Имам си една мечта, подарък в коремчето да имам аз сега ! ~бебеправене 401~

• 33 229
  • 770
  •   1
Отговори
# 615
Този път не съм пускала Т3 и Т4, само ТСХ да видя контролно и се шашнах от резултата.

За омегата - каза ми, че има йод в тази от риба и затова е хубаво да се пие омега от ленено семе - например Flax oil на Barlean's.

Моята АГ ми каза, че са ми наред хормоните половите. Може би взима предвид изкарания ковид.

# 616
  • Замък сред облаците
Аз да се обадя като черна станция за щитовидната.
1. Изследвания се правят през 40-45 дни, по-кратко в някои случаи през 30. Това е заради секреторния механизъм, той флуктуира в различните дни и честите изследвания дават лъжливи драстични разлики в резултатите.
2. След боледуване се чакат поне 6 седмици (40-45 дни) за изследване на ТСХ, защото от всяко инфекциозно заболяване мърда.
3. ТСХ само по себе си не значи нищо, пуска се заедно с фТ4.

# 617
Stonefaced, забравих да пиша, че имаш много стиснати палци и от мен за положителен тест и да не се стига го инвитро. Помня те от включването тук, чета те и в другата тема и имам голям респект за дисциплината ( и Rayy, и Filme също) 🍀
Аз ИР нямам, но боря едни качени килограми от три години хормони заради инвитро и бременности, и се мотивирам от вас!
Съншайн, ясно, моята е от ленено семе.

# 618
АА, то ми е време за контрола на мен. Средата на декември беше 0,108 и бях вкарала в норма Т3 и Т4, на 08.01 пуснах ТСХ - 0,187, че се панирах от ковида, но реално аз се оправих още около нова година. Така че месец е минал, явно вируса ми е разбъркал щитовидната отново. Но както ви казах, най-накрая си намерих моя лекар, който ми обърна внимание. Ако преди 2 месеца моята предишна  и вече ясно некадърна ендо ми беше обърнала внимание на КЗ може би нямаше да стигна до ранен диабет. Ходих и на второ мнение януари - пак нищо. Въпреки кг, въпреки КЗ, дори не са ми казвали до момента, че имам ИР! Представяте ли си! Направо нямам думи. Най-после вече знам какво ми е и какво трябва да правя, за да се излекувам.

Стискам палци на всички в О, около О и нечакащи М 😘😘🤞🤞💖💖

# 619
  • Замък сред облаците
Аха, да в такъв случай навреме си пускала, ама понеже каза 20 дни и затова така се включих. Щото покрай ковида е нормално да се променят стойностите, организмът черпи запаси от Т4, оттам ТСХ се вдига да компенсира производството на Т4. Но пускай и фТ4, той е хормонът на щитовидната, който ти отговаря за целия метаболизъм, ТСХ отговаря да се секретира достатъчно Т4.

# 620
margolotta, благодаря ти Heart Истината е, че ми беше изключително трудно да си променя навиците, но както се казва, целта оправдава средствата. Промениха се и вкусовите ми възприятия и предпочитания, а това значително улеснява задачата.
Sunshine, стискам палци този лекар да е твоят лекар Blush

Момичета, благодаря за палците. Истината е, че този път ме заболя бая от процедурата. Имам някакъв проблем с шийката на матката, някак си е по настрани и трудно я достъпват. Този път играем с две фоликулчета, а от довечера съм на познатата схема с утрогестан, дуфастон и аспирин.

# 621
Stone, стиснати палци и от мен.
Възможно е да имаш някаква специфика, важното е, че доктора се е справил.
На моя свеж трансфер моя лекар го нямаше, а този който го замества не успя да ми върне ембриона.
При ин витро се прави при стартиране на процедура проба за трансфер, не се сещам как се нарича точно, но се имитира трансфер, за да се запише в досието, ако има нещо специфично. При инсето май нямаше такова нещо.
В групата преди имаше случай след инсе близнаци Blue Heart Blue Heart
Sunshine, радвам се, че този лекар те кара да се чувстваш спокойна и обнадеждена.
По темата с килограмите нямам какво да кажа, освен да имате предвид, че от някои лекарства, които евентуално сте пили преди време, може да оказват влияние. Преди повече от 10 години бях 6 месеца на антибиотик. Година и половина, че и повече след това, не можех да отслабна качените през този период 10 кг. Каквото и да правех, просто бях напомпана. Най-интересното беше, че бях качила равномерно навсякъде: ръце, крака, дупе, корем, даже и главата ми изглеждаше по-голяма, просто беше по-топчеста.

# 622
На моя свеж трансфер моя лекар го нямаше, а този който го замества не успя да ми върне ембриона.
При ин витро се прави при стартиране на процедура проба за трансфер, не се сещам как се нарича точно, но се имитира трансфер, за да се запише в досието, ако има нещо специфично. При инсето май нямаше такова нещо

За ситуация, в която да не могат да върнат ембриона изобщо не се бях замисляла, че е възможна.
Направиха ли нещо след това или цялата процедура пропадна?

