е необходимо предварително миене? Обмислям покупката на уреда, затова искам информация. Пробвах с търсачката, но не откривам нищо по този въпрос. Ако все пак е задаван, моля за извинение ⚘️

# 146
Здравейте, момичета 😊 Не съм наясно със съдомиялните, но преди време съм чувала, че трябва да изплакваш съдовете преди да ги пуснеш в машината. Все още ли е така или вече има и такива, за който не е необходимо предварително миене? Обмислям покупката на уреда, затова искам информация. Пробвах с търсачката, но не откривам нищо по този въпрос. Ако все пак е задаван, моля за извинение ⚘
Няма изискване да ги изплакваш, а само да премахнеш едрите хранителни отпадъци, които могат да се отстранят чрез самите прибори за хранене, или пък с домакинска хартия.

# 147
  • София
И да си чистиш редовно уреда, както е описано в инструкцията му Simple Smile

# 148
  • София
Здравейте, момичета 😊 Не съм наясно със съдомиялните, но преди време съм чувала, че трябва да изплакваш съдовете преди да ги пуснеш в машината. Все още ли е така или вече има и такива, за който не е необходимо предварително миене? Обмислям покупката на уреда, затова искам информация. Пробвах с търсачката, но не откривам нищо по този въпрос. Ако все пак е задаван, моля за извинение ⚘️

Изплакването е част от работата на съдомиялната и е излишно да се прави предварително. Ето, тук можете да видите какво точно се случва вътре в уреда и как омазаните чинии стават чисти: https://youtu.be/wkJJSsmAdDY

# 149
  • на Мелмак
Ъпдейт при мен - ремонта ще ми е евтин, остава госпожата. Миле-то заради сервиза не ги взимам.

Общи условия

Активация на акаунт