МАРТ бебче се задава, нека засега в корема на мама да си шава! ❤💙 Тема 8

• 43 515
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Честита да си , Танче! Здрава, щастлива и обичана бъди Flowers Bouquet
Баща ми, сестра ми  и мм са зодия Водолей Grin (както и асцедентът ми  Laughing ) На мен ми стигат толкова ... Joy  Пък и съм за края на Март, така, че ми е твърде рано.
Мисли ли сте за подарък на по-големите деца от името на бебето? В смисъл като се приберете от родилното, давате подарък и казвате, че бебето го е донесло, за най-добрия/та  батко/кака Blush
Имало такава практика, с цел по-лесното приемане на новия член в семейството.
Аз мислих да взема нещо за баткото. Не знам дали е практика, но ми се иска да го зарадвам ( пък и да не се чувства пренебрегнат ).

# 541
Аз взех нещо за баткото, както и двете баби. Мисля, че имаше ефект + многоо балони с хелий.

# 542
  • София
Aз не съм, защото каката е голяма и за нея по-голям подарък от самото бебе няма. Няма търпение вече да го види.
Малко съм притеснена дали ще си дочака датата за секциото, днес 3 пъти ми правиха запис на тонове и трите пъти все по нещо имаше. Третия път паднаха до 62, но после се завъртя и пак се качуха на 125. Пъпната връв е близо до вратлето му и явно като се завърти повече я усуква и му спира кръвта. Стискайте палци да издържи още 10 дни и да качи някой грам повече. ☹️😟

# 543
Танче, честит рожден ден! Бъди много здрава и щастлива! Heart

Еласмен, ще издържи мъничето!

Обаче, и аз нещо почнах да се притеснявам момента да не дойде преждевременно... Докато се къпех забелязах течение и се чудя дали не е било тапата. 🤔 Изобщо не знам дали ще я разпозная, тъй като по принцип имам повече течение...
Още с нищо не сме готови. Дрехите повечето са изпрани и съхнат, но още ремонтираме едната стая и не сме изкарали леглото да се отмирисва. Багажа не е готов. А утре тепърва предстои да се среща с избрания от мен док за раждане. 35+1 съм.
Днес имам чувството, че бебето се движи по-малко. Сутринта до обяд бях по-активна, но цял следобед лежа. А сега пък нещо май ми се гади.
Трябваше да заведем котката ни спешно на ветеринар, защото снощи видях плешиво петно на лапата и веднага се притесних да не са гъбички. Гледаха го с някаква лампа и казаха, че не са. Само с мехлем ще мажем. Изобщо в момента не е подходящо бебето да се появява. Grinning В банята му говорих, че трябва да изчака. Надявам се да ме послуша Grinning

# 544
Еласмен, сигурна съм, че ще издържи.

Момичета, спешен въпрос. Гърлото мнооого ме боли и имам и налепи вече. Температура 37.7 и също започна парене при уриниране. ЛЛ не вдига. Какво може да пия ?

# 545

Момичета, спешен въпрос. Гърлото мнооого ме боли и имам и налепи вече. Температура 37.7 и също започна парене при уриниране. ЛЛ не вдига. Какво може да пия ?

За Т може да пиеш парацетамол, но друго. За гърло аз няколко пъти ползвах стрепсилс и си правих компрес с ракия. Гаргара със лайка + сода (може и само едно от двете) или с налична вода за уста (има антибактериално действие). За паренето не знам какво е позволено. Аз пих уроцист при съмнение за уроинфекция, но не знам дали действа бързо.

# 546

За налепи най-доказано е ако можеш с мен и сода да ги изтъркаш. Слагаш марля на пръста, мажеш мед и малко хлебна сода и търкаш докато го махнеш. Така ще спреш възпалението и ше спадне и температурата.
Иначе аз също смучех стрепсилс

# 547
  • sofia
Инхалация с 10 капки йод, сода и лайка, помага за гърло, хрема, дишане

# 548
  • Варна
Танче,Честит рожден Ден! Бъди много здрава, щастлива и обичана! Стискам палци да е водолейче бебчето.

И на мен ми казаха идеята с подарък за баткото, много ми допадна,но не съм му избрала още нищо.

