Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 40

• 40 636
  • 795
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Tони, много иновативен подход ,в който има смисъл, особено ако се вижда кога е свършило действието на кубчетата .В Англия имаше едни топчета за молци в оранжев цвят .Щом се променят и станат бели,значи действието им е приключило .
  Чувала съм  от позната , че слага белина около тревата .Но,мисля ,че тя има прости бетонови пътеки и може да полива тях .Не си представям да си съсипя пътеките с павета  с белина или пък тревата .

# 676
Този уред съм го проучвала бегло и мисля,че е супер технология .Късно се сетих ,че термопомата вероятно ще се ползва и БГВ.Обаче,разчетох 13 kW като отоплителен товар.
 Ще ти пусна на Л.С таблицата ни от  ОВК проекта със загубите по стаи .
Може ли и аз да погледна. Чисто любопитство и за сравнение Simple Smile. Имам няколко оферти за строеж. Цените са кофти. Заради желязото съм 32 000кг х + 1лв = 32 000лв отгоре. Чакам последните документи и май ще скачам.

# 677
  • Пловдив
Само като се сетя, че нашето желязо бе по 1,40 лв с ДДС ....
 Не мога да пусна файл на Л.С.
Коментирах само  частта от ОВК проекта (не ЕЕ),с изчисление на загубите по стаи .
Ето снимка на част от него .

Общо е 10 kW ,в които вярвам ,защото до -10°, климатик с мощност 7 kW  ни бе достатъчен да поддържа 23-24°.

# 678
Само като се сетя, че нашето желязо бе по 1,40 лв с ДДС ....
 Не мога да пусна файл на Л.С.
Коментирах само  частта от ОВК проекта (не ЕЕ),с изчисление на загубите по стаи .
Ето снимка на част от него .

Общо е 10 kW ,в които вярвам ,защото до -10°, климатик с мощност 7 kW  ни бе достатъчен да поддържа 23-24°.

Утре ще ги сравня. При мен е 22KW, за 517кв.м. с около 135кв.м. дограма.

Тегаво е, но нищо не мога да направя. Ако чакам инфлацията ще яде парите и общо взето имам само лоши стъпки.

# 679
  • Пловдив
Ако 517 м2 е цялата квадратура ,не нетната площ  ,значи ние сме 1/2 от това , с 266м2 отопляема площ и 63м2 дограма.

# 680
Ако 517 м2 е цялата квадратура ,не нетната площ  ,значи ние сме 1/2 от това , с 266м2 отопляема площ и 63м2 дограма.

Нетната мисля, че е 470кв.м. (утре ще проверя). Сметките ми са правени при 10см вата, но реално ще слагам 15см. Проектът ми е с 10см, защото с 15см прескачам разрешената плътност на застрояване Simple Smile. Дограмата е смятана с по-кофти коефицент, но едва ли ще излезе нещо кой знае колко по-различна сметката.

Промяна: Смятам площите и излиза 430кв.м., но мисля, че има грешка. Не вярвам да имам 90кв.м. стени.

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 23:11 от k.ivanov

# 681
Момичета, нашата вода ще е от кладенец и се замислих, че няма да минава проверки на състав и качеството и може би няма да е зле да сложим поне в кухнята някаква система за пречистване на водата. Дали може да ме насочите към някой бюджетен вариант, защото все пак става въпрос за вила и ще се ходи само от време на време? Май преди време му подметнах на ММ, ама сме щели да филтрираме водата с пречистващи кани тип Брита, но нещо хич не ми допада тази опция...

# 682
  • Варна
Брита имат система за пречистване на водата, слага се под мивката и смесителят е специален. Сестра ми има, купен от Амазон, сами си го монтираха, но нямам идея как точно се казва.

# 683
Брита имат система за пречистване на водата, слага се под мивката и смесителят е специален. Сестра ми има, купен от Амазон, сами си го монтираха, но нямам идея как точно се казва.
Стана ми интересно и намерих тези :

# 684
  • София
Мисля, че и Aquaphor имат такива филтри, директно а водопровода.

# 685
  • Пловдив

Промяна: Смятам площите и излиза 430кв.м., но мисля, че има грешка. Не вярвам да имам 90кв.м. стени.
Едва ли има грешка.При нас от, 266м2(без тераси) ,без стени остава 210м2 .
Много често ,когато тръгнем за идеята  за проект си казваме ,че 200м2 е много ,а реално получаваме макс 160м2 .

# 686
  • Sofia
Мисля, че и Aquaphor имат такива филтри, директно а водопровода.
Миналата седмица разглеждах техни системи и по опаковките пишеше произведено в Русия от където се зачудих какво ще стане като трябва да сменяш филтрите, а внос няма.

Разгледах някакви източници и останах с впечатление, че филтрите се произвеждат само в Естония и Израел... от където пък се зачудих защо в България са руски и тотално се обърках:
Цитат
Aquaphor Corporation
Russia, Saint-Peterburg

AQUAPHOR® is the largest home water filter manufacturer in Russia with more than 540 full-time employees.

и се отказах от вграждане на техни системи.

# 687
Grohe също имат.

# 688
chortiz, дали може линк или подсказка как да ги търся на английски?

# 689
  • Пловдив
Ето линк от английски сайт за Grohe .
https://www.victorianplumbing.co.uk/brands/grohe/blue-home

Общи условия

Активация на акаунт