МАРТ бебче се задава, нека засега в корема на мама да си шава! ❤💙 Тема 8

• 43 504
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, сироп Лактулоза в каква доза пиете ?

# 556
Много благодаря на всички ви 🙂 За сега пих парацетамол, правих гаргара със сода, отделно мазах сливиците с марля, напоена с мед и сода. Смуках Исла. Пих много вода и се измих с отвара от чай. Утре сутрин отивам при ЛЛ.
Още веднъж благодаря 😘

# 557
Аз като бях болна за гърлото ми изписаха трахизан. Като ми мина гърлото, спадна и температурата.
От днес започвам малко по малко да събирам багажа за болницата, вече официално съм в 9ти месец, а след контракциите които сама си предизвиках миналата вечер с лаксатива, вчера забелязах, че корема ми е паднал надолу (иначе много ми стърчеше напред) и като ходя нещо долу ме притиска и пречи. Утре сутринта съм на последен преглед при моя АГ, ще ми даде документите и направлението за раждане и ще ходя до болницата да си запазя дата за секциото. Ох така вече наближава... знаете как ме беше страх, но сега вече май го преодолях малко или много и просто знам, че ще трябва да отида и да направят секциото 😁 притеснявам се само от факта, че с голямото дете ще трябва да бъдем разделени 5 дни, но и това ще мине ...

# 558
  • София
Ох Танче късмет и да си остиска до датата. Мен не ме пускат искат още едни тонове да пуснат след малко, защото съм имала регулярни контракции. ☹️ Дали няма да тръгне тоя юнак да излиза вече. И аз съм секцио, че ми лепиха ретината и не мога да родя нормално. В 35+3г.с. съм, а ми се иска още малко да дръпне поне 300г.

# 559
Elasmen, стискам палци всичко да е наред и бебчо да поседи още 2-3 седмици вътре.

Багажът ми за болницата е все така на 50% готов, чак се плаша колко съм спокойна. Утре и в други ден смятам да го достегна, трябва само да купя някои неща. В 36 г.с. мислех че ще съм абсолютно готова с всичко. Цяла бременност се притеснявах за най-малкото, сега ме налегна едно спокойствие точно на финалната права.

# 560
Аз уж съм далече още и от термин 25.03 и от секцио, което сигурно ще е около 15 16. 03 още не сме избирали, но и аз съм една идея по спокойна в сравнение с миналия месец. Просто искам вече да идва и да отминава и моите притеснения са свързани със сина ми, че ще бъдем разделени, как ще се справят с таткото... С него ли ще ходи на работа или пък ще е на градина(което е по лесен вариант, но и рискуваме, точно да се приберем от болница и той да е домъкнал някое вирусче) Много неща не зная, как точно ще се случат. Всичко ще се нареди, даже някак си мечтая да ми изтекат водите, дори по рано стига да съм влязла в 9 месец.

# 561
Същата работа е и при мен:)
Вчера големия ме пита колко дни няма да ме има? Като казах ,че не се знае от 4 до 7 Sad  Олеее каква физиономия направи.... жална. И пак пита - "И кога това ".... аз .......мииии след 1 месец .
Мамо....Дани е станал на 8 месеца ли вече - хахахаха..... оооо милото какъв мармалад му е в главата. Не ми се мисли как ще се оправят двамата с ММ. На училище , куче , котка, домакинство. Леко ми се изправя косата. А няма кой да им помага - сами трябва да се организират. Дано са здрави и знам , че криво - ляво ще се справят.

# 562
И мен ме е налегнало спокойствие, но мисля, че при мен е от факта, че е второ, ако можех да върна времето назад и така да съм и с първото Grinning Естествено и сега изпадам в някакви кофти моменти, но по-рядко и бързо минават.

Почти съм изпрала и изсушила вече всичко, само комплектчето за изписване ми остана. Багажът не ми е стегнат, само празния куфар е изваден Simple Smile,но всичко съм си купила и може днес да го приготвя евентуално. Трябва да приготвя и малко багаж за баткото за 3 дни, ще го оставим при дядо му, когато съм в болницата, че баща му няма да може да отсъства от работа хем докато съм в болницата, хем след това.