Аз си стискам палци моето да е овенче . Имам две деви вкъщи, искам да сме и две огнени.

# 549
  • Варна
Bubbless, идея нямам какво представлява тапата (с първата бременност преносих и ми предизвикаха раждането в болницата), но стискам палци, бебока да си изчака термина.
kremenu6a, мед със сода си правя аз, когато ме боли гърло. Както и йодна решетка (но не знам за бременни дали става). Ако усетя , че се разболявам пия парацетамол, вит.С и Инфлуцид. Относно паренето, не знам подходящо при бременност.

# 550
  • София

При мен най-много действа гаргара с Ангизол. Имах гнойна ангина - видях си белите налепи в огледалото. Записах си час за УНГ и като отидох нямаше нищо. На билкова основа е, може да се маже гърлото на деца, но не знам дали е подходящо за бременни. Виж в листовката или питай АГ ако вдигне. Идеята е да правите гаргара колкото можете да издържите и след няколко пъти сами се отлепят и буквално ги изплювате в мивката. Аз от дете страдам от гърло, дори щяха да ми махат сливиците, но останаха и при мен действа. Успех и бързо оздравяване! 🙂

# 551
Честит рожден ден, Танче! Желая ти много здраве, семейно щастие и едно пухкаво водолейче! ❤

За температурата знам, че парацетамол е позволен, но за гърлото не мога да помогна. За паренето при уриниране, може да пиеш Уринал Акут. На мен ми го изписаха и го пих 1 месец 2х1 превантивно, защото имах е.коли във вагиналния секрет. Преди да забременея страдах от цистити, когато ме хванеше криза, пиех огромни количества вода и чай плюс Уринал, в повечето случаи помагаше, 1-2 пъти се е стигало само до антибиотик.

# 552
Кременуша, за премахване на налепи в гърлото също много добре действа гаргарата с преварена Кока кола (най-добре от кенче оригинална) Веднага сваля налепите.
Бързо оздравяване!

# 553
Честит рожден ден, Танче! Здраве на цялото семейство, леко раждане (когато ти го искаш), здраво и спокойно бебче!
Да е много здрав и Тодор! Да изпълва дните на мама, батко и тати с щастие!
За полипите в гърлото мед и сода или гранофурин. За паренето поне тази вечер можеш да пробваш да се подмиеш с чай от лайка. Аз също така 1-2 пъти в седмицата се измивам с интимния гел на Белиема.
Относно подарък за голямото дете не съм го мислила, защото малко след това е рожденния й ден. Даже сигурно родата тогава ще дойде да види и бебето. Но не е лошо като хрумване.
При голямото ме дете също действа само Нурофена. Нито хексалхин нито нещо друго й помага. При последното й боледува е беше кошмар, защото беше изчезнал от аптеките. Едва на десетата открих и взех и в резерва.
Каката е рибки. Трябваше да е овен, но избърза. Та поне съм й свикнала на кривотията Stuck Out Tongue Winking Eye.
 Днес свърших с прането, гладенето и багажа за болницата. По принцип ми се вижда много рано. В 34+4 съм, обаче всички край мен ми казват, че нямам време, че ще родя всеки момент, по-добре да съм подготвена и т. Н. Включително и АГто ми. След като и есенна роди толкова рано, реших да се презастраховам. Остана ми чистенето, ама с него няма да бързам.

# 554
Честита да си, Танче! Всичко най-хубаво и най-вече безпроблемно раждане и бързо въстановяване!

За гърмо аз пия Хомеожен(хомеопатия е). Но действа бавно 1-2-3 дни. Направи си и мед с лимон, гаргара със солена вода. Компресите с ракия май не са препоръчителни, защото бързо се абсорбира от тялото(поне така бях чела).

Общи условия

Активация на акаунт