Пазарът на недвижими имоти в България. Какво се случва реално. - Тема 59

• 41 010
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
Кога ще почват да строят Младост 6, че да тръгне нещо евтинко? Satisfied

# 736
И евтиният алкохол ще поскъпне - той се прави практически 100% с украински спирт. Laughing

Арматурното желязо си е голям разход в строителството. Писах и преди - стоманодобивът е чувствителен сектор в ЕС, заради свръхкапацитет и производство, т.е. не би трябвало да има проблем с увеличаване на капацитета. Но украинските заводи конкурират с цена, предполагам. Русия също има силен металургичен сектор. Не знам какво е положението с дървения материал - ако суровината за различните видове строителни плоскости идва от тези 2 държави и там може да има повишение на цените.

# 737
Гого, надявам се въпросът ти да е бил риторичен, защото тук не става въпрос за солидарност, а че по време на военни действия няма как бизнесът да функционира нормално.

# 738
Много пелети идват от Украйна и дървесина

# 739
Аз говорех за строителна дървесина, но няма значение.
Ето кратък обзор на прима виста за няколко съществени стоки, които ще бъдат засегнати
https://www.mediapool.bg/chasti-za-koli-chipove-oliovoinata-zapl … i-news332764.html

А за имотния пазар - за момента имотни сделки от руснаци/украинци няма как да се изповядат. В следващ момент, при успокояване на обстановката, може и да има излизане на пазара на ваканционни имоти предимно - и от руснаци, и от украинци.

Вчера по телевизиите показваха пенсиониран руски военен инженер, който има 11 апартамента на морето и настанява в тях бежанци от Украйна. Въпросът, който си зададох, е колко български инженери могат да си позволят да купят 11 апартамента, пък дори и на морето да са, а не в София (т.е. се предполага, че са по-евтини)?

# 740
Колкото могат и българските инженери, зависи кой и къде ги е сложил да усвояват.
Аз познавах друг руски инженер, директор на танков завод, който го е точил.
Човека си каза, че всичките му приятели били милионери, ама доста от тях не са живи.

# 741
Писах в др тема. Сделките ще са много трудни. Западния клон на сбербанк обяви фалит. Има опашки пред руските банки. Всеки продавач ще иска кеш в долари или евро, което е рисково за купувача, а също и трудно щото не всеки има толкова кеш. Банкови преводи ще са рискови за продавача. Руснаци може и да продават, но иурайнци защо биха го правили? Сега като влязат в европейския по бързата процедура ще в шоу и ще си идват тук да живеят.

# 742
Писах в др тема. Сделките ще са много трудни. Западния клон на сбербанк обяви фалит. Има опашки пред руските банки. Всеки продавач ще иска кеш в долари или евро, което е рисково за купувача, а също и трудно щото не всеки има толкова кеш. Банкови преводи ще са рискови за продавача. Руснаци може и да продават, но иурайнци защо биха го правили? Сега като влязат в европейския по бързата процедура ще в шоу и ще си идват тук да живеят.
Все са влезнали в европейския. Тепърва ще се нагледат на лъжи и европейско лицемерие. Това за влизането им в ЕС е поредната дъвка която се пробутва, уж да им засвидетелстват подкрепа.

# 743
Не че ние сме цвете, ама години наред си привеждаме бъкиите в ред, а те ще влязат току така само да се покаже среден пръст на Русия. Много лошо за интегритета на eu. Най-лошото е че народа ще ги подкрепи. Къде останаха реда и правилата присъщи на демокрацията. Ако продължавам даговоря така и да критикувам скоро Кирчо ще ме прати и мен в нейкок гулак. Как се възползва вмера да махне неудобния ми министър на отбраната само заради една думичка. Тва ако не е прикрита диктатура, а имах някакви надежди за него.

# 744
00:20. Президентите на България, Чехия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Словакия, Словения смятат, че Украйна заслужава перспективата за незабавно присъединяване към ЕС, се казва в съвместното изявление. Както отбелязва The Independent, на 1 март ще бъде приета съответната резолюция. По-рано президентът на Украйна Владимир Зеленски изпрати искане за приемане на Украйна в Европейския съюз по опростен начин.

# 745
То не че присъединяването на Украйна към ЕС точно пък Киро го решава, та да му се сърдиш, Гого. Иначе аз така пък най-обичам, да дойде някой от някъде си и за два дни да го изфабрикуват в месия..  и то в тандем с този смешен човечец А.В. съжалявам за тоталния спам Grinning

# 746
Не му се сърдя, но съм разочарован от много от нещата, които прави. Твърде много популизъм и позиране има, а това не е добре. Прави се на управляващ, по учебник. Но не осъзнава, че в БГ има твърде про руско настроени хора, дори и да не одобряват действията на Путин, руския народ и култура са присърце на българите. Тива ще му рекушира обратно.

Муновер, не знам кой визираш, но ако е Зеленски, той преди да стане президент май е бил актьор/комик. Този човек няма грам политически опит, не знае как работи отвътре правителство, президентство и т.н. Но публично не изглежда така. Зад него има стабилен и опитен екип, вероятно инсталиран от вън. И при Кирчо и Асенчо е същата работа. Колкото и умни да са тези хора, те нямат грам реален опит и просто са лица на някой.

# 747
Аз да ви "открехна" на брюкселския жаргон - перспективата за незабавно присъединяване не е същото като незабавно присъединяване, да не кажа, че е доста далече. Laughing Кой ли, от солидарност, ще иска да пусне в съюза конкуренцията от друга държава (говоря за мощни индустрии като металообработка, добив, машиностроене, минерални торове, и др.), барабар с шпицкомандите, престъпните групи (банди), каквито в България не познаваме, олигарсите (нашите са бебета, в сравнение с техните), и т.н., и т.н.

# 748
Сигурно е така, но това значи, че запада отново показва своето лицемерие и подвежда милиони хора. За втори път в рамките на месец.

# 749
В случая не подвежда, а това е трупане на аргументи за преговорите. Тоест помощ е и полското правителство го знае. А че някои хора ще повярват - какво да се направи?

Общи условия

Активация на акаунт