# 563
Свекърва ми ще дойде когато ще влизам в болницата за секциото. Защото се очертава тогава мъжа ми да е втора смяна и няма да може да си вземе отпуск. Детето много обича баба си и седи с нея, но ето че в събота когато не бях добре и тя дойде да го гледа, той на обяд ми извъртя номер и не искаше да спи, защото си мислеше, че го оставя при нея ... със сигурност ще ме търси, свикнал е постоянно да е с мен, ако беше с баща му, щеше да е по-добре, защото тогава по-малко се присеща и не плаче за мен. Определено не сме като скачени съдове, но все пак мама си е мама. 😁 при мен секциото ще е до края на този месец със сигурност, дали планово или само тръгнало .. осъзнавам, че остават само 20тина дни и искам просто всичко да мине бързо, гладко и без проблеми 😁

# 564
Някак си всичко става много реално вече, нали?😁 На мен ми е второ дете, но повярвайте имам чувството, че е първо. Сякаш всичко съм забравила. Вчера цял ден сортирам дрехи и се чудя от кое най-много имаше нужда, от кое да купя още, пък това ще ми трябва ли да взема и него. С първото не си спомням да съм била така. Иначе помня, че в 9 месец вече не издържах и исках да родя още в първия ден от него, ако може. Сега си ми е добре, почивам си по цял ден и хич не съм се разбързала. Е, разбира се искам вече да видя бебка, сигурно като вляза в 36 вече ще стана нетърпелива.
Остана ни да купим количката и още някои дребни неща, дрехите са сортирани само чакам да станат готови леглото и скрина да ги подредя. На 14 чак съм на преглед и нямам търпение да видим как се развиват нещата и дали е пораснала бебка, дано до секциото да порасне достатъчно.

# 565
Някак си всичко става много реално вече, нали?😁 На мен ми е второ дете, но повярвайте имам чувството, че е първо. Сякаш всичко съм забравила. Вчера цял ден сортирам дрехи и се чудя от кое най-много имаше нужда, от кое да купя още, пък това ще ми трябва ли да взема и него. С първото не си спомням да съм била така. Иначе помня, че в 9 месец вече не издържах и исках да родя още в първия ден от него, ако може.
Какво говориш , сина ми е на 9,5г.
Нищичко не помня, дори се чудя ще се оправя ли Simple Smile
Като че ли като е по-млад човек , по има кураж и хъс и желание. Аз сега си гледам в една точка .... ей така....блуждая Simple Smile

# 566
Ох багажа уж ми е готов, остават някакви дребни неща, които обаче не виждам, къде да мушна... Като, че ли не носех толкова неща миналия път.... Въпреки, че наистина не носех порт бебе, а то нали е пухкаво и заема доста място... Миналия път как минах с едно одеалце.... Сега съм се заредила все едно... не знам. Не ми се искаше със 100 неща да тръгвам, но сега защото не знам, колко ще може мъжа ми да идва да носи...

# 567
Аз днес бях на първи тонове. Малко по-назад съм от повечето от вас, но снощи сънувах, че раждам и днес само за това мисля, едно такова емоционално ми е. Много ми се иска да мине по-бързо времето, до 37 г.с. имам 4 седмици. Не съм почнала да оправям багажа още, и дрешките не съм изпрала и изгладила. Близките 2 седмици ще трябва да се случи всичко 😅
И мен ме притеснява раздялата с баткото. Той няма 14 месеца още, много е приеързан към мен, още го кърмя... имам доверие на мм, че ще се справи, просто на мен ще ми липсва много, а сигурно ще си ме търси. Хубавото е, че е привързан към баща си също, защото работи от вкъщи и по цял ден сме заедно. Но на мен все пак ми е криво, че трябва да го оставям, никога не съм, а ми се струва толкова мъничък още...

# 568
Фри,моя е на 10г ☺️ И аз съм в същото положение, всичко съм забравила.А бебешките дрехи ми се виждат като за кукли мънички 😄 За липсата ми в къщи съм спокойна аз.От училище се прибира сам,за храна може майка ми да му носи,може да си купи нещо от магазин или да си поръча с доставка.Голямо момче е вече 😊 Отделно и на вид и на разсъждения го докарва на доста по-голям (преди 3м беше 1.56м и на кг около 60) Имам му голямо доверие,изпробвали сме го в разни ситуации 😏
С първото раждане ама въобще не съм се притеснявала, не знаех какво ме очаква,нямах и оплаквания до момента на първата болезнена родилна контракция 4 дни след термин.Тогава си мислих,че бебета се раждат на или 2-3 дни около термин 🤷‍♀️
Сега като чета колко много си избързват в 36-37ма г.с. и ме хваща шубето...
Тази нощ за първи път усетих силни болки тип менструални ниско долу,отделно ставах 5-6 пъти по малка нужда и имах силни киселини.Почти не успях да спя.Не знам сега това дали е симптом на нещо при положение, че ми се случва за първи път.

# 569
Red*Rose, тези менструални болки и мен ме караха да се замисля. На прегледа при АГ казаха, че раждане не се очаква още. Всичко е в норма, но пак започнах с магнезий, а и вече но шпа, за да изкараме поне до 37 г.с. (аз съм в 36). Иначе като кг бебето си е развито и няма нищо смущаващо относно води, плацента или др.
При тези болки ти препоръчвам да ограничиш натоварванията.

Общи условия

Активация на акаунт