Пазарът на недвижими имоти в България. Какво се случва реално. - Тема 59

• 41 128
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Деаф - Да сериозно говоря. Още по време на ковид ви казах, че света е на кръстопът и има война за икономическо надмощие и позициониране на картата на света. В идните години ше се решават следващите десетилетия.  Какво още трябва да се случи, за да го осъзнаете? В смисъл атомни бомби ли искате да паднат, за да го видите? Води се икономическа война, която сега прераства във военна. Дано да спре до тук.

Julian - винаги има две страни на монетата. Тази картинка е от Киев. Хич не очаквам там останалите здрави имоти да си вдигнат цената, дори напротив. А при една истинска продължителна война, мислиш ли че хората ще се върнат там? Сега като им сменят режима с проруски, мислиш ли че нямамного хора да се изнесат и да настане масово разпродаване на имоти, в момент в който никой не купува? Познай как товаби се отразило на цената. Ати ще идеш ли да инвестираш в киевски имоти? (Аз не бих) Направи сисправка за градове където е имало бомбардировки и колко години им трвбва да привлекат обратно хора и да се възстановят. Ние тука в манли не искаме да купим щото нямало път, а ако цялата инфраструктура е рвзрушена, ще идеш ли там да живееш? Не е яко да гледаш на войната начин за печелене на пари.
Също така, Украйна не е член на нато, България е член на нато. Имаме договор за взаимопомощ, който има неустойки при неизпълнение. Ако сащ не се включи, ще има отлив на световно доверие, вклюлително икономически отлив от сащ. Долара ще падне. Сащ действат само ако би ги заболяло.

# 691
Възможно е да чета повърхностно, но не разбирам как виждате конкретно  Европа като war profiteer в момента. Чисто любителски, аз виждам ресурсна зависимост и финансови експозиции, които я правят уязвима.Това ме води до извода за стратегическа слабост, която не знам как ще се развие следващото десетилетие- две. Дори конфликтът да приключи бързо.
A Sadness, наистина Украйна не е Афганистан, президентът им все още е в Киев. Украинците изглеждат доста мотивирани и при всички положения смяна на правителството ще се случи по- трудно, отколкото в България можем да си представим Wink
В тази среда наличните средства може по- бързо да се насочат към имоти, но ипотеките според мен ще намалеят.

# 692
Скрит текст:
Скрит текст:
Сащ не е предизвикала втората световна. Германия е инсценирала нападение от Полша и го е ползвала като извинение да ги завладее с blitzkrieg.

Подобно нещо прави и Путин, макар че неговото не беше точно инсценировка, по-скоро преиграване и изппачаване на реалността. Изтока е в много силна позиция да започне война, визирам Русия, Ирак, Китай, Индия, Турция… повечето ядрени диктаторски режими с ресурсно надможие. Запада никога не е бил по-слаб, зависим и неподготвен. Не дай си боже стане война, Източна Европа ще е единия епицентър.
Дано не се сгигне до война, но ясно се очертава разделение на изток и запад. И ми е смешно как по новините говорят, че целия свят ще одреже Русия. Европа и Северна Америка не са целия свят, а 1.5 милиярда души. Има още 6.5 милиярда души. Запада се е самозабравил и си мисли че изтока ще търпи това безпрецедентно печатане на долари и евро. Хляба, ресурсите и човешкия капитал е в изтока. На запад са богати дърти хора с фалшиви активи хартийки от зомби компании и икономики и имоти в балонирала икономика. Да не стане само не сащ и европа да изолират Русия, а сащ и европа да бъдат изолирани. По принцип латинска америка брази сащ, африка  и австралия са зависими от Китай. Ако решат могат да си спретнат собствена икономическа система. Според мен има голям шанс в бъдеще изтока да се наложи като световна сила. Дано поне е безкръвен.
[/quote]
За руснаците изборът беше неизбежен. Или първи стреляш, или тебе те прострелват. Те вече многократно са сърбали попарата от чакане и бездействие, разчитайки на фалшиви обещания. Ти как си представяш вариант Украйна в НАТО и американски бази под носа на Русия? САЩ прекалиха с неспазване на договорките от края на Студената война. Скоро Шпигел публикуваха материал по тази тема.  
Относно темата за цените на имотите - имотите ще стават все по-скъпи, а в същото време парите ще продължават да се обезценяват. Причини винаги ще се намират - Ковид, Война, Извънземни ....

