Имам си една мечта, подарък в коремчето да имам аз сега ! ~бебеправене 401~

• 33 463
  • 770
  •   1
Отговори
# 750
Лютиче, пробвайте да се успокоите, каквото има да става ще стане.
Спокойствието е най-добрия ни съветник в момента. И на мен ми коства много да не му кажа, но ако не е истина, ще бъде разочарован и той.
Споделих само със сестра си. Дано скоро всички имаме повод за радост.

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 14:58 от m-angel

# 751
Angel, стискам палци да е положителен 🤞🏼🤞🏼

# 752
За хомоцистеин от Сигридов и не само знам, че преди бременност трябва да се свали до 5 и надолу дори. Често да си кажа не знам коя е долната граница, но на мен ми каза, че гоня да е близо до 0, а не до 12, която е горната граница. Може и да не съм го разбрала правилно, признавам си, но за това, че максимум 5 гоня съм сигурна, че го разбрах. Потвърдено и от други следящи се при него.
ПС. Това при наличие на MTHFR мутация при мен.

# 753
За хомоцистеина,  моя беше 9 на първите изследвания, които ми назначи д-р Калчев м.Юни миналата година. Съответно витамин б6 и б12 не ми бяха оптимални. Каза ми да си увлича малко дозите и септември вече беше 6.9. По негови думи е добре, да не спирам витамините, за да не се качи пак, да пия поддържащи дози. За хомоцистеин под 5 според мен трябва много да ги предозирам, което не е целта.
Успех m-angel и лютиче 🍀

# 754
Попитах и в темата за Селена ,но да попитам и тук - колко горе-долу излиза инвитро , самофинансиране ?

# 755
Аз от 9 стигнах 5.5 без да предозирам Simple Smile но то е много индивидуално. Аз съм с много дефицити.
Друго ми стана интересно, не че вярвам и грам в референтните на лабораториите, но защо дават за хомоцистеин референтни 0-12 (конкретно Бодимед)? Не трябва ли да е примерно 5-12 и под 5 да ти сигнализира за проблем?

# 756
  • Замък сред облаците
Референтна граница не значи норма или оптимална стойност, за справка референтните стойности на щитовидните хормони.

# 757
Референтните стойности показват средно ниво на голяма група изследвани хора.  Например инсулинът е до 25 на гладно. Но ако сте с 25 то имате сериозен проблем.

# 758
АА и не само... Добре е това, което ми каза за хомоцистеин, ще го обсъдя пак някой слънчев ден, като стигна до доктора:) надявам се да е скоро.
Аз да ви кажа само за статистиката - стартирах от Б12 със стойност 55 pmol/l...

# 759
  • Замък сред облаците
Ако си при Сигридов, някак не очаквам да реагира добре на такива въпроси. Според мен се следи парелелно и при друг специалист.

# 760
Аз основно съм при Ковачев, от който лично аз съм очарована. За пръв път изпитвам вътрешно спокойствие, дано не ме подвежда вътрешния глас... Но да с въпросите към Сигридов трябва специален подход Joy

# 761
Лютиче , m-angel , силно стистнати палци ! Време е някой да се похвали ейй , омръзна ми да ви чета НЕбременни !
Пожелавам ви много +++ ! ❤
Аз имам 3-4 дни до Ц  и много ме сърбят ръцете ,но ще подминавам аптеките минимум до петък ,че ми омръзна с това вглеждане.
Иначе този месец гърдите не ме болят като друг път , усещам само някакво леко напрежение , имам пъпки тук таме и това е .
Успех на всички !

# 762
Малката лисичка, не съм плащала (бяхме по Фонда и нямам представа какви са цените), но е строго индивидуално.
Дали със стимулация или на естествен цикъл.
Ако е със стимулация какви и колко лекарства ще са необходими.
Правят се и задължителни изследвания преди процедурата.
Не се настройва така и първо посетете репродуктивен лекар и андролог и така мисли в тази насока.

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 13:27 от m-angel

# 763
m-angel , благодаря ти много.
Дори не мога да опиша как се чувствам в момента и знам , че тук , в темата , само вие ме разбирате.
Другата седмица ММ ще посети уролог , за да видим дали има / няма варикоцеле.
И живот и здраве скоро пак към Пловдив за андролог.
Стискам палци на всички , които не очакват М , да се похвалят с много +.

Hug

# 764
Луна, Сигридов и Калчев искат хомоцистеин не по-висок от 5, ако може 3-4 ще е идеално. Аз бях с 8 и двамата ми казаха, че е за сваляне.
Вит Б12 го искат в граници 800-1000 (по референциите на Бодимед говоря), а вит Б6 да е около 60-80. Като Сигридов ми обясни, че за мен Б6 е изключително важен, защото чакахме момченце.
Та, за хомоцистеина правилно си разбрала, че го искат на долна граница почити. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт