Имам си една мечта, подарък в коремчето да имам аз сега ! ~бебеправене 401~

• 33 274
  • 770
  •   1
Отговори
# 495
  • Замък сред облаците
Ще си позволя да дам съвет - с това ЧХГ нямам съмнения, че е вътрематочна Б, така че може да почнеш прогестерон още тази вечер.

# 496
Имам утрогестан вкъщи. Аз също си мислих да почна да го слагам но малко ме беше страх на своя глава да не направя нещо. Предния път ми го бяха изписали 2х2 вагинално. И мисля че няма да навреди ако  го почна.

# 497
  • София
Килограми и ИР нямат много отношение, аз с най -зле резултати бях на 55кг. Ама при мен си е наследствено. В момента съм 60кг на 162 см ръст, но ИР си имам без значение колко са ми килограмите. С такава кръвна захар обаче като на Съншайн, ни ковид ни нищо не е оправдание... Най-добре както каза АА гликиран хемоглобин, да покаже за последните 6 месеца състоянието и да се види диабет ли е или ИР.

# 498
  • Замък сред облаците
Имам утрогестан вкъщи. Аз също си мислих да почна да го слагам но малко ме беше страх на своя глава да не направя нещо. Предния път ми го бяха изписали 2х2 вагинално. И мисля че няма да навреди ако  го почна.

При моето зацапване още на ЧХГ около 400 почнах прогестерона (400 мг циклогест сутрин и вечер), след седмица бях на АГ. Ти си с ЧХГ над 2000, може би ще се види ясно сак вече, така че почни и иди утре или вдругиден на АГ да те види направо.

# 499
АА благодаря Simple Smile майка ми е със безвкусен диабет, който е доста различен от нормалния. Други в семейството нямам. Пускала съм през една от Б захар на гладно и беше в норма и до там...

# 500
АА ,  знай че правиш много добро с всички тези съвети и компетентност.  Бъди здрава ти и цялото ти семейство и леко бременеене💙

# 501
  • Замък сред облаците
Безвкусният диабет реално няма нищо общо с кръвна захар и инсулин, не бъркай нещата, Луна.

Тап тарап, мерси, дано и при теб се развият благоприятно.

# 502
Tap-tarap Честито, пожелавам ти от ❤️всичко да е наред. Аз съвсем изключих да питам Калчев за Прогестерона, че се заговорихме за други неща 😁, много бързо обеснява 😅.

# 503
  • На изток от Ада
Тап, охоо много добре. Ех може да са 2❤️.

Мм е с затлъстяване даже доста. Дали оказва влияние на мъжете?

# 504
Минавам да се запиша с един отрицателен и един положителен тест. Уви положителният е за ковид, а отрицателния за бременност. Но гледам напред вече към О малко след празника на влюбените❤

# 505
nasito8988, да оказва ефект и на двата пола

А за прогестерона. За ng въобще не ѝ е нисък.

# 506
  • Замък сред облаците
Филме, знаеш ли че си права. Обаче виж отстрани са дали референтните за nmol. Аз оттам се подведох, че по диагонал ги сверих. Сега обаче остава въпроса вярна мерна единица и стойност ли са дали или грешна? Тап тарап, опитай се да се обадиш в лабораторията да питаш, ако не - утре задължително.

П.п. Ето поредното доказателство, че на форума не винаги трябва да се вярва на 100%, аз дето всеки път сверявам щото те мерните единици са безкрайни понякога, този път не сверих и вкарах излишно паника... Дано всичко е наред ❤

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 20:37 от АА

# 507
Благодаря, ще разпитам ❤

Дами току що звъннах и ме обедиха че референтните стойности отговарят абсолютно на ng/ml и че няма грешка в резултата на изследването. Аз не разбирам много и се съгласих с пожелание за хубава вечер. Ще се свържа с лекар утре да си поговорим.

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 18:42 от Tap-tarap

# 508
Благодаря за мненията. Аз от 5-6 години имам проблеми с кг, преди не. Утре съм на преглед при нов ендокринолог, надявам се да ми обърнат внимание и да ми помогне с адекватно лечение и припоръки. Утре сутрин ще пускам тсх и гликиран хемоглобин. Относно препоръката на АА за стоп на опити докато не сваля 30 кг - моите извинения, но и много по-пълни жени са си износвали бебетата. Нямам намерение да чакам години наред и тогава да правим бебе с ММ. Само да нормализирам кръвната захар и си почваме. С риск да изглеждам глупава в очите ви, отнема време всичко и смятам да действам паралелно. Преди съм смъквала до 10 кг отгоре да имам и после пак нагоре, но за първи път съм качила толкова много. Подчертавам,че съм на режим последните 3 месеца. Не съм безотговорна.

Не търся оправдание. Обясних,че последните 2 месеца КЗ се качва и моята ендо въобще не обърна внимание. Аз съм от семейство на лекари и съм свикнала да се изследвам и профилактично и затова сама си назначих обременяването. Ясно е,че съм с ИР, дано не сте прави за диабет, може би е преддиабетно състояние. Утре след прегледа ще дам ъпдейт.

Ако звуча отбранително е,защото майка ми ме тормози за килограмите цял живот и няма никога да й простя,че и когато съм била в норма пак ме е тормозила,че трябва да отслабвам. Тя просто прекалява от тревога,но ми вреди по този начин. ММ ме харесва адски много и пълничка, така че това ми дава сили да не се срина психически. За инфо - висока съм 166 и съм 102 кг в момента. Имам си бюст и нормално тегло за мен е 65-68 кг.

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 18:48 от Sunshinegirl84

# 509
Сетих се, че може да се пусне прогестерон, за да се види дали е имало овулация. Така ли е? И ако да, на кой ден трябва да се пусне?

Общи условия

Активация на акаунт