Имам си една мечта, подарък в коремчето да имам аз сега ! ~бебеправене 401~

• 33 232
  • 770
  •   1
Отговори
# 600
Момичета да ви попитам,ако е имало контакт 2 дена преди ову има ли шанс за бременост?

# 601
  • София
Има, сперматозоидите могат да живеят до 5 дни...

# 602
Дами, какво ше кажете за горещите душове? Знам, че през бременността не е добре, защото предизвикват контракции, та се зачудих дали не пречат и на имплантацията.
Аз се къпя с гореща вода (вчера измерих 41°) и си мисля, че малко трябва да намаля температурата.

И аз напоследък за това се притеснявам, че доста горещи душове и аз си взимам.

# 603
И аз съм така с горещите душове, но покрай тънката лигавица четох, че помагат за одебеляването й. Правих си умишлено един месец горещи обливания в тази област и от 5мм на следващия беше 7мм. Допълнително пиех по 1 чаша чай от листа от Малина от началото на Ц до О и разходки по 1 час на ден. Но и на мен ми е интересно дали пък не "сваряват" яйцеклетките горещите душове Flushed Аз гледам да ги спирам около О и след нея.

# 604
  • Замък сред облаците
Не се притеснявайте за горещите душове преди бременност, като видите 2 черти тогава почвате да се съобразявате. За дамите с тромбофилии вече трябва едно на ум, защото горещият душ крие риск от освобождаване на малки тромбчета.

# 605
И аз обожавам горещите душове. Добре, че споделихте за да си имам едно на ум 🙂
Аз се записвам с М от днес, тъй че и аз в групата 😁:

# 606
Току що ми направиха последната инсеминация. Ако и тя е неуспешна, почваме ин витро. Сега си лежа половин час.

Иначе за душовете да кажа. Аз съм с тромбофилия. Проф. Лисичков същото казва - без горещи душове. Точно заради това, което АА написа. Иначе според теорията на един репордуктивен ендокринолог яйцеклетките се сваряват при интензивни тренировки с покачване на общата температура на тялото. Не знам дали е вярно, но за всеки случай аз го преустанових, колкото и да ги обичам. Освен това, твърди той, стресовите хормони много скачали от такива тренировки. Та аз си останах с йогата.

# 607
Stonefaced, успешна процедура ти пожелавам.  Чакаме да се похвалиш след две седмици 🤞🍀
За душовете,  знаех, че пречат след забременяване, ще го имам предвид и преди това.
Да се оплача малко.  Ходихме за коментар,  ще отложим ЗЕТ, докато направим нужното.
Докторката иска хистеро и биопсия. Направихме нова цветна снимка, учудващо не излезе проблем. Сега чакам цикъл края на месеца,  след това хистеро , после биопсия и така.
Чакам много +++

# 608
Момичета, ако мога да се посъветвам и с вас за половите ми хормони - пуснах на 3ти ден от цикъл:

Благодаря предварително,
Стискам палци на всички, чакащи О и нечакащи М 💖💖💖🤞🤞🤞🤗🤗🤗😘

# 609
stonefaced, стискам ти палци да е успешна и след 2 седмици да се похвалиш с две дебели черти и трицифрено ЧХГ! Nature Star2

Mila101, успех с хистерото и биопсията, дано резултатите са добри и да можете да продължите по план! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Sunshinegirl84, TSH и пролактин ми се виждат височки. Обсъждала ли си ги с ендокринолог?

# 610
и аз се записвам с М от днес, обаче мисля този месец да си дам почивка от тестове за овулация и въобще мисли за бебе, защото вече се напрягам много психически...

# 611
Fayona, да, вчера бях на преглед - за TSH имам лечение и също ми каза, че е възможно от омега 3 от риба, което съм пила да се е качил. За сравнение преди 20 дни беше 0.187...А за пролактина ми каза, че е стресов хормон и тъй като ходих рано сутринта и бързах за работа и от това е по-висок. Другите АГ ми каза, че са ок, но писах в темата за изследвания и получих странен коментар там, та затова питам и вас.

# 612
Устисках да не правя тест. Обаче сега съм в чуденка тъй като от преди обяд ми зацапва и усещам спазми. И по двете ми приложения утре е деня за Ц. Обикновено ми идва с гръм и трясък на точната дата.. Та разсъждавах дали е възможно да е имплантационно и ако е кога би отчел домашен тест или кръвен. Този месец бях решила да не засичам О, но пък имах една изостанала лентичка и я направих на 21.01, втората черта не беше много наситена и реших, че на следващия ден ще е О. Въпросът ми всъщност е ако предполагаемата О е била на 22ри или 23ти дали това зацапване днес би могло да се дължи на имплантация? Струва ми се късно.

# 613
Скрит текст:
Fayona, да, вчера бях на преглед - за TSH имам лечение и също ми каза, че е възможно от омега 3 от риба, което съм пила да се е качил. За сравнение преди 20 дни беше 0.187...А за пролактина ми каза, че е стресов хормон и тъй като ходих рано сутринта и бързах за работа и от това е по-висок. Другите АГ ми каза, че са ок, но писах в темата за изследвания и получих странен коментар там, та затова питам и вас.
Съншайн, ФСХ е действително леко завишено, а Е2 ниско, но аз мисля, че това е в резултат от ковид и нарушения общ баланс на хормоните, и като се нормализират КЗ иТСХ ще мине в референтните стойности за възрастта ти. Заинтригувах се от покачването на ТСХ ог омега 3, аз пия от години и не ми е повлияло.

Често се обсъжда това имплатационно зацапване, от три бременности ми се случи веднъж, и не беше ръждиво или кафяво, а леко розово. Беше 8 дни след О, бях супер изненадана от положителния тест впоследствие,  но ми беше ясно, че е късно и може и да не е добър изходът - имплантацията може и да е 10 дни след О, но често това са “некачествени” ембриони, които не се делят правилно и в един момент рано или късно спират развитие и не могат да наваксат.

Успех на всички!

# 614
Sunshine, според мен FSH ти е висок. От моите лекари знам, че съотношението между LH и FSH трябва да е 0,75 или най-много 1. Естрадиолът пък ти е нисък. Имаш ли Т3 и Т4? Инсулина и HOMA индексът са ясни.

Общи условия

Активация на акаунт