Имам си една мечта, подарък в коремчето да имам аз сега ! ~бебеправене 401~

• 33 187
  • 770
  •   1
Отговори
# 765
Лисичка, не се притеснявай, ние сме в същото положение, всичко ще се нареди. Нека посети лекар, след 1 месец направете и друга спермограма, както казаха може да е инцидентна.
Нека носи по широко бельо, да намали цигари и алкохол ако използва, да си хапва нар, ако искаш ще ти дам рецепта от нашия лекар за чай, не вярвам да навреди, но все пак може да се консултираш. И бъди позитивна, с негативни мисли само си вредиш.

# 766
Rocket благодаря за информацията Simple Smile Б12 го докарах почти до 1000, което за мен е постижение, предвид, че почнах от долна граница и съм и вегетарианец. Б6 предстои да проверя, беше 17 при референтни 5- 30 (това е бодимед) и ми изписаха 10 капки сутрин и 5 вечер.

# 767
  • Замък сред облаците
Дискутирали сме го и преди, но дългогодишно изследване, стартирало през 1998г в Бостън и което продължава да проследява респондентите и до момента, сочи че има потенциален риск от развитието на Аутизъм при високи майчини нива на фолат и б12.
При всички положения ниските нива на фолат, б12 и/или б6 не трябва да се неглижират, защото също водят до деформации в развитието на плода или в когнитивни проблеми на по-късна възраст, но може би неслучайно международната практика е да се целят нива малко над средните за референтните граници (оптимално между 300-500) вместо да се гонят горни граници. 

Ще извадя цитат и ще ви оставя източниците, да не се повтарям излишно:
Moderate (3-5 times/week) self-reported supplementation during pregnancy was associated with decreased risk of Autism Spectrum Disorder (ASD), consistent with previous findings. Using this as the reference group, low (≤2 times/week) and high (>5 times/week) supplementation was associated with increased risk of ASD. Very high levels of maternal plasma folate at birth (≥60.3 nmol/L) had 2.5 times increased risk of ASD [95% confidence interval (CI) 1.3, 4.6] compared to folate levels in the middle 80th percentile, after adjusting for covariates including MTHFR genotype. Similarly, very high B12 (≥536.8 pmol/L) showed 2.5 times increased risk (95% CI 1.4, 4.5).

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28984369/

https://hub.jhu.edu/2016/05/12/too-much-folate-pregnant-autism/# … s%2017.6%20times.

# 768
AA ще прочета, но да допълня, че това са нива(поне при мен), които гоним преди Б, защото след + тест тези нива падат (или поне така знам аз)...

# 769
  • Замък сред облаците
В такъв случай могат да се целят по-високи нива, но съм чела в темите на доктора, че момичетата продължават приема и след това. Затова е добре човек да е информиран и да си прецени и рисковете, в никакъв случай не казвам че разбирам повече от него, но ми прави силно впечатление, че десетки жени споделят буквално едно и също и как то противоречи с международните препоръки дори.

# 770

Общи условия

Активация на акаунт