Имам си една мечта, подарък в коремчето да имам аз сега ! ~бебеправене 401~

• 33 221
  • 770
  •   1
Отговори
# 735
Inferiya И аз не искам да рискувам, тъй като съм податлива... 😬 Пълнолуние благодаря ти, ще пусна и ще видим какво ще излезе. 😘

# 736
Знам, че много пъти е коментирано, но някой може ли да ми каже дали Lady test дават изпарителна черти?
Лютиче, стискам палци.

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 22:11 от m-angel

# 737
Извинявам се, че пак ви занимавам с глупости, но днешния тест за О вече е по-наситен, макар и все още отрицателен. Това което ми е интересно е, защо тестовата линия, в лявата си половина, е по-наситена от дясната? Опитах се да снимам, но не знам дали си личи така добре на снимката:

И преди съм правила тестове, но друга марка и не съм виждала такава линия Simple Smile

# 738
  • На изток от Ада
Луна, казах ти не е задължително да са еднакви.. Или еднакви или тази от дясно да е по - наситена. Има тема за тестовете за О има и приложения за ттел (Premom, fertility test analyzer
Темата https://m.bg-mamma.com/?topic=1353305.msg44115568#new
П. п. Не се правя, че много знам! Хванах О мин година с тестовете. Не съм Мн значеща, по тестовете, чета уж. Не искам да кажа, че знам повече от теб или от някой друг.

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 23:53 от nasito8988

# 739
Здравейте,

На 31г съм и от лятото правим опити да направим малкото си момче(1г9м)батко.
С първата бременност всичко се случи бързо, лесно и неусетно и въпреки че се бях подготвила психически, че няма да е пак толкова лесно вече започва да ми тежи.

Малко след като започнахме с опитите имах един положителен тест и два дена по-късно отрицателен. Веднага след това запазих час за преглед, където ми казаха, че всичко изглежда нормално и ме питаха дали съм сигурна, че е бил положителен теста.

Остана ми една горчивина от случката, но тъй като беше още в началото подминах всичко с лека ръка.

Сега обаче с всеки изминал ден желанието и расте, а мм  е супер спокоен и не разбира колко ми расте напрежението.

Наскоро загубихме близък човек и тази загуба не стига, че е тежка сама по себе си, но донесе със себе си още повече черни мисли и съмнение дали и кога ще успеем.

А пък понеже преди 2+ години много ви четох и малко писах искам да изкажа възхищението си към силата и куража, който имате. Тук съм, за да се ‘заразя’ от вас и да се науча да съм по-силна, по-смела и по-смирена.

И на последно място:
-М: 03.02.2022
-О: 13-14.02.2022(очаквано)

# 740
  • На изток от Ада
Ssolleill, добре дошла! ЗАсичаш ли овулация по някакъв начин ?
Съжалявам за загубата на твоят близък човек!

# 741
nasito8988 тази от ляво е тестовата, а от дясно контролната, т. е. тази от ляво трябва да е еднаква или по-наситена, но не знам коя част от нея да гледам, тъй като не е еднаква в цялата си ширина Grinning
Ssolleill прегръдки и кураж Heart
Само да кажа, като някоя стара свекърва, но понеже вчера пак около мен се заговори по темата:
Докато тръпнем в очакване на най-милото, да не забравяме да се погрижим не просто да видим двете чертички, но и да стигнем до щастлив и здрав финал. Следте си витамините (не само тези, които стандартно следят всички АГ). Мен в една от големите АГ болници в Пловдив, ме държаха да падна под долна граница на Б12 за да предприемат нещо, че от горе на всичко ми обясняваха как не било ок да пия Б12 в началото на бременността. Следете хомоцестеина - трябва да е близо до 0, а не просто да е в граници, както обясняват повечето лекари. Проверете тежките метали, щитовидни хормони. Аз съм силно огорчена от безхаберието на повечето лекари...
Това са неща, които дават отражение в бъдеще и оказват влияние, което не винаги може да се хване навреме, преди да донесе последствия...

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 07:00 от LunaeLumen

# 742
Да, дават. Бях си правила 5-6 теста и на всички имаше бледи черти в оказаното време, а не бях бременна. Ще прикача снимки. В групата за тестовете също доста бяха писали, че дават много изпарителни.
Знам, че много пъти е коментирано, но някой може ли да ми каже дали Lady test дават изпарителна черти?
Лютиче, стискам палци.

