Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №26

• 41 942
  • 880
  •   1
Отговори
# 810
Отвии и почисти маркуча.

# 811
  • София
Този индикатор сигнализира, че има проблем с постъпването на водата. Или водата е спряла, или тръбата за пълнене е запушена.
А когато се отстрани проблема евентуално, трябва да започне да работи нормално ли. Защото снощи я пуснах всичко си беше наред, днес започна напълни с пяна и започна да свети това. Нищо не се е променило вода си има маркуча не е бутан. Къде може да е проблема!?

Там, където маркучът се включва в уреда, обикновено има една цедка, която се запушва с боклуци от водопровода. Отвийте и почистете, както и другите посъветваха. Ако имате спирателен кран, вижте и него. Проследете маркуча дали не е прегънат или затиснат някъде.

Пяната няма нищо общо в случая. Като тръгне миялната, пуснете ѝ едно изплакване и готово.

# 812
Отвихме маркуча който довежда водата и от двете страни изглежда чисто

След това завихме към спирателния кран, пуснахме водата и отгоре си тръгва водата от маркуча без проблем.

# 813
  • София
Отвихме маркуча който довежда водата и от двете страни изглежда чисто
Скрит текст:
След това завихме към спирателния кран, пуснахме водата и отгоре си тръгва водата от маркуча без проблем.

И пак ли не тръгва? Опитахте ли да я рестартирате?

# 814
Цитат на: Vilemina

И пак ли не тръгва? Опитахте ли да я рестартирате?[/quote
Категорично не тръгва.    Явно проблема е друг, за жалост. От два месеца е Sad . Значи индикатора мига, а не свети постоянно. Май е от значение това

# 815
  • София
Категорично не тръгва.    Явно проблема е друг, за жалост. От два месеца е Sad . Значи индикатора мига, а не свети постоянно. Май е от значение това

Нормално е да мига. Въпросът е да я върнете в предстартово положение и да изберете нова програма. Ако индикаторът пак свети, може да свалите перките и да ги измиете на чешмата, да не би при тях да има запушване. После ако пак не тръгне, викайте техник.

# 816
Да не би налягането на водата да е ниско?
Иначе в ръководството пише следното:

Цитат
Неизправност:    Индикаторът за подаване на вoдa свети

Причина и отстраняване на неизправности:

•   Маркучът за подаване на вода е прегънат.
▶ Разположете маркуча за подаване на вода без прегъвания.

•   Boдoпpoвoдният кpaн e зaтвopeн.
▶ Отворете водопроводния кран.

•   Водопроводният кран е блокиран или покрит с котлен камък.
▶ Отворете водопроводния кран.

•   Филтрите във връзката за вода на захранващиямаркуч или маркуча с Аквастоп са запушени.
1. Изключете уреда.
2. Изключете щепсела от контакта.
3. Затворете водопроводния кран.
4. Отвийте връзката за вода.
5. Извадете филтъра от маркуча за подаване на вода
6. Почистете филтъра.
7. Поставете филтъра в маркуча за подаване на вода.
8. Завинтете връзката за вода.
9. Проверете водната връзка за херметичност.
10. Включете към електрозахранването.
11. Включете уреда.

•   Филтрите са замърсени или запушени.
▶ Пoчиcтeтe филтрите.

•   Източващият маркуч e зaпyшeн или пpeгънaт.
1. Разположете източващия маркуч без прегъвания.
2. Отстранете остатъците.

•   Сифонната връзка все още е затворена.
▶ Проверете връзката на сифона и при необходи-
мост я отворете.

•   Капакът на източващата помпа е нестабилен.
▶ Фиксирайте правилно капака на източващата
помпа

Неизправност: Индикаторът „Проверете подаването на вода“ мига

Причина и отстраняване на неизправности:

•   Налице е техническа повреда.
1. Натиснете .
2. Изключете щепсела на уреда от контакта или из-
ключете предпазителя.
3. Изчакайте минимум 2 минути.
4. Включете мрежовия щепсел на уреда в електри-
чески контакт или включете предпазителя.
5. Включете уреда.
6. Ако проблемът се появи отново:
‒ Натиснете ⁠.
‒ Затворете водопроводния кран.
‒ Изключете щепсела от контакта.
‒ Свържете се с отдела по обслужване на кли-
енти

# 817
Благодаря. И Така направихме, но явно ще трябва да действам по точка свържете се с отдела по обслужване на клиенти:)!!!

Като изкл от контакта и вкл. пак автоматично се вкл мигащия индикатор и не действа копчето за вкл на машината!!  Което е на точка 5 вкл уреда от копчето при мен не се получава мига си този индикатор започва все едно ще тръгне миялната да работи, бучи малко там все едно вода ще подаде спира известно време не издава звук и пак започва това е.

# 818
Ако е била пълна с пяна, отзад като се разглоби има едни поплавък, който се е вдигнал най-вероятно и затова мига. Нашата сме я спасявали така няколко пъти. Ама не знам ММ къде точно разглобява.
Миналата седмица и селската миялна така ми се запени от един обезмаслителя, задържах копчето за старта по-дълго и тръгна да си върти. 3 пъти плакна, докато си избута пяната.
Ето ти два варианта с проблем пяна, ако ти се пробва.

# 819
Ако е била пълна с пяна, отзад като се разглоби има едни поплавък, който се е вдигнал най-вероятно и затова мига. Нашата сме я спасявали така няколко пъти. Ама не знам ММ къде точно разглобява.
Миналата седмица и селската миялна така ми се запени от един обезмаслителя, задържах копчето за старта по-дълго и тръгна да си върти. 3 пъти плакна, докато си избута пяната.
Ето ти два варианта с проблем пяна, ако ти се пробва.
Няма ли да е проблем, че е гаранционна!!

# 820
Е нямам идея. Като е гаранционна тогава си звънете на сервиза, защо питате тук?
А от гаранционни ремонти само съм си патила и съм се ядосвала, та в един момент ги отсвирихме за такива дребни неща с чакане седмици за свободен екип .. Еми мерси (не го съветвам, само споделям).
Поне с копчето пробвай, ако не искаш да разглобявате. Или комбинация от копчета, може да има някакъв ресет. Така или иначе ще викаш техник.

# 821
Питам, защото съм сметнала за нужно ! Най обичам “любезните” събеседници.Disappointed Relieved

# 822
Такова е - ти питаш аз отговарям, давам ти идея.
Като аз питам - се правиш на остроумна.
Мий си на ръка 😁

# 823
Здравейте имам най вероятно проблем с миялната
Скрит текст:
Този индикатор мига, чува се някакво бучене и нито мога да я вкл нито да я изкл само си мига почва и спира да бучи . Все едно се мъчи да започне програмата. Сложих някакъв препарат да я почистя , той направи толкова мн пяна дали е от това като я отворих дъното беше пълно най вероятно и по маркучи или там каквото има също има пяна . Чува се да пукат балончета . Възможно ли е да е от това?
Активирала се е защитата от протичане най-вероятно от тази пяна. Това бучене, което чуваш, предполагам е от помпата за отходната вода, която се активира, когато миялната е влезнала в аквастоп режим. Пробвайте да я наклоните напред/назад, ако има някаква вода да изтече и след това, ако не тръгне си чакайте сервиза щом е гаранцинна и не можете да я отворите.

# 824
Цитат
Сложих някакъв препарат да я почистя
martitedi,  удобно ли е да споделите какъв точно препарат сложихте за почистване?
Ако се окаже в причинна връзка, да го избягваме. Не съм попадала досега на такъв, който да не може да се отмие, но и не съм ползвала много марки.

Общи условия

Активация на акаунт