# 693
Аз не мисля, че хората ще хукнат да наливат в имоти. Може да се окаже, че кешът е по-важен, в тези времена. Едно жилище, след няколко месеца,  може да няма на кой да се продаде. Сега са наред златото и виртуалните валути, като подсигуряване и достъпност.

# 694
Имотите в София като цяло ще са на такава цена, че средната класа да ги изплаща 30г. Не повече. Ако не, НАП трябва да се самосезира.

# 695
Ако войната се ограничи само на територията на Украйна,респективно Русия,парите не са заплашени от (хипер)инфлация.

В САЩ повечето американци изплащат имот 20 години. 30 години е много. Страшно много. Това е на практика цял живот. Какъв е смисълът?!

# 696
В САЩ повечето американци изплащат имот 20 години. 30 години е много. Страшно много. Това е на практика цял живот. Какъв е смисълът?!
Ми то и в Европа вече е така, и по 40г има ипотеки, докато станеш на 70г се брои, занапред и повече. Смисълът е, че няма значение, щом имаш средствата.

# 697
В Япония по време наголемия им балон ипотеките са стигали 100г. Сега в Китай пак са много години, някъде 2поколения.

Сега гледах Соломон Паси по бтв. Изказа се че Руснаците имали над 400 хил жилища основно в източна България. Ако товя започне да се разпродава лошо. Макар че не ми се вярва, но от др страна доста руснаци бих се преместили у нас, което познайте. Днес Путин брани източна Украйна, утре може да брани източна България.

# 698
Те ако искаха са се преместят - щяха досега, сега като им хлопнем кепенците (ако), май и да искат няма да могат..

# 699
Що да не могат?  Ако имат виза вече по някой запбиколен път? Предполагам просто. Не знам.
Но народа по света яко се е засилил да бойкотира Русия.

# 700
Е, да, може и да има някакви заобиколни начини, ама едва ли чак значително преселение може да има..

# 701
# 702
Сега гледах Соломон Паси по бтв. Изказа се че Руснаците имали над 400 хил жилища основно в източна България.
Данните са за 400 хил. руски граждани, а не за жилища (едно жилище може да е собственост на няколко човека), и това са данни от преди 4-5 години. В последните години руснаците разпродаваха имоти, така че към днешна дата не е тази статистиката. А и руския фактор в недвижимите имоти е основно в курортните селища. Там напоследък много българи изкупиха имоти от заминаващи си руснаци.
А Соломон пак са го подгонили хемороидите и приказва глупости. Така преди време искаше в България да се разположи ядрено оръжие. Луд човек! Сигурно се е побъркал от мотоциклетистите по бул. България, които го тормозят вечер.
За страната ни "руска опасност" е ако ни спрат газта и ядрената централа.

# 703
Не съм запознат, но гугл (и аз като премиера го ползвам доста) полазаа 550 хил руснаци имат 400хил жилища основно в източна бг.

# 704
Те руснаците с жилища или живеят тук целогодишно или си чакат майските полети.
Полетите ги отписаха. Миналата година жилищата на украинците по морето бяха празни, там където имат цели улици от години. От личен опит го казвам. Усещаше се. Още 2-3 години и ще се чудят дали им трябва ваканционно жилище. Или ще го продадат или ще се заселеят тук за постоянно. Моето дете научава руски лятото, толкова много са вече. Може и тази територия да се припознае за руска, след някоя и друга година.

Общи условия

Активация на акаунт