# 743
Оф, то човек да не знае какъв тест да си купи вече.

# 744
ЗАсичаш ли овулация по някакъв начин ?

До сега не съм засичала- бях решила да не се вглеждам от самото начало. Попринцип моята М е като часовник точна и за сега просто правим опитите около дните на очакваната О- смятах кога съм била в О за първата бременност и също така смятах и при втората случка кога се е случило. Общо взето тепърва мисля да започна да я засичам и следя по отблизо. Честно казано сега тръгвам по този път и не знам какво правя..

# 745
  • Замък сред облаците
Луна, реактивът не е бил разнесен хубаво по лентичката, споко.

За тестовете, ако следите втора бледа черта много ясно става принципно и за тестовете за Б в момента кои са качествени и кои дават изпарителни черти.

На един и същи производител са Surechek, Twip, Presto, Oview. Престо е всеизвестен от години с изпарителните черти, Шуъра също западна доста през последната година, не знам със сигурност, но подозирам ковид проблемите в световен план с доставките на материали са се отразили. Овю ги хвалех 2020 година, като поднових опитите 2 месеца след аборта нищо не можах да хвана с тях и минах на ClearOvu, които много хваля, сигурно защото съм използвала близо 15 опаковки (по 7-10 дни дебнех ову, не само 5, понякога с тестване по два пъти на ден). Туип ползвах един единствен път от тестовете за Б (имат и за ову, мисля), ама си дадоха бледа черта чак след указаното време (то беше и рано де, но все пак).

От тестовете за Б аз съм най-доволна от Експрес, хем са евтини, хем достоверни,  а други момичета много хвалят Folium.

# 746
Luna, за забременяване се иска хомоцистеин под 7, не близо до 0. Това са лекарските указания и то на стриктни по отношение на витамини, дефицити и хормони лекари.

# 747
Признавам, че не я следя темата за втора бледа черта.
През дългогодишните ни опити за бебе и правенето на какви ли не тестове за бременност, никога не съм виждала изпарителна. Надявам се и така да си остане Stuck Out Tongue Winking Eye
Цикъла ми беше супер нередовен.
Сега не е така. На 28-9 дена е.
Очаквам или по-скоро не очаквам нов цикъл утре.
Първата си бременност засякох защото ми беше супер студено вечер. Сякаш ме втрисаше, а нямах температура. Звучи несериозно и може да е някаква случайност.
Така съм и от 2-3 дена. Снощи имах един тест и го направих. Има бледа черта, но с оглед поста на Mimird, няма да бързам да се радвам.
Не съм казвала на ММ. Ще изчакам и ако до 14.02 не ми е дошло, ще го сюрпризирам.
Стиснете ми по едно палче, моля Hands Pray

# 748
  • Замък сред облаците
За хомоцистеина ако е близо до 0, сте за болница с тежки дефицити (е, леко преувеличавам). Ето ви едно полезно четиво по темата: https://joannekennedy.com.au/2019/01/23/high-homocysteine-naturopath-sydney/

Накратко, хомоцистеинът е естествен продукт на обмяната. Ако е под 5, значи сте с дефицити или недохранване, липса на важни микроелементи. Ако е над 15 е проблем. Оптимумът е между 5-12, с идеално число 7.

# 749
Angel, стискам силно. Нека да е един Трифон Зарезан без вино Grinning
Аз вчера казах на ММ, че имам подозрения и от снощи ме гони с теста в ръка из нас. Да съм го правела веднага. Чакай бе човек, спокойно! Триста пъти съжалявам. Ама пък реших да уважа желанието му да участва активно и да е в течение на нещата. Провери също 300 пъти дали бургерът ми е well done, 2 пъти почука на вратата на банята да пита дали не се къпя с гореща вода.... По-луд е и от най-лудите.....

Днес мисля и друго - ако не е бременност, явно се е появил някакъв проблем, който заслужава внимание и ме притеснява. Тъкмо с3 бях успокоила, че нещата са наред и е въпрос на витамини и време...

Общи условия

Активация на акаунт