# 623
Според мен лекарят не се постарая. Много лошо впечатление ми е правил и преди това.
Ембриона беше 5 дневен. Каза, че го връщат в средата, в която се отглежда и "утре нейния лекар да си я поеме".
На следващия ден моят лекар успя, макар и той да срещна затруднение.
Според една дама от форума, която ми писа на лично, опита е бил обречен. Не съм се ровила да чета, но теста ми беше отрицателен. И да си кажа честно не съжалявам, защото със следващия ембрион от ЗЕТ имам сегашното си прекрасно детенце.

# 624
Според мен ще ти дойде М до няколко часа или утре 🤷♀ Била съм в същата ситуация като теб всеки месец и вътрешното усещане, че ей сега ще ми дойде не ме е лъгало. Все пак ти желая да е това, което искаш.
Устисках да не правя тест. Обаче сега съм в чуденка тъй като от преди обяд ми зацапва и усещам спазми. И по двете ми приложения утре е деня за Ц. Обикновено ми идва с гръм и трясък на точната дата.. Та разсъждавах дали е възможно да е имплантационно и ако е кога би отчел домашен тест или кръвен. Този месец бях решила да не засичам О, но пък имах една изостанала лентичка и я направих на 21.01, втората черта не беше много наситена и реших, че на следващия ден ще е О. Въпросът ми всъщност е ако предполагаемата О е била на 22ри или 23ти дали това зацапване днес би могло да се дължи на имплантация? Струва ми се късно.

# 625
Аз дръпнах един стабилен рев.
Всичко вървеше супер, добро настроение,  не си давах зор, занимавах се с други неща, докато не ме засипаха със снимки на едно 15см човече. Ей, все едно ме удариха в корема. И сега вместо да се радвам на един важен и щастлив ден, аз седя и рева.

# 626
АА, то ми е време за контрола на мен. Средата на декември беше 0,108 и бях вкарала в норма Т3 и Т4, на 08.01 пуснах ТСХ - 0,187, че се панирах от ковида, но реално аз се оправих още около нова година. Така че месец е минал, явно вируса ми е разбъркал щитовидната отново. Но както ви казах, най-накрая си намерих моя лекар, който ми обърна внимание. Ако преди 2 месеца моята предишна  и вече ясно некадърна ендо ми беше обърнала внимание на КЗ може би нямаше да стигна до ранен диабет. Ходих и на второ мнение януари - пак нищо. Въпреки кг, въпреки КЗ, дори не са ми казвали до момента, че имам ИР! Представяте ли си! Направо нямам думи. Най-после вече знам какво ми е и какво трябва да правя, за да се излекувам.

Стискам палци на всички в О, около О и нечакащи М 😘😘🤞🤞💖💖

FSH е висок, с LH не са в добро съотношение, наистина трябва да са около 1:1.

# 627
Ами ще чакам... То друго няма какво да направя.
Едит: дойде, ама ще го пиша от утре... ☹️
Според мен ще ти дойде М до няколко часа или утре 🤷♀ Била съм в същата ситуация като теб всеки месец и вътрешното усещане, че ей сега ще ми дойде не ме е лъгало. Все пак ти желая да е това, което искаш.
Устисках да не правя тест. Обаче сега съм в чуденка тъй като от преди обяд ми зацапва и усещам спазми. И по двете ми приложения утре е деня за Ц. Обикновено ми идва с гръм и трясък на точната дата.. Та разсъждавах дали е възможно да е имплантационно и ако е кога би отчел домашен тест или кръвен. Този месец бях решила да не засичам О, но пък имах една изостанала лентичка и я направих на 21.01, втората черта не беше много наситена и реших, че на следващия ден ще е О. Въпросът ми всъщност е ако предполагаемата О е била на 22ри или 23ти дали това зацапване днес би могло да се дължи на имплантация? Струва ми се късно.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 18:46 от Yvka

# 628
Аз се записвам с един отрицателен тест за О. От рано ги почвам, че последните два месеца Ц се съкрати и да не изпусна. Естествено се прибрах от аптеката с пълна чанта тестове и за О и за Б...
Лютиче...отлично знам за какво говориш. Отдавна не мога да се зарадвам и на най-близките и се чувствам като чудовище, но не мога да се радвам на тяхното щастие... Ужасно е но е така... Пожелавам ти другата седмица (май тогава чакаше?) да имаш свой повод за радост

# 629
Момичета, това, че изпитвате такива чувства към новини около приятелки, не е нещо нечувано. Напротив - много хора са така и то по различни поводи. Някои са така спрямо постижения, други спрямо притежание, при нас е ясно. Това не ни прави лоши хора и не значи, че не обичаме приятелките си. Тези чувства са насочени единствено и само към нас и това какво ние нямаме. Не че прави болката по-малко, но поне не се самобичувайте, че сте лоши приятелки, защото не сте Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт